Az ismerkedés szabályai

A randevúzáshoz mindig is voltak bizonyos szabályok, amelyeket jó volt betartani. De ahogy az idők megváltoztak, úgy változott az emberek találkozási módja is. Először is a modern társkereső technológiákról van szó, amelyek egykor nem voltak elérhetőek, másodsorban pedig arról, hogyan zajlik maga a randevúzás. Hogy vagy? A klasszikus személyes találkozókat vagy az online randevúzást részesíti előnyben?

Személyes vagy online társkereső?

Jobb lenne, ha társaságba menne, új emberekkel ismerkedne meg és egyúttal kérdezz meg valakit, akit érdekel, és egyeztessünk egy közös találkozót? Vagy kerülöd a személyes találkozást, és inkább leülsz a számítógéphez, ahol egy katalógusban megtekintheted az egyes randevúzási érdeklődőket?

A randevúzás mindkét esetben meglehetősen hasonlóan zajlik. Kiválaszt valakit, aki érdekli Önt, megkéri, hogy lépjen kapcsolatba Önnel (telefon, e-mail, becenév SKYPE-on vagy FB-on), és szorosabb kapcsolatot létesít vele. Utána általában megállapodtok egy kávéban, egy pohár borban, egy sétában a parkban vagy vacsorában, és attól függően, hogy milyen lesz az első közös randevú, megfontoljátok, hogy találkozzunk-e újra, vagy inkább keressenek valaki mást.

Miért, de ez a randevúzási modell gyakran nem működik?

A probléma általában az, hogy megpróbálod a lehető leggyorsabban "kifizetni" a magányt mindenkivel, aki legalább részben megfelel amit keresel. Mert nagyon gyorsan kötődsz egy teljesen idegenhez. Miért? Talán csak azért, mert szeretné végre valakivel eltölteni a szabadidejét, vagy mert egyszerűen belefáradt az örök magányba.

De úgy gondolja, hogy az első randevúkon tényleg megismerhet valakit? < p>Nem teheted meg, mert a legtöbb ember jobbá teszi magát egy kapcsolat elején, mint amilyen valójában. A cél csak egy dolog, a lenyűgözés. És mi van akkor, ha azt várod, hogy az illető pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtad, majd néhány randi után azon kapod magad, hogy randevúzsz valakivel, akit nem is ismersz, és akit egyáltalán nem szeretsz? Ez is megtörténhet. És ez az, ami csalódáshoz és valaminek a végéhez vezet, aminek még nem volt esélye elkezdeni.

A modern idők nagyon rohannak. Sajnos ez a tendencia nem túl jó a kapcsolatoknak. Először is pontosan tudnod kell, mit akarsz. A leendő partnerrel szemben támasztott követelményeknek reálisnak kell lenniük. Ne várd el, hogy találkozz egy fehér lovon ülő herceggel vagy egy tökéletes intelligens szépséggel, aki bármit megtesz érted. Nemcsak a megjelenésről, hanem az adott személy jellemvonásairól is rendelkeznie kell egy bizonyos elképzeléssel.

Továbbá tisztáznia kell, hogyan várja a kapcsolata alakulását, pl. kit, kit, hova hív meg az első randin, ki fizeti a költségeket, miről fog beszélni az első randin. Ha jól alakul a kapcsolatod, mikor fogsz először csókolózni, mikor fogsz először szeretkezni és hogyan folytatod ezután. Ugyanígy nagyjából tudnod kell, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha szerelmes leszel, de akkor is, ha az első találkozás alkalmával nem ugrik ki szikra köztetek.

Melyek tehát a modern szabályok. randevúzni?

