Kommunikáció partnerségben

Bizonyára régóta tudja, hogy a kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve. De mi a teendő, ha az egyik partner nem akar, vagy nem tud kommunikálni? Mit tegyél, ha nem tudsz vagy nem akarsz beszélni semmiről? És hogyan lehet megoldani, ha az egyik partner állandóan beszél?

Vigyázz a szélsőségekre

A kommunikáció megtanulható készség. Ráadásul ez egy olyan készség is, amelyet folyamatosan fejleszteni kell. Óvakodjunk azonban a szélsőségektől. Az egyik, hogy teljesen abbahagyjátok a beszélgetést egymással, a másik egy olyan helyzet, amikor reggeltől estig csak te beszélsz, és szó szerint idegesíted a párodat a szavaiddal. Egyik lehetőség sem helyes. Hasonlóképpen nem szabad kényszerítened a partneredet, hogy válaszoljon mindenre, amit a nap folyamán mondasz neki. Ideális az úgynevezett arany középút.

A kommunikáció már az első randevúnál elkezdődik

A kapcsolat elejétől beszélni kell egymással. Először megismeritek egymást. Tudnod kell, hogy a másik mit szeret és mit nem. Miután találkoztok, és megtudjátok, hogy együtt szeretnétek lenni, döntenek a közös jövőről. Arról beszélsz, hogy hol fogtok együtt lakni, vesztek-e lakást vagy építtetnek házat, lesz-e gyereketek, vagy hány. Azt is tudnod kell, mit fogsz csinálni este, hova mész hétvégi kirándulásra, vagy hova mész nyaralni idén.
Tehát minden a kölcsönös kommunikáción/megegyezésen múlik.

A kommunikáció biztonságérzetet ad.

Ha mindezt tudod, egyfajta bizonyosság van abban, hogy a kapcsolatod működik ahogy kell. Mindezeknek köszönhetően tudod, hogy együtt számítanak a következő életre.
Azonban ha bizonytalannak érzed magad a kapcsolatodban, akkor úgy érzed, hogy a párod már nem szeret úgy, ahogy korábban. Ebben az esetben valószínűleg túlzott igénye van arra, hogy mindenről megkérdezze partnerét. Szeretsz? Szeretsz? Velem akarsz lenni Folyamatosan megnyugtató kérdéseket tesz fel partnerének, és ez egyáltalán nem lehet kellemes.

Amikor működik a kommunikáció

Ha olyan partnerrel élsz együtt, aki hasonló véleményen van az információ megosztásáról veled, gratulálok Élvezze az estéket egy pohár bor mellett, és beszéljen meg mindent, ami eszébe jut.

Ha elakad a kommunikáció

Ha azonban olyan partnerrel él, aki nem osztja a kommunikáció szeretetét , ne kényszerítsd rá. Ha nem akar veled beszélni, akkor egyszerűen nem akar. Tehát csak a legszükségesebb információkat mondd el neki, inkább felejtsd el a részleteket. Tartsa tiszteletben partnere kívánságait és igényeit.

Ilyen esetben azonban a partnernek figyelembe kell vennie, hogy ha önhibájából nem állapodik meg egy közös estében, hétvégében vagy ünnepnapban, akkor a tiszteletdíj otthon marad és Ön menj el valamelyik jó barátoddal.

Amikor a kommunikáció tabu

Ha a partnered nem hajlandó teljes mértékben kommunikálni veled, és ezt a tényt nem tudod legyőzni, akkor olyan helyzetbe kerültél ahol valószínűleg nincs más dolgod, mint elbúcsúzni egy ilyen kapcsolattól. Ha nem találsz egyetlen témát sem, amiről beszélhetsz, a kapcsolatod nem fog sokáig tartani. A csendes háztartás nagyon megterhelő dolog, és senkinek sem tesz jót.


Hasonló cikkek

Annyi oka van a szakításnak, hogy szinte lehetetlen megszámolni őket. Nagytól kicsiig. Néha a "magasabb erők" is okolhatók, amit egyszerűen nem tudsz irányítani. Szerinted ez csak egy lépés vagy valami katasztrófa? Sajnálatos módon! Olyan dolgokat láthat, amelyekre nem számítana, hogy próbára tegye partnerségét.

A nők és a férfiak különböző okokból hűtlenek. A férfiak néha pusztán szórakozásból vagy szexuális igényből, a nők gyakrabban hűtlenek egy nem működő kapcsolat miatt. A jó hír az, hogy ezt meglehetősen egyszerűen és időben megjavíthatja. Még mielőtt a szerelmed tényleg találna valakit. Tanácsot adunk, hogyan kell ezt csinálni!

Ganja, hogy a barátnőjének rossz szándékai vannak? Gondolod, hogy meg akar csalni? Tanácsot adunk, hogyan derítheti ki, hogy ez igaz.

Ön azok közé tartozik, akik állandóan féltékenyek a partnerükre? Zavar, ha a szerelmed egy nálad sokkal vonzóbb valaki körül forog? Akkor vigyázz, ne csinálj felesleges féltékenységi jeleneteket. Megtörténhet, hogy a párod elhagy miattuk, és csak a sírásra van szemed.

Ha a partnered nem mondja el minden nap, hogy mennyire szeret, az nem jelenti azt, hogy nem kedvel téged. Ne ess kétségbe! Jobb, ha észreveszi, hogyan bánik veled a partnered. Akkor tisztában leszel az érzéseivel.

Az első szerelme alatt órákig tudtok ülni és egymás szemébe nézni. De néhány hónapnyi kapcsolat után valószínűleg még ez a szórakozási forma sem fog többé szórakozni. Bár még mindig szerelmesek vagytok egymásba, ehhez valami más kellene. Valami érdekesebb, izgalmasabb, több akció, stb. Küzdj le az unalom ellen, és kezdj el együtt csinálni valamit. Mindenekelőtt ne essen pánikba, ha nem tudja, mit és hol kezdjen. Merítsen ihletet tippjeinkből.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.