Vigyázz az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Bár a közösségi oldalakon és a társkereső oldalakon minden nap írnak és beszélnek átverésekről, szinte érthetetlen, hogy mindig vannak közöttünk hiszékeny személyek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan lehet felderíteni egy ilyen csalót?

Óvatosság minden oldalról

Bár egyes társkereső oldalak naponta ellenőrzik a profiljukat, és a profil létrehozása után azonnal megpróbálják kiküszöbölni a csalókat, ez a lépés egyre nehezebb. A csalók sokkal jobban átgondolják a profiljukat, mint korábban. Már nem csak külföldi IP-címről, külföldi e-mailről vagy publikált fényképekről lehet őket felismerni. Még a profiljukba helyezett fényképek sem kereshetők többé a csalók adatbázisaiban. A külföldi csalók most cseh e-mail szervereket és hamis neveket használnak a regisztrációhoz. Angol vagy orosz helyett már cseh nyelven töltik ki a profilokat. Ezért a randevúzások során nem csak a profilokat ellenőrző adminisztrátoroknak, hanem a társkereső oldalak érintett személlyel kommunikáló felhasználóinak is óvatosnak kell lenniük.

Kire kell a leginkább vigyázni?

A legnagyobb veszélyt az orosz szépségek, az amerikai orvosok és az afgán katonák jelentik. Mindig minden hasonló forgatókönyvvel történik. A csaló meg fog keresni a közösségi hálózatokon vagy egy társkereső oldalon. Hízelgő üzeneteket fog küldeni neked azzal a céllal, hogy tetszeni fog. Néhány ártalmatlan üzenet után megpróbálja átvinni a kommunikációt az adott társkereső oldalról Whatsappra, Messengerre vagy privát e-mailre. A csalók általában elkerülik a Skype-ot kamerával, mert félnek felfedni kilétüket. Ha engedélyt ad arra, hogy másik kommunikációs csatornára váltson, és elhagyja a társkereső oldal biztonságos környezetét, a hízelgés erősödni kezd. Amikor biztos abban, hogy már a kezében van, azzal kezdi, hogy mit szeretett volna az ismerkedés elején. Pénzt fog kérni tőled!

Az első jel egy másik kommunikációs csatornára való átváltás kérése és "törött cseh"

Már ebben a szakaszban nagyon óvatosnak kell lenni. Az elérhetőségeket csak hosszabb kommunikáció után közöljék egymással. Ha valaki arra kér, hogy váltson másik kommunikációs platformra, figyeljen. Ennek semmi oka. Ugyanilyen jól kommunikálhatsz egy társkereső oldalon is.

A csalás másik jele lehet, ahogyan az érintett személy kommunikál. Mivel többnyire külföldi csalókról van szó, az általuk írt stílus alapján meg lehet állapítani. Fordítókat használnak a kommunikációhoz. Nem ragoznak, ezért a nők gyakran hímneművel, a férfiak pedig a nőneművel írnak.

Az orosz szépségeknek repülőjegyre és vízumra van szükségük.

Az orosz nők legtöbbször pénzt kérnek utazás. Nem akarják, hogy hozzájuk repülj. Utánad akarnak jönni. Ehhez pedig finanszírozásra van szükségük. Először is a jegyért, másodsorban a fizetőképesség igazolásáért. Az orosz hatóságok bankszámlakivonatot kérnek a turistavízum iránti kérelemhez. És itt egy ördögi körbe kerülsz. Ha egyszer elküldi a pénzt, az általában nem elég. A csaló egy másik történetet fog kitalálni, hogy újabb fizetésre csalja ki Önt. Például az, hogy probléma volt a számlával, és díjak miatt eltűnt a számláról a pénz, vagy időközben egy meghatározott befizetést küldtek nekik, és ezért újabb kis anyagi segítségre van szükségük a számlaegyenleg feltöltéséhez. a szükséges mennyiséget. Valóságosnak tűnhet, mert ez Oroszországban valóban így működik. Legyen nagyon óvatos, és soha ne küldjön pénzt senkinek. Még akkor sem, ha úgy érzed, most találkoztál "életed szerelmével".

Pénz csomagokra, váltságdíjra, gyógyulásra vagy gyermekgondozásra

Az amerikai orvosok (többnyire sebészek) járnak el hasonlóan vagy afgán katonák küldetéseken. Az sem cél, hogy találkozzanak és szerelmük miatt Csehországba költözzenek. Ők is próbálnak pénzt kicsikarni "áldozataiktól". Ez lehet a pénz a pénzért és az aranycsomagért, amit küldenek neked. Meg fogják kérni, hogy kövesse nyomon a szállítmányt. Ekkor kap egy üzenetet, hogy az Önnek címzett csomagot a vámosok visszatartották, és több ezer eurót kell fizetnie a vámkezelésért. Csak ezután szállítható ki Önnek. A csalók azt ígérik, hogy a lehető leghamarabb visszatérítik a pénzét, de soha nem teszik meg. Ez hazugság.

