Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Szinte mindennap a közösségi hálózatokon és a társkereső oldalakon írunk és beszélünk a csalókról, szinte érthetetlen, hogy állandóan vannak közöttünk olyan emberek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan is deríthetünk fel egy ilyen csalót?

Óvatosság minden oldalról

Bár néhány társkereső oldal naponta ellenőrzi a profilokat, és a profil létrehozása után azonnal megpróbálja megszüntetni a hamis profilokat, ez a lépés egyre nehezebbé válik. A csalók profilja sokkal átgondoltabb, mint korábban. Egy idegen IP-cím, külföldi e-mail vagy közzétett fényképek alapján már nem lehet őket felismerni. Még azok a fotók sem, amelyeket a profilba helyeznek, már gyakran nehezen felismerhetőek a csalók adatbázisában. Újabban a külföldi csalók magyar e-mail szervereket, valamint valódi magyar neveket és vezetékneveket használnak a regisztrációhoz. Angol vagy orosz helyett már magyar nyelven töltik ki a profilokat. Ezért nemcsak a profilokat ellenőrző rendszergazdáknak, hanem a társkeresőknek is, akik az adott személlyel kommunikálnak, körültekintőnek kell lenniük a társkeresés során.

Kire kell leginkább odafigyelni?

A legnagyobb fenyegetést az orosz szépségek, az amerikai orvosok és az afgán katonák jelentik. Minden mindig hasonló forgatókönyv alapján történik. Egy csaló megkeresi Önt a közösségi hálózatokon vagy a társkereső oldalakon. Elkezd hízelgő üzeneteket küldeni, hogy örömet szerezzen neked és elcsábítson. Néhány ártalmatlan üzenet után megpróbálja áterelni a kommunikációt a társkeresőn kívül - Whatsapp, Messenger vagy privát e-mailbe. A csalók általában kerülik a kamerával való beszélgetést, mert félnek személyazonosságuk felfedésétől. Ha beleeggyezik, hogy más kommunikációs csatornára váltsanak, és elhagyja az oldal biztonságos környezetét, a hízelgés Ön iránt erősödni kezd. Amikor már biztos benne, hogy a markában tartja és nem fedheti fel senki a csalást, akkor azzal kezdi, amit a veled való ismerkedés elején már kigondolt. Pénzt fog tőled kérni!

Az első kérése, hogy váltsanak egy másik kommunikációs csatornára és természetesen a hibás magyar nyelv használata

Már ebben a szakaszban nagyon óvatosnak kell lenni. Az elérhetőségeket csak hosszadalmas kommunikáció után ossza meg. Ha valaki arra kéri, hogy váltson más kommunikációs csatornára, akkor figyelmeztesse, hogy erre nincs szükség. A társkereső oldalokon keresztül ugyanolyan jól kommunikálhatnak.

A csalás másik jele, hogy az illető hogyan kommunikál. Mivel leggyakrabban külföldi csalókról van szó, könnyen észre lehet venni hogy a felhasználó(csaló), milyen helyesírási hibákat követ el. Fordítókat használnak a kommunikációhoz. Ezért gyakran ragozási vagy helyes szó összetételi hibákat ejtenek.
Az orosz szépségeknek általában pénzre van szükségük a repülőjegyekre és a vízumokhoz.

Az oroszok leggyakrabban az útra kérnek pénzt

Nem akarják, hogy te utazz utánuk, hanem ők akarnak eljönni hozzád. Ehhez pedig pénzre van szükségük. Először a jegyre kellene pénz, másodszor pedig a vízum elintézéséhez. Az orosz hatóságok ugyanis előírják, hogy bankszámlakivonatot kell benyújtani a turisztikai vízumkérelemmel együtt. Na és itt kezdődik az ördögi kör. Az egyszeri pénzküldés általában nem elegendő. A csaló előáll egy újabb történettel arról, hogyan juthat hozzá egy újabb fizetéshez. Például probléma van a számlával, és a pénz lehúzták a számláról a díjakért, vagy időközben elküldték nekik a beállított befizetést, ezért újabb apró pénzügyi segítségre van szükségük, hogy feltöltsék számlájukat a szükséges összegre. Lehet, hogy valóságosnak tűnik számodra, mert Oroszországban ez így működik. Legyen nagyon óvatos, és soha ne küldjön pénzt senkinek. Akkor is, ha úgy érzi, hogy élete nagy szerelmével találkozott.

Pénz csomagok, váltságdíjjak, gyógyítások vagy gyermekgondozás.

