Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Vigyázzon az orosz szépségekre, amerikai orvosokra és afgán katonákra

Szinte mindennap a közösségi hálózatokon és a társkereső oldalakon írunk és beszélünk a csalókról, szinte érthetetlen, hogy állandóan vannak közöttünk olyan emberek, akik pénzt küldenek a csalóknak. Hogyan is deríthetünk fel egy ilyen csalót?

Óvatosság minden oldalról

Bár néhány társkereső oldal naponta ellenőrzi a profilokat, és a profil létrehozása után azonnal megpróbálja megszüntetni a hamis profilokat, ez a lépés egyre nehezebbé válik. A csalók profilja sokkal átgondoltabb, mint korábban. Egy idegen IP-cím, külföldi e-mail vagy közzétett fényképek alapján már nem lehet őket felismerni. Még azok a fotók sem, amelyeket a profilba helyeznek, már gyakran nehezen felismerhetőek a csalók adatbázisában. Újabban a külföldi csalók magyar e-mail szervereket, valamint valódi magyar neveket és vezetékneveket használnak a regisztrációhoz. Angol vagy orosz helyett már magyar nyelven töltik ki a profilokat. Ezért nemcsak a profilokat ellenőrző rendszergazdáknak, hanem a társkeresőknek is, akik az adott személlyel kommunikálnak, körültekintőnek kell lenniük a társkeresés során.

Kire kell leginkább odafigyelni?

A legnagyobb fenyegetést az orosz szépségek, az amerikai orvosok és az afgán katonák jelentik. Minden mindig hasonló forgatókönyv alapján történik. Egy csaló megkeresi Önt a közösségi hálózatokon vagy a társkereső oldalakon. Elkezd hízelgő üzeneteket küldeni, hogy örömet szerezzen neked és elcsábítson. Néhány ártalmatlan üzenet után megpróbálja áterelni a kommunikációt a társkeresőn kívül - Whatsapp, Messenger vagy privát e-mailbe. A csalók általában kerülik a kamerával való beszélgetést, mert félnek személyazonosságuk felfedésétől. Ha beleeggyezik, hogy más kommunikációs csatornára váltsanak, és elhagyja az oldal biztonságos környezetét, a hízelgés Ön iránt erősödni kezd. Amikor már biztos benne, hogy a markában tartja és nem fedheti fel senki a csalást, akkor azzal kezdi, amit a veled való ismerkedés elején már kigondolt. Pénzt fog tőled kérni!

Az első kérése, hogy váltsanak egy másik kommunikációs csatornára és természetesen a hibás magyar nyelv használata

Már ebben a szakaszban nagyon óvatosnak kell lenni. Az elérhetőségeket csak hosszadalmas kommunikáció után ossza meg. Ha valaki arra kéri, hogy váltson más kommunikációs csatornára, akkor figyelmeztesse, hogy erre nincs szükség. A társkereső oldalokon keresztül ugyanolyan jól kommunikálhatnak.

A csalás másik jele, hogy az illető hogyan kommunikál. Mivel leggyakrabban külföldi csalókról van szó, könnyen észre lehet venni hogy a felhasználó(csaló), milyen helyesírási hibákat követ el. Fordítókat használnak a kommunikációhoz. Ezért gyakran ragozási vagy helyes szó összetételi hibákat ejtenek.
Az orosz szépségeknek általában pénzre van szükségük a repülőjegyekre és a vízumokhoz.

