Az ismerkedés szabályai

A randevúzáshoz mindig is voltak bizonyos szabályok, amelyeket jó volt betartani. De ahogy az idők megváltoztak, úgy változott az emberek találkozási módja is. Először is a modern társkereső technológiákról van szó, amelyek egykor nem voltak elérhetőek, másodsorban pedig arról, hogyan zajlik maga a randevúzás. Hogy vagy? A klasszikus személyes találkozókat vagy az online randevúzást részesíti előnyben?

Személyes vagy online társkereső?

Jobb lenne, ha társaságba menne, új emberekkel ismerkedne meg és egyúttal kérdezz meg valakit, akit érdekel, és egyeztessünk egy közös találkozót? Vagy kerülöd a személyes találkozást, és inkább leülsz a számítógéphez, ahol egy katalógusban megtekintheted az egyes randevúzási érdeklődőket?

A randevúzás mindkét esetben meglehetősen hasonlóan zajlik. Kiválaszt valakit, aki érdekli Önt, megkéri, hogy lépjen kapcsolatba Önnel (telefon, e-mail, becenév SKYPE-on vagy FB-on), és szorosabb kapcsolatot létesít vele. Utána általában megállapodtok egy kávéban, egy pohár borban, egy sétában a parkban vagy vacsorában, és attól függően, hogy milyen lesz az első közös randevú, megfontoljátok, hogy találkozzunk-e újra, vagy inkább keressenek valaki mást.

Miért, de ez a randevúzási modell gyakran nem működik?

A probléma általában az, hogy megpróbálod a lehető leggyorsabban "kifizetni" a magányt mindenkivel, aki legalább részben megfelel amit keresel. Mert nagyon gyorsan kötődsz egy teljesen idegenhez. Miért? Talán csak azért, mert szeretné végre valakivel eltölteni a szabadidejét, vagy mert egyszerűen belefáradt az örök magányba.

De úgy gondolja, hogy az első randevúkon tényleg megismerhet valakit? < p>Nem teheted meg, mert a legtöbb ember jobbá teszi magát egy kapcsolat elején, mint amilyen valójában. A cél csak egy dolog, a lenyűgözés. És mi van akkor, ha azt várod, hogy az illető pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtad, majd néhány randi után azon kapod magad, hogy randevúzsz valakivel, akit nem is ismersz, és akit egyáltalán nem szeretsz? Ez is megtörténhet. És ez az, ami csalódáshoz és valaminek a végéhez vezet, aminek még nem volt esélye elkezdeni.

A modern idők nagyon rohannak. Sajnos ez a tendencia nem túl jó a kapcsolatoknak. Először is pontosan tudnod kell, mit akarsz. A leendő partnerrel szemben támasztott követelményeknek reálisnak kell lenniük. Ne várd el, hogy találkozz egy fehér lovon ülő herceggel vagy egy tökéletes intelligens szépséggel, aki bármit megtesz érted. Nemcsak a megjelenésről, hanem az adott személy jellemvonásairól is rendelkeznie kell egy bizonyos elképzeléssel.

Továbbá tisztáznia kell, hogyan várja a kapcsolata alakulását, pl. kit, kit, hova hív meg az első randin, ki fizeti a költségeket, miről fog beszélni az első randin. Ha jól alakul a kapcsolatod, mikor fogsz először csókolózni, mikor fogsz először szeretkezni és hogyan folytatod ezután. Ugyanígy nagyjából tudnod kell, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha szerelmes leszel, de akkor is, ha az első találkozás alkalmával nem ugrik ki szikra köztetek.

Melyek tehát a modern szabályok. randevúzni?

