Az ismerkedés szabályai

A randevúzáshoz mindig is voltak bizonyos szabályok, amelyeket jó volt betartani. De ahogy az idők megváltoztak, úgy változott az emberek találkozási módja is. Először is a modern társkereső technológiákról van szó, amelyek egykor nem voltak elérhetőek, másodsorban pedig arról, hogyan zajlik maga a randevúzás. Hogy vagy? A klasszikus személyes találkozókat vagy az online randevúzást részesíti előnyben?

Személyes vagy online társkereső?

Jobb lenne, ha társaságba menne, új emberekkel ismerkedne meg és egyúttal kérdezz meg valakit, akit érdekel, és egyeztessünk egy közös találkozót? Vagy kerülöd a személyes találkozást, és inkább leülsz a számítógéphez, ahol egy katalógusban megtekintheted az egyes randevúzási érdeklődőket?

A randevúzás mindkét esetben meglehetősen hasonlóan zajlik. Kiválaszt valakit, aki érdekli Önt, megkéri, hogy lépjen kapcsolatba Önnel (telefon, e-mail, becenév SKYPE-on vagy FB-on), és szorosabb kapcsolatot létesít vele. Utána általában megállapodtok egy kávéban, egy pohár borban, egy sétában a parkban vagy vacsorában, és attól függően, hogy milyen lesz az első közös randevú, megfontoljátok, hogy találkozzunk-e újra, vagy inkább keressenek valaki mást.

Miért, de ez a randevúzási modell gyakran nem működik?

A probléma általában az, hogy megpróbálod a lehető leggyorsabban "kifizetni" a magányt mindenkivel, aki legalább részben megfelel amit keresel. Mert nagyon gyorsan kötődsz egy teljesen idegenhez. Miért? Talán csak azért, mert szeretné végre valakivel eltölteni a szabadidejét, vagy mert egyszerűen belefáradt az örök magányba.

De úgy gondolja, hogy az első randevúkon tényleg megismerhet valakit? < p>Nem teheted meg, mert a legtöbb ember jobbá teszi magát egy kapcsolat elején, mint amilyen valójában. A cél csak egy dolog, a lenyűgözés. És mi van akkor, ha azt várod, hogy az illető pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtad, majd néhány randi után azon kapod magad, hogy randevúzsz valakivel, akit nem is ismersz, és akit egyáltalán nem szeretsz? Ez is megtörténhet. És ez az, ami csalódáshoz és valaminek a végéhez vezet, aminek még nem volt esélye elkezdeni.

A modern idők nagyon rohannak. Sajnos ez a tendencia nem túl jó a kapcsolatoknak. Először is pontosan tudnod kell, mit akarsz. A leendő partnerrel szemben támasztott követelményeknek reálisnak kell lenniük. Ne várd el, hogy találkozz egy fehér lovon ülő herceggel vagy egy tökéletes intelligens szépséggel, aki bármit megtesz érted. Nemcsak a megjelenésről, hanem az adott személy jellemvonásairól is rendelkeznie kell egy bizonyos elképzeléssel.

Továbbá tisztáznia kell, hogyan várja a kapcsolata alakulását, pl. kit, kit, hova hív meg az első randin, ki fizeti a költségeket, miről fog beszélni az első randin. Ha jól alakul a kapcsolatod, mikor fogsz először csókolózni, mikor fogsz először szeretkezni és hogyan folytatod ezután. Ugyanígy nagyjából tudnod kell, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha szerelmes leszel, de akkor is, ha az első találkozás alkalmával nem ugrik ki szikra köztetek.

Melyek tehát a modern szabályok. randevúzni?

