5 tudományos tény a szerelemről

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a szívünk kihagy egy ütemet, nem tudunk megállni, hogy a másik személyre gondoljunk, és a világon bármit megtennénk érte. De a szerelem nem csak a tündérmesék leghatalmasabb ereje. Tudományos tények is alátámasztják. Gyere, és tanuld meg velünk, mi áll mögötte az egyértelmű bizonyíték!

1. A legfontosabb az illat

Azt mondják, hogy az urak a külsőre mennek, míg a hölgyeket a férfiaknál elsősorban a karakter érdekli. De a legelső dolog az illata! Noha szaglóreceptoraink nincsenek olyan szinten, mint az állatoké, mégis támaszkodunk rájuk. Tudat alatt a lehető legkülönb géneket keressük. Miért? Hogy az utódotoknak a lehető legnagyobb esélyük legyen egészségesen és erősen születni!

2. A szerelem csak egy évig tart

A két év kapcsolat utáni válságot egyszerűen a hormonok okozzák. Pontosabban egy idegnövekedési faktor, amely erős szerelmi érzelmeket vált ki. Ez a felelős a híres rózsaszín szemüvegért, aminek köszönhetően a szerelmesek figyelmen kívül hagyják a másik hibáját. A kapcsolat következő szakaszaiban az ideges faktor csökken, és átlépsz a párkapcsolatod következő szakaszába.

3. A hosszú távú kapcsolatnak három szakasza van

Kicsit tovább maradunk az emberi kémiánál. Amerikai tudósok szerint egy kapcsolat egy-három szakaszon megy keresztül. Az első a tesztoszteront szabályozza, amely állati vágyat vált ki. Kedveled partneredet, és elhatalmasodik rajtad a szex iránti vágy. A második fázisban a fenil-etil-amin (FEA) adrenalinnal kezdődik. Ők a felelősek a vonzalomért, amikor elveszti a fejét önmagáért. A harmadik fázisban pedig érzelmek keveréke van, beleértve a szimpátiát, a szeretetet és az elfoglaltságot. Ez a szakasz a legritkább, és csak hosszú távú kapcsolatokban jelentkezik. Örökre együtt maradhat, ha akar!

4. A szerelem az agy dolga

Az agy felelős azért, hogy átadja a szívedet valakinek. Amikor egy illat és a tesztoszteron egyezik, az agy beöblíti a dopamint a testedbe. Információt ad át a részei között, és összekapcsolja a kérdéses személyt azzal, akivel együtt szeretne lenni. Több bizonyítékot akarsz? A féltékenység is ugyanabban a központban és ugyanazon az elven működik.

5. A szerelem elnyomja az érzékszerveket

A legtöbb ember úgy érzi, hogy amikor szerelmes, hirtelen teljesen másképp érzékeli a világot. És igazuk van! Mert a szerelemhez kapcsolódó kémiai reakciók arra kényszerítenek, hogy csak a figyelmed tárgyára koncentrálj. Azaz a másik. A látás, hallás és ízlelés elnyomott, mert egyszerűen nem marad hely számukra. Csak akkor élesek, ha kedvencére irányulnak. Tudod már, hogy a szerelmesek miért nem hallanak, nem látnak és elfelejtenek enni?


Hasonló cikkek

Kit kerülj el egy társkereső oldalon?

Volt már azon, hogy találkozzon valakivel egy internetes társkereső oldalon? Ha először jár itt, adunk néhány tippet a kezdéshez. Nézze meg, milyen típusú randevúzókat érdemes azonnal kihúznia a "talán" listáról. Ha persze nem ilyen partnert keresel.

Hogyan lehet legyőzni az idegességet és közelíteni egy nőt

A nőhöz való közeledés a legrosszabb rémálma lehet. Vagy fordítva, egy séta a rózsakertben. Rajtad múlik, hogyan viszonyulsz a randevúzáshoz. Olvasson el négy praktikus tippet, hogyan rázhatja le idegességét, és hogyan közeledhet könnyedén álmai partneréhez.

Hogyan válasszunk ajándékot egy nőnek

Megfelelő ajándékot keres a felesége számára? Nem tudja, mit tegyen? Néha nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Nézzünk szembe a tényekkel. A nők egyszerűen válogatósak. Valahányszor valami apró csodát várnak. Gyakran csalódnak, mert egyáltalán nem illett az ízlésükhöz. Tanácsot adunk, hogyan kerülheti el ezt a kellemetlenséget.

Hová menjünk randevúzni télen?

Nem tudja, hova menjen randevúzni ezekben a hideg napokban? Unod már a vacsorákat és a színházakat? Van néhány ötletünk egy remek randevúhoz a tél közepén!

Az online társkereső rabja vagy?

Az online társkereső oldalak népszerűsége lassan utoléri a Facebook és a hasonló média népszerűségét. Lehet függővé válni nekik? Igen tudsz! És nagyon könnyen.

Hol találkozhatok egy férfival egy életre?

Azt is szeretné tudni, hol találkozhat a megfelelő férfival egy életre? Eleged van a diszkókból, és nem bízol a bárból érkezett ismerőseidben? Nézz meg néhány tippet velünk, hol találkozhatsz élettársaddal.

Legújabb cikkek

PF 2024

Sok egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk az új évben. Az ELITE Date csapata

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.