Házassági tanácsadás. igen vagy nem

Pszichológus, terapeuta, házassági tanácsadó. A nyilvánvalón kívül ezekben a szakmákban még egy közös vonás van, és ez az, ahogyan nézzük őket. Még mindig él benned a régi elképzelés, hogy csak egy igazán őrültnek van szüksége pszichológus segítségére? Vagy csak olyan "furcsa" menjen el házassági tanácsadásra, aki nem tud segíteni? De szeretnéd megtanulni, hogyan működik ez valójában ezekben a tanácsadó központokban? Olvass tovább!

Együtt és egyedül

Kezdetben ajánlatos egyedül eljönni a találkozóra. Ily módon a tanácsadó „beavatkozás nélkül” megtudja mindegyikőtök hozzáállását és véleményét. Van kedved folytatni a kapcsolatot? Miben látod a problémát? Összeilletek, ugyanazok a céljaitok és elképzelésetek a közös jövőről? A pár kettőt jelent, így a terapeuta először mindegyiket külön-külön ismeri meg. Csak ezután kezdenek el együtt dolgozni a kapcsolat helyreállításán.

A megbeszélések hossza

Elegendő időre van szüksége a jó munka elvégzéséhez. Ugyanígy működik a házassági tanácsadókkal is. Minden találkozó legalább egy óráig tart, komolyabb problémák esetén tovább is tarthat. Ha a tanácsadó rendszeresen kevesebb időt tölt Önnel, és megpróbálja a lehető leghamarabb befejezni a találkozót, keressen másikat. Ha már eldöntötte, hogy igénybe veszi egy terapeuta szolgáltatásait, keressen egy minőségi szolgáltatást, jó referenciákkal.

Hogyan válassz

A fentieken kívül felmerül még ennek a szolgáltatásnak az ára. Mint minden másnál, az ár is bizonyos mértékig mutatja a kínált áru minőségét. Mielőtt felkeres valakit, kutasson utána, mennyibe kerül. Ne becsüld alá az érzéseket sem. Az első találkozás után gondolj rá. Kedves volt veled a terapeuta? Kellemes környezetben zajlanak a találkozók? Egész idő alatt jól érezted magad, vagy valami váratlanul érte? Ahhoz, hogy a házassági tanácsadás hatást fejtsen ki, elégedettnek kell lennie az árral és a saját benyomásaival is.

Ne felejtse el a kívánt eredményt

Ön a házassági tanácsadás mellett döntött. megoldani egy komoly párkapcsolati problémát. Az eredményért megy oda, azaz hogy életben tartsa kapcsolatát/házasságát, nem csak azért, mert unatkozik otthon. Egy jó tanácsadó viszonylag rövid időn belül segít Önnek. Feltéve, hogy meg akarja oldani a problémát. A terápia semmi esetre sem haladhatja meg a fél éves rendszeres kezelést.


Hasonló cikkek

Egyébként elképzelted az életed, hogy ha találkozol valakivel, aki megéri, akkor letelepedsz vele, közös lakást kapsz, majd szülsz? Nem minden a tervek szerint alakul? Már mindened megvan, de még mindig hiányzik a gyerek? Hosszú évek óta próbál teherbe esni, és hirtelen azt mondja az orvos, hogy nagy valószínűséggel csoda lesz a terhessége, vagy a legrosszabb esetben egyáltalán nem lehet gyereke? Mit kell tenni ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük?
Nem tud teherbe esni?

Akár még nem is beszélt a házasságkötésről, akár több éve vagytok együtt, minden bizonnyal sok értékes tanácsot hallottatok a boldog házasság létrehozásáról és fenntartásáról. Több pszichológust, partneredzőt és sikeres házaspárt is megkérdeztünk, mit gondolnak erről. Megcáfolták helyettünk ezeket a mítoszokat!

A legtöbbször észrevétlenül jön. Ennek oka sokszor az az érzés, hogy máskor is el tudtok tölteni együtt időt, így elengeditek magatokat ide-oda kirándulni a barátokkal, a főnököd rábeszél a hétvégi munkára, vagy te magad tervezel valamit. Ráadásul egyszerűen modern. Azt kérdezed mit? Ne hagyd, hogy a családod „visszatartson”.

A szerelem minden férfi és nő életében az egyik legfontosabb dolog. Ráadásul az esküvő egyfajta pecsétje annak, vagy hivatalos megerősítése annak, hogy valóban szeretitek egymást. De nem mindenki alkalmas a férj vagy feleség szerepére. Tényleg megéri a házasság? Olvassa el az 5 kötelező dolgot mindenkinek, akinek azt szeretné mondani, hogy „én”.

Mindketten úgy érzitek, hogy már régóta szenvedtek a párkapcsolatotokban? Nem tudja, hogy van-e értelme folytatni ezt a partnerséget? Tudja meg, hogy a kapcsolata véget ért-e, vagy van-e még esélye megmenteni.

Egyébként az édesanyád vagy a barátaid elmagyarázták neked, hogy milyen pasik ők garantáltan, és mire kell vigyáznod? Sajnos (vagy inkább szerencsére) ezen információk nagy része egyáltalán nem igaz. De a probléma az, hogy a nők hisznek ezekben a mítoszokban, és soha nem esnek megkérdőjelezni ezeket a "garantált igazságokat". Milyen hazugságokat mondasz magadnak gyakran a férfiakról?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.