h2>
  • Az ismerkedés lehetőségei jelentősen bővültek. A személyes találkozáson túl az interneten vagy az úgynevezett gyorsrandevúkon keresztül is lehet ismerkedni. Ezek egyszerűbb és sokkal gyorsabb módszerek arra, hogy rövid időn belül találkozzunk a potenciális partnerek széles körével.
  • Már nem a férfinak kell megtennie az első lépést. A nőknek azt tanácsolják, hogy ne várjanak meg egy randevú ajánlatot. Sok sikert az aktív felhasználóknak, ezért ne féljen megkeresni! Manapság teljesen mindegy, hogy az első kapcsolatfelvételt nő vagy férfi hozza fel.
  • Ne menj el randevúzni mindenkivel, aki meghív téged. Próbáld meg először legalább egy kicsit megismerni egymást. Természetesen chatelhet, írhat SMS-eket vagy e-maileket. A telefonos kapcsolattartás azonban gyorsabb. Többet fogsz beszélni. Ezenkívül hallani fogja, hogyan fejezi ki magát az adott személy, és hogyan válaszol kérdéseire. Ez többet mond el a szóban forgó személyről, mint egy gondosan előkészített szöveges üzenet vagy egy válasz az e-mailre.
  • Az első randevú nyilvános helyen legyen. 15 percen belül általában világossá válik, hogy a szikra kiugrott-e köztetek vagy sem.
  • Kommunikáljon gyakori beszélgetési témákról. Ne legyen unalmas vagy túl vicces. Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy. Légy természetes. A siker esélyei megsokszorozódnak.
  • Ki fizeti a randevúzást? Nem kell csak egy férfinak lennie, mint régen, és ahogy a legtöbb nő elvárja. Attól függ, hogyan állapodsz meg.
  • Találkozol még, vagy inkább nem? Ha azonnal tudod, hogy nem akarsz újra összejönni, azonnal mondd ki. Az őszinteség jobb, mint egy döglött bogarat színlelni, és nem válaszolni egy partner szüntelen telefonhívásaira, aki nem is sejti, hogy soha többé nem akarod látni.
  • Mikor van az első csókod? Alapvetően csak attól függ, hogyan zajlik az első randevú. De általában az első randevú nem alkalmas az első csókra vagy az első szerelemre.
  • Mit szólsz a szexhez? Itt megint csak ti ketten számíttok. A kutatások szerint azonban a 3. vagy 4. randevú az ideális alkalom az első szerelemre.
  • Ha kapcsolatot szeretnél kezdeni, világossá tedd mindkettőtöknek, hogy mit vársz el tőle. a következő találkozás, legyen szó szexről vagy komoly kapcsolatról. Beszéljen arról is, hogyan képzeli el a jövőt, mik a tervei az életével, szeretné-e még élvezni az életet, vagy megházasodni és családot alapítani. A jövőre vonatkozó tervei sokat elárulnak arról, hogy kompatibilis-e vagy sem.

Nem szükséges betartani ezeket a szabályainkat. Többnyire minden kettőtökön múlik, és egyébként is, hogy hogyan találjátok ki. Egyébként sosem árt, ha időnként emlékezteted magad erre a néhány szabályra! Főleg azokban a pillanatokban, amikor nem tudjátok megismerni egymást.


Hasonló cikkek

Soha senki ne törje össze a szívedet!

Mindannyian félünk az összetört szívtől. Vannak közöttünk olyanok is, akik éppen azért nem akarnak senkit a testük közelébe engedni, mert félnek, hogy valaki tönkreteszi a szívét. Létezik egy egyszerűbb módszer a biztonság biztosítására. Százból 99-szer a következő csoportok valamelyikében talál szívszorítókat. Kerülje el őket.

Az első találkozás mögötted. Mi a következő lépés?

Sikeresen befejezte az első randevút. De nem tudja, hogyan folytassa a randevúzást? Hogyan viselkedjünk úgy, hogy ne rontsuk el a csodálatos kezdést? A kutatások azt mutatják, hogy az idegesség az első találkozás után alábbhagy, de nagyon hamar visszatér. És ez pontosan a következtetésektől és az elvárásoktól való félelem miatt van így, amit a partnered megfogalmaz veled szemben. Készítettünk néhány tippet, hogy mit tegyünk (ne tegyünk) közvetlenül az első randevú után.

A szerelem minden korban virágzik

Ha most olyan helyzetbe kerültél, amikor a nagy szerelmed véget ért, és nem tudod, hogyan kezeld a magányt, akkor jó helyre jöttél. Tanácsot adunk, hogy mit tegyél (ne tedd), hogy megtaláld a lelki társad. Mindegy, hogy harminc, negyven vagy ötven éves vagy. Ne ess kétségbe, hogy túl öreg vagy a szerelemhez. Hiszen a szerelem minden életkorban virágzik!

Hogyan éld túl valaki esküvőjét, ha egyedülálló vagy?

Kapott már meghívót esküvőre, de éppen abban a pillanatban, amikor nincs senkije? És most? Nem kerülheted el ezt a nagy eseményt, mert közeli emberről van szó, aki nem bocsát meg neked. Tanácsot adunk, hogyan éld túl ezt a nagy eseményt depresszió nélkül.

Milyen férfi tulajdonságokat részesítenek előnyben a nők?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük a férfiaknak? A nők tisztában vannak ezzel. A legtöbb hölgynek hasonló elképzelései vannak arról, hogy milyen jellemvonásokkal kell rendelkezniük a férfiaknak. Tudjuk, és szívesen elmondjuk.

Mielőtt belevágna egy kapcsolatba

A legtöbb ember teljesen és a legcsekélyebb kétség nélkül elkötelezi magát egy új partner mellett. Hiszen szerelmesnek lenni ilyen. Ez az élet egyik legszebb időszaka. Sajnos a rózsaszín szemüveg néha eltakarja a figyelmeztető jelzéseket. Kímélje meg magát a fáradságtól, és nézze meg, mit kell észrevennie a szerelme korai szakaszában.

Legújabb cikkek

👫 Már csak ma - 6000 Ft kedvezmény

Már csak ma veheted igénybe 6000 Ft os kedvezményünket éves tagságodhoz! Ez az ajánlat ma éjfélkor lejár - ne habozz, használd ki!

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.