Óvakodj a túlzott féltékenységtől

Megszelídítheti a fejét más partnerek körül, és nem történnek féltékenységi jelenetek? Vagy éppen ellenkezőleg, csak mosolyogsz a semmibe, és rögtön egy jelenet van a tányérodon, hogy megint másokra nézel? A féltékenység kérdése sok házaspárt foglalkoztat. De mindenki másképp állítja be. Valaki nem tud ellenállni a rendes jeleneteknek, valaki éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem veszi észre. Mit szólsz hozzá?

Soha ne vigyél túlzásba a féltékenységgel

A féltékenység akkor lehet szép, ha mértékkel "megvalósítható". Még hízelgő is lehet valakinek. Ha világossá teszed a társadalomban, hogy a melletted lévő személy hozzád tartozik, az szép. Egyértelműen megmutatod, hogy szerelmes vagy. Ha azonban minden séta után tönkreteszed a jelenetet, mert a kedvesed visszanézett arra a gyönyörű szőkére, vagy mert a kedvesed csak mosolygott az ellened futó futóra, az nem olyan szép. A féltékenységnek ez a formája tönkreteszi kapcsolatát.

Ne avatkozzon bele a magánéletébe

Akár tudja, hogy hol áll a kapcsolatban, vagy csak tisztázni akarja, soha ne tagadja partnerének joga van a saját magánéletéhez. Soha ne nézzen a mobiltelefonjára, tabletjére, számítógépére... És ha nem olvassa el azonnal a beérkező SMS-t, vagy nem nyitja ki az e-mail fiókot? Ne keress benne semmit. Ez nem vallomás. Amikor a másikkal vagy, durva egymás szövegeit olvasni. Biztosra veszik! Még a legjobb kapcsolatban is mindkettőjüknek saját térre van szüksége.

Nézz a másik szemeddel

Csak egyértelmű számodra, hogy megcsal azzal, akivel nem volt a tegnapival? És mi van azzal, hogy ők csak általános iskolás barátok, akikkel rendszeresen jár? Ne próbáld korlátozni a szerelmedet. Ez nem járható út. Képzeld magad ugyanabban a helyzetben. Mit éreznél, ha még az utcán sem köszönhetnél el egy másik nemhez tartozónak? Ha abba kellene hagynod az összes barátoddal való lógást? Ezt te sem szeretnéd. Szóval ne viselkedj így, és ne korlátozd a partneredet. Állj meg, vegyél levegőt. És gondold át mindezt békében.

Tényleg van rá okod?

A féltékenység bizonyos értelemben valóban a szerelem jelzője. Arra vagyunk programozva, hogy megvédjük azt, ami a miénk. És mi lehet a "miénk" a másik felénél? De nem szabad hagynia, hogy a féltékenység értelmetlen vádakhoz és gyanakvásokhoz vezessen mindennel kapcsolatban, ami a képzelet szüleményeként merül fel. Amíg a párod rendszeresen visszajön hozzád, vedd úgy, mintha veled akarna lenni. Ha ez nem történt volna, akkor a kapcsolatod már régen véget ért volna. Engedd meg magadnak, hogy levegőt vegyen a kapcsolatodban.


Hasonló cikkek

Mindenki ismer legalább egy olyan párt, amelyik tökéletesnek tűnik. Ki ne szeretne ilyesmit átélni? Sok éven át együtt élni és folyamatosan szeretni egymást, mint a kapcsolat elején? Sajnos nincs garantált és univerzális útmutató a boldog kapcsolathoz. De ezeknek a boldog pároknak van néhány titkos összetevője, amelyekben a kapcsolatuk boldogsága rejlik. Te is szeretnéd megismerni őket?

Néha a semmiből adódnak a problémák egy kapcsolatban. Szeretitek egymást, megértitek egymást, és hirtelen teljesen abbahagyjátok a beszélgetést, és csak bosszantjátok egymást. Természetesen előfordulhat, hogy valamelyikőtök nehezen dolgozik a munkahelyén, vagy olyan szakaszba érkezett, amikor leesett a rózsaszín szemüvege. Ha nem tudod kideríteni a probléma okát, lehetséges, hogy valaki szét akar szakítani! Honnan tudod, hogy valaki köröz körülötted, aki tönkre akarja tenni a kapcsolatodat?

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Szerinted csak a férfiak élnek át egy középkorú válságot? Hiba! Egyes nők is úgy érzik, hogy elfogy a vonatuk, és gyorsan utol kell érniük. Tanácsot adunk, hogyan ismerheti fel, hogy a felesége ebben az állapotban van.

Örülsz a kapcsolatodban, de hirtelen vitáid támadnak? A kedvesed elhagyott? Talán még most is úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a kapcsolatod kezd recsegni! Négy hibát ismerünk, ami miatt mindig ágat vágsz magad alatt.

A kapcsolata már nem úgy működik, mint az elején? Valahogy újraéleszteni kell? Nézze meg a négy jelet, amelyek azt jelzik, hogy kapcsolatának azonnali változásra van szüksége.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.