Ismerkedés lehetőségei

Ismerkedés lehetőségei

A megismerkedésnek sokféle módja van. Az álmaid partnerével akár egy személyes találkozón, az interneten, egy online társkereső oldalon, vagy egy klasszikus társkereső hirdetésen keresztül is megismerkedhetsz. A kérdés azonban az, hogy ezek közül a lehetőségek közül melyik a legmegfelelőbb, és melyiket szeretnéd kihasználni. Kiváncsi vagy rá, hogy mi az egyes társkereső előnyei és hátrányai? Olvass figyelmesen, és megtudhatod!

 

Nincs rendszeres módszer a megismerkedésre. Mindenkinek meg kell találnia a sajátját!

Mivel nem rendelkezik mindenki azonos feltételekkel egy társkereséshez, ezért mindegyikünk számára más lehetőség az ideális. A legmegfelelőbb randevú módszer kiválasztása tehát tőled függ. Először is tisztáznod kell, hogy milyen vagy, mire vagy képes, kit keresel, milyenek az igényeid a másik féllel szemben, mennyi időt áldozol fel a társkereséshez hogy megtaláld az igazi szerelmet, és természetesen mennyire vagy tapasztalt a társkeresésben.

Valakinek nagy problémát jelent a személyes találkozás, szégyenlyős, félénk, kevés kommunikációs képességgel rendelkezik, ezért valószínűleg az online társkereső lehetőségét választja. Akinek elég ideje és lehetősége van arra, hogy este vagy hétvégén bizonyos személyekkel ismerkedjen meg, nyitott és akadálytalanul kommunikál, valószínűleg egy személyes találkozót választ. Az idősebb korosztály, a fiatalokkal ellentétben, nem tudja annyira kezelni a számítógépet és az internetet, ezért a klasszikus nyomtatott hirdetési módot választják. És mi van a villámrandevúkkal? Ez a lehetőség különösen azoknak szól, akik minimális mennyiségű szabadidővel rendelkeznek, nagyon sok különböző emberrel akarnak gyorsan megismerkedni, és kiválasztani a megfelelő partnert.
A társkeresési típusok egyéni előnyei és hátrányai:

Vessünk egy pillantást az ismerkedés különféle lehetőségeire, és határozzuk meg, hogy az egyes módszerek milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak. Készíts el egy saját módszert az ismerkedéshez!

Személyes találkozó

A személyes találkozó előnyei

 • Ahol emberek tartózkodnak ott mindenhol ismerkedhetsz (kávézók, éttermek, bárok, diszkók, sportközpontok, közlekedési eszközök, foglalkoztatás, iskola stb.)
 • A személyes találkozáskor mindig tudod, kivel ismerkedsz meg.
 • A kifejezés, a kommunikáció és a hozzáállás módja alapján általában megismerheted a másik személyt.
 • Az első találkozás után kialakíthatod a saját véleményed az adott személyről. Nem csak láthatod, hogy néz ki, hanem megfigyelheted hogyan viselkedik, gondolkodik és fejezi ki magát.
 • A személyes ismerkedésnél nem kell fizetned tagsági vagy regisztrációs díjat. De ha meghívsz valakit kávéra vagy vacsorára akkor itt is számolnod kell anyagi kiadásokkal. (Ez különösen a férfiakat illeti.)

A személyes találkozó hátrányai

 • A nagy találkozás akkor is létre jöhet, amikor a legkevésbé várod. Lehet, hogy még nem vagy rá eléggé felkészülve. A szerelem az első látásra ugyanis nem időzíthető.
 • A személyes találkozón sok azon múlik, hogy vagy felöltözve, és hogy nézel ki, tehát a megjelenés.
 • A személyes találkozón nincs időd átgondolni, hogy mit mondjál vagy hogyan válaszolj a másik félnek. A kommunikációt nem lehet előre eltervezni, mint például e-mail-ben vagy SMS-ben. Maximálisan eltervezheted milyen témákról szeretnél beszélni, de a többi a másik fél érdeklődésétől és szókincsétől függ.
 • Ha nem szeretnél munkahelyen, iskolában vagy szállítóeszközökön ismerkedni, időt kell szánnod olyan helyek meglátogatására, ahol emberek tartózkodnak. Csak akkor van esélyed, hogy megismerd a megfelelő partnert.


