Vigyázz a tisztességtelen társkereső oldalakra!

Amikor elkapják a madarat, szépen énekelnek neki

Egyes társkereső oldalakon csábító ajánlatokkal találkozhat, például egy hónapos ingyenes prémium tagsággal vagy VIP tagsággal névleges díj. Meglepődne, hány felhasználó hall az ilyen ajánlatokról, és fogalma sincs, mi vár rájuk a „jó időszak” után. A fogás általában a VIP-tagság automatikus meghosszabbításában, a következő időszak befizetéseinek levonásában és a társkereső oldalról való igen bonyolult leiratkozásban rejlik.

Külföldön írt felmondás, tagság automatikus megújítása

< p>Számos külföldi társkereső oldal van, amely pontosan az ésszerűtlen felmondási feltételekre fogad. Egyes felhasználók számára szinte lehetetlen nyilatkozatot írni és külföldre küldeni, ha nem tud idegen nyelvet. A profil törlését ezeken a társkereső oldalakon az is megnehezíti, hogy az oldalon nincs telefonos vagy e-mailes elérhetőség.

Különösen a tisztességtelen társkereső oldalak

Hallott már ezek a tisztességtelen gyakorlatok? Vagy Ön is a Cseh Köztársaságban működő külföldi társkereső oldalak csaló magatartásának áldozata lett? Ezreket vontak le a számlájáról anélkül, hogy kérték volna a prémium tagság megújítását? Akkor biztosan tudja, milyen társkereső oldalakról beszélünk.

Ezek a társkereső oldalakbe2, Academic Singles, Singles50, C-Date és NewHoney. Az összes külföldi társkereső oldalt ez a két cég üzemelteti – a be2 S.à.rl és az Interdate SA.

Mire épül a csalási rendszer?

A csaló magatartás rendszere azon alapszik, hogy az említett társkereső oldalak próbaidőre kedvezményes VIP tagságra csábítják felhasználóikat. Ezt a tagságot hitelkártyával kell fizetni. Ha azonban meghatározott számú nappal korábban nem mondja fel a szerződést, írásban Luxemburgnak, a tagság automatikusan meghosszabbodik a következő időszakra, és több ezer összeg kerül levonásra a bankkártyájáról. Ezek 2000-4000 CZK körüli összegek.

A társkereső oldalon való regisztrációval elfogadja ezeket a feltételeket. És sajnos az a tény, hogy regisztrációkor nem olvasta el őket, nem mentesít.

Mit kell tennie, ha az összeget már levonták a számlájáról?

Először is le kell tiltania a bankkártyáját, hogy a helyzet ne ismétlődhessen meg. A következő lépés a profil törlése a társkereső oldalon. És akkor már csak abban kell reménykedned, hogy nem küldenek rád végrehajtó céget vagy végrehajtókat.

A dTest elindította az Unfair társkereső kampányt!

Sajnos nem lehet védekezni ez ellen a viselkedés Csehországban, bár már több ezer felhasználó csalt meg így. A dTest nonprofit szervezet most aktívan foglalkozik a tisztességtelen társkereső oldalak kérdésével.

Jelenleg gyűjtjük a panaszokat a fent említett tisztességtelen társkereső oldalakkal kapcsolatban. Ezt követően a dTest megpróbál csoportos keresetet indítani a károsult felhasználók nevében, és tárgyalni fog a fent említett társkereső oldalakkal a számlájukról történt jogosulatlan kifizetések megtérítéséért. A

a dTest ezért most arra kér minden becsapott felhasználót, hogy iratkozzon fel ebbe a projektbe, és így segítsen a külföldi társkereső oldalak illegális viselkedése elleni küzdelemben Csehországban.

