Mit ne csinálj, ha szerelmes vagy?

Bár a világon mindennél jobban szereti partnerét, és bármit megtenne érte, kapcsolatában mindig meg kell őriznie büszkeségét és jelentős mértékű függetlenségét. Mit tegyünk vagy ne tegyünk, hogy ne áldozzon túl sokat a szerelméért?

Egy kapcsolat a kompromisszumról szól. Semmi kétség felőle. Azonban mindig ragaszkodni kell bizonyos határokhoz. Ha átléped őket, elveszítheted önmagad, és ezt biztosan nem akarod. Szóval mit ne tegyél soha a szerelmedért, függetlenül attól, hogy egy hónapja, egy éve vagy tíz éve randevúztál?

Maradj olyan, amilyen vagy

Meg kell soha ne döntsd el, hogy megváltoztatod a megjelenésedet és a ruhatáradat, csak azért, mert a párod szerint nincs jó ízlésed, vagy nem úgy nézel ki, ahogy ő szeretné. Ha partnere kiválaszt egy szép divatos darabot, és szeretné, ha megvenné, mindig az alapján döntsön, hogyan érzi magát. Nem jó, ha kiéled az ízlésedet annak a személynek, akit szeretsz. Ugyanígy ne szőkítsd a hajad a partner kedvéért, ha természeténél fogva feltűnő barna vagy. Ha rövid a haja, és elégedett vele, ne hagyja, hogy partnere azt kívánja, hogy hosszabbítsa meg. Hasonlóképpen, ha elégedett az alakjával, ne végezzen önkéntelenül zsírleszívást vagy mellnagyobbítást. Hiszen párod még rövid fekete hajjal, kisebb mellekkel és néhány plusz kilóval is beléd szeretett. Akkor miért változtatna most?

Ne hagyja cserben barátait

Minden új kapcsolat elején valószínűleg lesz olyan helyzet, amikor korlátozza a kapcsolattartást a barátaival némileg. Ez teljesen normális. A szerelmes emberek minden szabadidejüket együtt akarják tölteni. Azonban soha nem szabad elfelejtenie a barátait. Fel kell ismerned, hogy a barátaid megelőzték jelenlegi szerelmedet, és a jövőben is meg kell őrizned a tetszésüket. Ha partnerének nincs szüksége a barátaira, ez nem lehet ok arra, hogy abbahagyja a velük való lógást. Tervezzen hát egy estét a barátaival, és ezzel egy időben engedje el partnerét egy sörözni a barátjával vagy a munkatársával. Ha nem akartok együtt szórakozni, szórakozzatok külön. Annál jobban fogjátok várni egymást.

Az időd nem csak a partneredé

Az, hogy szerelmes vagy, nem jelenti azt, hogy csináljon mindent, amit a partnere szeret. Ha olyan hobbija van, amit mindketten élveztek, csináljátok együtt. Ha azonban partnerének olyan hobbija van, ami téged egyáltalán nem érdekel, adj teret a hobbijának, és szenteld magad valaminek, amit élvezel. Ugyanígy, ha a párod meg akar nézni egy kedvenc műsort, és te nem élvezed, akkor nem kell vele ülnöd, és úgy tenni, mintha mennyire élvezed a filmet. Vedd fel kedvenc sorozatodat, vagy olvass egy könyvet a szomszéd szobában. Az, hogy nem teszed ugyanazt, mint a partnered, és inkább a saját dolgoddal foglalkozol, nem jelenti azt, hogy nem szereted őket.

Ne engedj partnered szexuális késztetéseinek...

.. .ha nincs kedved hozzájuk. Ha a partnered olyasmit kér tőled a szexben, amihez nincs kedved, beszélj róla, és nyugodtan mondj nemet. Nem szabad semmire erőltetnie magát. A szex a kísérletezésről és az új gyakorlatok kipróbálásáról szól, de az új gyakorlatoknak mindkettőtök számára élvezetesnek kell lenniük. Csak így élvezheti maximálisan a szeretkezést, és mindketten élvezhetik.

Ha nem veszíti el függetlenségét, boldog lehet egy kapcsolatban. A szerelmes embereknek együtt kell lenniük, de ugyanakkor szükségük van egy külön töltött időre. Tehát tartsa tiszteletben saját kívánságait és szükségleteit, valamint partnere kívánságait és szükségleteit. Próbálj meg olyan kompromisszumokat kötni, amelyek mindkettőtöknek megfelelnek. Meg fogod tapasztalni, hogy ha ezt az utat választod, mindketten elégedettek lesztek a kapcsolatban.


Hasonló cikkek

A féltékenység az emberek szakításának gyakori oka. A mobiltelefon ellenőrzése, a profilok figyelése a közösségi oldalakon vagy a féltékenységi jelenetek azonban nem puszta féltékenység megnyilvánulása. Más dolgokat is jelenthetnek, például a partnertől való káros függőséget. Mikor van a legnagyobb veszélyben?

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismeri magát valamelyikben?

Éveknyi kapcsolat után általában már nem ír szerelmi szövegeket, hogy dolgozzon. Elvesztitek egymás iránti érdeklődését, és valójában nagyon boldogok vagytok, ha egyikőtök üzleti útra vagy egy hétvégére megy szüleitekhez. Miért kezded így hanyagolni a kapcsolatodat? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

Egy olyan partnerrel élsz, akiről mindenki azt mondja, hogy jó, kedves, megbízható, de nem vagy boldog a kapcsolatban? Úgy érzed nem tökéletes a kapcsolatod, pedig mindenki szereti a párodat? Gyakran aggódsz miatta, sírsz, és állandóan azt kérdezed magadtól, hogy mit kezdj egy ilyen kapcsolattal? Tanácsot adunk.

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Ha igen, akkor biztosan tudja, mennyire fáj. Ezekkel a tippekkel sokkal könnyebben kezelheti az elutasítást.

Most találkoztál, és azon tűnődsz, hogyan viselkedj? Hogyan növelheted az esélyeidet, amennyire csak lehet? Szeretné elsajátítani a búcsúzási fázist? Olvass el néhány tippet, hogyan viselkedj egy kapcsolat elején!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.