Miért szakadnak meg a hosszú távú kapcsolatok?

A hosszú távú kapcsolat fenntartása melós. A pár minden igyekezete ellenére a kapcsolat megromolhat. Elmondjuk a leggyakoribb okokat, amiért ez így van.

A szex vége

Hosszú távú kapcsolatban gyakori, hogy csökken a szex iránti vágy. A szenvedély lassan elhalványul, a szex rutinná vagy akár unalmassá válik. Egy pár csak néha érintkezik. Idővel gyakorisága csökken. A partnerek fizikailag eltávolodnak egymástól. Más dolgok is kapcsolódnak hozzá. Az ölelések, csókok és ölelések hirtelen gyorsan eltűnnek. A kapcsolat annyira kihűl, hogy a két egyén közötti szerelem fokozatosan elhalványul. A szakítás elkerülhetetlen.

Hűtlenség

A hűtlenség gyakori oka egy hosszú távú kapcsolat felbomlásának. Az egyénnek mindig van oka a csalásra. Elidegenedés, rossz szex vagy egyéb megoldatlan problémák. Megcsalt hűtlenség általában nem lélegzik. A bizalom megtört, és sokan nem tudják visszaállítani. Ebben az esetben gyakran a szakítás a legjobb megoldás.

Áttérés más irányultságra

Egy bizonyos életszakaszban az ember ráébredhet, hogy ugyanahhoz vonzódik. szex. Eltart egy ideig, amíg egy férfi elismeri, hogy valóban homoszexuális. Közben hosszú távú kapcsolata kezd összeomlani. Ezek után nincs értelme tovább fenntartani, csak a másik iránti szánalomból. Itt is a legjobb megoldás a vége.

Elmenő gyerekek

A házastársak gyerekei kirepülnek a fészekből, és hirtelen minden üres. A párnak végre több ideje van egymásra. Sajnos rájönnek, hogy már nincs bennük semmi közös. A kölcsönös szerelem már régen eltűnt. Az egyetlen dolog, ami összetartotta őket, az a gyerekeik. Mi van ezzel? Ideje új életet kezdeni valaki mással. A felnőtt gyerekek biztosan megértik.

Eszkalálódó viták

Néhány pár idővel allergiássá válik egymásra. Olyan dolgok zavarják őket magukon, amelyeket korábban nem vettek észre. Mindenért egymást hibáztatják. Néha szándékosan vitákat okoznak, hogy felhozzák régi sérelmeket. Az összes szomszéd hallja, hogy a házaspár hangosan kiabál egymással. Abban a pillanatban a pár nem törődik vele, mert minden negatív érzelmüket ki akarják űzni egymáson. Természetesen a végtelen viták a kapcsolat tönkremeneteléhez vezetnek.


Hasonló cikkek

A függő kapcsolat az, ahol a partnerek nem létezhetnek egymás nélkül. Szó szerint az identitásodat az egymáshoz fűződő kapcsolatodra és a másik fél viselkedésére alapozod. Ön is beleragadt egy hasonló körforgásba, ahol egyikőtök mindig több, mint a másik? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és tudd meg.

Amikor a „bántalmazás” szót kimondják, a legtöbben egy nőt képzelnek el monoklival a szeme alatt és egy kolerikus vadállattal. De több módja is van annak, hogy férfiak és nők kínozzák egymást. Az utóbbi időben főleg a fizikai bántalmazás volt a trend. A finomabb formák ilyenkor feledésbe merülnek. Könnyebb leverni őket. Bár kegyetlenek, és nincs ilyen feltűnő tartós hatásuk, sajnos teljesen "legálisak". Milyen módon bántalmazzák leggyakrabban a nők a férfiakat?

Érezted valaha kényelmetlenül bizonyos emberek társaságában? Úgy érzed, hogy kényszerítenek valamire? Vagy hülyének és alsóbbrendűnek érzi magát, miután meglátogatta őket? Talán ez egy manipulátor! Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan ismerheti fel őt.

A szakítás minden bizonnyal fájdalmas dolog. Csalódott vagy, szomorú és talán dühös is. Egy kapcsolat, amelybe annyi időt és erőforrást fektetett, hirtelen véget ért. A vég érzése sokakat hatalmába kerít. De a szakítás elegánsan és minimális veszteséggel kezelhető. Azonban teljesen elveszíthető. Mit érdemes tehát mindenáron kerülni szakítás közben és után?

A hosszú távú munkakapcsolat kiépítése az élet egyik legnagyobb kihívása. Tiszta utat keresel? Tűzz ki célokat és érd el azokat!

A kapcsolatok bizonyos evolúción mennek keresztül. Lehetnek jobbak, lehetnek rosszabbak, tapasztalnak csúcsokat és mélypontokat. Ha dolgozol a kapcsolatodon, az idővel valóban életre szóló szerelemmé nőhet ki. De néha, akár akarjuk, akár nem, elérik természetes végüket. Nincs ezzel semmi baj. De amikor egy ilyen "átmeneti" kapcsolatban maradsz, egyre boldogtalanabb leszel. Tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy átmeneti kapcsolatot a puszta partnerségi válságtól. Te is tudod?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.