Amit tudnod kell magadról, mielőtt IGEN-t mondasz

A házasság az élet egyik legfontosabb lépése. Ha házasságot szeretnél kötni valakivel, nagy valószínűséggel azt tervezed, hogy életed hátralévő részét együtt töltöd. Ehhez pedig tudnod kell néhány lényeges információt a párodról a házasságkötés előtt. Megmondjuk, mik ezek.

Egészség

Ez a legfontosabb dolog, amit tudnod kell egymásról. Ha valamelyik partner valamilyen betegségben vagy rendellenességben szenved, az előbb-utóbb úgyis kiderül. Akkor miért kell elrejteni? Az ilyesmit nem lehet sokáig titkolni. Sőt, felelőtlenség lenne a meg nem született gyermekekkel szemben, akik örökölhetik a betegséget.

Partner családja

A házasságkötés előtt meg kell ismerni egymás családját és a párod szüleikkel szembeni viselkedését. A család nagy szerepet játszik a szerelmi életedben. Ahogy a mondás tartja: "Az alma nem esik messze a fájától." Szüleid viselkedése alapján olyan tulajdonságokat, szokásokat ismerhetsz fel párodban, amelyekről eddig fogalmad sem volt.

Vélemény a gyerekekről

Azt is érdemes megtudnod, hogy a párod akar-e/nem akar-e gyereket. Ebben a témában mindkettőtöknek egyhangúnak kell lennie. Gyakran a gyerekek okozzák a kapcsolat felbomlását. Lehet, hogy az egyik partner akarja őket, a másik pedig nem. Továbbá hasonló véleményt kell alkotnia a gyermeknevelésről is. Ha mindketten máshogy nevelnétek a gyereket, nagyon összezavarodna és elbizonytalanodna a nevelését illetően. És ez nem lenne a megfelelő felkészítés az életre a gyermeke számára.

Pénzügyi helyzet

A dolgok anyagi oldala nem csak az, hogy tudjuk, mennyit viszünk haza havonta, hanem azt is, hogy ha meg tud egyezni a pénzben. Külön foglalkozol a pénzügyeiddel? Vagy összevonja a fizetését, és egy számláról együtt költi el? Egy másik fontos dolog a pénzügyekkel kapcsolatban az adósság. Ha partnerének jelzáloghitelje, lízingje vagy bármi ki kell fizetnie, tudnia kell róla. Nem engedheti meg magának, hogy szükségtelenül adósságaiba keveredjen.

Életértékek

Szükséges, hogy ismerje partnere terveit. Mit tervez a jövőre nézve? Mik a céljai? Szükséges, hogy ebben mindketten egyetértsenek, különben nem lesztek elégedettek. Ha mindannyian valami másra vágynátok, előbb-utóbb útjaik elválnak.


Hasonló cikkek

Szemek a sírásért. Mit tegyünk, hogy ezúttal működjön a kapcsolat.

Ismét fájó szív és kétségbeesés érzése, hogy talán soha nem találkozom sorstársammal. Elveszíti a hitet, hogy mindenki egyforma, és jobb egyedül lenni. Újra és újra ugyanaz a dal, viták, félreértések, manipuláció, hűtlenség... mi lesz ezután?

Még az időseknek is joguk van a szeretethez

Az emberek még idős korukban sem akarnak egyedül élni. És mivel érvényes az a szabály, hogy a szerelem minden életkorban virágzik, az idősek is igyekeznek találni valakit, akivel még sok szép pillanatot eltölthetnek. A probléma gyakran az, hogy az idősebbek félnek a randevúzástól. Hogyan keressenek párt, amikor már nem járnak olyan gyakran dolgozni vagy társasági életet, mint korábban? Mit szól majd hozzá a környezetük? Helyes-e új kapcsolatot kezdeni egy partner halála után? Ne aggódj a környezeted miatt, gondolj magadra. Sok lehetőség van. Nézzük meg őket!

5 jel, amikor jobb, ha azonnal kilépsz egy kapcsolatból

A rózsaszín szemüveg, amelyet mindannyian egy új kapcsolat kezdetén viselünk, valóban árthat az embereknek. Főleg, ha nem látunk rajtuk keresztül komoly figyelmeztető jeleket. És hogy néha ezek a jelek egyenesen feléd kiálthatnak! Készítettünk számodra 5 jelet, amikor egyáltalán nem szabad új kapcsolatot kezdened.

Honnan tudod, hogy magadnak készültél?

Nincs kapcsolat nehézségek és konfliktusok nélkül. Néha nehéz tudni, hogy valóban összetartoztok. Általában minden pár nehéz megpróbáltatásokon megy keresztül. De ha sikerül legyőzni őket, akkor nyersz. Melyek a leggyakoribb életpróbák?

Milyen típusú férfiakat utasítanak el gyakran a nők?

Vannak olyan férfiak, akiket a nők nem nagyon érdekelnek. Ahelyett, hogy kapcsolatba lépnének velük vagy házasságot kötnének velük, inkább azonnal elutasítják őket az ismeretség elején. Nézze meg, nem tartozik-e közéjük!

4 fajta ember, aki nem alkalmas párkapcsolatra

Mindegyikünk más és más, és a közös kapcsolat kialakítása mindig kaland. Megismerhetitek egymást, együtt dolgozhattok és valami egyedit építhettek. Sajnos nem minden kapcsolat harmonikus, és nem minden kapcsolatban öröm benne lenni. Vannak bizonyos típusú emberek, akikkel lehetetlen kényelmes kapcsolatot kialakítani. Nézze meg, milyen típusú emberek ők.

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.

Miről beszéljünk egy vakrandin

Kész az első randira? Csak üzenetekből vagy alkalmi hívásokból ismeri a partnerét? Nem láttad még élőben a párodat? Félsz attól, hogy a közmondásos kínos csend lesz a találkozón, és nem tudod, miről beszélj? Ne aggódj! Minden kezelhető. Ahogy mondani szokás, a szerencse a felkészülteknek kedvez. Éppen ezért készítettünk néhány tippet számodra, hogyan készülj fel egy ilyen vakrandira.