Az ismerkedés szabályai

A randevúzáshoz mindig is voltak bizonyos szabályok, amelyeket jó volt betartani. De ahogy az idők megváltoztak, úgy változott az emberek találkozási módja is. Először is a modern társkereső technológiákról van szó, amelyek egykor nem voltak elérhetőek, másodsorban pedig arról, hogyan zajlik maga a randevúzás. Hogy vagy? A klasszikus személyes találkozókat vagy az online randevúzást részesíti előnyben?

Személyes vagy online társkereső?

Jobb lenne, ha társaságba menne, új emberekkel ismerkedne meg és egyúttal kérdezz meg valakit, akit érdekel, és egyeztessünk egy közös találkozót? Vagy kerülöd a személyes találkozást, és inkább leülsz a számítógéphez, ahol egy katalógusban megtekintheted az egyes randevúzási érdeklődőket?

A randevúzás mindkét esetben meglehetősen hasonlóan zajlik. Kiválaszt valakit, aki érdekli Önt, megkéri, hogy lépjen kapcsolatba Önnel (telefon, e-mail, becenév SKYPE-on vagy FB-on), és szorosabb kapcsolatot létesít vele. Utána általában megállapodtok egy kávéban, egy pohár borban, egy sétában a parkban vagy vacsorában, és attól függően, hogy milyen lesz az első közös randevú, megfontoljátok, hogy találkozzunk-e újra, vagy inkább keressenek valaki mást.

Miért, de ez a randevúzási modell gyakran nem működik?

A probléma általában az, hogy megpróbálod a lehető leggyorsabban "kifizetni" a magányt mindenkivel, aki legalább részben megfelel amit keresel. Mert nagyon gyorsan kötődsz egy teljesen idegenhez. Miért? Talán csak azért, mert szeretné végre valakivel eltölteni a szabadidejét, vagy mert egyszerűen belefáradt az örök magányba.

De úgy gondolja, hogy az első randevúkon tényleg megismerhet valakit? < p>Nem teheted meg, mert a legtöbb ember jobbá teszi magát egy kapcsolat elején, mint amilyen valójában. A cél csak egy dolog, a lenyűgözés. És mi van akkor, ha azt várod, hogy az illető pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtad, majd néhány randi után azon kapod magad, hogy randevúzsz valakivel, akit nem is ismersz, és akit egyáltalán nem szeretsz? Ez is megtörténhet. És ez az, ami csalódáshoz és valaminek a végéhez vezet, aminek még nem volt esélye elkezdeni.

A modern idők nagyon rohannak. Sajnos ez a tendencia nem túl jó a kapcsolatoknak. Először is pontosan tudnod kell, mit akarsz. A leendő partnerrel szemben támasztott követelményeknek reálisnak kell lenniük. Ne várd el, hogy találkozz egy fehér lovon ülő herceggel vagy egy tökéletes intelligens szépséggel, aki bármit megtesz érted. Nemcsak a megjelenésről, hanem az adott személy jellemvonásairól is rendelkeznie kell egy bizonyos elképzeléssel.

Továbbá tisztáznia kell, hogyan várja a kapcsolata alakulását, pl. kit, kit, hova hív meg az első randin, ki fizeti a költségeket, miről fog beszélni az első randin. Ha jól alakul a kapcsolatod, mikor fogsz először csókolózni, mikor fogsz először szeretkezni és hogyan folytatod ezután. Ugyanígy nagyjából tudnod kell, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha szerelmes leszel, de akkor is, ha az első találkozás alkalmával nem ugrik ki szikra köztetek.

Melyek tehát a modern szabályok. randevúzni?

