Az ismerkedés szabályai

A randevúzáshoz mindig is voltak bizonyos szabályok, amelyeket jó volt betartani. De ahogy az idők megváltoztak, úgy változott az emberek találkozási módja is. Először is a modern társkereső technológiákról van szó, amelyek egykor nem voltak elérhetőek, másodsorban pedig arról, hogyan zajlik maga a randevúzás. Hogy vagy? A klasszikus személyes találkozókat vagy az online randevúzást részesíti előnyben?

Személyes vagy online társkereső?

Jobb lenne, ha társaságba menne, új emberekkel ismerkedne meg és egyúttal kérdezz meg valakit, akit érdekel, és egyeztessünk egy közös találkozót? Vagy kerülöd a személyes találkozást, és inkább leülsz a számítógéphez, ahol egy katalógusban megtekintheted az egyes randevúzási érdeklődőket?

A randevúzás mindkét esetben meglehetősen hasonlóan zajlik. Kiválaszt valakit, aki érdekli Önt, megkéri, hogy lépjen kapcsolatba Önnel (telefon, e-mail, becenév SKYPE-on vagy FB-on), és szorosabb kapcsolatot létesít vele. Utána általában megállapodtok egy kávéban, egy pohár borban, egy sétában a parkban vagy vacsorában, és attól függően, hogy milyen lesz az első közös randevú, megfontoljátok, hogy találkozzunk-e újra, vagy inkább keressenek valaki mást.

Miért, de ez a randevúzási modell gyakran nem működik?

A probléma általában az, hogy megpróbálod a lehető leggyorsabban "kifizetni" a magányt mindenkivel, aki legalább részben megfelel amit keresel. Mert nagyon gyorsan kötődsz egy teljesen idegenhez. Miért? Talán csak azért, mert szeretné végre valakivel eltölteni a szabadidejét, vagy mert egyszerűen belefáradt az örök magányba.

De úgy gondolja, hogy az első randevúkon tényleg megismerhet valakit? < p>Nem teheted meg, mert a legtöbb ember jobbá teszi magát egy kapcsolat elején, mint amilyen valójában. A cél csak egy dolog, a lenyűgözés. És mi van akkor, ha azt várod, hogy az illető pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtad, majd néhány randi után azon kapod magad, hogy randevúzsz valakivel, akit nem is ismersz, és akit egyáltalán nem szeretsz? Ez is megtörténhet. És ez az, ami csalódáshoz és valaminek a végéhez vezet, aminek még nem volt esélye elkezdeni.

A modern idők nagyon rohannak. Sajnos ez a tendencia nem túl jó a kapcsolatoknak. Először is pontosan tudnod kell, mit akarsz. A leendő partnerrel szemben támasztott követelményeknek reálisnak kell lenniük. Ne várd el, hogy találkozz egy fehér lovon ülő herceggel vagy egy tökéletes intelligens szépséggel, aki bármit megtesz érted. Nemcsak a megjelenésről, hanem az adott személy jellemvonásairól is rendelkeznie kell egy bizonyos elképzeléssel.

Továbbá tisztáznia kell, hogyan várja a kapcsolata alakulását, pl. kit, kit, hova hív meg az első randin, ki fizeti a költségeket, miről fog beszélni az első randin. Ha jól alakul a kapcsolatod, mikor fogsz először csókolózni, mikor fogsz először szeretkezni és hogyan folytatod ezután. Ugyanígy nagyjából tudnod kell, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha szerelmes leszel, de akkor is, ha az első találkozás alkalmával nem ugrik ki szikra köztetek.

Melyek tehát a modern szabályok. randevúzni?