h2>
  • Az ismerkedés lehetőségei jelentősen bővültek. A személyes találkozáson túl az interneten vagy az úgynevezett gyorsrandevúkon keresztül is lehet ismerkedni. Ezek egyszerűbb és sokkal gyorsabb módszerek arra, hogy rövid időn belül találkozzunk a potenciális partnerek széles körével.
  • Már nem a férfinak kell megtennie az első lépést. A nőknek azt tanácsolják, hogy ne várjanak meg egy randevú ajánlatot. Sok sikert az aktív felhasználóknak, ezért ne féljen megkeresni! Manapság teljesen mindegy, hogy az első kapcsolatfelvételt nő vagy férfi hozza fel.
  • Ne menj el randevúzni mindenkivel, aki meghív téged. Próbáld meg először legalább egy kicsit megismerni egymást. Természetesen chatelhet, írhat SMS-eket vagy e-maileket. A telefonos kapcsolattartás azonban gyorsabb. Többet fogsz beszélni. Ezenkívül hallani fogja, hogyan fejezi ki magát az adott személy, és hogyan válaszol kérdéseire. Ez többet mond el a szóban forgó személyről, mint egy gondosan előkészített szöveges üzenet vagy egy válasz az e-mailre.
  • Az első randevú nyilvános helyen legyen. 15 percen belül általában világossá válik, hogy a szikra kiugrott-e köztetek vagy sem.
  • Kommunikáljon gyakori beszélgetési témákról. Ne legyen unalmas vagy túl vicces. Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy. Légy természetes. A siker esélyei megsokszorozódnak.
  • Ki fizeti a randevúzást? Nem kell csak egy férfinak lennie, mint régen, és ahogy a legtöbb nő elvárja. Attól függ, hogyan állapodsz meg.
  • Találkozol még, vagy inkább nem? Ha azonnal tudod, hogy nem akarsz újra összejönni, azonnal mondd ki. Az őszinteség jobb, mint egy döglött bogarat színlelni, és nem válaszolni egy partner szüntelen telefonhívásaira, aki nem is sejti, hogy soha többé nem akarod látni.
  • Mikor van az első csókod? Alapvetően csak attól függ, hogyan zajlik az első randevú. De általában az első randevú nem alkalmas az első csókra vagy az első szerelemre.
  • Mit szólsz a szexhez? Itt megint csak ti ketten számíttok. A kutatások szerint azonban a 3. vagy 4. randevú az ideális alkalom az első szerelemre.
  • Ha kapcsolatot szeretnél kezdeni, világossá tedd mindkettőtöknek, hogy mit vársz el tőle. a következő találkozás, legyen szó szexről vagy komoly kapcsolatról. Beszéljen arról is, hogyan képzeli el a jövőt, mik a tervei az életével, szeretné-e még élvezni az életet, vagy megházasodni és családot alapítani. A jövőre vonatkozó tervei sokat elárulnak arról, hogy kompatibilis-e vagy sem.

Nem szükséges betartani ezeket a szabályainkat. Többnyire minden kettőtökön múlik, és egyébként is, hogy hogyan találjátok ki. Egyébként sosem árt, ha időnként emlékezteted magad erre a néhány szabályra! Főleg azokban a pillanatokban, amikor nem tudjátok megismerni egymást.


Hasonló cikkek

Mi az, ami megbízhatóan kikapcsolja a partnert az első randin?

Első randevúra mész, és félsz, hogy elrontod? Félsz attól, hogy rosszul leszel felöltözve, hogy rosszat mondasz, és emiatt nem mutatkozik meg a szerelmed? Nincs félelem. Olvasson tovább öt olyan dologról, amely 100%-osan kikapcsolja a potenciális megfelelőt. Kerüld el őket, és nyersz!

Mit szólnál a lányokhoz

A lányok nem egy másik bolygó lényei, bár időnként annak tűnhetnek. Hozzád hasonlóan ők is gyakran keresik a módját, hogy lenyűgözzék a srácokat, vagy hogyan kezdjenek el velük randevúzni. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a lányok megszerzésének módja meglehetősen egyszerű. Légy önmagad!

Szelídítse meg a randevúzási izgalmait

A randevúzási szorongás az egyik leggyakoribb oka annak, hogy nem tud kapcsolatba lépni? Minél jobban szeretsz valakit, annál idegesebb vagy. És még inkább meg sem mered közelíteni az illetőt. Négy technikát mutatunk be az idegesség gyors és hatékony megszelídítésére.

Negyven után és egyedül. Miért nincs még mindig pasid?

Az Ön korabeli férfiak régóta jegyesek, vagy csak más irányba néznek? Ne hajtsd le a fejed! Sajnos sok 40-es éveiben járó nő elakad a saját "ennyi idősen nem találok senkit" ciklusában. Mire gondolhat még, ami megakadályozza, hogy megtalálja a szerelmet? Olvassa el a cikkben.

Nem mindennapi őszi randevú

Nem tudja, hova hívja meg szerelmét? Unod már a kávézókat és éttermeket? Úgy gondolja, hogy túl hideg van a céltalan, órákon át tartó sétákhoz? Mutatunk néhány tippet a nem mindennapi randevúkhoz, amelyeket most ősszel élvezhetsz.

Keress egy barátnőt

Egy ideje keresel barátnőt, de még mindig nem találod? Miért van ez így? Vagy egyáltalán nincs bátorságod közeledni hozzá, vagy elutasít, vagy nem találkozol senkivel, aki érdekes lenne... Ennek egész sora lehet. De szeretnél végre áttörni az ördögi körön, és komoly partnerséget alapítani? Íme néhány tipp a kezdéshez. Változtassa meg esélyeit jóra, jobbra, és érje el végre úti célját. Keress egy barátnőt!

Legújabb cikkek

☃️❄️ Ma véget ér az ÓRIÁSI TÉLI AKCIÓNK

TÉLI ajánlatunk néhány óra múlva véget ér, pontosan ma éjfélkor. Ne habozzon és használja ki ajánlatunkat!

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.