Kommunikáció partnerségben

Bizonyára régóta tudja, hogy a kommunikáció minden partnerség alapvető építőköve. De mi a teendő, ha az egyik partner nem akar, vagy nem tud kommunikálni? Mit tegyél, ha nem tudsz vagy nem akarsz beszélni semmiről? És hogyan lehet megoldani, ha az egyik partner állandóan beszél?

Vigyázz a szélsőségekre

A kommunikáció megtanulható készség. Ráadásul ez egy olyan készség is, amelyet folyamatosan fejleszteni kell. Óvakodjunk azonban a szélsőségektől. Az egyik, hogy teljesen abbahagyjátok a beszélgetést egymással, a másik egy olyan helyzet, amikor reggeltől estig csak te beszélsz, és szó szerint idegesíted a párodat a szavaiddal. Egyik lehetőség sem helyes. Hasonlóképpen nem szabad kényszerítened a partneredet, hogy válaszoljon mindenre, amit a nap folyamán mondasz neki. Ideális az úgynevezett arany középút.

A kommunikáció már az első randevúnál elkezdődik

A kapcsolat elejétől beszélni kell egymással. Először megismeritek egymást. Tudnod kell, hogy a másik mit szeret és mit nem. Miután találkoztok, és megtudjátok, hogy együtt szeretnétek lenni, döntenek a közös jövőről. Arról beszélsz, hogy hol fogtok együtt lakni, vesztek-e lakást vagy építtetnek házat, lesz-e gyereketek, vagy hány. Azt is tudnod kell, mit fogsz csinálni este, hova mész hétvégi kirándulásra, vagy hova mész nyaralni idén.
Tehát minden a kölcsönös kommunikáción/megegyezésen múlik.

A kommunikáció biztonságérzetet ad.

Ha mindezt tudod, egyfajta bizonyosság van abban, hogy a kapcsolatod működik ahogy kell. Mindezeknek köszönhetően tudod, hogy együtt számítanak a következő életre.
Azonban ha bizonytalannak érzed magad a kapcsolatodban, akkor úgy érzed, hogy a párod már nem szeret úgy, ahogy korábban. Ebben az esetben valószínűleg túlzott igénye van arra, hogy mindenről megkérdezze partnerét. Szeretsz? Szeretsz? Velem akarsz lenni Folyamatosan megnyugtató kérdéseket tesz fel partnerének, és ez egyáltalán nem lehet kellemes.

Amikor működik a kommunikáció

Ha olyan partnerrel élsz együtt, aki hasonló véleményen van az információ megosztásáról veled, gratulálok Élvezze az estéket egy pohár bor mellett, és beszéljen meg mindent, ami eszébe jut.

Ha elakad a kommunikáció

Ha azonban olyan partnerrel él, aki nem osztja a kommunikáció szeretetét , ne kényszerítsd rá. Ha nem akar veled beszélni, akkor egyszerűen nem akar. Tehát csak a legszükségesebb információkat mondd el neki, inkább felejtsd el a részleteket. Tartsa tiszteletben partnere kívánságait és igényeit.

Ilyen esetben azonban a partnernek figyelembe kell vennie, hogy ha önhibájából nem állapodik meg egy közös estében, hétvégében vagy ünnepnapban, akkor a tiszteletdíj otthon marad és Ön menj el valamelyik jó barátoddal.

Amikor a kommunikáció tabu

Ha a partnered nem hajlandó teljes mértékben kommunikálni veled, és ezt a tényt nem tudod legyőzni, akkor olyan helyzetbe kerültél ahol valószínűleg nincs más dolgod, mint elbúcsúzni egy ilyen kapcsolattól. Ha nem találsz egyetlen témát sem, amiről beszélhetsz, a kapcsolatod nem fog sokáig tartani. A csendes háztartás nagyon megterhelő dolog, és senkinek sem tesz jót.


Hasonló cikkek

Annyi oka van a szakításnak, hogy szinte lehetetlen megszámolni őket. Nagytól kicsiig. Néha a "magasabb erők" is okolhatók, amit egyszerűen nem tudsz irányítani. Szerinted ez csak egy lépés vagy valami katasztrófa? Sajnálatos módon! Olyan dolgokat láthat, amelyekre nem számítana, hogy próbára tegye partnerségét.

Az ellentétek vonzzák egymást, és ez kétszeresen igaz egy külföldire. Nyalábként éli meg a szerelmet, és tervezi a közös jövőt? Ha igazán együtt akarsz élni egy idegennel, akkor őszintén válaszolj 4 egyszerűnek tűnő kérdésre.

A szeretet művészete nem könnyű. Mielőtt szeretni tudnád a párodat, először meg kell tanulnod szeretni magad. Csak akkor leszel kész arra, hogy igaz szeretetet adj és fogadj el a párodnak. Miért? Olvass és tanulj meg mindent!

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Mit tekintenek tehát a viták leggyakoribb kiváltóinak egy kapcsolatban?

Viszonylag rövid ideig volt szingli, és kezdi érezni a csípést? A házasságkötés nagy lépés. Százszor is elmondhatod egymásnak, hogy "ez csak papír", de a szimbolika még mindig olyan nagy, hogy a kapcsolat általában megváltozik a házasság után. Ez valós tény. Sok minden jobbá válhat, sajnos a legtöbb esetben a dolgok romlanak. Félsz, hogy ez a te eseted is? Szabadulj meg ezektől a rossz szokásoktól, és a házasságod tartós lesz!

Egy olyan személlyel élsz együtt, akit nagyon szeretsz, de nem biztos abban, hogy a kedvesed az, amilyennek lennie kellene? Honnan tudhatod, hogy egy olyan személlyel élsz együtt, aki igazán szeret téged, vagy egy önző személlyel élsz együtt?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.