Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a partnerkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Az első randevú mindig katasztrófa

Hogy soha! Az első randin az a legfontosabb, hogy mennyire ismered a párodat, akivel az első randira mész. Ha már fényképet cseréltél, és néhány napja vagy néhány hete kommunikálsz egy internetes társkereső oldalon, akkor már biztosan van elképzelésed arról, hogy milyen lesz az első randevúd. Emellett lehetőséged van arra is, hogy az első randevú előtt alaposan ellenőrizd a párodat az interneten. Csak be kell írnia partnere nevét vagy fényképét a keresőbe, és néhány másodpercen belül a legtöbb esetben tudni fogja, hogy kivel lehet együtt. A vakrandi katasztrófává válhat! Soha nem tudhatod előre, hogy ki jön el a találkozóra. Egyes esetekben nagyon csalódott lehet a találkozóra érkező partnerében.

Az emberek nem lekötni akarnak, hanem szinglik akarnak lenni

Tévedés. Bár a szingli életnek kétségtelenül sok előnye van, kevesen akarnak egyedül maradni. Az emberek nem akarnak egyedül élni. Minőségi partnerkapcsolatot szeretnének megtapasztalni. Bár az alkalmi kapcsolatok nagyon izgalmasak és egyesek számára elegendőek lehetnek, a legtöbb ember komoly kapcsolatra vágyik, és házassági fogadalommal pecsételheti meg a kapcsolatot. Bár azt mondják, hogy az emberek felhagynak a házassággal és szívesebben élnek együtt, legtöbbjük továbbra is ragaszkodik ehhez a hagyományhoz.

A kapcsolatokon folyamatosan dolgozni kell

Igen, muszáj. . Ezzel egyetértünk. Az élet nem csak arról szól, hogy szórakozz a partnereddel, és élvezd az általa kínált örömöket. Minden más az élethez tartozik. Mindennapi gondok és stressz, amelyek negatívan befolyásolhatják szerelmét. Próbálj meg tehát arra koncentrálni, hogy kellőképpen ki tudd fejezni szerelmedet a partnereddel. Ez az egyetlen módja annak, hogy szerelmed ne fakuljon ki a kapcsolatból.

A minőségi szex házassággal végződik

Tévedés. Sehol nincs leírva, hogy a szexuális élményeid is a házassági esküvel érnek véget. Csak rajtad múlik, hogyan viszonyulsz a szexuális élethez a házasságban. Igaz, hogy a gyermekek családba érkezése után a nők szexuális étvágya egy bizonyos ideig csökken. Azonban ez a tény ne tántorítsa el. Próbálj meg ne csak a kapcsolatoddal, a kommunikációddal foglalkozni, hanem életed intim oldalán is. A házas szex ugyanolyan izgalmas lehet, mint az egyedülálló szex. Csak azon múlik, hogyan tudja élvezni és feléleszteni a szerelmet a férjeddel/feleségeddel.

Azok, akik szeretik egymást, szavak nélkül is megértik egymást

Tévedés. Semmiféle partnerség nem fog működni, ha nem kommunikálsz. A kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve, ezért nagyon fontos, hogy legyen mondanivalója partnerének. Szavak nélkül nem lehet kapcsolatot kialakítani. Ahogy mondani szokás, a boldog kapcsolatok azok a kapcsolatok, amelyekben a partnerek rendszeresen kommunikálnak.

Minden időnket együtt kell töltenünk

Ha ezt a kijelentést úgy értelmezed, hogy 24 órát kell töltened egy nap, az év 365 napján, akkor ez hiba. Senki sem bírja állandóan a párjával. Mindenkinek szüksége van egy kis szabadságra önmagának és az általa kedvelt tevékenységekhez. Szóval próbálj valami kompromisszumot találni. Keressenek egyéni hobbikat, majd közös tevékenységeket. Csak akkor lesznek olyan közös élményeid, amelyek megerősítik a párkapcsolatodat.

A veszekedés a kapcsolat része

Igen, vannak, de mindent mértékkel. Nincs olyan kapcsolat, ahol soha nem lenne konfliktus. Minden kapcsolatban előbb-utóbb lesznek problémák, és a partnereken múlik, hogyan kezelik ezeket. Vajon sikerül-e megoldani, és ezt követően visszaállítani a kapcsolatot a már kialakult pályára, vagy nem fognak tudni megbirkózni a kapcsolatban felmerülő problémákkal, és kénytelenek lesznek felmondani a párkapcsolatot.

Aki féltékeny, szeret

Ez egyrészt igaz, másrészt nem. Az ésszerű féltékenység azt mutatja, hogy szereted a párodat, és félsz attól, hogy véletlenül beleszeret valaki másba. Ha azonban betegesen féltékeny vagy, és állandóan ellenőrzi és gyanakszik a partnere, ez inkább bizonyíték arra, hogy nem bízik benne. És ennek sajnos semmi köze a szerelemhez.


Hasonló cikkek

Egy kis féltékenység egy kapcsolatban nem árt. Akár azt is mondhatjuk, hogy kellemes lehet. A partnered a féltékenységen keresztül mutatja meg, mennyire törődik veled. De ez a szép féltékenység az elpirulásra korlátozódik, olyan gesztusokra, mint a kézfogás vagy az "ellenség" oldalának bökdelése. A szeretőd rendszeresen jeleneteket készít veled, megtiltja, hogy kimenj a barátaiddal, és folyamatosan hív, ha nélküle vagy egy rendezvényen? Tanulja meg elsajátítani a következő lépéseket, és szabadítsa el a féltékenységet partnerétől!

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Néhány nő megérdemli a jó férfiakat. Sajnos gyakran beleszeretnek nyomorult emberekbe, akik összetörik a szívüket és bántják őket. Miért nem tudnak a hölgyek gyakran ellenállni az ilyen típusú férfiaknak?

Nem működik a házassága? Komolyan a váláson gondolkodsz? De ne feledje, hogy a válás hatalmas lépés az életben. Talán ebben a pillanatban úgy tűnik számodra, hogy most pontosan erre van szükséged. Mielőtt azonban beadná a válókeresetet, vegye figyelembe a következő fontos dolgokat.

Csodálatos kapcsolatod volt? Minden működött? De aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időd magadra? Elhidegült, és gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, hogy még mindig házas és szerelmesek vagytok, vagy csak szülők? Hogyan lehet leküzdeni a klasszikus forgatókönyvet, és maradni a növekvő családdal, különösen a partnerekkel?

Minden nap lehetőségünk van sok új dolgot megtanulni. Lehetőségünk van arra is, hogy egy sor érdekes emberrel találkozzunk. Az pedig, hogy az adott helyzetből mit veszünk ki, rajtunk múlik. Azok, akik egész életükben negatívan gondolkodnak, valószínűleg soha nem lesznek boldogok. Aki a rosszban is talál valami jót, az biztosan meg fogja tapasztalni az igazi boldogságot. Programozd be az életed egy pozitív hullámra!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.

Vágyod arra, hogy a kapcsolatod harmonikus legyen, és hogy tökéletesen élvezd a pároddal? Nem akarsz vitatkozni, megoldani semmilyen felesleges problémát, vagy bármit, ami veszélyeztetheti a kapcsolatodat? Ezután rendszeresen gondoskodnia kell a párkapcsolatáról. Csak így kerülheti el a potenciális válságot, amely előbb-utóbb minden kapcsolatot elér. Próbálj meg ihletet meríteni tippjeinkből, talán újra fellendül a kapcsolatod!