Ismerkedés lehetőségei

Ismerkedés lehetőségei

A megismerkedésnek sokféle módja van. Az álmaid partnerével akár egy személyes találkozón, az interneten, egy online társkereső oldalon, vagy egy klasszikus társkereső hirdetésen keresztül is megismerkedhetsz. A kérdés azonban az, hogy ezek közül a lehetőségek közül melyik a legmegfelelőbb, és melyiket szeretnéd kihasználni. Kiváncsi vagy rá, hogy mi az egyes társkereső előnyei és hátrányai? Olvass figyelmesen, és megtudhatod!

 

Nincs rendszeres módszer a megismerkedésre. Mindenkinek meg kell találnia a sajátját!

Mivel nem rendelkezik mindenki azonos feltételekkel egy társkereséshez, ezért mindegyikünk számára más lehetőség az ideális. A legmegfelelőbb randevú módszer kiválasztása tehát tőled függ. Először is tisztáznod kell, hogy milyen vagy, mire vagy képes, kit keresel, milyenek az igényeid a másik féllel szemben, mennyi időt áldozol fel a társkereséshez hogy megtaláld az igazi szerelmet, és természetesen mennyire vagy tapasztalt a társkeresésben.

Valakinek nagy problémát jelent a személyes találkozás, szégyenlyős, félénk, kevés kommunikációs képességgel rendelkezik, ezért valószínűleg az online társkereső lehetőségét választja. Akinek elég ideje és lehetősége van arra, hogy este vagy hétvégén bizonyos személyekkel ismerkedjen meg, nyitott és akadálytalanul kommunikál, valószínűleg egy személyes találkozót választ. Az idősebb korosztály, a fiatalokkal ellentétben, nem tudja annyira kezelni a számítógépet és az internetet, ezért a klasszikus nyomtatott hirdetési módot választják. És mi van a villámrandevúkkal? Ez a lehetőség különösen azoknak szól, akik minimális mennyiségű szabadidővel rendelkeznek, nagyon sok különböző emberrel akarnak gyorsan megismerkedni, és kiválasztani a megfelelő partnert.
A társkeresési típusok egyéni előnyei és hátrányai:

Vessünk egy pillantást az ismerkedés különféle lehetőségeire, és határozzuk meg, hogy az egyes módszerek milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak. Készíts el egy saját módszert az ismerkedéshez!

Személyes találkozó

A személyes találkozó előnyei

 • Ahol emberek tartózkodnak ott mindenhol ismerkedhetsz (kávézók, éttermek, bárok, diszkók, sportközpontok, közlekedési eszközök, foglalkoztatás, iskola stb.)
 • A személyes találkozáskor mindig tudod, kivel ismerkedsz meg.
 • A kifejezés, a kommunikáció és a hozzáállás módja alapján általában megismerheted a másik személyt.
 • Az első találkozás után kialakíthatod a saját véleményed az adott személyről. Nem csak láthatod, hogy néz ki, hanem megfigyelheted hogyan viselkedik, gondolkodik és fejezi ki magát.
 • A személyes ismerkedésnél nem kell fizetned tagsági vagy regisztrációs díjat. De ha meghívsz valakit kávéra vagy vacsorára akkor itt is számolnod kell anyagi kiadásokkal. (Ez különösen a férfiakat illeti.)

A személyes találkozó hátrányai

 • A nagy találkozás akkor is létre jöhet, amikor a legkevésbé várod. Lehet, hogy még nem vagy rá eléggé felkészülve. A szerelem az első látásra ugyanis nem időzíthető.
 • A személyes találkozón sok azon múlik, hogy vagy felöltözve, és hogy nézel ki, tehát a megjelenés.
 • A személyes találkozón nincs időd átgondolni, hogy mit mondjál vagy hogyan válaszolj a másik félnek. A kommunikációt nem lehet előre eltervezni, mint például e-mail-ben vagy SMS-ben. Maximálisan eltervezheted milyen témákról szeretnél beszélni, de a többi a másik fél érdeklődésétől és szókincsétől függ.
 • Ha nem szeretnél munkahelyen, iskolában vagy szállítóeszközökön ismerkedni, időt kell szánnod olyan helyek meglátogatására, ahol emberek tartózkodnak. Csak akkor van esélyed, hogy megismerd a megfelelő partnert.


