A párkapcsolati válság leggyakoribb okai

Minden kapcsolat különböző időszakokon megy keresztül, beleértve a válságos időszakokat is. Ezek leggyakrabban az együttélés második, majd hetedik évében fordulnak elő. Ha valaki azt mondja neked, hogy még soha nem élt át válságot egy kapcsolatban, akkor nem csak neked hazudik, hanem saját magának is. Ha vigyázol a kapcsolatodra, a nézeteltérések könnyen megállíthatók. De mik a legnagyobb félelmek a kapcsolatokban?

Pénz

A pénzről szóló viták szinte minden vita alfája és ómegája. Talán nem értünk egyet kevesebbben, mint abban, hogy mire és mennyit költsünk. Egymás költségeit hibáztatjátok? Egyszerűen, saját számlával vagy zsebpénzzel megoldható. Fizessen közös kiadásokat, például lakhatást és élelmezést közös számláról. Ezután határozza meg az összeget, amelyet mindenki saját belátása szerint költ.

Lakhatás

Sok fiatal pár álma, hogy végre elkezdjenek együtt élni. De ugyanakkor ez a kapcsolatod első és talán legnagyobb próbája. Hozzászoktál a saját dolgodhoz, rendszeredhez és békédhez? És hirtelen alkalmazkodnia kell? Itt csak a türelem segít. Emelkedjen túl az olyan apróságokon, mint például: A cipők a padlón vannak az előszobában, vagy gondosan sorakoznak a cipősszekrényben? A vitás helyzeteket kompromisszumokkal oldja meg. És mindenekelőtt beszéljen, beszéljen és beszéljen a problémákról.

Gyermekoktatás

A második legnagyobb válság a lakhatás után. Még akkor is, ha mindketten gyereket akartok és nagyon várjátok, a kapcsolat dinamikája mindenképpen megváltozik. Van, aki hirtelen megijed az új felelősségtől, van, aki egyszerűen nem ért egyet a nevelési kérdésekben. De itt is beszélni és beszélni. A vitákban ismét kompromisszumra kell törekedni. Ha egyszerűen nem áll szándékában meghátrálni valamitől, megállapodhat valamiféle cserében. Ezt te érvényesíteni fogod, de valami más teljesen a partnereden múlik.

Nyilvánvalóság

Unalom, túlzott biztonságérzet, tengeralattjáró. A hosszú távú kapcsolatokban, ahol elsősorban a háztartás rutinszerű működésével foglalkozik, megjelenhet a magától értetődő érzés. Biztos partnered van, tudod, mire számíthatsz. De folyamatosan fejlesztened kell a kapcsolatot, még évek múltán is. Lepje meg párját valamivel, keressen más hobbit, vagy tervezzen külön nyaralást. Röviden: ne hagyd, hogy a kapcsolat ebbe a pusztító rutinba zuhanjon.


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.