h2>
  • Az ismerkedés lehetőségei jelentősen bővültek. A személyes találkozáson túl az interneten vagy az úgynevezett gyorsrandevúkon keresztül is lehet ismerkedni. Ezek egyszerűbb és sokkal gyorsabb módszerek arra, hogy rövid időn belül találkozzunk a potenciális partnerek széles körével.
  • Már nem a férfinak kell megtennie az első lépést. A nőknek azt tanácsolják, hogy ne várjanak meg egy randevú ajánlatot. Sok sikert az aktív felhasználóknak, ezért ne féljen megkeresni! Manapság teljesen mindegy, hogy az első kapcsolatfelvételt nő vagy férfi hozza fel.
  • Ne menj el randevúzni mindenkivel, aki meghív téged. Próbáld meg először legalább egy kicsit megismerni egymást. Természetesen chatelhet, írhat SMS-eket vagy e-maileket. A telefonos kapcsolattartás azonban gyorsabb. Többet fogsz beszélni. Ezenkívül hallani fogja, hogyan fejezi ki magát az adott személy, és hogyan válaszol kérdéseire. Ez többet mond el a szóban forgó személyről, mint egy gondosan előkészített szöveges üzenet vagy egy válasz az e-mailre.
  • Az első randevú nyilvános helyen legyen. 15 percen belül általában világossá válik, hogy a szikra kiugrott-e köztetek vagy sem.
  • Kommunikáljon gyakori beszélgetési témákról. Ne legyen unalmas vagy túl vicces. Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy. Légy természetes. A siker esélyei megsokszorozódnak.
  • Ki fizeti a randevúzást? Nem kell csak egy férfinak lennie, mint régen, és ahogy a legtöbb nő elvárja. Attól függ, hogyan állapodsz meg.
  • Találkozol még, vagy inkább nem? Ha azonnal tudod, hogy nem akarsz újra összejönni, azonnal mondd ki. Az őszinteség jobb, mint egy döglött bogarat színlelni, és nem válaszolni egy partner szüntelen telefonhívásaira, aki nem is sejti, hogy soha többé nem akarod látni.
  • Mikor van az első csókod? Alapvetően csak attól függ, hogyan zajlik az első randevú. De általában az első randevú nem alkalmas az első csókra vagy az első szerelemre.
  • Mit szólsz a szexhez? Itt megint csak ti ketten számíttok. A kutatások szerint azonban a 3. vagy 4. randevú az ideális alkalom az első szerelemre.
  • Ha kapcsolatot szeretnél kezdeni, világossá tedd mindkettőtöknek, hogy mit vársz el tőle. a következő találkozás, legyen szó szexről vagy komoly kapcsolatról. Beszéljen arról is, hogyan képzeli el a jövőt, mik a tervei az életével, szeretné-e még élvezni az életet, vagy megházasodni és családot alapítani. A jövőre vonatkozó tervei sokat elárulnak arról, hogy kompatibilis-e vagy sem.

Nem szükséges betartani ezeket a szabályainkat. Többnyire minden kettőtökön múlik, és egyébként is, hogy hogyan találjátok ki. Egyébként sosem árt, ha időnként emlékezteted magad erre a néhány szabályra! Főleg azokban a pillanatokban, amikor nem tudjátok megismerni egymást.


Hasonló cikkek

Mit nem szeretnek a férfiak a nőkben az első randevúkon?

Hölgyeim, készülnétek az első randevúra? Akkor vigyázz! Az első találkozás döntő fontosságú lehet számodra. A férfiakat nem érdekli, hogy nézel ki. Elmondjuk, mit nem szeretnek a férfiak gyakran a nőkben!

Milyen mondatokat utálnak hallani az egyedülálló nők?

Fontos lehet, hogy mi köze ennek a randevúzáshoz. Sajnos az alábbi mondatok közül néhányat gyakran hallanak az egyedülálló nők még randevúkon is! Szóval vigyázzatok, uraim. Ez megőrjítheti a nőket, és mielőtt észrevenné, egyedül leszel egy randevún. Még azon az áron is, hogy újra nőtlen marad. Hölgyeim, kerüljék a következő kérdéseket is. Még a legjobb barátaidnak, nővéreidnek vagy kollégáidnak se add oda őket.

Amikor egy keresztény keresztényt keres

Manapság kissé trükkös lehet találkozni valakivel, aki osztja a keresztény hitét. Már csak azért sem, mert hazánkban kevés a gyakorló keresztény. Ha nem veszel részt közvetlenül egy olyan közösségben, amely nem csak a templomban találkozik, néha elveszettnek érezheted magad. Az utcán véletlenszerű emberekhez közeledni szó szerint tűt keres a szénakazalban. De ne essen kétségbe, soha semmi sem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Honnan tudod, hogy ez a megfelelő?

Néha elgondolkodik azon, hogy valóban a partnere az igazi? Nem biztos benne, hogy élete hátralévő részét a párjával szeretné leélni? Ne ess kétségbe. Cikkünk elolvasása után világossá válik.

A nagyszerű partner 5 jellemzője

Minden nő ideális férfit keres magának. Nem könnyű azonban megtalálni. Egyes hölgyeket elvakítja a jóképű és tökéletes férfi gondolata. Sajnos nem létezik. Így bezárják útjukat élettársaik előtt. Olvassa el az ideális partner öt tulajdonságát, és igazán ragadja meg őket az emlékezetében. Mi van, ha holnap találkozol az ideális férfival?

Ismerkedés a munkahelyen

Életünk túlnyomó részét munkában töltjük. Nem csoda, hogy a kapcsolatok akár 60%-a a munkahelyen jött létre.

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.

Miről beszéljünk egy vakrandin

Kész az első randira? Csak üzenetekből vagy alkalmi hívásokból ismeri a partnerét? Nem láttad még élőben a párodat? Félsz attól, hogy a közmondásos kínos csend lesz a találkozón, és nem tudod, miről beszélj? Ne aggódj! Minden kezelhető. Ahogy mondani szokás, a szerencse a felkészülteknek kedvez. Éppen ezért készítettünk néhány tippet számodra, hogyan készülj fel egy ilyen vakrandira.