Szakértők szemével: mítoszok a házasságról

Akár még nem is beszélt a házasságkötésről, akár több éve vagytok együtt, minden bizonnyal sok értékes tanácsot hallottatok a boldog házasság létrehozásáról és fenntartásáról. Több pszichológust, partneredzőt és sikeres házaspárt is megkérdeztünk, mit gondolnak erről. Megcáfolták ezeket a mítoszokat!

Az igazság, a teljes igazság és semmi más, csak az igazság

Valószínűleg mindenhol azt hallod, hogy a teljes őszinteségre van szükség egy kapcsolatban, és ez kétszeres igaz a házasságra. De ez nem egészen igaz. A diplomáciai zavarodottság és az időnkénti nyílt hazugság néha szükséges része egy boldog kapcsolatnak. Ide tartozik például az a hazugság, hogy a most vásárolt kézitáska még mindig csak 200, nem pedig 3000 koronás. Vagy hogy kedvesed új hobbija lenyűgöz, pedig te sem gondolsz róla semmi jót. Vagy azt, hogy a párod anyukája egy csodálatos nő, pedig nem igazán érzed. Az ilyen hazugságok "megengedhetők" egy kapcsolatban.

Mindenáron kerüld a vitákat

Egyébként nem! Egy élesebb eszmecsere határozottan jobb, mint az érzéseidet bent tartani. A csendes háztartás eredménye csak a becsomagolt bőröndök. Röviden: a türelem pohara minden alkalommal túlcsordul. Az egyetlen szabály mindig a másik tisztelete. Vitatkozzanak a problémával, amikor csak szükséges. De soha ne csússzon obszcén sértésekbe. Mindig próbálja meg mindkettőtök megelégedésére megoldani a problémát.

Ne feküdjön le vitatkozva

Alsó hiba! Amikor már kiabáltál a partnereddel, és most csak alvásra van szükséged, csinálj, amit akarsz. Bújj ágyba és aludj! Akár egy éjszaka külön is megoldható. Nincs azzal semmi baj, ha veszel néhány órát magadtól. Az éjszaka folyamán pihenni fog, és tudat alatt rendszerezi a gondolatait. Másnap frissen és vértől felkavarva fogsz hozzá a problémához. És ez néha megkönnyíti a probléma megoldását.

A televízió gonoszság

Azt mondják, hogy a filmek és sorozatok nézése helyett kapcsold ki a "dobozt", és szánj időt magadra? Igen, ez ésszerűen hangzik. De még a közös filmnézésben is van valami. Közelebb hoz! Persze csak akkor, ha egy ilyen közös estét "eseménnyé" teszel, és nem csak a távirányító miatt veszekedsz. Állítólag a televíziós szereplők bizonyos értelemben egy szélesebb társadalmi kört helyettesítenek. És a történeteknek, az élettel ellentétben, egyértelmű következtetésük van. Végül, de nem utolsósorban, van miről beszélgetni a film után. Szóval ne utáld a tévét, és időnként rendezz egy privát filmpartit!


Hasonló cikkek

Egy szakításnak, különösen egy váratlannak vagy sok évnyi együttélés után, ugyanolyan ereje van, mint egy tanknak. És szó szerint. A test mindig ugyanúgy mutatja a fájdalmat. Nem számít, hogy lelki vagy testi fájdalomról van szó. Mindig érezni fogod. Egy szakítás még a legerősebb egyéniséget is megtörheti. Hogyan lehet kilábalni belőle?

Az, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak, sajnos teljesen igaz mondás. Sajnos sokszor úgy tűnik. Szeretitek egymást, de néha szó szerint harcoltok, mint a lovak? Vagy éppen ellenkezőleg, senkivel sem bírod sokáig a kapcsolatot? De miért van ez így? Felírtunk neked néhány esetet, amit a férfiak nem tudnak elviselni, ha a nők viselkedéséről van szó.

Hogyan képzelnek el egy kapcsolatot a férfiak? Mik a prioritásaik? Mit várnak el partnereiktől? Ha a nők harmonikus kapcsolatot szeretnének kialakítani párjukkal, akkor ezekre a kérdésekre minden választ tudniuk kell.

Tartós lesz a kapcsolatunk? A partner elkötelezettséget akar? Gyakran feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, amikor kapcsolatunk jövőjére gondolunk. Matthew Hussey párkapcsolati edző szerint a szerelem önmagában nem elég ahhoz, hogy egy kapcsolatnak legyen jövője.

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha észreveszi őket szerettei otthonában, vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Szeretnél egy élettársat? Ezután folyamatosan dolgoznia kell a kapcsolatán. Ha követed tanácsainkat, biztosan meg tudod csinálni!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.