Az oroszok leggyakrabban az útra kérnek pénzt

Nem akarják, hogy te utazz utánuk, hanem ők akarnak eljönni hozzád. Ehhez pedig pénzre van szükségük. Először a jegyre kellene pénz, másodszor pedig a vízum elintézéséhez. Az orosz hatóságok ugyanis előírják, hogy bankszámlakivonatot kell benyújtani a turisztikai vízumkérelemmel együtt. Na és itt kezdődik az ördögi kör. Az egyszeri pénzküldés általában nem elegendő. A csaló előáll egy újabb történettel arról, hogyan juthat hozzá egy újabb fizetéshez. Például probléma van a számlával, és a pénz lehúzták a számláról a díjakért, vagy időközben elküldték nekik a beállított befizetést, ezért újabb apró pénzügyi segítségre van szükségük, hogy feltöltsék számlájukat a szükséges összegre. Lehet, hogy valóságosnak tűnik számodra, mert Oroszországban ez így működik. Legyen nagyon óvatos, és soha ne küldjön pénzt senkinek. Akkor is, ha úgy érzi, hogy élete nagy szerelmével találkozott.

Pénz csomagok, váltságdíjjak, gyógyítások vagy gyermekgondozás.

Az amerikai orvosok (leggyakrabban sebészek) vagy a missziókban lévő afgán katonák hasonlóan módszerekkel járnak el . Még csak nem is az a céljuk, hogy szerelmük miatt Magyarországra költözzenek. Ők is pénzt próbálnak kicsalogatni "áldozataikból". Lehet az pénz egy csomagért amiben valamilyen értékes dolog van és önnek szeretné elküldeni. Megkéri, hogy kövesse nyomon a szállítmányt. Ezután üzenetet kap, hogy az Ön számára címzett csomagot visszatartotta a vámhatóság, és hogy a szállítmány vámkezeléséért több ezer EUR-t kell befizetni. Csak ezután tudja eljuttatni Önhöz. A csalók megígérik, hogy a lehető leghamarabb visszatérítik a pénzét, de ez soha nem fog megtörténni. Hazugság az egész.

A pénzküldés okai különbözőek lehetnek. Mindenki más taktikát alkalmaz. A legismertebbek közé tartozik az a történet, amikor a feleségük meghalt, és a gyerekeknek pénzre van szükségük. Vagy sérültek / betegek, elveszítették a repülőjegyüket, és nem tudnak hozzád eljönni. További jól ismert ok a váltságdíj, fogságból való kiváltás, esetleg a válási okmányokra fordított pénz ...

Ha valaki pénzt kér = az mindig átverés!

Tehát, ha valaki ismerkedés közben valaha is pénzt kér, bármi is legyen a története, az mindenképpen átverés. Soha ne küldjön pénzt senkinek. Az ilyen profilokat azonnal jelentse a rendszergazdáknak, hogy blokkolhassák vagy véglegesen törölhessék őket az adatbázisból.

Még sok olyan egyedülálló emeber él közöttünk, akik már régóta vágyakoznak a szerelemre és a szeretetre, Sajnos ezek az emberek hamarabb bedőlnek a csalóknak, kihasználják a helyzetüket az érzelemeiket, elhitetik velük hogy megtalálták életük nagy szerelmét még házasságot is kínálnak vagy tervezik közös életüket. Ezután "szerelemből" minden megtakarított pénzüket feláldozzák, és néha még magas hiteleket is felvesznek, hogy kielégítsék szívből jövő kéréseiket. Életük szerelme helyett pedig csak az adóság marad.  Amint rájön, hogy egy csalónak küldött pénzt, addigra már a csalónak se híre se hamva, és sajnos már nem tehet semmit. Még a rendőrség segítsége sem túl hatékony ebben az esetben. A külföldi csalókat nagyon nehéz kinyomozni.
Hasonló cikkek

Megfelelő és nem megfelelő témák az első randevúhoz

Le van beszélve az első randevú? Hová mentek együtt? Melyik helyet választjátok? Miről fogtok beszélgetni? Aggódsz az első randevú miatt? Ne aggódj! Adunk pár tanácsot arról, hogy milyen témákról beszélj az első randin és arról, hogy miről ne.

Hol ismerkedhetel meg másokkal?

Mások megismerésére számtatalan hely létezik. Az interentes tásrkeresés pedig mára az egyik legnépreszűbb formája az ismerkedésnek. Tudni szeretnéd, hogyan? Hogyan lehet megismerkedni, ha nincs otthon internet? Hol találkozhatSZ az új szerelmeddel? Olvasd tovább!

