Szakértők szemével: mítoszok a házasságról

Akár még nem is beszélt a házasságkötésről, akár több éve vagytok együtt, minden bizonnyal sok értékes tanácsot hallottatok a boldog házasság létrehozásáról és fenntartásáról. Több pszichológust, partneredzőt és sikeres házaspárt is megkérdeztünk, mit gondolnak erről. Megcáfolták ezeket a mítoszokat!

Az igazság, a teljes igazság és semmi más, csak az igazság

Valószínűleg mindenhol azt hallod, hogy a teljes őszinteségre van szükség egy kapcsolatban, és ez kétszeres igaz a házasságra. De ez nem egészen igaz. A diplomáciai zavarodottság és az időnkénti nyílt hazugság néha szükséges része egy boldog kapcsolatnak. Ide tartozik például az a hazugság, hogy a most vásárolt kézitáska még mindig csak 200, nem pedig 3000 koronás. Vagy hogy kedvesed új hobbija lenyűgöz, pedig te sem gondolsz róla semmi jót. Vagy azt, hogy a párod anyukája egy csodálatos nő, pedig nem igazán érzed. Az ilyen hazugságok "megengedhetők" egy kapcsolatban.

Mindenáron kerüld a vitákat

Egyébként nem! Egy élesebb eszmecsere határozottan jobb, mint az érzéseidet bent tartani. A csendes háztartás eredménye csak a becsomagolt bőröndök. Röviden: a türelem pohara minden alkalommal túlcsordul. Az egyetlen szabály mindig a másik tisztelete. Vitatkozzanak a problémával, amikor csak szükséges. De soha ne csússzon obszcén sértésekbe. Mindig próbálja meg mindkettőtök megelégedésére megoldani a problémát.

Ne feküdjön le vitatkozva

Alsó hiba! Amikor már kiabáltál a partnereddel, és most csak alvásra van szükséged, csinálj, amit akarsz. Bújj ágyba és aludj! Akár egy éjszaka külön is megoldható. Nincs azzal semmi baj, ha veszel néhány órát magadtól. Az éjszaka folyamán pihenni fog, és tudat alatt rendszerezi a gondolatait. Másnap frissen és vértől felkavarva fogsz hozzá a problémához. És ez néha megkönnyíti a probléma megoldását.

A televízió gonoszság

Azt mondják, hogy a filmek és sorozatok nézése helyett kapcsold ki a "dobozt", és szánj időt magadra? Igen, ez ésszerűen hangzik. De még a közös filmnézésben is van valami. Közelebb hoz! Persze csak akkor, ha egy ilyen közös estét "eseménnyé" teszel, és nem csak a távirányító miatt veszekedsz. Állítólag a televíziós szereplők bizonyos értelemben egy szélesebb társadalmi kört helyettesítenek. És a történeteknek, az élettel ellentétben, egyértelmű következtetésük van. Végül, de nem utolsósorban, van miről beszélgetni a film után. Szóval ne utáld a tévét, és időnként rendezz egy privát filmpartit!


Hasonló cikkek

Több mint egyértelmű, hogy minden párkapcsolatról, valamint a házastársi kapcsolatról gondoskodni kell. Minden kapcsolat elején minden megy magától. Szerelmes vagy, és nem kell sokat gondolkodnod a szerelemmel kapcsolatos dolgokon. Azonban minél tovább vagytok együtt, annál inkább elhalványul a szerelem, és annál több figyelmet kell fordítanod a párodra...

Noha mindent úgy csinál, mint korábban, hirtelen úgy érzi, hogy valami megváltozott. Sokkal hidegebb a kapcsolatod, furcsa hangulat uralkodik otthon. Gyanítja, hogy a másik fél hűtlen hozzád? Egy hamis vád rossz vért szülhet, ezért legyen óvatos. De ha biztos vagy benne, ne félj felnevelni őket. 5 jelet hozunk, amelyek szerint szinte 100%-ban biztos lehetsz benne.

Nem könnyű megtalálni a megfelelőt vagy a megfelelőt az életúthoz, még ha többször is ígéretesnek tűnt? Vagy inkább attól tart, hogy már régen találkozott vele, de elszalasztotta az egyedülálló lehetőséget? Ne aggódj! Megmondjuk, hogyan lehet felismerni az igaz szerelmet!

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Tehát mit ne várj el automatikusan másoktól?

A szerelem két ember közötti ügy, míg a kapcsolatot mint olyat általában nem a kettőtök szerelme befolyásolja. Nézze meg, mi kerülhet közétek!

Amikor a férfiak szakítanak partnerükkel, általában nem tudják, mivel indokolják döntésüket. Emiatt gyakran kitalálnak valamilyen logikátlan kifogást. Melyek a leggyakoribb kifogások?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.