5 tudományos tény a szerelemről

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a szívünk kihagy egy ütemet, nem tudunk megállni, hogy a másik személyre gondoljunk, és a világon bármit megtennénk érte. De a szerelem nem csak a tündérmesék leghatalmasabb ereje. Tudományos tények is alátámasztják. Gyere, és tanuld meg velünk, mi áll mögötte az egyértelmű bizonyíték!

1. A legfontosabb az illat

Azt mondják, hogy az urak a külsőre mennek, míg a hölgyeket a férfiaknál elsősorban a karakter érdekli. De a legelső dolog az illata! Noha szaglóreceptoraink nincsenek olyan szinten, mint az állatoké, mégis támaszkodunk rájuk. Tudat alatt a lehető legkülönb géneket keressük. Miért? Hogy az utódotoknak a lehető legnagyobb esélyük legyen egészségesen és erősen születni!

2. A szerelem csak egy évig tart

A két év kapcsolat utáni válságot egyszerűen a hormonok okozzák. Pontosabban egy idegnövekedési faktor, amely erős szerelmi érzelmeket vált ki. Ez a felelős a híres rózsaszín szemüvegért, aminek köszönhetően a szerelmesek figyelmen kívül hagyják a másik hibáját. A kapcsolat következő szakaszaiban az ideges faktor csökken, és átlépsz a párkapcsolatod következő szakaszába.

3. A hosszú távú kapcsolatnak három szakasza van

Kicsit tovább maradunk az emberi kémiánál. Amerikai tudósok szerint egy kapcsolat egy-három szakaszon megy keresztül. Az első a tesztoszteront szabályozza, amely állati vágyat vált ki. Kedveled partneredet, és elhatalmasodik rajtad a szex iránti vágy. A második fázisban a fenil-etil-amin (FEA) adrenalinnal kezdődik. Ők a felelősek a vonzalomért, amikor elveszti a fejét önmagáért. A harmadik fázisban pedig érzelmek keveréke van, beleértve a szimpátiát, a szeretetet és az elfoglaltságot. Ez a szakasz a legritkább, és csak hosszú távú kapcsolatokban jelentkezik. Örökre együtt maradhat, ha akar!

4. A szerelem az agy dolga

Az agy felelős azért, hogy átadja a szívedet valakinek. Amikor egy illat és a tesztoszteron egyezik, az agy beöblíti a dopamint a testedbe. Információt ad át a részei között, és összekapcsolja a kérdéses személyt azzal, akivel együtt szeretne lenni. Több bizonyítékot akarsz? A féltékenység is ugyanabban a központban és ugyanazon az elven működik.

5. A szerelem elnyomja az érzékszerveket

A legtöbb ember úgy érzi, hogy amikor szerelmes, hirtelen teljesen másképp érzékeli a világot. És igazuk van! Mert a szerelemhez kapcsolódó kémiai reakciók arra kényszerítenek, hogy csak a figyelmed tárgyára koncentrálj. Azaz a másik. A látás, hallás és ízlelés elnyomott, mert egyszerűen nem marad hely számukra. Csak akkor élesek, ha kedvencére irányulnak. Tudod már, hogy a szerelmesek miért nem hallanak, nem látnak és elfelejtenek enni?


Hasonló cikkek

Hogyan biztosítsunk egy második (és több) randevút?

Mindenki érthetően fél az első randevútól. Mondjak valami hülyeséget róla? Kedvelni fog a párom? Tetszeni fog neki? Sokszor elfelejtjük, hogy az első randevú a második, a harmadik és minden más randevú előjátéka maga az előkészület miatt. Szóval hogyan hathatsz le az első randevún, hogy folytasd a randevúzást?

A hivatalos randevúzási szabályok covid idején

A „koronavírus-korszakban” való randevúzás nem túl ideális. A bezárt időszak nem túl kedvez az összejövetelnek, azonban bizonyos óvatossággal el lehet menni egy új partnerrel randevúzni, és maximálisan élvezni a találkozást.

Hívd el randevúzni eredeti módon

Az eredeti dátum megtervezése nem olyan nehéz. De mi a helyzet a meghívóval? Lehetséges egyáltalán újszerű módon megfogalmazni? Igen! Egy randevúnak nem kell mindig a kávéról szólnia. Tehát eredeti módon hívd el a párodat randevúzni!

Túl kövér a szerelemhez?

Kétségbeesetten nem vonzónak érzi magát? Hogy senkinek nem tetszhetsz, mert kerek a hasad vagy nagyobb a feneked? A Massachusetts Állami Egyetem felmérése szerint a nők akár 52%-a is megtagadta már a szexet partnerével csak azért, mert kövérnek érezte magát! Azt hiszed, nincs jogod szeretni? Tévedsz!

Kit kerülj el egy társkereső oldalon?

Volt már azon, hogy találkozzon valakivel egy internetes társkereső oldalon? Ha először jár itt, adunk néhány tippet a kezdéshez. Nézze meg, milyen típusú randevúzókat érdemes azonnal kihúznia a "talán" listáról. Ha persze nem ilyen partnert keresel.

Hogyan töltsük ki a felhasználói profilt a társkereső oldalon

A profil létrehozása, amely mindenkit vonz, valójában viszonylag egyszerű. De Te nem akarsz mindenkit vonzani. Csak egy személyt, az igazit!

Legújabb cikkek

ÓRIÁSI ŐSZI AKCIÓNK csak ma és holnap!

Már javában tart az őszi kedvezményes ajánlatunk. Vegyen részt benne Ön is!

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.