5 tudományos tény a szerelemről

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a szívünk kihagy egy ütemet, nem tudunk megállni, hogy a másik személyre gondoljunk, és a világon bármit megtennénk érte. De a szerelem nem csak a tündérmesék leghatalmasabb ereje. Tudományos tények is alátámasztják. Gyere, és tanuld meg velünk, mi áll mögötte az egyértelmű bizonyíték!

1. A legfontosabb az illat

Azt mondják, hogy az urak a külsőre mennek, míg a hölgyeket a férfiaknál elsősorban a karakter érdekli. De a legelső dolog az illata! Noha szaglóreceptoraink nincsenek olyan szinten, mint az állatoké, mégis támaszkodunk rájuk. Tudat alatt a lehető legkülönb géneket keressük. Miért? Hogy az utódotoknak a lehető legnagyobb esélyük legyen egészségesen és erősen születni!

2. A szerelem csak egy évig tart

A két év kapcsolat utáni válságot egyszerűen a hormonok okozzák. Pontosabban egy idegnövekedési faktor, amely erős szerelmi érzelmeket vált ki. Ez a felelős a híres rózsaszín szemüvegért, aminek köszönhetően a szerelmesek figyelmen kívül hagyják a másik hibáját. A kapcsolat következő szakaszaiban az ideges faktor csökken, és átlépsz a párkapcsolatod következő szakaszába.

3. A hosszú távú kapcsolatnak három szakasza van

Kicsit tovább maradunk az emberi kémiánál. Amerikai tudósok szerint egy kapcsolat egy-három szakaszon megy keresztül. Az első a tesztoszteront szabályozza, amely állati vágyat vált ki. Kedveled partneredet, és elhatalmasodik rajtad a szex iránti vágy. A második fázisban a fenil-etil-amin (FEA) adrenalinnal kezdődik. Ők a felelősek a vonzalomért, amikor elveszti a fejét önmagáért. A harmadik fázisban pedig érzelmek keveréke van, beleértve a szimpátiát, a szeretetet és az elfoglaltságot. Ez a szakasz a legritkább, és csak hosszú távú kapcsolatokban jelentkezik. Örökre együtt maradhat, ha akar!

4. A szerelem az agy dolga

Az agy felelős azért, hogy átadja a szívedet valakinek. Amikor egy illat és a tesztoszteron egyezik, az agy beöblíti a dopamint a testedbe. Információt ad át a részei között, és összekapcsolja a kérdéses személyt azzal, akivel együtt szeretne lenni. Több bizonyítékot akarsz? A féltékenység is ugyanabban a központban és ugyanazon az elven működik.

5. A szerelem elnyomja az érzékszerveket

A legtöbb ember úgy érzi, hogy amikor szerelmes, hirtelen teljesen másképp érzékeli a világot. És igazuk van! Mert a szerelemhez kapcsolódó kémiai reakciók arra kényszerítenek, hogy csak a figyelmed tárgyára koncentrálj. Azaz a másik. A látás, hallás és ízlelés elnyomott, mert egyszerűen nem marad hely számukra. Csak akkor élesek, ha kedvencére irányulnak. Tudod már, hogy a szerelmesek miért nem hallanak, nem látnak és elfelejtenek enni?


Hasonló cikkek

Egyedül akarsz maradni? Válaszolj erre az 5 kérdésre, és megtudod!

Régóta keres valakit, de eddig senki sem felelt meg az igényeinek? Korlátozottnak érzed magad minden kapcsolatban? Csak azért keresel valakit, mert "így való"? Aggódsz, ha azok közé tartozol, akik egyedülállók akarnak maradni? Ne aggódj! Nincs ezzel semmi baj! Ha még mindig nem vagy benne biztos, hogy mit is akarsz, válaszolj a következő 5 kérdésre. Azonnal megérted.

A Lidé.cz randevú decemberben ér véget

A Lidé.cz társkereső oldal 23 évnyi működés után 2020. december 14-én megszűnik. Ennek több oka is van.

Kérd meg őt

Felmérések szerint a férfiak 93%-a fél randevúzni egy nőt. Ebből egy egyszerű dolog következik. Ahelyett, hogy megelégedne a maradék hét százalékkal, hívd el magad randevúzni álmaid férfiját. ideges vagy emiatt? Ne légy. Tanácsot adunk, hogyan kezelje.

Miért jobb az online társkereső, mint a hagyományos társkereső?

Az online társkereső nem a technológiai kor terméke. De mindenféle előnye van, amiről őseink csak álmodhattak.

Egy férfi első randevút tervez

A férfiak hódítók voltak, vannak és kell is lenniük a jövőben. Még ha úgymond a nő kötötte meg az ismeretséget, hadd hívjon ki a férfi. Ettől a férfiak sokkal jobban érzik magukat.

Tedd fel magadnak ezt a 6 kérdést, amikor nem tudsz dönteni két (vagy több) partner között

Az internetes randevúzások korában gyakori, hogy több férfival vagy nővel találkozunk egyszerre. De mit tegyél, ha döntened kell, de nem tudod, hogyan? Mi van, ha két vagy több partnert szeretsz? Tedd fel magadnak ezt a 6 kérdést, amelyek segítenek a döntésben.

Legújabb cikkek

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.