h2>
  • Az ismerkedés lehetőségei jelentősen bővültek. A személyes találkozáson túl az interneten vagy az úgynevezett gyorsrandevúkon keresztül is lehet ismerkedni. Ezek egyszerűbb és sokkal gyorsabb módszerek arra, hogy rövid időn belül találkozzunk a potenciális partnerek széles körével.
  • Már nem a férfinak kell megtennie az első lépést. A nőknek azt tanácsolják, hogy ne várjanak meg egy randevú ajánlatot. Sok sikert az aktív felhasználóknak, ezért ne féljen megkeresni! Manapság teljesen mindegy, hogy az első kapcsolatfelvételt nő vagy férfi hozza fel.
  • Ne menj el randevúzni mindenkivel, aki meghív téged. Próbáld meg először legalább egy kicsit megismerni egymást. Természetesen chatelhet, írhat SMS-eket vagy e-maileket. A telefonos kapcsolattartás azonban gyorsabb. Többet fogsz beszélni. Ezenkívül hallani fogja, hogyan fejezi ki magát az adott személy, és hogyan válaszol kérdéseire. Ez többet mond el a szóban forgó személyről, mint egy gondosan előkészített szöveges üzenet vagy egy válasz az e-mailre.
  • Az első randevú nyilvános helyen legyen. 15 percen belül általában világossá válik, hogy a szikra kiugrott-e köztetek vagy sem.
  • Kommunikáljon gyakori beszélgetési témákról. Ne legyen unalmas vagy túl vicces. Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy. Légy természetes. A siker esélyei megsokszorozódnak.
  • Ki fizeti a randevúzást? Nem kell csak egy férfinak lennie, mint régen, és ahogy a legtöbb nő elvárja. Attól függ, hogyan állapodsz meg.
  • Találkozol még, vagy inkább nem? Ha azonnal tudod, hogy nem akarsz újra összejönni, azonnal mondd ki. Az őszinteség jobb, mint egy döglött bogarat színlelni, és nem válaszolni egy partner szüntelen telefonhívásaira, aki nem is sejti, hogy soha többé nem akarod látni.
  • Mikor van az első csókod? Alapvetően csak attól függ, hogyan zajlik az első randevú. De általában az első randevú nem alkalmas az első csókra vagy az első szerelemre.
  • Mit szólsz a szexhez? Itt megint csak ti ketten számíttok. A kutatások szerint azonban a 3. vagy 4. randevú az ideális alkalom az első szerelemre.
  • Ha kapcsolatot szeretnél kezdeni, világossá tedd mindkettőtöknek, hogy mit vársz el tőle. a következő találkozás, legyen szó szexről vagy komoly kapcsolatról. Beszéljen arról is, hogyan képzeli el a jövőt, mik a tervei az életével, szeretné-e még élvezni az életet, vagy megházasodni és családot alapítani. A jövőre vonatkozó tervei sokat elárulnak arról, hogy kompatibilis-e vagy sem.

Nem szükséges betartani ezeket a szabályainkat. Többnyire minden kettőtökön múlik, és egyébként is, hogy hogyan találjátok ki. Egyébként sosem árt, ha időnként emlékezteted magad erre a néhány szabályra! Főleg azokban a pillanatokban, amikor nem tudjátok megismerni egymást.


Hasonló cikkek

Milyen mondatokat utálnak hallani az egyedülálló nők?

Fontos lehet, hogy mi köze ennek a randevúzáshoz. Sajnos az alábbi mondatok közül néhányat gyakran hallanak az egyedülálló nők még randevúkon is! Szóval vigyázzatok, uraim. Ez megőrjítheti a nőket, és mielőtt észrevenné, egyedül leszel egy randevún. Még azon az áron is, hogy újra nőtlen marad. Hölgyeim, kerüljék a következő kérdéseket is. Még a legjobb barátaidnak, nővéreidnek vagy kollégáidnak se add oda őket.

Hol lehet találkozni?

A nyári szünet nemrég ért véget. Jön az ősz. Bebizonyosodott, hogy ahogy egyre több időt töltünk otthon, úgy kezdünk hiányozni valakiről, akivel szabadidőnket eltölthetjük. Ön is hirtelen furcsán elhagyatottnak érzi magát? Szeretnéd végre megtalálni életed szerelmét? Tippeket adunk olyan helyekre, ahol nagyon könnyen találkozhatsz vele.

Mester randevúz minden életkorban

Akár 15, akár 50 éves, az első randevú mindig ugyanazokat az érzéseket váltja ki. Szerencsére vannak univerzális igazságok, amelyeket minden életkorban követhetsz!

5 tipp, hogyan zsákolj be egy pasit

Hosszú ideje nem tud valakit becsomagolni? Érzed, hogy sikeres vagy, de legfeljebb a harmadik randevú után újra összeomlik minden, mint egy kártyavár, és elölről kell kezdeni? Ne ess kétségbe, minden megoldható. Tekintse meg 5 tippünket, hogyan szerezzen férfit, és hogyan tartsa meg utána.

6 lépés a beszélgetés megkezdéséhez a társkereső olalon

Első benyomást kétszer nem csinálsz. Ezt ne felejtsd el! Ez ugyanúgy vonatkozik az első üzenet küldésére is. Ha találtál valakit, aki tetszik neked, akkor biztosan olyan üzenetet szeretnél neki küldeni, amelyre biztos választ kapsz. Ne pazarold feleslegesen az esélyt. Íme néhány tipp a kezdéshez.

Egy nő megismerése

Sok férfi számára nagy probléma a nőkkel való randevúzás. De a valóságban ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Hogy vagytok srácok? Tanácsot adunk néhány dologban, amelyekre érdemes összpontosítania randevúzásakor. Ennek köszönhetően a következő ismerkedési kísérleted nem végződik kudarccal.