dolog, amire figyelni kell egy kapcsolatban

Egy kapcsolat elején minden tökéletesnek tűnik. Idővel kiderül, hogy ez nem biztos, hogy így van. Hogyan lehet mihamarabb kideríteni? Mire kell figyelni egy kapcsolatban? Olvasson tovább.

A tudomány már régóta bizonyítja, hogy a rózsaszín szemüveg nagyon is valóságos dolog. A szerelem átmenetileg elnyomja azokat az agyi funkciókat, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy kritikusan gondolkodjunk. Ezért csalódunk olyan gyakran, amikor leesik az a rózsaszín szemüveg, és olyannak látjuk kedvesünket, amilyen valójában.

Ezért fontos, hogy ne csak szívvel lépjünk kapcsolatba, hanem a fejjel is. És mivel tudjuk, milyen nehéz, összeállítottunk neked 5 alapvető dolgot, amit még egy kapcsolat elején sem szabad figyelmen kívül hagynod.

Utálod a barátaikat

Nem nem kell a legjobb barátoknak lenni. Ha azonban nem bírjátok egymást, az valami mélyebb dolog jele. Azt mondják, az öt emberből áll, akihez a legközelebb áll. És hajlamosak vagyunk a hasonló érdeklődésű és véleményű emberek között lógni. Ennek ellenére bizonyára már elgondolkozott azon, hogy miért kell odafigyelnie, ha utálja a szeretője barátait. Valószínűleg még mindig a közmondásos rózsaszín szemüveget viseled, és figyelmen kívül hagyod azokat a tulajdonságokat, amelyeket egyértelműen látsz a barátaikban.

Szerelmed minden exe nyomorult.

Sajnos ez eléggé Lehetséges, hogy a szeretőd csúnya kapcsolatokon ment keresztül olyan emberekkel, akikkel nem akarsz kapcsolatba lépni. Ha abszolút minden volt barát és volt barátnő ilyen volt, az mond valamit. Ráadásul a lehetséges magyarázatok egyike sem kielégítő. Vagy nyomorba sodorja jelenlegi szerelmét. Ezért te is az vagy. Mert mindannyian hajlamosak vagyunk a mintákat követni, és ugyanazt a partnert választjuk újra és újra.

Vagy eltúloznak, és a szakítás után egyszerűen gazembernek titulálják az exeket, hogy jobban érezzék magukat. Ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy a többiekkel a szemükben "halomba" kerülsz.

Vagy végső esetben a jelenlegi szerelmed nem tudja, mit akar. Bizonytalanok önmagukban, és a köztetek fennálló kapcsolat valószínűleg előbb-utóbb véget ér. A kerítés mögött zöldebb lesz a fű. És ahelyett, hogy a párod magához térne és felelősséget vállalna, nyomorultnak nevez téged, és átmegy egy másik kapcsolat felé. Jelenleg tehát a szolgáltatásokban dolgozók számára – pincérek és pincérnők, eladók, recepciósok, ügyintézők stb. Bizonyos értelemben az, ahogy kedvese gondol az orvosokról.

Az idegenekkel szembeni viselkedésünk azt mutatja, hogy mennyire fejlettek vagyunk empátiával, szociális érzésekkel és erkölcsi érettséggel. Minden tényező, ami egy egészséges kapcsolathoz szükséges.

Nem osztod az élet értékeit és céljait

A szerelem nem minden. Egy kapcsolatban meg kell őriznie saját személyiségét. Végül is ő hozott össze benneteket. Az életcélok olyan dolgok, amelyeknek legalább fele közösnek kell lennie, különben mindketten boldogtalanok lesztek, és végül olyan nagyok lesznek a különbségek közöttetek, hogy még a legnagyobb szerelem sem tudja legyőzni őket.

A párod rosszul alkalmazkodik.

A munkakörnyezetben folyamatosan csökken a rugalmasság. De ez is fontos egy kapcsolatban. Csehül az alkalmazkodóképesség azt jelenti, hogy képes vagy reagálni a helyzetre, és nem adod fel, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. Olyan személyt válasszunk, aki képes alkalmazkodni és reagálni a helyzetre, vagy ha a helyzet változékony, képes dolgozni egy ilyen változáson.Hasonló cikkek

Minden párkapcsolat kezdete általában rózsás és romantikus. De aztán eljön egy pillanat, amikor a dolgok elkezdenek csikorogni köztetek. Mindannyian követünk el olyan hibákat, amelyek tönkretehetik a kapcsolatot. Nézze meg az öt leggyakoribb hibát, és kerülje el őket!

Időnként hallasz egy új és garantált trükkről a párkapcsolat megerősítésére vagy legalább fenntartására. Garantált tanácsok, nagyi tippek, baráti ötletek és még sok más. Négy tippet mutatunk be maguktól a pszichológusoktól. Használja őket úgy, ahogy jónak látja.

Amikor randevúzni kezdesz, azt hiszed, hogy a szerelem csak köztetek van. Amikor férjhez megy, ugyanazt gondolja. De vajon igaz? Sajnos nincs. A pároddal együtt a családját is elviszed. És többé nem kell beleszeretnünk. Hogyan éld túl párod családját anélkül, hogy tönkretennéd a házasságodat?

A szakítás általában derült égből villámcsapásként jön. Kevesen várnak rá. Ennek ellenére bizonyos jelek mindig megelőzik őt. Ha észreveszed őket, akkor is megmentheted a kapcsolatot. Sajnos a legtöbben a munkahelyi stressznek vagy a jelenlegi válságnak tulajdonítják ezeket. Honnan tudhatod, hogy párod valóban szakítani akar veled, és hogyan előzheted meg?

A kezdeti szerelem gyakran vak. Egy kapcsolat elején nehéz felismerni, hogy kompatibilisek vagytok-e vagy sem. Nem szabad figyelmen kívül hagynod azokat a jeleket, amelyek azt jelzik, hogy nem vagytok egymásnak valók. Minél előbb felismered ezt és szakítasz, annál kevésbé fog fájni. Olvassa el figyelmesen a négy jelet, amely azt sugallja, hogy nem vagytok igazán alkalmasak egymásnak.

Talán minden nő arról álmodozott fiatalkorában, hogy hercege fehér lovon ül, akivel örökkön-örökké boldog lesz. Azonban minden nőnek megvan a maga ötlete. Némelyikben igazi lóval fog sikerülni, máshol csak olyannal, amelyik valamelyik elég drága autó motorházteteje alatt bújik meg. De néhány dologban minden nő egyetért. Szeretné tudni, hogy melyek?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.