Kommunikáció partnerségben

Bizonyára régóta tudja, hogy a kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve. De mi a teendő, ha az egyik partner nem akar, vagy nem tud kommunikálni? Mit tegyél, ha nem tudsz vagy nem akarsz beszélni semmiről? És hogyan lehet megoldani, ha az egyik partner állandóan beszél?

Vigyázz a szélsőségekre

A kommunikáció megtanulható készség. Ráadásul ez egy olyan készség is, amelyet folyamatosan fejleszteni kell. Óvakodjunk azonban a szélsőségektől. Az egyik, hogy teljesen abbahagyjátok a beszélgetést egymással, a másik egy olyan helyzet, amikor reggeltől estig csak te beszélsz, és szó szerint idegesíted a párodat a szavaiddal. Egyik lehetőség sem helyes. Hasonlóképpen nem szabad kényszerítened a partneredet, hogy válaszoljon mindenre, amit a nap folyamán mondasz neki. Ideális az úgynevezett arany középút.

A kommunikáció már az első randevúnál elkezdődik

A kapcsolat elejétől beszélni kell egymással. Először megismeritek egymást. Tudnod kell, hogy a másik mit szeret és mit nem. Miután találkoztok, és megtudjátok, hogy együtt szeretnétek lenni, döntenek a közös jövőről. Arról beszélsz, hogy hol fogtok együtt lakni, vesztek-e lakást vagy építtetnek házat, lesz-e gyereketek, vagy hány. Azt is tudnod kell, mit fogsz csinálni este, hova mész hétvégi kirándulásra, vagy hova mész nyaralni idén.
Tehát minden a kölcsönös kommunikáción/megegyezésen múlik.

A kommunikáció biztonságérzetet ad.

Ha mindezt tudod, egyfajta bizonyosság van abban, hogy a kapcsolatod működik ahogy kell. Mindezeknek köszönhetően tudod, hogy együtt számítanak a következő életre.
Azonban ha bizonytalannak érzed magad a kapcsolatodban, akkor úgy érzed, hogy a párod már nem szeret úgy, ahogy korábban. Ebben az esetben valószínűleg túlzott igénye van arra, hogy mindenről megkérdezze partnerét. Szeretsz? Szeretsz? Velem akarsz lenni Folyamatosan megnyugtató kérdéseket tesz fel partnerének, és ez egyáltalán nem lehet kellemes.

Amikor működik a kommunikáció

Ha olyan partnerrel élsz együtt, aki hasonló véleményen van az információ megosztásáról veled, gratulálok Élvezze az estéket egy pohár bor mellett, és beszéljen meg mindent, ami eszébe jut.

Ha elakad a kommunikáció

Ha azonban olyan partnerrel él, aki nem osztja a kommunikáció szeretetét , ne kényszerítsd rá. Ha nem akar veled beszélni, akkor egyszerűen nem akar. Tehát csak a legszükségesebb információkat mondd el neki, inkább felejtsd el a részleteket. Tartsa tiszteletben partnere kívánságait és igényeit.

Ilyen esetben azonban a partnernek figyelembe kell vennie, hogy ha önhibájából nem állapodik meg egy közös estében, hétvégében vagy ünnepnapban, akkor a tiszteletdíj otthon marad és Ön menj el valamelyik jó barátoddal.

Amikor a kommunikáció tabu

Ha a partnered nem hajlandó teljes mértékben kommunikálni veled, és ezt a tényt nem tudod legyőzni, akkor olyan helyzetbe kerültél ahol valószínűleg nincs más dolgod, mint elbúcsúzni egy ilyen kapcsolattól. Ha nem találsz egyetlen témát sem, amiről beszélhetsz, a kapcsolatod nem fog sokáig tartani. A csendes háztartás nagyon megterhelő dolog, és senkinek sem tesz jót.


Hasonló cikkek

A hűtlenség minden kapcsolat egyik legnagyobb réme. De mi lenne, ha tudnánk, hogyan biztosíthatjuk szerelmünk hűségét? Nem kell láncon tartani őket! Csak kövesse ezt az öt lépést.

Évek óta együtt vagytok, és hirtelen azon kapta magát, hogy inkább testvérként éltek együtt, mint szeretőkként? A szenvedélyes éjszakák már régen eltűntek a kapcsolatodból, csak a gyerekeknek szánt kulturális rendezvényeken veszel részt, a napközbeni szeretkezés fogalma pedig nagy ismeretlen számodra. Hozd vissza a szenvedélyt és a vágyat a kapcsolatodba! Tanácsot adunk, hogyan kell ezt megtenni.

Nevetés, szomorúság, sírás, lép... Tudod? Ön is gyakori hangulatingadozást tapasztal? Egy ideig jókedvű vagy, élvezed az életet, a legteljesebb mértékben élvezed, és hirtelen úgy tűnik, mintha megszűnne, és ellazult hangulatát szomorúság, harag és rosszindulat váltja fel? Hogyan viselkedj úgy, hogy a hangulatod ne irányítson, és ne befolyásolja életed partnerként?

Sajnos a viták éppúgy hozzátartoznak egy kapcsolathoz, mint a szerelem. A probléma akkor jelentkezik, amikor olyan válsággá nőnek ki, amelyet csak nehezen lehet leküzdeni. A következő 5 kérdés segít megtudni, hogyan áll a kapcsolata. Ha háromnál többször válaszol „Nem”, akkor ideje aktívan keresni a megoldást.

Rájött, hogy partnerének/férjének szeretője van? Nem tud mit kezdeni vele? Össze kell pakolnia a csomagját, és megkérni, hogy távozzon? Kiabálni, sírni, hibáztatni kell? Vagy neked is kell keresned valakit és viszonozni a hűtlenséget? Melyik megoldás a legjobb? Hagyja, hogy aki megcsal, hagyja el, vagy bocsásson meg neki, és kezdjen új életet együtt?

Számtalan garantált recept létezik a boldog partnerség kialakítására. Azonban kevés a tisztán praktikus és egyszerű. Beszélj, ne bújj el, oldd meg a dolgokat. Mindez hosszú távú tanács. És ehhez nem mindenkinek van türelme! Négy gyakorlati tippet hozunk tehát, amelyeket azonnal elkezdhet gyakorolni.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.