Vigyázz a tisztességtelen társkereső oldalakra!

Amikor elkapják a madarat, szépen énekelnek neki

Egyes társkereső oldalakon csábító ajánlatokkal találkozhat, például egy hónapos ingyenes prémium tagsággal vagy VIP tagsággal névleges díj. Meglepődne, hány felhasználó hall az ilyen ajánlatokról, és fogalma sincs, mi vár rájuk a „jó időszak” után. A fogás általában a VIP-tagság automatikus meghosszabbításában, a következő időszak befizetéseinek levonásában és a társkereső oldalról való igen bonyolult leiratkozásban rejlik.

Külföldön írt felmondás, tagság automatikus megújítása

< p>Számos külföldi társkereső oldal van, amely pontosan az ésszerűtlen felmondási feltételekre fogad. Egyes felhasználók számára szinte lehetetlen nyilatkozatot írni és külföldre küldeni, ha nem tud idegen nyelvet. A profil törlését ezeken a társkereső oldalakon az is megnehezíti, hogy az oldalon nincs telefonos vagy e-mailes elérhetőség.

Különösen a tisztességtelen társkereső oldalak

Hallott már ezek a tisztességtelen gyakorlatok? Vagy Ön is a Cseh Köztársaságban működő külföldi társkereső oldalak csaló magatartásának áldozata lett? Ezreket vontak le a számlájáról anélkül, hogy kérték volna a prémium tagság megújítását? Akkor biztosan tudja, milyen társkereső oldalakról beszélünk.

Ezek a társkereső oldalakbe2, Academic Singles, Singles50, C-Date és NewHoney. Az összes külföldi társkereső oldalt ez a két cég üzemelteti – a be2 S.à.rl és az Interdate SA.

Mire épül a csalási rendszer?

A csaló magatartás rendszere azon alapszik, hogy az említett társkereső oldalak próbaidőre kedvezményes VIP tagságra csábítják felhasználóikat. Ezt a tagságot hitelkártyával kell fizetni. Ha azonban meghatározott számú nappal korábban nem mondja fel a szerződést, írásban Luxemburgnak, a tagság automatikusan meghosszabbodik a következő időszakra, és több ezer összeg kerül levonásra a bankkártyájáról. Ezek 2000-4000 CZK körüli összegek.

A társkereső oldalon való regisztrációval elfogadja ezeket a feltételeket. És sajnos az a tény, hogy regisztrációkor nem olvasta el őket, nem mentesít.

Mit kell tennie, ha az összeget már levonták a számlájáról?

Először is le kell tiltania a bankkártyáját, hogy a helyzet ne ismétlődhessen meg. A következő lépés a profil törlése a társkereső oldalon. És akkor már csak abban kell reménykedned, hogy nem küldenek rád végrehajtó céget vagy végrehajtókat.

A dTest elindította az Unfair társkereső kampányt!

Sajnos nem lehet védekezni ez ellen a viselkedés Csehországban, bár már több ezer felhasználó csalt meg így. A dTest nonprofit szervezet most aktívan foglalkozik a tisztességtelen társkereső oldalak kérdésével.

Jelenleg gyűjtjük a panaszokat a fent említett tisztességtelen társkereső oldalakkal kapcsolatban. Ezt követően a dTest megpróbál csoportos keresetet indítani a károsult felhasználók nevében, és tárgyalni fog a fent említett társkereső oldalakkal a számlájukról történt jogosulatlan kifizetések megtérítéséért. A

a dTest ezért most arra kér minden becsapott felhasználót, hogy iratkozzon fel ebbe a projektbe, és így segítsen a külföldi társkereső oldalak illegális viselkedése elleni küzdelemben Csehországban.

A dTest igyekszik biztosítani, hogy ezeknek a tisztességtelen társkereső oldalaknak a gyakorlata tiltva legyen, és a fogyasztót mindig és egyértelműen tájékoztatják arról, hogy a társkereső oldal tagságát meg kívánja újítani. A felhasználónak mindig lehetőséget kell adni annak eldöntésére, hogy folytatja-e a randevúzást, vagy le akarja mondani az előfizetést a következő időszakra.

Te is a csalók közé tartozol? Csatlakozzon az Unfair társkereső oldalak kampányához!

Azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek, van egy tanácsunk. Regisztráljon a "Tisztességtelen társkereső oldalak projektbe. A dTest megpróbál segíteni a helyzet megoldásában.

Még mindig olyan társkereső oldalt választ, amelyre regisztrálhat?

Azoknak, akik csak az online társkeresőn gondolkodnak, azt javasoljuk, hogy regisztráljanak egy olyan társkereső oldalra nem hosszabbítja meg automatikusan a tagságot, amely nem szűnik meg a fizetési számláról a következő időszakra, és amely nem akadályozza meg a számla megszüntetését. Ilyen társkereső oldal a az ELITE Date cseh társkereső oldal.
Hasonló cikkek

Egyedül akarsz maradni? Válaszolj erre az 5 kérdésre, és megtudod!

Régóta keres valakit, de eddig senki sem felelt meg az igényeinek? Korlátozottnak érzed magad minden kapcsolatban? Csak azért keresel valakit, mert "így való"? Aggódsz, ha azok közé tartozol, akik egyedülállók akarnak maradni? Ne aggódj! Nincs ezzel semmi baj! Ha még mindig nem vagy benne biztos, hogy mit is akarsz, válaszolj a következő 5 kérdésre. Azonnal megérted.

Hogyan lehet gyorsan véget vetni egy sikertelen első randevúnak?

Bizonyára mindenkivel megtörtént legalább egyszer. Elmentél az első randevúdra, és úgy érezted, hogy ezúttal sikerülni fog, mert remekül kijöttél a társkereső oldalon, de a személyes találkozás fájdalmat okoz számodra. A megfelelője teljesen más, mint ahogyan az interneten bemutatta magát, vagy egyszerűen nem szimpatikus neked. Tekintse meg, hogyan lehet gyorsan befejezni az első közös randevút.

Hogyan töltsük ki a felhasználói profilt a társkereső oldalon

A profil létrehozása, amely mindenkit vonz, valójában viszonylag egyszerű. De Te nem akarsz mindenkit vonzani. Csak egy személyt, az igazit!

Milyen típusú férfiakat utasítanak el gyakran a nők?

Vannak olyan férfiak, akiket a nők nem nagyon érdekelnek. Ahelyett, hogy kapcsolatba lépnének velük vagy házasságot kötnének velük, inkább azonnal elutasítják őket az ismeretség elején. Nézze meg, nem tartozik-e közéjük!

Komoly kapcsolatra vágyik, vagy csak flörtölni? Megtanítjuk felismerni!

A testbeszéd az emberi kommunikáció jelentős része. De kevesen értik tökéletesen. Jársz valakivel, de nem tudod mennyire komoly? Legyen óvatos, akár új ismerősnek, akár flörtölőnek szánták, akár élete hátralévő részét veled akarja tölteni. A nonverbális gesztusok mindig mások. Adunk néhány tippet, hogyan ismerheti fel őket.

Adsz még egy esélyt magadnak egy sikertelen első randevú után?

Megvolt az első randevúja, de nem érzi elégedettségét? Nem chateltél olyan jól, mint az interneten? Elvitt valahova, ahol unatkoztál? A fotó szerint egy gyönyörű nőre számítottál, de csak hétköznapi jött? Egy randevú sok különböző okból meghiúsulhat. Adsz még egy esélyt magadnak egy ilyen csalódás után, vagy jobb lesz, ha átköltözöl a házba?