A dTest igyekszik biztosítani, hogy ezeknek a tisztességtelen társkereső oldalaknak a gyakorlata tiltva legyen, és a fogyasztót mindig és egyértelműen tájékoztatják arról, hogy a társkereső oldal tagságát meg kívánja újítani. A felhasználónak mindig lehetőséget kell adni annak eldöntésére, hogy folytatja-e a randevúzást, vagy le akarja mondani az előfizetést a következő időszakra.

Te is a csalók közé tartozol? Csatlakozzon az Unfair társkereső oldalak kampányához!

Azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek, van egy tanácsunk. Regisztráljon a "Tisztességtelen társkereső oldalak projektbe. A dTest megpróbál segíteni a helyzet megoldásában.

Még mindig olyan társkereső oldalt választ, amelyre regisztrálhat?

Azoknak, akik csak az online társkeresőn gondolkodnak, azt javasoljuk, hogy regisztráljanak egy olyan társkereső oldalra nem hosszabbítja meg automatikusan a tagságot, amely nem szűnik meg a fizetési számláról a következő időszakra, és amely nem akadályozza meg a számla megszüntetését. Ilyen társkereső oldal a az ELITE Date cseh társkereső oldal.
Hasonló cikkek

Szelídítse meg a randevúzási izgalmait

A randevúzási szorongás az egyik leggyakoribb oka annak, hogy nem tud kapcsolatba lépni? Minél jobban szeretsz valakit, annál idegesebb vagy. És még inkább meg sem mered közelíteni az illetőt. Négy technikát mutatunk be az idegesség gyors és hatékony megszelídítésére.

Ismerjék meg egymást gond nélkül

Volt már első osztályú zavarban randevúzása közben? A lehetséges fogása egész idő alatt kissé furcsán nézett ki, és csak hazaérve vette észre, hogy a pólója kifordítva van? Már a randevúzás is stresszes. Legfeljebb néhány percünk van arra, hogy lenyűgözzük kollégánkat. Természetesen el akarjuk kerülni a szégyenkezést vagy a társadalmi hamisítást. Mielőtt randevúzni indulna, tartsa szem előtt a következő pontokat.

Hogyan kezdjen beszélgetést valakivel, akit először lát

A társasági beszélgetés valószínűleg nem a kedvenc időtöltése. Ha azonban megtanulja, hol kezdje, akkor nem fog rettegni a társasági eseményektől, ahol nem ismer senkit. Olvass tovább, és légy mester beszélgetőpartner.

A flörtölés iskolája tapasztalatlanoknak

Találkoztál már egy csodálatos férfival, de nem mertél flörtölni vele? Minden nap találkozik jóképű férfival munkába menet, de az a benyomása, hogy még nem vette észre a létezését? Mi van ezzel? Hadd tudjon rólad! Mutatunk 4 tippet, hogyan nyűgözd le az illetőt.

5 tipp, hogyan legyünk könnyen szerelembe az interneten

Az online randevúzásnak megvannak a maga sajátosságai. Ez azonban nem különbözik annyira a klasszikus társkeresőtől. Nézze meg, hogyan ismerheti meg egymást könnyen és gyorsan, és hogyan kerülheti el azokat a hibákat, amelyek elvezetnek az igaz szerelemtől.

Milyen férfi tulajdonságokat részesítenek előnyben a nők?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük a férfiaknak? A nők tisztában vannak ezzel. A legtöbb hölgynek hasonló elképzelései vannak arról, hogy milyen jellemvonásokkal kell rendelkezniük a férfiaknak. Tudjuk, és szívesen elmondjuk.

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.

Miről beszéljünk egy vakrandin

Kész az első randira? Csak üzenetekből vagy alkalmi hívásokból ismeri a partnerét? Nem láttad még élőben a párodat? Félsz attól, hogy a közmondásos kínos csend lesz a találkozón, és nem tudod, miről beszélj? Ne aggódj! Minden kezelhető. Ahogy mondani szokás, a szerencse a felkészülteknek kedvez. Éppen ezért készítettünk néhány tippet számodra, hogyan készülj fel egy ilyen vakrandira.