5 tudományos tény a szerelemről

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a szívünk kihagy egy ütemet, nem tudunk megállni, hogy a másik személyre gondoljunk, és a világon bármit megtennénk érte. De a szerelem nem csak a tündérmesék leghatalmasabb ereje. Tudományos tények is alátámasztják. Gyere, és tanuld meg velünk, mi áll mögötte az egyértelmű bizonyíték!

1. A legfontosabb az illat

Azt mondják, hogy az urak a külsőre mennek, míg a hölgyeket a férfiaknál elsősorban a karakter érdekli. De a legelső dolog az illata! Noha szaglóreceptoraink nincsenek olyan szinten, mint az állatoké, mégis támaszkodunk rájuk. Tudat alatt a lehető legkülönb géneket keressük. Miért? Hogy az utódotoknak a lehető legnagyobb esélyük legyen egészségesen és erősen születni!

2. A szerelem csak egy évig tart

A két év kapcsolat utáni válságot egyszerűen a hormonok okozzák. Pontosabban egy idegnövekedési faktor, amely erős szerelmi érzelmeket vált ki. Ez a felelős a híres rózsaszín szemüvegért, aminek köszönhetően a szerelmesek figyelmen kívül hagyják a másik hibáját. A kapcsolat következő szakaszaiban az ideges faktor csökken, és átlépsz a párkapcsolatod következő szakaszába.

3. A hosszú távú kapcsolatnak három szakasza van

Kicsit tovább maradunk az emberi kémiánál. Amerikai tudósok szerint egy kapcsolat egy-három szakaszon megy keresztül. Az első a tesztoszteront szabályozza, amely állati vágyat vált ki. Kedveled partneredet, és elhatalmasodik rajtad a szex iránti vágy. A második fázisban a fenil-etil-amin (FEA) adrenalinnal kezdődik. Ők a felelősek a vonzalomért, amikor elveszti a fejét önmagáért. A harmadik fázisban pedig érzelmek keveréke van, beleértve a szimpátiát, a szeretetet és az elfoglaltságot. Ez a szakasz a legritkább, és csak hosszú távú kapcsolatokban jelentkezik. Örökre együtt maradhat, ha akar!

4. A szerelem az agy dolga

Az agy felelős azért, hogy átadja a szívedet valakinek. Amikor egy illat és a tesztoszteron egyezik, az agy beöblíti a dopamint a testedbe. Információt ad át a részei között, és összekapcsolja a kérdéses személyt azzal, akivel együtt szeretne lenni. Több bizonyítékot akarsz? A féltékenység is ugyanabban a központban és ugyanazon az elven működik.

5. A szerelem elnyomja az érzékszerveket

A legtöbb ember úgy érzi, hogy amikor szerelmes, hirtelen teljesen másképp érzékeli a világot. És igazuk van! Mert a szerelemhez kapcsolódó kémiai reakciók arra kényszerítenek, hogy csak a figyelmed tárgyára koncentrálj. Azaz a másik. A látás, hallás és ízlelés elnyomott, mert egyszerűen nem marad hely számukra. Csak akkor élesek, ha kedvencére irányulnak. Tudod már, hogy a szerelmesek miért nem hallanak, nem látnak és elfelejtenek enni?


Hasonló cikkek

Társkereső nők életkora szerint

Ha a nők egyedülállóak és gyermektelenek, általában meglehetősen könnyen találkoznak. Ha már elváltak, és gyerekeik vannak az előző kapcsolatból, az egy kicsit rosszabb. És mi a helyzet a már nyugdíjas korú nőkkel, akiknek élettársa meghalt? Hogyan változik a randevúzási siker az életkorral?

Hogyan lehet megtalálni a szerelmet? Hagyd abba a keresést!

A szerelmet általában kétféleképpen keresed. Szeretnél valakit találni, aki kiegészít téged, vagy olyan emberrel képzeled el az életed, aki ugyanolyan lesz, mint te? Természetesen ezután igyekszik kívülről a legjobb énjét bemutatni. Úgy vonzod magadhoz a párodat, mint egy halat a horgon. De az igaz szerelem megtalálása mélyebb megközelítést igényel. hogyan kell csinálni?

Egy nő megismerése

Sok férfi számára nagy probléma a nőkkel való randevúzás. De a valóságban ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Hogy vagytok srácok? Tanácsot adunk néhány dologban, amelyekre érdemes összpontosítania randevúzásakor. Ennek köszönhetően a következő ismerkedési kísérleted nem végződik kudarccal.

Internetes vadászmezők: 5 tipp, amivel felkeltheti a legtöbb figyelmet

Régóta részt vesz egy internetes társkereső oldalon, de még mindig nem jár sikerrel? Vagy éppen ellenkezőleg, nincs kedve folyamatosan keresni valakit, és azt szeretné, ha a felhasználók inkább Önt kezdenék megszólítani, mint Önt? Van 5 tippünk, mit tegyünk és mit ne.

5 jel, amikor jobb, ha azonnal kilépsz egy kapcsolatból

A rózsaszín szemüveg, amelyet mindannyian egy új kapcsolat kezdetén viselünk, valóban árthat az embereknek. Főleg, ha nem látunk rajtuk keresztül komoly figyelmeztető jeleket. És hogy néha ezek a jelek egyenesen feléd kiálthatnak! Készítettünk számodra 5 jelet, amikor egyáltalán nem szabad új kapcsolatot kezdened.

Az ELITE Date-et most Szlovákiában is megismerheted

Akár pozsonyi, kassai, zsolnai vagy Dolní Kapušan származású, most megismerheti az ELITE Date-et! Szlovákiában elindítottuk az ELITE dátumkönyvtárat< / a>.