A leggyakoribb profil hibák

Amikor először jelentkezel a társkereső oldalra, valószínűleg nem vagy biztos abban, hogy mit írj a profilodra, és mit hagyj ki. És mi van a képekkel? Válaszoljál - e a személyi kérdésekre, vagy mégsem? Mi a teendő, ha hosszú ideig senki sem hív téged? Megmondjuk a társkereső felhasználók által elkövetett leggyakoribb hibákat. Kerüld el őket, és azonnal látni fogod az eredményt!

Hogyan csábíts el egy nőt?

Jó hangulatban kelsz fel, munkába vagy iskolába tartasz, amikor hirtelen meglátsz egy párt. Meglátsz egy gyönyörű nőt, akit egy olyan fiú ölel, aki úgy néz ki, mintha csak T e lennél.. Abban a pillanatban rájössz, hogy még mindig egyedül vagy, és arra gondolsz: „Hogyan létezik, hogy ennek férfinek ilyen gyönyörű baratnője van, és nekem még mindig nincs senkim? Mit csinálhatok rosszul?

Ismerkedés lehetőségei

A megismerkedésnek sokféle módja van. Az álmaid partnerével akár egy személyes találkozón, az interneten, egy online társkereső oldalon, vagy egy klasszikus társkereső hirdetésen keresztül is megismerkedhetsz. A kérdés azonban az, hogy ezek közül a lehetőségek közül melyik a legmegfelelőbb, és melyiket szeretnéd kihasználni. Kiváncsi vagy rá, hogy mi az egyes társkereső előnyei és hátrányai? Olvass figyelmesen, és megtudhatod!

Hogyan ismerkedjünk sikeresen a társkereső oldalon

Mindenekelőtt meg kell jegyezned, hogy az online társkereső oldalak semmi, amit szégyellned kellene. Ugyanúgy, mint az emberek számára gyakori, hogy bárban, munkahelyen, sport közben vagy az utcán találkoznak, az internet on-line társkereső oldalak is gyakorik. Tudnod kell, hogyan kell csinálnod!

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk társkereső oldalt?

A megfelelő társkereső oldal megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ha a lehető legkevesebb időt és pénzt szeretnéd erre áldozni, olvasd el cikkünket, amelyben összegyűjtöttük tippjeinket a számodra megfelelő társkereső megtaláláshoz!

PF 2022

Az új évben jó egészséget, boldogságot, szeretetet, elégedettséget és személyes sikereket kívánunk. ELITE Date csapat

6 lépés a beszélgetés megkezdéséhez a társkereső olalon

Első benyomást kétszer nem csinálsz. Ezt ne felejtsd el! Ez ugyanúgy vonatkozik az első üzenet küldésére is. Ha találtál valakit, aki tetszik neked, akkor biztosan olyan üzenetet szeretnél neki küldeni, amelyre biztos választ kapsz. Ne pazarold feleslegesen az esélyt. Íme néhány tipp a kezdéshez.

9 tipp, hogyan keltsünk jó első benyomást

Az első randevú előtt álsz valakivel, akivel az online társkereső oldalon találkoztál? Az első benyomás másodszor már nemfog működni, ezért jól készülj fel az első találkozóra. Íme néhány tipp, amely segítségedre lehet.

Hogyan töltsük ki a felhasználói profilt a társkereső oldalon

A profil létrehozása, amely mindenkit vonz, valójában viszonylag egyszerű. De Te nem akarsz mindenkit vonzani. Csak egy személyt, az igazit!

Hová az első randira?

Gondolkozol azon, hová menj az első randira? Milyen helyet válassz,hogy ne legyen unalmas, de másrészt hogy ne ijedjen meg a túlzottan extravagáns helytől.Adunk egy pár tippet egy "igénytelen" első randira, amely meglep  egyszerűségével és ugyanakkor eredetiségével. Gyerünk ismerkedni!