Online ismerkedés az interneten keresztül

Az online ismerkedés előnyei

 • Az internetes társkereső oldalokon az otthonod kényelméből ismerkedhetsz. Tehát nem kell sehová menned, vagy ruhát váltanod. A kanapédról kényelemben kommunikálhatsz más társkeresőkkel .
 • A nap folyamán az interneten bármikor társat kereshetsz. Ha van időd akkor reggel a kávé mellet válaszolhatsz az üzenetekre. Ha csak este érsz rá, akkor az adott személynek meg kell várnia a válaszodat. A saját idődet te osztod be.
 • Az online társkeresés a profilok alapján történik, amelyeket a felhasználók a regisztráció során töltenek ki magukról. Nem csak a fotók, az életkor, a származási hely, és az érdeklődési körök láthatóak, hanem az is, amit szeret vagy nem szeret csinálni a felhasználó. Ezzel a információval gyorsan képet lehet kapni minden felhasználóról.
 • Egy adott profilból általában megtudhatod, hogy a konkrét személy komoly kapcsolatot keres, flörtöt vagy szexet, vagy csak új barátokat szeretne megismerni. Ezután kiválaszthatod azokat az embereket, akikkel kapcsolatba szeretnél lépni.
 • Rövid idő alatt megismerheted a megfelelő partnerek széles skáláját. Ezért ez egy nagyon gyors módszer a megismerkedésre.
 • Lehetsz félénk, szégyenlős, az interneten keresztül ezt senki sem ismeri fel. Ezeket az akadályokat azonban az első találkozásig le kell győznöd.
 • Az első randevúra akkor kerül sor, amikor már úgy érzed, hogy már eljött az idő és készen állsz a találkozásra és a másik fél személyes megismerésére.

Az online ismerkedés hátrányai

 • Bíznod kell benne, hogy az emberek profiljában szereplő információk igazak és a fotók valódiak.
 • Az online társkereső megfoszt az első élő találkozás érzéseitől. Nem látod, ha a személy rád mosolyog, nem hallod a szavait, nem látod az arcát, nem érzed az érzelmeket, amelyeket az első találkozáskor átélnél.
 • Az Internetes ismerkedéskor folyamatosan ismered meg a másik felet. Szóval nincs más választásod, mint hogy a saját képzeletedben képet kapj a partneredről. De vigyázz! A személyes találkozó néha nagy csalódást is okozhat a felek számára.
 • A nyomtatott hírdetések előnyei

 • A kétsoros hirdetés megírása csak néhány percet vesz igénybe.
 • A nyomtatott hírdetések hátrányai

 • A hirdetés csak bizonyos újságokban vagy magazinokban jelenik meg, azaz csak azokhoz az emberekhez jutnak el, akik az adott folyóiratot vásárolják.
 • A hírdetés korlátozott számú szót tartalmaz, ezért a teljes információt magadról és az elvárásidról szinte képtelenség leírni.
 • A nyomtatott hirdetésekkel általában csak az idősebb generációk foglalkoznak, a fiatalabb emberek inkább az online társkeresést vagy a személyes találkozókat részesítik előnybe.
 • A nyomtatott hirdetések esetén nincs lehetőséged arra, hogy részletesen megismerd a személyt. Ezekre a hirdetésekre általában egy személyes találkozó a válasz. Ritkán van hely az előzetes e-mail vagy egyéb kommunikációhoz.
 • Ugyanúgy, mint az online ismerkedésnél, nem tudod, ki jön a megbeszélt találkozóra.


