Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Szinte mindennap a közösségi hálózatokon és a társkereső oldalakon írunk és beszélünk a csalókról, szinte érthetetlen, hogy állandóan vannak közöttünk olyan emberek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan is deríthetünk fel egy ilyen csalót?

Óvatosság minden oldalról

Bár néhány társkereső oldal naponta ellenőrzi a profilokat, és a profil létrehozása után azonnal megpróbálja megszüntetni a hamis profilokat, ez a lépés egyre nehezebbé válik. A csalók profilja sokkal átgondoltabb, mint korábban. Egy idegen IP-cím, külföldi e-mail vagy közzétett fényképek alapján már nem lehet őket felismerni. Még azok a fotók sem, amelyeket a profilba helyeznek, már gyakran nehezen felismerhetőek a csalók adatbázisában. Újabban a külföldi csalók magyar e-mail szervereket, valamint valódi magyar neveket és vezetékneveket használnak a regisztrációhoz. Angol vagy orosz helyett már magyar nyelven töltik ki a profilokat. Ezért nemcsak a profilokat ellenőrző rendszergazdáknak, hanem a társkeresőknek is, akik az adott személlyel kommunikálnak, körültekintőnek kell lenniük a társkeresés során.

Kire kell leginkább odafigyelni?

A legnagyobb fenyegetést az orosz szépségek, az amerikai orvosok és az afgán katonák jelentik. Minden mindig hasonló forgatókönyv alapján történik. Egy csaló megkeresi Önt a közösségi hálózatokon vagy a társkereső oldalakon. Elkezd hízelgő üzeneteket küldeni, hogy örömet szerezzen neked és elcsábítson. Néhány ártalmatlan üzenet után megpróbálja áterelni a kommunikációt a társkeresőn kívül - Whatsapp, Messenger vagy privát e-mailbe. A csalók általában kerülik a kamerával való beszélgetést, mert félnek személyazonosságuk felfedésétől. Ha beleeggyezik, hogy más kommunikációs csatornára váltsanak, és elhagyja az oldal biztonságos környezetét, a hízelgés Ön iránt erősödni kezd. Amikor már biztos benne, hogy a markában tartja és nem fedheti fel senki a csalást, akkor azzal kezdi, amit a veled való ismerkedés elején már kigondolt. Pénzt fog tőled kérni!

Az első kérése, hogy váltsanak egy másik kommunikációs csatornára és természetesen a hibás magyar nyelv használata

Már ebben a szakaszban nagyon óvatosnak kell lenni. Az elérhetőségeket csak hosszadalmas kommunikáció után ossza meg. Ha valaki arra kéri, hogy váltson más kommunikációs csatornára, akkor figyelmeztesse, hogy erre nincs szükség. A társkereső oldalokon keresztül ugyanolyan jól kommunikálhatnak.

A csalás másik jele, hogy az illető hogyan kommunikál. Mivel leggyakrabban külföldi csalókról van szó, könnyen észre lehet venni hogy a felhasználó(csaló), milyen helyesírási hibákat követ el. Fordítókat használnak a kommunikációhoz. Ezért gyakran ragozási vagy helyes szó összetételi hibákat ejtenek.
Az orosz szépségeknek általában pénzre van szükségük a repülőjegyekre és a vízumokhoz.

Az oroszok leggyakrabban az útra kérnek pénzt

Nem akarják, hogy te utazz utánuk, hanem ők akarnak eljönni hozzád. Ehhez pedig pénzre van szükségük. Először a jegyre kellene pénz, másodszor pedig a vízum elintézéséhez. Az orosz hatóságok ugyanis előírják, hogy bankszámlakivonatot kell benyújtani a turisztikai vízumkérelemmel együtt. Na és itt kezdődik az ördögi kör. Az egyszeri pénzküldés általában nem elegendő. A csaló előáll egy újabb történettel arról, hogyan juthat hozzá egy újabb fizetéshez. Például probléma van a számlával, és a pénz lehúzták a számláról a díjakért, vagy időközben elküldték nekik a beállított befizetést, ezért újabb apró pénzügyi segítségre van szükségük, hogy feltöltsék számlájukat a szükséges összegre. Lehet, hogy valóságosnak tűnik számodra, mert Oroszországban ez így működik. Legyen nagyon óvatos, és soha ne küldjön pénzt senkinek. Akkor is, ha úgy érzi, hogy élete nagy szerelmével találkozott.

Pénz csomagok, váltságdíjjak, gyógyítások vagy gyermekgondozás.

Az amerikai orvosok (leggyakrabban sebészek) vagy a missziókban lévő afgán katonák hasonlóan módszerekkel járnak el . Még csak nem is az a céljuk, hogy szerelmük miatt Magyarországra költözzenek. Ők is pénzt próbálnak kicsalogatni "áldozataikból". Lehet az pénz egy csomagért amiben valamilyen értékes dolog van és önnek szeretné elküldeni. Megkéri, hogy kövesse nyomon a szállítmányt. Ezután üzenetet kap, hogy az Ön számára címzett csomagot visszatartotta a vámhatóság, és hogy a szállítmány vámkezeléséért több ezer EUR-t kell befizetni. Csak ezután tudja eljuttatni Önhöz. A csalók megígérik, hogy a lehető leghamarabb visszatérítik a pénzét, de ez soha nem fog megtörténni. Hazugság az egész.

