A legégetőbb kérdések a szerelemről

A szerelem hihetetlenül összetett érzés. Annyi minden történik a szerelmesek lelkében, hogy gyakran fel sem ismerik érzéseiket. A hosszú távú kapcsolatban élők is hasonló vacakolást tapasztalnak. Így választ adunk a szerelemmel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre.

Szerelmes egy barátba. Hogyan lehet megkülönböztetni a barátságot a szerelemtől?

Ha sokáig nem találsz párt, előfordulhat, hogy beleszeretsz a barátodba. De az ilyen szerelem csak „fantom” lehet. Az agy egyszerűen keres. A barátság szinte minden tekintetben úgy néz ki, mint a szerelem. Már csak az a szikra hiányzik. Vágy, szenvedély és erotika nem létezik barátok között. És mindez fontos a szerelemhez. Ha ez hiányozna egy kapcsolatban, akkor elégedett életet élne, de nem lennél 100%-ban boldog. Kapcsolatodból hiányozna a nagyon szükséges szexuális töltet.

Csökken az életkor előrehaladtával az igazi szerelem találkozásának esélye?

Az életkor előrehaladása nem jelenti azt, hogy soha nem találja meg a másik felét. Az ember egész életében változik, és gyakran meg kell érni a szerelemben. A serdülőkori szerelmek könnyűek és kognitívak. Ennyi idősen még követed a szüleid példáját, így tudat alatt az ő sorsszerű kapcsolatukat keresed. A legnagyobb esélyed csak felnőtt korban van, majd közvetlenül nyugdíj előtt. 25 és 45 év között csak azt tudja, hogy mit keres, és van elég tapasztalata és magabiztossága ahhoz, hogy megszerezze. Nyugdíjba vonulás előtt és alatt már nem kell pénzt és karriert kergetnie. Így marad időd a belső elemzésre és keresésre.

Lehetséges, hogy többször is beleszeress ugyanabba a személybe?

Az idő múlásával elfelejtheted, mi az, ami a másik személy jelenti számunkra. Meg fogod szokni a jelenlétét, és a rutin elűzi a szenvedély tüzét. Ha nem próbálod aktívan fenntartani a kapcsolatot, a köztetek kialakult kötelék hirtelen meglazulhat. Csak egy nagy sokk ébreszthet fel újra. Az egyik partner elmegy vagy máshol szerelmes lesz. A másik hirtelen kezdi felfogni, mit jelent számára a másik jelentőségük. A szerelem tüze ekkor újra fellángol, beleértve a szerelembe esést is. Tehát a válasz igen és nem. Az egyetlen dolog, ami igazán számít itt, az az, hogy ti ketten mit akartok, vagy mit nem.

A férfiak és a nők másképp értik a szerelmet?

Igen. Érzelmileg és fizikailag. A nők korábban érnek szellemileg, és korábban keresnek támogatást, biztonságot és érzelmi elkötelezettséget partnerüktől. A férfiak viszont elsősorban a szórakozást keresik partnerükben. A férfiaknak szükségük van a kapcsolatra, hogy mozogjanak. Ezért van az, hogy egy fiatalabb nő és egy idősebb férfi gyakran jól érzi magát együtt. Sokkal hasonlóbbak abban, amit keresnek. Idővel elképzeléseik közelednek egymáshoz. Aztán meg lehet nézni a köztük lévő telepatikusnak tűnő kapcsolatot, miközben a fiatalok kapcsolata többnyire szenvedéllyel és vitákkal teli.


Hasonló cikkek

6 jel, hogy tudni fogja, hogy megéri az idejét

Találkozott már valakivel, és tétovázik, hogy adjon-e esélyt a kapcsolatának, és folytassa a találkozást? Akkor gondold át ezt a hat dolgot.

Mikor kell bemutatni egy partnert a barátoknak?

Találtál új partnert? Csodálatos, és alig várja, hogy bemutassa a barátainak? Nagyon fontos neked, hogy "jóváhagyják"? Képzeld csak el, milyen bosszantó lenne, ha nem tetszenek neki, és akkor azzal a dilemmával kell megküzdenie, hogy hogyan csinálja, amikor valamilyen közös eseményt tart a barátaival. Akár egy partnerrel, akár jobb anélkül. Tanácsot adunk, hogyan és mikor mutassa be nekik partnerét.

Hogyan lehet visszautasítani egy randevúzást?

Mi van, ha valaki, akit nem szeret, elhív randevúzni? Hogyan utasíthatod el egyértelműen, miközben nem úgy viselkedsz, mint a legrosszabb ember a nap alatt? Akár zaklatja Önt egy kolléga a munkahelyén, akár valaki csak az utcán szólít meg, jó, ha kéznél van valami ékesszóló válasz.

Hogyan ismerjük meg az igaz szerelmet?

Élete során valószínűleg sok ember elbűvölt. De honnan tudod, hogy ez szerelem vagy csak varázslat? Hogyan lehet felismerni egy szerelmet, amelyben megvan a lehetőség, hogy valami nagyobbá nőjön?

Mit ne kérdezz az első randin

Közeleg az első randevúd? Félsz attól, hogy valami nem helyénvalót mondasz? Írd le papírra azokat a dolgokat, amelyeket nem szabad mindenáron megkérdezned. Segítünk elkészíteni egy útmutatót arról, hogy mit ne mondj, hogy az első randevú ne legyen az utolsó.

Ez az 5 jel tudatja veled, hogy szeret téged

A szerelmesek néha teljes kutyatrükköket csinálnak. De nem az összes! A legtöbb ember valójában eltitkolja érzéseit. Nem akarják felfedni őket, mielőtt megbizonyosodtak arról, hogy a másik fele is így érez. Szóval honnan tudod, hogy tényleg szeretnek-e, vagy "csak" akarnak? Egyszerűen!