Villámrandik - Speed dating

A villámrandik előnyei

 • A villámrandevú egy nagyon gyors módja annak, hogy egyszerre több partnert ismerjél meg. Egy megbeszélt találkozón több tucat emberrel fogsz találkozni.
 • Az ilyen típusú ismerkedésnél biztos lehetsz benne, hogy csak olyan emberek társaságában leszel, akik ugyanazért a célért jelentek meg mint te, ismerkedni szeretnének.
 • Esélyed van arra, hogy minden egyes személlyel egy rövid beszélgetést folytass. Utánna egy gyors véleményt kell alkotnod mindenkiről.
 • A vilámrandevúk során nem kell senkinek válaszolnod, hogy az illető személy tetszik-e vagy sem, netalán szeretnél-e találkozni vele vagy sem. Ez az információ a kommunikáció során nem áll rendelkezésre.
 • A villámrandevúkat ügynökségek szervezik éttermekben vagy kávézókban. Ez tehát egy biztonságos környezetben történő ismerkedés. A villámrandevú egy biztonságosabb formája az ismerkedésnek.

A villámrandik hátrányai

 • Ez egy fizetett formájú randizás.
 • A villámrandinak vannak bizonyos szabályai, amelyeket be kell tartani.
 • Nagyon kevés idő van a partnerek megismerésére.
 • A találkozó végén tudnod kell, hogy szimpatikus-e neked valaki, és hogy szeretnél-e vele újra találkozni.Nagyon kevés időd marad a gondolkozásra.
 • A villámrandevúk alapvetően olyan felületes értékekre koncentrálnak, mint például a megjelenés és a kifejezés. A további emberi értékekhez nem juthatsz el. Ezért a következő találkozó esetén elsősorban az ember megjelenése és ruhája alapján kell döntened.

 

Ahhoz, hogy valakivel párkapcsolat szülessen, egy kis szikrának kell fellobannia köztetek. És ha ez valóban megtörténik, akkor nem számít, hogy villamosmegállóban találkoztatok, majd beültetek egy kávéra, vagy online társkereső oldalon találkoztatok, és több száz e-mailt vagy üzenetet írtatok egymásnak az első találkozás előtt. Az eredmény ugyanaz!


Hasonló cikkek

6 dolog, amit utálsz az online társkeresésben

Csalódott a sikertelen online társkereső miatt? Mutatjuk az emberek 6 leggyakoribb hibát.

Honnan tudod, hogy nem leszel egy pár?

Van olyan barátod, akihez vonzódsz? A szex rendben van vele, de a szerelem nem jelent meg köztetek? Tanácsot adunk, hogyan ismerd fel, hogy ti ketten biztosan nem lesztek egy pár!

Tervezz meg egy hibátlan első randevút

Hosszú keresés után sikerült megtalálnia a megfelelőt? Több hete-hónapok óta csak levélből és telefonálásból ismeritek egymást? Szeretnétek élőben látni egymást? Félsz az első közös randitól, mert nem tudod hova és hogyan hívj meg egy nőt? Tekintse meg tippjeinket, amelyek segítenek megtervezni első randevúját.

Mit kell elkerülni egy randevún?

Az első találkozás általában nagyon megerőltető. Minél jobban törődik a másikkal, annál jobban félni fog tőle. Azzal, hogy ideges vagy, olyan hibákat követhet el, amelyek tönkretehetik az éppen kialakuló párkapcsolatot. Mit érdemes tehát kerülni az első randin?

Az internetes társkereső szószedet

Az internetes randevúzás egyre növekvő népszerűsége miatt csak idő kérdése volt, hogy az interneten találjon partnert. Természetesen a randevúzás önmagában nem okolható ezért. A mobiltelefonok és a gyors kommunikáció kora olyan idegen kifejezéseket szül, amelyeket a cseh nem is képes lefordítani. Tudja, mik ezek a nevek?

Vigyázz az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Bár a közösségi oldalakon és a társkereső oldalakon minden nap írnak és beszélnek átverésekről, szinte érthetetlen, hogy mindig vannak közöttünk hiszékeny személyek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan lehet felismerni egy ilyen csalót?

Legújabb cikkek

PF 2024

Sok egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk az új évben. Az ELITE Date csapata

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.