Az amerikai orvosok (leggyakrabban sebészek) vagy a missziókban lévő afgán katonák hasonlóan módszerekkel járnak el . Még csak nem is az a céljuk, hogy szerelmük miatt Magyarországra költözzenek. Ők is pénzt próbálnak kicsalogatni "áldozataikból". Lehet az pénz egy csomagért amiben valamilyen értékes dolog van és önnek szeretné elküldeni. Megkéri, hogy kövesse nyomon a szállítmányt. Ezután üzenetet kap, hogy az Ön számára címzett csomagot visszatartotta a vámhatóság, és hogy a szállítmány vámkezeléséért több ezer EUR-t kell befizetni. Csak ezután tudja eljuttatni Önhöz. A csalók megígérik, hogy a lehető leghamarabb visszatérítik a pénzét, de ez soha nem fog megtörténni. Hazugság az egész.

A pénzküldés okai különbözőek lehetnek. Mindenki más taktikát alkalmaz. A legismertebbek közé tartozik az a történet, amikor a feleségük meghalt, és a gyerekeknek pénzre van szükségük. Vagy sérültek / betegek, elveszítették a repülőjegyüket, és nem tudnak hozzád eljönni. További jól ismert ok a váltságdíj, fogságból való kiváltás, esetleg a válási okmányokra fordított pénz ...

Ha valaki pénzt kér = az mindig átverés!

Tehát, ha valaki ismerkedés közben valaha is pénzt kér, bármi is legyen a története, az mindenképpen átverés. Soha ne küldjön pénzt senkinek. Az ilyen profilokat azonnal jelentse a rendszergazdáknak, hogy blokkolhassák vagy véglegesen törölhessék őket az adatbázisból.

Még sok olyan egyedülálló emeber él közöttünk, akik már régóta vágyakoznak a szerelemre és a szeretetre, Sajnos ezek az emberek hamarabb bedőlnek a csalóknak, kihasználják a helyzetüket az érzelemeiket, elhitetik velük hogy megtalálták életük nagy szerelmét még házasságot is kínálnak vagy tervezik közös életüket. Ezután "szerelemből" minden megtakarított pénzüket feláldozzák, és néha még magas hiteleket is felvesznek, hogy kielégítsék szívből jövő kéréseiket. Életük szerelme helyett pedig csak az adóság marad.  Amint rájön, hogy egy csalónak küldött pénzt, addigra már a csalónak se híre se hamva, és sajnos már nem tehet semmit. Még a rendőrség segítsége sem túl hatékony ebben az esetben. A külföldi csalókat nagyon nehéz kinyomozni.
Hasonló cikkek

Megvan a megfelelő?

Találkozott már olyan férfival, aki megragadta a tekintetét, de nem tudja, hogy ő a megfelelő-e az Ön számára? Ezt a fizikai jelekből könnyen meg lehet állapítani. Elmondjuk, mit árulnak el róla gesztusai.

Vigyázz az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Bár a közösségi oldalakon és a társkereső oldalakon minden nap írnak és beszélnek átverésekről, szinte érthetetlen, hogy mindig vannak közöttünk hiszékeny személyek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan lehet felismerni egy ilyen csalót?

Nem menekülhetsz a természet törvényei elől, vagy honnan tudhatod, hogy tetszel valakinek?

A munkahelyi kollégája, vagy a hölgy, akivel minden reggel találkozik a villamoson, felkeltette a figyelmét? Szeretné tudni, hogy az érzések kölcsönösek-e? Csak figyeld meg! A természet felvértezett bennünket saját rituáléinkkal, amelyek segítségével felhívjuk partnerünk figyelmét. Honnan tudod, hogy tetszel-e valakinek? Olvassa el a cikkben!

A legégetőbb kérdések a szerelemről

A szerelem hihetetlenül összetett érzés. Annyi minden történik a szerelmesek lelkében, hogy gyakran fel sem ismerik érzéseiket. A hosszú távú kapcsolatban élők is hasonló vacakolást tapasztalnak. Így választ adunk a szerelemmel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

Mi befolyásolja a nők vonzerejét?

Zavarja, hogy az összes férfi a lába elé zuhan? Nem tudsz úgy kimenni, hogy valaki ne kérjen ki? Van megoldásunk az Ön számára! Kezdje el a következőket, és hamarosan senki sem veszi észre! Ha azonban éppen az ellenkező problémával küzd, hagyjon fel az alábbi rossz szokásokkal, amelyek határozottan csökkentik vonzerejét.

Nyűgözd le kedvesed barátait

Alig várja, hogy találkozzon partnere barátaival? Akkor bánj velük úgy, mint a kedveseddel. Ne játssz vele, ne csinálj úgy, mintha jobb lennél, mint amilyen vagy. Próbálj meg jól kijönni velük. A barátok nagyon fontosak az életben. Érdekel, hogyan nyűgözhet le barátait?