Vigyázz a tisztességtelen társkereső oldalakra!

Amikor elkapják a madarat, szépen énekelnek neki

Egyes társkereső oldalakon csábító ajánlatokkal találkozhat, például egy hónapos ingyenes prémium tagsággal vagy VIP tagsággal névleges díj. Meglepődne, hány felhasználó hall az ilyen ajánlatokról, és fogalma sincs, mi vár rájuk a „jó időszak” után. A fogás általában a VIP-tagság automatikus meghosszabbításában, a következő időszak befizetéseinek levonásában és a társkereső oldalról való igen bonyolult leiratkozásban rejlik.

Külföldön írt felmondás, tagság automatikus megújítása

< p>Számos külföldi társkereső oldal van, amely pontosan az ésszerűtlen felmondási feltételekre fogad. Egyes felhasználók számára szinte lehetetlen nyilatkozatot írni és külföldre küldeni, ha nem tud idegen nyelvet. A profil törlését ezeken a társkereső oldalakon az is megnehezíti, hogy az oldalon nincs telefonos vagy e-mailes elérhetőség.

Különösen a tisztességtelen társkereső oldalak

Hallott már ezek a tisztességtelen gyakorlatok? Vagy Ön is a Cseh Köztársaságban működő külföldi társkereső oldalak csaló magatartásának áldozata lett? Ezreket vontak le a számlájáról anélkül, hogy kérték volna a prémium tagság megújítását? Akkor biztosan tudja, milyen társkereső oldalakról beszélünk.

Ezek a társkereső oldalakbe2, Academic Singles, Singles50, C-Date és NewHoney. Az összes külföldi társkereső oldalt ez a két cég üzemelteti – a be2 S.à.rl és az Interdate SA.

Mire épül a csalási rendszer?

A csaló magatartás rendszere azon alapszik, hogy az említett társkereső oldalak próbaidőre kedvezményes VIP tagságra csábítják felhasználóikat. Ezt a tagságot hitelkártyával kell fizetni. Ha azonban meghatározott számú nappal korábban nem mondja fel a szerződést, írásban Luxemburgnak, a tagság automatikusan meghosszabbodik a következő időszakra, és több ezer összeg kerül levonásra a bankkártyájáról. Ezek 2000-4000 CZK körüli összegek.

A társkereső oldalon való regisztrációval elfogadja ezeket a feltételeket. És sajnos az a tény, hogy regisztrációkor nem olvasta el őket, nem mentesít.

Mit kell tennie, ha az összeget már levonták a számlájáról?

Először is le kell tiltania a bankkártyáját, hogy a helyzet ne ismétlődhessen meg. A következő lépés a profil törlése a társkereső oldalon. És akkor már csak abban kell reménykedned, hogy nem küldenek rád végrehajtó céget vagy végrehajtókat.

A dTest elindította az Unfair társkereső kampányt!

Sajnos nem lehet védekezni ez ellen a viselkedés Csehországban, bár már több ezer felhasználó csalt meg így. A dTest nonprofit szervezet most aktívan foglalkozik a tisztességtelen társkereső oldalak kérdésével.

Jelenleg gyűjtjük a panaszokat a fent említett tisztességtelen társkereső oldalakkal kapcsolatban. Ezt követően a dTest megpróbál csoportos keresetet indítani a károsult felhasználók nevében, és tárgyalni fog a fent említett társkereső oldalakkal a számlájukról történt jogosulatlan kifizetések megtérítéséért. A

a dTest ezért most arra kér minden becsapott felhasználót, hogy iratkozzon fel ebbe a projektbe, és így segítsen a külföldi társkereső oldalak illegális viselkedése elleni küzdelemben Csehországban.

A dTest igyekszik biztosítani, hogy ezeknek a tisztességtelen társkereső oldalaknak a gyakorlata tiltva legyen, és a fogyasztót mindig és egyértelműen tájékoztatják arról, hogy a társkereső oldal tagságát meg kívánja újítani. A felhasználónak mindig lehetőséget kell adni annak eldöntésére, hogy folytatja-e a randevúzást, vagy le akarja mondani az előfizetést a következő időszakra.

Te is a csalók közé tartozol? Csatlakozzon az Unfair társkereső oldalak kampányához!

Azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek, van egy tanácsunk. Regisztráljon a "Tisztességtelen társkereső oldalak projektbe. A dTest megpróbál segíteni a helyzet megoldásában.

Még mindig olyan társkereső oldalt választ, amelyre regisztrálhat?

Azoknak, akik csak az online társkeresőn gondolkodnak, azt javasoljuk, hogy regisztráljanak egy olyan társkereső oldalra nem hosszabbítja meg automatikusan a tagságot, amely nem szűnik meg a fizetési számláról a következő időszakra, és amely nem akadályozza meg a számla megszüntetését. Ilyen társkereső oldal a az ELITE Date cseh társkereső oldal.
Hasonló cikkek

Tippek egy romantikus randevúhoz

Soha nincs elég ötlet érdekes randevúzáshoz. Éppen ezért adunk néhány tippet a romantikus és vicces randevúzáshoz, amelyek különlegessé teszik kapcsolatukat, és egy kicsit jobban megismerhetik egymást.

Hová menjünk randevúzni télen?

Nem tudja, hova menjen randevúzni ezekben a hideg napokban? Unod már a vacsorákat és a színházakat? Van néhány ötletünk egy remek randevúhoz a tél közepén!

Mikor kell bemutatni egy partnert a barátoknak?

Találtál új partnert? Csodálatos, és alig várja, hogy bemutassa a barátainak? Nagyon fontos neked, hogy "jóváhagyják"? Képzeld csak el, milyen bosszantó lenne, ha nem tetszenek neki, és akkor azzal a dilemmával kell megküzdenie, hogy hogyan csinálja, amikor valamilyen közös eseményt tart a barátaival. Akár egy partnerrel, akár jobb anélkül. Tanácsot adunk, hogyan és mikor mutassa be nekik partnerét.

Megfelelő és nem megfelelő témák az első randevúhoz

Le van beszélve az első randevú? Hová mentek együtt? Melyik helyet választjátok? Miről fogtok beszélgetni? Aggódsz az első randevú miatt? Ne aggódj! Adunk pár tanácsot arról, hogy milyen témákról beszélj az első randin és arról, hogy miről ne.

5 fajta nő, akit kerülni kell

Csak a Cseh Köztársaságban körülbelül 6 millió nő él. Így nem kell attól tartanod, hogy nem találod a megfelelőt. De mielőtt ez megtörténne, meg kell ismernie a többieket. Összegyűjtöttünk neked 5 olyan nőtípust, akiket jobb elkerülni. Velük nem vár fényes jövő. Milyen típusú nők ezek?

Mire kell figyelni az első randevún?

Arra kíváncsi, hogy ezúttal a megfelelő partnert választotta-e? Szeretne időt és csalódást spórolni arra az esetre, ha ismét lemaradna? A csalót vagy az unszimpatikus embert első pillantásra nem könnyű felderíteni. Adunk azonban néhány tippet, hogyan tudhatja meg néhány perc alatt, hogy kivel is találkozik valójában!

Legújabb cikkek

PF 2024

Sok egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk az új évben. Az ELITE Date csapata

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.