Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a partnerkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Az első randevú mindig katasztrófa

Hogy soha! Az első randin az a legfontosabb, hogy mennyire ismered a párodat, akivel az első randira mész. Ha már fényképet cseréltél, és néhány napja vagy néhány hete kommunikálsz egy internetes társkereső oldalon, akkor már biztosan van elképzelésed arról, hogy milyen lesz az első randevúd. Emellett lehetőséged van arra is, hogy az első randevú előtt alaposan ellenőrizd a párodat az interneten. Csak be kell írnia partnere nevét vagy fényképét a keresőbe, és néhány másodpercen belül a legtöbb esetben tudni fogja, hogy kivel lehet együtt. A vakrandi katasztrófává válhat! Soha nem tudhatod előre, hogy ki jön el a találkozóra. Egyes esetekben nagyon csalódott lehet a találkozóra érkező partnerében.

Az emberek nem lekötni akarnak, hanem szinglik akarnak lenni

Tévedés. Bár a szingli életnek kétségtelenül sok előnye van, kevesen akarnak egyedül maradni. Az emberek nem akarnak egyedül élni. Minőségi partnerkapcsolatot szeretnének megtapasztalni. Bár az alkalmi kapcsolatok nagyon izgalmasak és egyesek számára elegendőek lehetnek, a legtöbb ember komoly kapcsolatra vágyik, és házassági fogadalommal pecsételheti meg a kapcsolatot. Bár azt mondják, hogy az emberek felhagynak a házassággal és szívesebben élnek együtt, legtöbbjük továbbra is ragaszkodik ehhez a hagyományhoz.

A kapcsolatokon folyamatosan dolgozni kell

Igen, muszáj. . Ezzel egyetértünk. Az élet nem csak arról szól, hogy szórakozz a partnereddel, és élvezd az általa kínált örömöket. Minden más az élethez tartozik. Mindennapi gondok és stressz, amelyek negatívan befolyásolhatják szerelmét. Próbálj meg tehát arra koncentrálni, hogy kellőképpen ki tudd fejezni szerelmedet a partnereddel. Ez az egyetlen módja annak, hogy szerelmed ne fakuljon ki a kapcsolatból.

A minőségi szex házassággal végződik

Tévedés. Sehol nincs leírva, hogy a szexuális élményeid is a házassági esküvel érnek véget. Csak rajtad múlik, hogyan viszonyulsz a szexuális élethez a házasságban. Igaz, hogy a gyermekek családba érkezése után a nők szexuális étvágya egy bizonyos ideig csökken. Azonban ez a tény ne tántorítsa el. Próbálj meg ne csak a kapcsolatoddal, a kommunikációddal foglalkozni, hanem életed intim oldalán is. A házas szex ugyanolyan izgalmas lehet, mint az egyedülálló szex. Csak azon múlik, hogyan tudja élvezni és feléleszteni a szerelmet a férjeddel/feleségeddel.

Azok, akik szeretik egymást, szavak nélkül is megértik egymást

Tévedés. Semmiféle partnerség nem fog működni, ha nem kommunikálsz. A kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve, ezért nagyon fontos, hogy legyen mondanivalója partnerének. Szavak nélkül nem lehet kapcsolatot kialakítani. Ahogy mondani szokás, a boldog kapcsolatok azok a kapcsolatok, amelyekben a partnerek rendszeresen kommunikálnak.

Minden időnket együtt kell töltenünk

Ha ezt a kijelentést úgy értelmezed, hogy 24 órát kell töltened egy nap, az év 365 napján, akkor ez hiba. Senki sem bírja állandóan a párjával. Mindenkinek szüksége van egy kis szabadságra önmagának és az általa kedvelt tevékenységekhez. Szóval próbálj valami kompromisszumot találni. Keressenek egyéni hobbikat, majd közös tevékenységeket. Csak akkor lesznek olyan közös élményeid, amelyek megerősítik a párkapcsolatodat.

A veszekedés a kapcsolat része

Igen, vannak, de mindent mértékkel. Nincs olyan kapcsolat, ahol soha nem lenne konfliktus. Minden kapcsolatban előbb-utóbb lesznek problémák, és a partnereken múlik, hogyan kezelik ezeket. Vajon sikerül-e megoldani, és ezt követően visszaállítani a kapcsolatot a már kialakult pályára, vagy nem fognak tudni megbirkózni a kapcsolatban felmerülő problémákkal, és kénytelenek lesznek felmondani a párkapcsolatot.

Aki féltékeny, szeret

Ez egyrészt igaz, másrészt nem. Az ésszerű féltékenység azt mutatja, hogy szereted a párodat, és félsz attól, hogy véletlenül beleszeret valaki másba. Ha azonban betegesen féltékeny vagy, és állandóan ellenőrzi és gyanakszik a partnere, ez inkább bizonyíték arra, hogy nem bízik benne. És ennek sajnos semmi köze a szerelemhez.


Hasonló cikkek

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

Régóta nem volt példa arra, hogy a férjek sült pecsenyével tömjék magukat, míg a másik fél csak egy egészséges zöldségsalátát falat. Mindkét nem fogy! Diétákat keresnek, csökkentik a gyorsételeket, elmennek edzeni. Nem ritka, hogy egy pár vegetáriánus vagy nyers étrendet követ. De ha csak egy fogy, az bizonyos esetekben negatívan befolyásolhatja kapcsolatát. Önt is fenyegeti?

Amikor kapcsolata nem éppen a legkielégítőbb, gyakran mindenhol bölcs tanácsokat keres. Nem akarod elveszíteni a szerelmedet, de nem akarod elveszíteni azt az energiát, időt és pénzt sem, amit a kapcsolatba fektettél. Sajnos az interneten található információk néha meglehetősen félrevezetőek. Akkor se csüggedj, ha elveszettnek minősítik a kapcsolatodat. Melyek a kapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb mítoszok az interneten?

Volt egy szomorú szakítás, és még mindig nem tudod túltenni magad rajta? Talán azért, mert még mindig ragaszkodsz az exedhez. Ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem.

Találkoztál már álmaid férfijával? Egy jóképű férfi érdekes munkával, anyagilag biztos, saját otthonával, és mindenekelőtt egyedülálló? Egy férfi, aki nem házas, nincs gyereke vagy egyéb kötelezettsége? Úgy hangzik, mint egy tündérmese, igaz? De ebben a pillanatban csak olyan kérdések jutnak eszedbe, mint például a miért. Miért van egyedül egy ilyen ember? Miért nincs párja? Mi a probléma? Nem fura?

A házassági esküvel megkötött élettársi kapcsolat egész időtartama alatt szép lehet. Csak rajtad múlik, hogyan vigyázol a szerelmedre, és hogyan élvezed a közös házasságot. De mit tegyünk, ha valaki másba szeretünk? Minden erőddel ellenállni az új szerelemnek, vagy megadni magad neki?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.

Vágyod arra, hogy a kapcsolatod harmonikus legyen, és hogy tökéletesen élvezd a pároddal? Nem akarsz vitatkozni, megoldani semmilyen felesleges problémát, vagy bármit, ami veszélyeztetheti a kapcsolatodat? Ezután rendszeresen gondoskodnia kell a párkapcsolatáról. Csak így kerülheti el a potenciális válságot, amely előbb-utóbb minden kapcsolatot elér. Próbálj meg ihletet meríteni tippjeinkből, talán újra fellendül a kapcsolatod!