Tanulj a sikertelen kapcsolatból

A legutóbbi kapcsolata kudarccal végződött? Ne hajtsd le a fejed. Minden veszteségből ki lehet venni valami pozitívat. Még egy sikertelen kapcsolatból is lehet tanulni. Tanácsot adunk, hogyan.

Tisztázd magad

Először is, hogy szakítás után újra össze kell jönnöd. Az átmeneti magány jót tesz a lelked megújulásának. Gondold át, milyen hibákat követtél el a múltbeli kapcsolatodban, és hogyan tudnád ezeket megváltoztatni a következő kapcsolatodban. Tisztázza a prioritásait. Nem léphetsz másik kapcsolatba anélkül, hogy tudnád, mit is vársz az élettől és a partneredtől.

A szerelem elmúlik

Amikor újra szerelmes leszel, vedd észre, hogy ez nem tart örökké. A rózsaszín szemüveg rövid idő után leesik, és látni fogja a valóságot. Gondolj vissza korábbi kapcsolatodra, ahol pontosan ez volt a helyzet. Új partnered könnyen elbűvöl, és figyelmen kívül hagyod azokat a dolgokat, amelyek később zavarni fognak vele kapcsolatban. Fedezze fel ezeket a tulajdonságokat, mielőtt beüt a valóság. Figyeld az apró jeleket, amelyek tudatják, hogy a kérdéses személy nem megfelelő az Ön számára. Most már nem leszel vak.

Nem birtokolhatod a partneredet

A legtöbb kapcsolat azért kudarcot vall, mert szüksége van a párod birtoklására. Az egyed rápattan kedvencére, és elkezdi fojtani. Persze az illetőnek ez nem fog tetszeni és elmenekül. Ismerje fel, hogy az emberi lények még több éves házasság után sem tudják birtokolni magukat. Mindenkinek önmaga kell, hogy legyen.

Ne próbálj meg megváltozni

Gyakori hiba egy kapcsolatban, hogy a pár egyike a saját képére akarja megváltoztatni a másikat. Ha az ember nem akarja magát megváltoztatni, senki más nem fogja megtenni helyette. A partner átnevelése miatt fölösleges és végtelen viták keletkeznek. A kapcsolat felbomlásával folytatódik. Ha van egy partnered, akit meg szeretnél változtatni, hagyd el, vagy szokj hozzá úgy, ahogy van.

Szabadságra van szükség

Ha a kapcsolatnak működnie kell, mindkét pár szabadságra van szükségük. Két szerető ember nem tilthatja meg egymásnak, hogy barátokkal járjon, vagy korlátozza egymást hobbijaik megvalósításában. Egy párban senkinek sem szabad ráerőltetnie a gondolatait a másikra. Mindannyiunknak szüksége van a szabad mozgásra szerte a világon, és a szabad döntések meghozatalának jogára.


Hasonló cikkek

A függő kapcsolat az, ahol a partnerek nem létezhetnek egymás nélkül. Szó szerint az identitásodat az egymáshoz fűződő kapcsolatodra és a másik fél viselkedésére alapozod. Ön is beleragadt egy hasonló körforgásba, ahol egyikőtök mindig több, mint a másik? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és tudd meg.

Munka közben találkozott a partnerével? Volt már lehetősége, hogy ugyanazon a munkahelyen dolgozzon? Vállalkozást szeretnél indítani egy partnerrel? Akár már régóta dolgoztok együtt, akár csak most készülök együtt dolgozni, figyeljen! Jó ötlet, vagy a mondás, hogy mindkét partnernek ugyanaz a munkája = kapcsolatgyilkos?

Minden kedvencével tett gesztust közzétesz a közösségi médiában? Tehát nem vagy biztos a párkapcsolatodban!

A romantikus filmek hatására a nők gyakran azt feltételezik, hogy a kapcsolatok pontosan így működnek a valóságban. Még az egyébként logikusan gondolkodó, rendkívül intelligens nők is ezt teszik. Sajnos ezek a feltételezések tudat alatt működnek. Te is "szenvedsz" tőlük?

Időnként átesünk egy olyan időszakon, amikor egyáltalán nem nevetünk és rugdosunk magunk körül. A férfiakat leginkább a harmincas éveikben érintik a hangulatingadozások, míg a hölgyek harmincas éveik után szoktak hangulatosak lenni. Nyilvánvaló, hogy a kettő hangulatának egyesítése néha meglehetősen nehéz lehet. Ha az egyik pillanatban hűvös, a másikban dühös vagy, akkor tudjuk, hogyan tudjuk kordában tartani ezeket a hangulatokat!

Minden együtt töltött pillanatot közzétesz a Facebook-faladon, fotókat teszel fel a vacsoráidról az Instagramon, vagy a Twitter tele van boldog üzenetekkel? A brit tudósok egy olyan elmélettel álltak elő, amely szerint azzal, hogy megosztod kapcsolatod minden intimitását, bizonyos mértékig tönkreteszed a kapcsolatodat! Hogyan lehetséges ez?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.