Kötődéselmélet: Hogyan alakítasz ki kapcsolatokat? TESZT

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy kudarcot vallanak a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

Ez az elmélet szerint minden ember aszerint közelíti meg a kapcsolatot, a mások által követett érzelmi kötődés típusa. Típusának megfelelően kommunikál, másképp érti meg az érzelmeket, kezeli a konfliktusokat és így tovább.

Szeretné tudni, milyen típusú?

Válaszoljon a következő kérdésekre, és nézze meg az eredményeket a cikk végén.

Könnyen beleszeretek?

1. igen
2. a szerelem nem egészen nekem való
3. most vagyok!
4. hogyan mikor

Bízok másokban?

1. persze, miért ne?
2. nem
3. túl könnyű
4. Már megégettem magam

Mennyire fontos számomra a szabadság?

1. fontos, de vannak fontosabb dolgok is
2. mérhetetlenül
3. milyen értelemben?
4. ha megtalálom az igazit, nem lesz fontos

Hogyan sikerül megvitatni az érzéseket és az intimitást?

1. ha fontos, nem vagyok bajban
2. ez gondot okoz
3. nincs probléma
4. hogyan mikor

Milyen gyakran vagyok egyedülálló?

1. olyan gyakran
2. még mindig
3. soha
4. gyakran, de nem akarom

Nézd végig a válaszokat. A leggyakrabban használt szám az Ön típusa.

A teszt eredménye:

1. Biztonságos típus

Az intimitás nem jelent problémát Önnek. Nagyobb nehézségek nélkül, ugyanakkor nyugodtan alakítasz ki romantikus kapcsolatokat, nem hajlamos vagy hanyatt-homlok belerohanni, és az egész életedet egy új férfiért vagy nőért kitépni. Jól kezeled az elutasítást is. Nem rágódsz túl sokáig a részleteken, sírsz, kiütöd magad és továbbmész.

Könnyen közel kerülsz. Nem bánod, ha bizonyos dolgokban másokra támaszkodsz, és eléggé hiszel magadban ahhoz, hogy mások számíthassanak rád. Nem hagyod cserben őket, és nem félsz a felelősségtől. Röviden: jó vagy abban, hogy közel engedj magadhoz más embereket. Ha a kötődési stílusa biztonságos, akkor szerencséje van.

2. Kerülő típus

Nem szeretsz valakit túl közel engedni magadhoz. Nagyra értékeli a függetlenséget és a személyes szabadságot, másoktól való függés nem az Ön csésze teája. Néha nehezen bízol, és inkább nem függsz senkitől, másokra támaszkodva megijeszt. És azt sem szeretnéd, ha valaki túlságosan rád támaszkodna.

A kapcsolatokban gyakran érzed azt a nyomást, hogy többet bízz meg magadban, hogy jobban megnyílj.
Gondjai vannak az elköteleződésekkel, és mindig túl elfoglaltnak tűnsz ahhoz, hogy elköteleződj egy kapcsolat mellett. Inkább dolgozol késő estig, mint otthon a szerelmeddel.

3. Elkötelezett típus

Alapvetően az elkerülő típus ellentéte. Vágysz az intimitásra és arra, hogy közel legyél másokhoz. Teljes mértékben átadja magát minden kapcsolatnak. Sajnos ez a megközelítés másokat kikapcsolhat, főleg ha kerülő típussal kerülsz össze. Mindent beleadsz a kapcsolatba és a kedvesedbe.

Egyértelműen monogám vagy, és sok megnyugtatásra és figyelemre van szükséged partneredtől. Hajlamos vagy elbizonytalanodni és kételkedni abban, hogy szeretőd valóban szeret-e, és félsz az elhagyástól. Te vagy az a típus, akinek a legrosszabb dolga az egyedülállónak lenni. Ezért a legnagyobb esélyed van arra, hogy egészségtelen kapcsolatba kerülj.

4. Kerülő, odaadó típus

Ön nagyon ellentmondásos ember. Vágysz rá, hogy mélyen közel legyél valakihez, ugyanakkor ez elbizonytalanít. Félsz, hogy a szeretteid elhagynak. Nehezen bízol másokban és támaszkodsz másokra, mégis pontosan erre a feltétel nélküli bizalomra vágysz.

Ezek a vegyes érzések gyakran sajnos a gyermek- és serdülőkorban elszenvedett érzelmi traumákból fakadnak. Gyakran küzdesz azzal az érzéssel, hogy nem érdemelsz meg egy kielégítő és kielégítő kapcsolatot, és megkérdőjelezed a hozzád közel állók szándékait.Hasonló cikkek

A két ember közötti szerelem felemelő és sok örömet okoz. Ha azonban nem várod otthon a párodat, vagy állandóan rossz hangulatban vagy, előfordulhat, hogy egy rosszul működő kapcsolatban ragadsz. Ahelyett, hogy energizálna egy kapcsolatot, egy rosszul működő kapcsolat elszívja az energiát. És ez baj!

Akár tetszik, akár nem, az erőszak nem kerüli el a kapcsolatokat. Gondolod, hogy soha nem fogsz belejönni ilyesmibe, mert az első arc után azonnal kilépnél a kapcsolatból? De a kapcsolat egy bántalmazóval soha nem egy egyszerű pofonnal kezdődik. Hogyan történik tehát, hogy egy bántalmazott személy az első konfliktus után is hasonló együttélésben marad?

Két ember kapcsolata nem mindig olyan, mint egy tündérmese. Időről időre dolgoznia kell rajta, hogy újra javítsa. Ezt többféle közös tevékenység segítségével teheti meg.

Munka közben találkozott a partnerével? Volt már lehetősége, hogy ugyanazon a munkahelyen dolgozzon? Vállalkozást szeretnél indítani egy partnerrel? Akár már régóta dolgoztok együtt, akár csak most készülök együtt dolgozni, figyeljen! Jó ötlet, vagy a mondás, hogy mindkét partnernek ugyanaz a munkája = kapcsolatgyilkos?

Az együttélés egy párban soha nem könnyű. Leginkább minden kapcsolatban találkozunk problémákkal. De mi van akkor, ha a barátod néhány hónapnyi randevú után elhagy? Lehet, hogy te követed el azokat a hibákat, amelyek bármelyik férfi kedvét elriasztják. Mit kell tehát elkerülni?

Egy olyan időszakban, amikor a házasságok fele válófélben van, érthető egyes párok vonakodása a házasságkötéstől. De az esküvő nem csak egy darab papír, amely hivatalosan egy másik személyhez köt. Például tudományosan bizonyított, hogy a házas nők és a házas férfiak tovább élnek. Ez azonban csak az egyik ok. Hallgassa meg, miért érdemes elkezdenie gyűrűket keresni.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.