A pénzküldés okai különbözőek lehetnek. Mindenki más taktikát alkalmaz. A leghíresebbek közé tartozik az a történet, hogy a felesége meghalt, és pénzre van szükségük a gyerekeikre. Vagy megsérültek/betegek és emiatt a jegyüket elvesztették, így nem tudnak eljönni hozzád. További ismert okok a váltságdíj, a válási papírokért...

Pénzkérés = mindig átverés!

Tehát ha valaki pénzt kér randevúzása közben, hagyjon bármit a történetük az, hogy ez egészen biztosan átverés. Soha ne küldj pénzt senkinek. Az ilyen profilokat azonnal jelentse az adminisztrátoroknak, hogy letilthassák vagy véglegesen törölhessék az adatbázisból.

Még élnek köztünk olyanok, akik már régóta egyedül vannak és annyira vágynak a szerelemre, hogy édes beszélgetés arról, hogy valaki szeret, és hogyan tervezi a közös életet, el fogja hinni. Ezután "szeretetből" elküldik nekik az összes megtakarításukat, és néha még nagy kölcsönöket is felvesznek szívszorító könyörgéseik teljesítésére. Életük szerelme helyett csak sírós szemük marad. Amint ráébredsz, hogy pénzt küldtél egy csalónak, és felveszed vele a kapcsolatot, ráborul a föld, és nem teszel semmit. Ilyenkor még a rendőrség segítsége sem túl hatékony. A külföldi csalókat nagyon nehéz felderíteni.

A társkereső oldalakon elkövetett csalások ügyében a tévében is megjegyeztük: ELITE randevú a tévében A Prima NEWS tanácsot ad, hogy mire kell figyelni randevúzásakor


Hasonló cikkek

Mindössze három randevú után derítse ki, hogy ő-e életed szerelme

Manapság egyáltalán nem könnyű megtalálni egy életre szóló szerelmet. Annyi lehetőség közül, hogy hol találkozzunk valakivel, talán még nehezebb lesz. Szerencsére nem kell több évig randevúznod a kedveseddel, hogy megtudd, valóban kompatibilisek-e. Csak legfeljebb három találkozóra van szükség! Megmondjuk, hogyan.

Hogyan ismerkedjünk sikeresen a társkereső oldalon

Mindenekelőtt meg kell jegyezned, hogy az online társkereső oldalak semmi, amit szégyellned kellene. Ugyanúgy, mint az emberek számára gyakori, hogy bárban, munkahelyen, sport közben vagy az utcán találkoznak, az internet on-line társkereső oldalak is gyakorik. Tudnod kell, hogyan kell csinálnod!

Virágbeszélgetés vagy virággal mondd

Különösen most, tavasszal újra szót kapnak a virágok. Sokkal többet virágoznak, szebbek, színesebbek és egyszóval tavaszi ajándéknak is megfelelnek. De gondoltál már arra, hogy mit fejezsz ki egy ajándékozott virággal?

A közelségtől való félelem

Volt már több kapcsolatban is, de egyik sem jutott el komolyabb szakaszba? Ugyanakkor vágyik a szerelemre, és aktívan keresi azt? De amikor komolyra fordul a dolog, megijedsz. Te is tudod? Lehet, hogy szenvedsz attól, amit a szakértők egyszerűen "félelem a közelségtől". Felírtunk Önnek néhány mutatót, amelyek alapján megállapíthatja, hogy szenved-e tőle.

Az internetes randevúzás gyakran házassággal végződik!

A gyors kapcsolatok és a különféle online társkereső oldalak korszaka elképesztő a félénk vagy nagyon elfoglalt emberek számára. Néhány ember tudatalattijában azonban még mindig őrzi kissé negatív értékelését. Még nem mindenki veszi ilyen komolyan a szerelmet az interneten keresztül. De a legújabb tanulmány szerint az online társkereső oldalakon keresztüli szerelem sokkal gyakrabban végződik házassággal, mint a „klasszikus”.

Nincs semmi nehéz egy férfival való találkozásban

Barátságot vagy szerelmet keresel, de még mindig nincs szerencséd a mindennapokban? A mai rohanó világban egyre többen találkoznak online társkereső oldalakon keresztül. Az elmúlt években egyre népszerűbb az internetes társkereső. Ma már nem az a helyzet, hogy az internet az utolsó lehetőség a megfelelő személlyel való találkozásra. Valahol biztosan vár rád egy sorsdöntő szerelem vagy egy életre szóló barát. Tehát ne féljen eltérni a sztereotípiától, és próbálja ki internetes társkereső oldalunkat.