Házassági tanácsadás. igen vagy nem

Pszichológus, terapeuta, házassági tanácsadó. A nyilvánvalón kívül ezekben a szakmákban még egy közös vonás van, és ez az, ahogyan nézzük őket. Még mindig él benned a régi elképzelés, hogy csak egy igazán őrültnek van szüksége pszichológus segítségére? Vagy csak olyan "furcsa" menjen el házassági tanácsadásra, aki nem tud segíteni? De szeretnéd megtanulni, hogyan működik ez valójában ezekben a tanácsadó központokban? Olvass tovább!

Együtt és egyedül

Kezdetben ajánlatos egyedül eljönni a találkozóra. Ily módon a tanácsadó „beavatkozás nélkül” megtudja mindegyikőtök hozzáállását és véleményét. Van kedved folytatni a kapcsolatot? Miben látod a problémát? Összeilletek, ugyanazok a céljaitok és elképzelésetek a közös jövőről? A pár kettőt jelent, így a terapeuta először mindegyiket külön-külön ismeri meg. Csak ezután kezdenek el együtt dolgozni a kapcsolat helyreállításán.

A megbeszélések hossza

Elegendő időre van szüksége a jó munka elvégzéséhez. Ugyanígy működik a házassági tanácsadókkal is. Minden találkozó legalább egy óráig tart, komolyabb problémák esetén tovább is tarthat. Ha a tanácsadó rendszeresen kevesebb időt tölt Önnel, és megpróbálja a lehető leghamarabb befejezni a találkozót, keressen másikat. Ha már eldöntötte, hogy igénybe veszi egy terapeuta szolgáltatásait, keressen egy minőségi szolgáltatást, jó referenciákkal.

Hogyan válassz

A fentieken kívül felmerül még ennek a szolgáltatásnak az ára. Mint minden másnál, az ár is bizonyos mértékig mutatja a kínált áru minőségét. Mielőtt felkeres valakit, kutasson utána, mennyibe kerül. Ne becsüld alá az érzéseket sem. Az első találkozás után gondolj rá. Kedves volt veled a terapeuta? Kellemes környezetben zajlanak a találkozók? Egész idő alatt jól érezted magad, vagy valami váratlanul érte? Ahhoz, hogy a házassági tanácsadás hatást fejtsen ki, elégedettnek kell lennie az árral és a saját benyomásaival is.

Ne felejtse el a kívánt eredményt

Ön a házassági tanácsadás mellett döntött. megoldani egy komoly párkapcsolati problémát. Az eredményért megy oda, azaz hogy életben tartsa kapcsolatát/házasságát, nem csak azért, mert unatkozik otthon. Egy jó tanácsadó viszonylag rövid időn belül segít Önnek. Feltéve, hogy meg akarja oldani a problémát. A terápia semmi esetre sem haladhatja meg a fél éves rendszeres kezelést.


Hasonló cikkek

Ha a házassága kezd sablonossá válni, az rossz. Minden kezd ugyanolyan unalmassá válni, és a szerelmed kezd eltűnni a kapcsolatodból. Tudja meg, hogy a házassága sztereotípiával fenyeget-e vagy sem.

A férfiak mindig is vonzódtak a náluk több évvel fiatalabb nőkhöz. Kíváncsi vagy miért van ez? Elmondjuk, mi az igazi oka annak, hogy az idősebb férfiak miért repülnek fiatal hölgyekhez / nőkhöz.

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

Időnként boldoggá kell tenni a nőket. Akár vasalni kell velük valamit, akár csak ok nélkül. Tanácsot adunk, mi az, ami garantáltan tetszeni fog a hölgyeknek.

Ketyeg a biológiai órája, de éppen akkor, amikor a karrierje virágzik? Nem tudja, hogy családot vagy munkát válasszon? Egyáltalán nem könnyű a két lehetőség közül választani. Adunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a döntésben.

Úgy tűnhet, hogy a pároddal való kapcsolat most tökéletes rendben van. De vigyázz, lehet, hogy nem minden úgy van, ahogy gondolod. Ne véts hibát. Ha a kapcsolatod a barátnőddel hosszú idő után hirtelen virágzásnak indult, akkor valami nincs rendben. A titokzatosan szép együttélésért gyakran a hűtlenség a felelős. Ne ragadjon el az elégedettségtől, és óvakodjon a partnere hűtlenségétől.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.