5 tudományos tény a szerelemről

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a szívünk kihagy egy ütemet, nem tudunk megállni, hogy a másik személyre gondoljunk, és a világon bármit megtennénk érte. De a szerelem nem csak a tündérmesék leghatalmasabb ereje. Tudományos tények is alátámasztják. Gyere, és tanuld meg velünk, mi áll mögötte az egyértelmű bizonyíték!

1. A legfontosabb az illat

Azt mondják, hogy az urak a külsőre mennek, míg a hölgyeket a férfiaknál elsősorban a karakter érdekli. De a legelső dolog az illata! Noha szaglóreceptoraink nincsenek olyan szinten, mint az állatoké, mégis támaszkodunk rájuk. Tudat alatt a lehető legkülönb géneket keressük. Miért? Hogy az utódotoknak a lehető legnagyobb esélyük legyen egészségesen és erősen születni!

2. A szerelem csak egy évig tart

A két év kapcsolat utáni válságot egyszerűen a hormonok okozzák. Pontosabban egy idegnövekedési faktor, amely erős szerelmi érzelmeket vált ki. Ez a felelős a híres rózsaszín szemüvegért, aminek köszönhetően a szerelmesek figyelmen kívül hagyják a másik hibáját. A kapcsolat következő szakaszaiban az ideges faktor csökken, és átlépsz a párkapcsolatod következő szakaszába.

3. A hosszú távú kapcsolatnak három szakasza van

Kicsit tovább maradunk az emberi kémiánál. Amerikai tudósok szerint egy kapcsolat egy-három szakaszon megy keresztül. Az első a tesztoszteront szabályozza, amely állati vágyat vált ki. Kedveled partneredet, és elhatalmasodik rajtad a szex iránti vágy. A második fázisban a fenil-etil-amin (FEA) adrenalinnal kezdődik. Ők a felelősek a vonzalomért, amikor elveszti a fejét önmagáért. A harmadik fázisban pedig érzelmek keveréke van, beleértve a szimpátiát, a szeretetet és az elfoglaltságot. Ez a szakasz a legritkább, és csak hosszú távú kapcsolatokban jelentkezik. Örökre együtt maradhat, ha akar!

4. A szerelem az agy dolga

Az agy felelős azért, hogy átadja a szívedet valakinek. Amikor egy illat és a tesztoszteron egyezik, az agy beöblíti a dopamint a testedbe. Információt ad át a részei között, és összekapcsolja a kérdéses személyt azzal, akivel együtt szeretne lenni. Több bizonyítékot akarsz? A féltékenység is ugyanabban a központban és ugyanazon az elven működik.

5. A szerelem elnyomja az érzékszerveket

A legtöbb ember úgy érzi, hogy amikor szerelmes, hirtelen teljesen másképp érzékeli a világot. És igazuk van! Mert a szerelemhez kapcsolódó kémiai reakciók arra kényszerítenek, hogy csak a figyelmed tárgyára koncentrálj. Azaz a másik. A látás, hallás és ízlelés elnyomott, mert egyszerűen nem marad hely számukra. Csak akkor élesek, ha kedvencére irányulnak. Tudod már, hogy a szerelmesek miért nem hallanak, nem látnak és elfelejtenek enni?


Hasonló cikkek

Mit nem tudsz egy kapcsolat elején?

Úgy érzed, hogy végre találkoztál valakivel, akivel kijössz, és akivel valószínűleg életed hátralévő részét le fogod tölteni? De néhány hónap vagy év múlva rá fog jönni, hogy ismét "rossz oldalra lépett", és kapcsolata ismét szakítással végződik. Mit nem ismersz fel a párodban, amikor szerelmes vagy? Olvass, és ezúttal készülj a következő kapcsolatra!

Tanulj meg flörtölni!

Ha egy férfi meg akar vonzani vagy megnyerni valakit, tudnia kell, hogyan kell flörtölni. Az emberek gyakran bizonytalanok magukban, amikor találkoznak társaikkal, vagy nem tudják, hogyan nézzen ki a flörtölés. Ha ez a te eseted is, olvasd el a következő néhány sort, amelyek garantáltan megtanítják.

Első randira mész? Mit viselni?

Mindenki jól akar kinézni az első randin. Mivel biztosan ideges leszel, hogy hogyan fog sikerülni az első közös randevúd, ne bonyolítsd a helyzetet azzal, hogy olyasmit viselsz, amiben nem vagy kényelmesen. Egyszerűen csak azt viselje, amiben jól érzi magát. Ne próbálj mássá tenni magad. Párod nem fogja értékelni, és még jobban stresszes leszel, teljesen feleslegesen.

Szerezze vissza önbizalmát egy sikertelen randevú után

Minél több sikertelen találkozón megy keresztül, annál jobban csökken az önbizalma. Semmi kétség felőle. Az internetes (gyors) időpontegyeztetés korszakának vannak hátrányai is. Annak ellenére, hogy tudod, hogy ez csak egy teszt volt, a sikertelen randevúk gyors egymásutánban történő sorozata még a legerősebb karaktert is megindítja. Hogyan vidítod fel magad, ha egy különösen rossz randevúról térsz vissza?

Mit nem szeretnek a férfiak a nőkben az első randevúkon?

Hölgyeim, készülnétek az első randevúra? Akkor vigyázz! Az első találkozás döntő fontosságú lehet számodra. A férfiakat nem érdekli, hogy nézel ki. Elmondjuk, mit nem szeretnek a férfiak gyakran a nőkben!

Szeress online

Ma gyakorlatilag bármit elintézhet az interneten. Vásárolhat online élelmiszert, rendelhet túrát és köthet biztosítást online, kommunikálhat az emberekkel az interneten, sőt találkozhat emberekkel az interneten. Az internet tele van online társkereső oldalakkal, ahol megtalálhatod életed párját.

Legújabb cikkek

Ma véget ér az ÓRIÁSI ŐSZI AKCIÓNK

Öszi ajánlatuk néhány óra múlva véget ér, azaz 2023. szeptember 26 -án éjfélkor.

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.