A pénzküldés okai különbözőek lehetnek. Mindenki más taktikát alkalmaz. A legismertebbek közé tartozik az a történet, amikor a feleségük meghalt, és a gyerekeknek pénzre van szükségük. Vagy sérültek / betegek, elveszítették a repülőjegyüket, és nem tudnak hozzád eljönni. További jól ismert ok a váltságdíj, fogságból való kiváltás, esetleg a válási okmányokra fordított pénz ...

Ha valaki pénzt kér = az mindig átverés!

Tehát, ha valaki ismerkedés közben valaha is pénzt kér, bármi is legyen a története, az mindenképpen átverés. Soha ne küldjön pénzt senkinek. Az ilyen profilokat azonnal jelentse a rendszergazdáknak, hogy blokkolhassák vagy véglegesen törölhessék őket az adatbázisból.

Még sok olyan egyedülálló emeber él közöttünk, akik már régóta vágyakoznak a szerelemre és a szeretetre, Sajnos ezek az emberek hamarabb bedőlnek a csalóknak, kihasználják a helyzetüket az érzelemeiket, elhitetik velük hogy megtalálták életük nagy szerelmét még házasságot is kínálnak vagy tervezik közös életüket. Ezután "szerelemből" minden megtakarított pénzüket feláldozzák, és néha még magas hiteleket is felvesznek, hogy kielégítsék szívből jövő kéréseiket. Életük szerelme helyett pedig csak az adóság marad.  Amint rájön, hogy egy csalónak küldött pénzt, addigra már a csalónak se híre se hamva, és sajnos már nem tehet semmit. Még a rendőrség segítsége sem túl hatékony ebben az esetben. A külföldi csalókat nagyon nehéz kinyomozni.
Hasonló cikkek

Hogyan találjuk meg egyszer és mindenkorra a tökéletes partnert

Keres valakit a jó és a rossz időkre. Röviden, egy partner, akivel egy gyönyörű életútra indul. Szóval menjünk.

Mit imádnak a nők a férfiakban?

Minden nő más. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy mit szeretnek a férfiakban. Tehát meg kell találnia, mi az, hogy kiemelje a preferenciát. Tanácsot adunk, mit imádnak a nők a férfiakban.

Szilveszteri ismerkedés

Hogyan ünnepeljük 2021 végét, valószínűleg egyikünk sem fogja tudni az utolsó pillanatig. Az emberi természetből adódóan azonban biztosan nem bocsátunk meg magunknak legalább egy kisebb ünneplést a családdal vagy a barátokkal. Érdemes tehát a szilveszterre készülni. De mi van akkor, ha nincs kivel ünnepelni az új év beköszöntét? Nézze meg, hogyan találkozhat valakivel szilveszterkor.

Szelídítse meg a randevúzási izgalmait

A randevúzási szorongás az egyik leggyakoribb oka annak, hogy nem tud kapcsolatba lépni? Minél jobban szeretsz valakit, annál idegesebb vagy. És még inkább meg sem mered közelíteni az illetőt. Négy technikát mutatunk be az idegesség gyors és hatékony megszelídítésére.

Ismerkedni szeretnék! Mit tegyek?

Lényegében azt mondod, hogy elégedett ember. Olyan munkád van, amelyet szeretsz, elég jóképű vagy, szép vagy, szép otthonod van, és anyagilag bevagy biztosítva? De mégis a boldogságodhoz és a teljes megelégedésed érdekében valami vagy valaki hiányzik. Ez a valaki egy élettárs, akit nem tudsz megtalálni? Meg akarod változtatni az szingli státuszodat a foglalt vagy szerelmes állapotra? Akkor ne félj neki indulni az ismerkedésnek! A többiek neki indultak, indulj neki te is!

Mit szólnál egy nőhöz, ha már nem vagy huszonéves?

Miről fogunk beszélni? Növekvő has, kisebb fizikai és szexuális állóképesség, megjelenő sarkok a homlokon... Ezek olyan dolgok, amik nem éppen vonzóak. És hacsak nem vagy milliomos, akkor még a számlaegyenlegeddel, egy díszes autóval, vagy egy x tízezret érő órával sem tudod elkápráztatni a nőket. Nem számít! De te biztosan nem tartozol a régi vashoz. Szóval hogyan szerezhetsz nőt, ha a "legjobb éveid" már rég mögötted vannak?

Legújabb cikkek

PF 2023

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

10 lehetőség az első csókra

Azt mondják, az első csók felejthetetlen. Ha azt szeretné, hogy az első csókja is pontosan ilyen legyen, nézzen meg néhány alkalmat, amikor a csókolózás helyénvaló.

Szép versus intelligens? Melyik nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak?

Mely nőkkel van nagyobb esélyük a férfiaknak? Szépnek vagy intelligensnek? Gyere és oldd meg velünk együtt ezt az ellentmondásos kérdést.

Első randevú: érinteni vagy nem érinteni?

Általában az első randevú a legfontosabb. Elmondása szerint eldől, hogy találkozik-e még velük, vagy a jövőbeli találkozása biztosan véget ért. Megbecsülitek és tapogatjátok egymást. Az idegesség és a félelem attól, hogy valamit rosszul csinálunk, szintén nagy szerepet játszik. Mit mondhatnék? Megérinthetem őt az első randin? Ne aggódjon, mi tanácsot adunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet az érintéssel kapcsolatban.

Hogyan nyűgözz le egy bárban, egy diszkóban vagy egy társasági eseményen

Azt tervezi, hogy elmegy szórakozni este? De hiányzik a párod, akivel kimennél? Szeretnél valakit lenyűgözni az adott eseményen? Adunk néhány tippet, aminek köszönhetően biztosan nem leszel egyedül aznap este.