Online ismerkedés az interneten keresztül

Az online ismerkedés előnyei

 • Az internetes társkereső oldalokon az otthonod kényelméből ismerkedhetsz. Tehát nem kell sehová menned, vagy ruhát váltanod. A kanapédról kényelemben kommunikálhatsz más társkeresőkkel .
 • A nap folyamán az interneten bármikor társat kereshetsz. Ha van időd akkor reggel a kávé mellet válaszolhatsz az üzenetekre. Ha csak este érsz rá, akkor az adott személynek meg kell várnia a válaszodat. A saját idődet te osztod be.
 • Az online társkeresés a profilok alapján történik, amelyeket a felhasználók a regisztráció során töltenek ki magukról. Nem csak a fotók, az életkor, a származási hely, és az érdeklődési körök láthatóak, hanem az is, amit szeret vagy nem szeret csinálni a felhasználó. Ezzel a információval gyorsan képet lehet kapni minden felhasználóról.
 • Egy adott profilból általában megtudhatod, hogy a konkrét személy komoly kapcsolatot keres, flörtöt vagy szexet, vagy csak új barátokat szeretne megismerni. Ezután kiválaszthatod azokat az embereket, akikkel kapcsolatba szeretnél lépni.
 • Rövid idő alatt megismerheted a megfelelő partnerek széles skáláját. Ezért ez egy nagyon gyors módszer a megismerkedésre.
 • Lehetsz félénk, szégyenlős, az interneten keresztül ezt senki sem ismeri fel. Ezeket az akadályokat azonban az első találkozásig le kell győznöd.
 • Az első randevúra akkor kerül sor, amikor már úgy érzed, hogy már eljött az idő és készen állsz a találkozásra és a másik fél személyes megismerésére.

Az online ismerkedés hátrányai

 • Bíznod kell benne, hogy az emberek profiljában szereplő információk igazak és a fotók valódiak.
 • Az online társkereső megfoszt az első élő találkozás érzéseitől. Nem látod, ha a személy rád mosolyog, nem hallod a szavait, nem látod az arcát, nem érzed az érzelmeket, amelyeket az első találkozáskor átélnél.
 • Az Internetes ismerkedéskor folyamatosan ismered meg a másik felet. Szóval nincs más választásod, mint hogy a saját képzeletedben képet kapj a partneredről. De vigyázz! A személyes találkozó néha nagy csalódást is okozhat a felek számára.
 • A nyomtatott hírdetések előnyei

 • A kétsoros hirdetés megírása csak néhány percet vesz igénybe.
 • A nyomtatott hírdetések hátrányai

 • A hirdetés csak bizonyos újságokban vagy magazinokban jelenik meg, azaz csak azokhoz az emberekhez jutnak el, akik az adott folyóiratot vásárolják.
 • A hírdetés korlátozott számú szót tartalmaz, ezért a teljes információt magadról és az elvárásidról szinte képtelenség leírni.
 • A nyomtatott hirdetésekkel általában csak az idősebb generációk foglalkoznak, a fiatalabb emberek inkább az online társkeresést vagy a személyes találkozókat részesítik előnybe.
 • A nyomtatott hirdetések esetén nincs lehetőséged arra, hogy részletesen megismerd a személyt. Ezekre a hirdetésekre általában egy személyes találkozó a válasz. Ritkán van hely az előzetes e-mail vagy egyéb kommunikációhoz.
 • Ugyanúgy, mint az online ismerkedésnél, nem tudod, ki jön a megbeszélt találkozóra.


Villámrandik - Speed dating

A villámrandik előnyei

 • A villámrandevú egy nagyon gyors módja annak, hogy egyszerre több partnert ismerjél meg. Egy megbeszélt találkozón több tucat emberrel fogsz találkozni.
 • Az ilyen típusú ismerkedésnél biztos lehetsz benne, hogy csak olyan emberek társaságában leszel, akik ugyanazért a célért jelentek meg mint te, ismerkedni szeretnének.
 • Esélyed van arra, hogy minden egyes személlyel egy rövid beszélgetést folytass. Utánna egy gyors véleményt kell alkotnod mindenkiről.
 • A vilámrandevúk során nem kell senkinek válaszolnod, hogy az illető személy tetszik-e vagy sem, netalán szeretnél-e találkozni vele vagy sem. Ez az információ a kommunikáció során nem áll rendelkezésre.
 • A villámrandevúkat ügynökségek szervezik éttermekben vagy kávézókban. Ez tehát egy biztonságos környezetben történő ismerkedés. A villámrandevú egy biztonságosabb formája az ismerkedésnek.