h2>
  • Az ismerkedés lehetőségei jelentősen bővültek. A személyes találkozáson túl az interneten vagy az úgynevezett gyorsrandevúkon keresztül is lehet ismerkedni. Ezek egyszerűbb és sokkal gyorsabb módszerek arra, hogy rövid időn belül találkozzunk a potenciális partnerek széles körével.
  • Már nem a férfinak kell megtennie az első lépést. A nőknek azt tanácsolják, hogy ne várjanak meg egy randevú ajánlatot. Sok sikert az aktív felhasználóknak, ezért ne féljen megkeresni! Manapság teljesen mindegy, hogy az első kapcsolatfelvételt nő vagy férfi hozza fel.
  • Ne menj el randevúzni mindenkivel, aki meghív téged. Próbáld meg először legalább egy kicsit megismerni egymást. Természetesen chatelhet, írhat SMS-eket vagy e-maileket. A telefonos kapcsolattartás azonban gyorsabb. Többet fogsz beszélni. Ezenkívül hallani fogja, hogyan fejezi ki magát az adott személy, és hogyan válaszol kérdéseire. Ez többet mond el a szóban forgó személyről, mint egy gondosan előkészített szöveges üzenet vagy egy válasz az e-mailre.
  • Az első randevú nyilvános helyen legyen. 15 percen belül általában világossá válik, hogy a szikra kiugrott-e köztetek vagy sem.
  • Kommunikáljon gyakori beszélgetési témákról. Ne legyen unalmas vagy túl vicces. Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy. Légy természetes. A siker esélyei megsokszorozódnak.
  • Ki fizeti a randevúzást? Nem kell csak egy férfinak lennie, mint régen, és ahogy a legtöbb nő elvárja. Attól függ, hogyan állapodsz meg.
  • Találkozol még, vagy inkább nem? Ha azonnal tudod, hogy nem akarsz újra összejönni, azonnal mondd ki. Az őszinteség jobb, mint egy döglött bogarat színlelni, és nem válaszolni egy partner szüntelen telefonhívásaira, aki nem is sejti, hogy soha többé nem akarod látni.
  • Mikor van az első csókod? Alapvetően csak attól függ, hogyan zajlik az első randevú. De általában az első randevú nem alkalmas az első csókra vagy az első szerelemre.
  • Mit szólsz a szexhez? Itt megint csak ti ketten számíttok. A kutatások szerint azonban a 3. vagy 4. randevú az ideális alkalom az első szerelemre.
  • Ha kapcsolatot szeretnél kezdeni, világossá tedd mindkettőtöknek, hogy mit vársz el tőle. a következő találkozás, legyen szó szexről vagy komoly kapcsolatról. Beszéljen arról is, hogyan képzeli el a jövőt, mik a tervei az életével, szeretné-e még élvezni az életet, vagy megházasodni és családot alapítani. A jövőre vonatkozó tervei sokat elárulnak arról, hogy kompatibilis-e vagy sem.

Nem szükséges betartani ezeket a szabályainkat. Többnyire minden kettőtökön múlik, és egyébként is, hogy hogyan találjátok ki. Egyébként sosem árt, ha időnként emlékezteted magad erre a néhány szabályra! Főleg azokban a pillanatokban, amikor nem tudjátok megismerni egymást.


Hasonló cikkek

7 tipp, hogy boldogan élj akkor is, ha egyedülálló vagy

Egyedül vagy, és nem örülsz ennek? Kár. Az egyedülálló élet tele lehet szórakozással. Használd csak magadra az időt, és élvezd az életed. Hogyan kell csinálni?

"Rendeljen" partnert az Ön elvárásaira szabva!

A mai világban meglehetősen gyakori, hogy állandóan rendelnek valamit. Legyen szó új autóról, ruhákról, könyvekről, elektronikai cikkekről, élelmiszerekről. Mindannyian jók vagyunk ebben. De mi a helyzet a szeretet elrendelésével? Van ilyen? Megrendelheti álmai partnerét is? Meglepődnél, de lehetséges.

Néhány tipp hogyan ismerkedhetsz meg hölgyekkel

Tetszik neked egy hölgy, de nem tudod, hogyan ismerkedhetnél meg vele? Az ismerkedés nem a legerősebb oldalad? Gyakran előfordul, hogy mielőtt észbe kapnál a választott lány már valaki más karjaiban van? Akkor a megfelelő helyen vagy. Vess egy pillantást tippjeinkre, amelyek megmutatják Neked, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan ismerkedni.

Tervezed, hogy találkozz a párod szüleivel? Tanácsot adunk, hogyan tegyük olyanná, mint te!

Tervezed, hogy találkozz a másik fél szüleivel? Jól készülj fel erre, jó benyomást kell keltened rájuk. Tanácsot adunk, hogyan kell ezt megtenni.

Miért nem nyúl hozzád senki?

Mész bárokba, ülsz kávézókban, mosolyogsz a járókelőkre? Voltál már több randin egy társkereső oldalnak köszönhetően?De még mindig ugyanazzal a problémával küzdesz? Miért nem tért vissza hozzád az első vagy a második randevú után, annak ellenére, hogy úgy érzed, hogy szép, kedves, javában élsz és nincs anyagi rászorulva? nem tudod? Mi igen!

A Lidé.cz randevú decemberben ér véget

A Lidé.cz társkereső oldal 23 évnyi működés után 2020. december 14-én megszűnik. Ennek több oka is van.