Óvakodj a túlzott féltékenységtől

Megszelídítheti a fejét más partnerek körül, és nem történnek féltékenységi jelenetek? Vagy éppen ellenkezőleg, csak mosolyogsz a semmibe, és rögtön egy jelenet van a tányérodon, hogy megint másokra nézel? A féltékenység kérdése sok házaspárt foglalkoztat. De mindenki másképp állítja be. Valaki nem tud ellenállni a rendes jeleneteknek, valaki éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem veszi észre. Mit szólsz hozzá?

Soha ne vigyél túlzásba a féltékenységgel

A féltékenység akkor lehet szép, ha mértékkel "megvalósítható". Még hízelgő is lehet valakinek. Ha világossá teszed a társadalomban, hogy a melletted lévő személy hozzád tartozik, az szép. Egyértelműen megmutatod, hogy szerelmes vagy. Ha azonban minden séta után tönkreteszed a jelenetet, mert a kedvesed visszanézett arra a gyönyörű szőkére, vagy mert a kedvesed csak mosolygott az ellened futó futóra, az nem olyan szép. A féltékenységnek ez a formája tönkreteszi kapcsolatát.

Ne avatkozzon bele a magánéletébe

Akár tudja, hogy hol áll a kapcsolatban, vagy csak tisztázni akarja, soha ne tagadja partnerének joga van a saját magánéletéhez. Soha ne nézzen a mobiltelefonjára, tabletjére, számítógépére... És ha nem olvassa el azonnal a beérkező SMS-t, vagy nem nyitja ki az e-mail fiókot? Ne keress benne semmit. Ez nem vallomás. Amikor a másikkal vagy, durva egymás szövegeit olvasni. Biztosra veszik! Még a legjobb kapcsolatban is mindkettőjüknek saját térre van szüksége.

Nézz a másik szemeddel

Csak egyértelmű számodra, hogy megcsal azzal, akivel nem volt a tegnapival? És mi van azzal, hogy ők csak általános iskolás barátok, akikkel rendszeresen jár? Ne próbáld korlátozni a szerelmedet. Ez nem járható út. Képzeld magad ugyanabban a helyzetben. Mit éreznél, ha még az utcán sem köszönhetnél el egy másik nemhez tartozónak? Ha abba kellene hagynod az összes barátoddal való lógást? Ezt te sem szeretnéd. Szóval ne viselkedj így, és ne korlátozd a partneredet. Állj meg, vegyél levegőt. És gondold át mindezt békében.

Tényleg van rá okod?

A féltékenység bizonyos értelemben valóban a szerelem jelzője. Arra vagyunk programozva, hogy megvédjük azt, ami a miénk. És mi lehet a "miénk" a másik felénél? De nem szabad hagynia, hogy a féltékenység értelmetlen vádakhoz és gyanakvásokhoz vezessen mindennel kapcsolatban, ami a képzelet szüleményeként merül fel. Amíg a párod rendszeresen visszajön hozzád, vedd úgy, mintha veled akarna lenni. Ha ez nem történt volna, akkor a kapcsolatod már régen véget ért volna. Engedd meg magadnak, hogy levegőt vegyen a kapcsolatodban.


Hasonló cikkek

Az elmúlt másfél évben sokan próbálkoztak távkapcsolatokkal. Akár ezek valamelyikében vagy, akár csak a karantén idején találkoztál, kérdezd meg magadtól, hogy a kapcsolatod kibír-e a távolságot!

Rutinná vált a kapcsolata? Hogyan lehet megváltoztatni? Sajnos manapság a hűtlenség a leggyakoribb újraélesztése egy hosszú távú kapcsolatnak. Valóban megéri elcserélni egy hosszú távú kapcsolatot az ágyi szórakozásért egy vonzó valakivel? Mielőtt úgy döntene, hogy megcsalja párját, olvassa el, miért nem éri meg a hűtlenség.

Néha meglehetősen nehéz kitalálni, hogy ti ketten valóban egy pár vagytok-e. Tartani fog? Nem csak átmeneti varázslat? Abbahagyhatod az aggódást. Olvasd el a következő jeleket, és derítsd ki, hogy PÁR vagy-e. Nem kell minden pontot teljesítenie. De ha legalább háromban találod magad, a szerelmed nagy valószínűséggel kitart.

Biztos benne, hogy ez a megfelelő? Úgy döntöttél, hogy megkéred őt, és valami eredetibbet akarsz kitalálni, mint egy meghívó vacsorára és egy pohár bor melletti vallomás? Olyan helyzeteket hozunk neked, amelyekben jobb, ha a gyűrűt még egy ideig a zsebedben hagyod.

Úgy érzi, hogy ha a korábbi kapcsolatokból származó gyerekek nem tennék tönkre jelenlegi kapcsolatát, akkor az élete partnerként hibátlan lenne? Mit kell vele csinálni? A korábbi kapcsolatokból származó gyerekek mindig problémát jelentenek, vagy lehet velük szép és harmonikus kapcsolatot kialakítani?

A hosszú távú munkakapcsolat kiépítése az élet egyik legnagyobb kihívása. Tiszta utat keresel? Tűzz ki célokat és érd el azokat!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.