A villámrandik hátrányai

 • Ez egy fizetett formájú randizás.
 • A villámrandinak vannak bizonyos szabályai, amelyeket be kell tartani.
 • Nagyon kevés idő van a partnerek megismerésére.
 • A találkozó végén tudnod kell, hogy szimpatikus-e neked valaki, és hogy szeretnél-e vele újra találkozni.Nagyon kevés időd marad a gondolkozásra.
 • A villámrandevúk alapvetően olyan felületes értékekre koncentrálnak, mint például a megjelenés és a kifejezés. A további emberi értékekhez nem juthatsz el. Ezért a következő találkozó esetén elsősorban az ember megjelenése és ruhája alapján kell döntened.

 

Ahhoz, hogy valakivel párkapcsolat szülessen, egy kis szikrának kell fellobannia köztetek. És ha ez valóban megtörténik, akkor nem számít, hogy villamosmegállóban találkoztatok, majd beültetek egy kávéra, vagy online társkereső oldalon találkoztatok, és több száz e-mailt vagy üzenetet írtatok egymásnak az első találkozás előtt. Az eredmény ugyanaz!


Hasonló cikkek

Hogyan kezdjünk el kommunikálni egy társkereső oldalon?

Regisztráltál egy társkereső oldalra, és hirtelen nem tudod, hogyan kezdj el kommunikációt? Milyen üzenetet küldesz egy olyan személynek, akit még nem igazán ismersz? Tekintse meg tippjeinket, amelyek megkönnyítik az online társkeresést. Az első írásbeli beszéd nagyon fontos.

4 dolog, amire figyelned kell egy leendő partnernél

A randevúzás csodálatos. Kiteljesítő és szórakoztató lehet. Azonban kevesen akarnak "időt vesztegetni" valakivel, akivel végül nem megy. Módot keres, hogy gyorsan felmérje, Ön a legmegfelelőbb az Ön számára? Nézzen meg négy dolgot, amire figyelnie kell.

Nőknek: Hogyan menjünk el az első randevúra?

A férfiak hagyományos szerepe, hogy elhívjanak egy nőt az első randevúra. Az azonban, hogy a találkozó hogyan folytatódik, és hogyan alakul, általában a nőn múlik. nem hiszed? Az urak nem fognak emlékezni arra, hogy mit viseltek azon az éjszakán, vagy hogyan csinálták a haját. De mindenekelőtt arra fognak emlékezni, hogy mit éreztek a randevúval kapcsolatban. A legjobb érzést pedig semmi mással nem kelted, csak az önbizalmaddal. Szóval hogyan kell csinálni?

10 lépés, hogy végre szeressem

Az egyik örök kérdés: „Hogyan találjuk meg a szerelmet?” mindenkinek más a válasza. Vannak, akiknek konkrét imázsuk van a fejükben, mások inkább koncepciónak gondolják a barátot/barátnőt. Valaki pedig bármiféle társat szeretne szerezni, és csak később aggódik a kapcsolat részleteiért. Így valószínűleg szinte lehetetlen feladatként ismert. De ha követi az alábbi utasításokat, rá fog jönni, hogy ez valójában nem is olyan nehéz.

A profilok leggyakoribb hibái

Amikor először regisztrál egy társkereső oldalra, valószínűleg nem tudja, mit írjon a profiljába, és mit hagyjon ki. És mi a helyzet a fotókkal? Személyes kérdésekre kell válaszolnia vagy sem? Mi a teendő, ha hosszú ideig senki sem hív? Elmondjuk a társkereső oldal felhasználóinak leggyakoribb hibákat. Kerülje el őket, és azonnal látja az eredményt!

Randi milliomosoknak vagy szalonna szerelmeseknek. Melyek a legegyedibb társkereső oldalak, amelyekre regisztrálhat?

Hasonló gondolkodású partnert keres? Hasonló érdeklődésű partner? Próbáld ki az online társkeresőt. Nem csak sportolóknak vagy diákoknak szóló társkereső oldalon lehet feliratkozni, hanem például gazdagoknak vagy szalonnázóknak szánt társkereső oldalon is.