Óvakodj a túlzott féltékenységtől

Megszelídítheti a fejét más partnerek körül, és nem történnek féltékenységi jelenetek? Vagy éppen ellenkezőleg, csak mosolyogsz a semmibe, és rögtön egy jelenet van a tányérodon, hogy megint másokra nézel? A féltékenység kérdése sok házaspárt foglalkoztat. De mindenki másképp állítja be. Valaki nem tud ellenállni a rendes jeleneteknek, valaki éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem veszi észre. Mit szólsz hozzá?

Soha ne vigyél túlzásba a féltékenységgel

A féltékenység akkor lehet szép, ha mértékkel "megvalósítható". Még hízelgő is lehet valakinek. Ha világossá teszed a társadalomban, hogy a melletted lévő személy hozzád tartozik, az szép. Egyértelműen megmutatod, hogy szerelmes vagy. Ha azonban minden séta után tönkreteszed a jelenetet, mert a kedvesed visszanézett arra a gyönyörű szőkére, vagy mert a kedvesed csak mosolygott az ellened futó futóra, az nem olyan szép. A féltékenységnek ez a formája tönkreteszi kapcsolatát.

Ne avatkozzon bele a magánéletébe

Akár tudja, hogy hol áll a kapcsolatban, vagy csak tisztázni akarja, soha ne tagadja partnerének joga van a saját magánéletéhez. Soha ne nézzen a mobiltelefonjára, tabletjére, számítógépére... És ha nem olvassa el azonnal a beérkező SMS-t, vagy nem nyitja ki az e-mail fiókot? Ne keress benne semmit. Ez nem vallomás. Amikor a másikkal vagy, durva egymás szövegeit olvasni. Biztosra veszik! Még a legjobb kapcsolatban is mindkettőjüknek saját térre van szüksége.

Nézz a másik szemeddel

Csak egyértelmű számodra, hogy megcsal azzal, akivel nem volt a tegnapival? És mi van azzal, hogy ők csak általános iskolás barátok, akikkel rendszeresen jár? Ne próbáld korlátozni a szerelmedet. Ez nem járható út. Képzeld magad ugyanabban a helyzetben. Mit éreznél, ha még az utcán sem köszönhetnél el egy másik nemhez tartozónak? Ha abba kellene hagynod az összes barátoddal való lógást? Ezt te sem szeretnéd. Szóval ne viselkedj így, és ne korlátozd a partneredet. Állj meg, vegyél levegőt. És gondold át mindezt békében.

Tényleg van rá okod?

A féltékenység bizonyos értelemben valóban a szerelem jelzője. Arra vagyunk programozva, hogy megvédjük azt, ami a miénk. És mi lehet a "miénk" a másik felénél? De nem szabad hagynia, hogy a féltékenység értelmetlen vádakhoz és gyanakvásokhoz vezessen mindennel kapcsolatban, ami a képzelet szüleményeként merül fel. Amíg a párod rendszeresen visszajön hozzád, vedd úgy, mintha veled akarna lenni. Ha ez nem történt volna, akkor a kapcsolatod már régen véget ért volna. Engedd meg magadnak, hogy levegőt vegyen a kapcsolatodban.


Hasonló cikkek

Sokáig az ideális partnerek modellje – „idősebb férfi, fiatalabb nő” – érvényesült. De a szabad 20. század eljövetelével ez a szokás megváltozott. Nemcsak ott kezdtek megjelenni párok, ahol egy idősebb nő volt. Már az addig legtöbbször két és hat év közötti korkülönbség sem volt biztos. Nem olyan ritka, hogy olyan párral találkozunk, akiknek a különbsége több mint tíz év. Tehát milyen helyzetek adódhatnak? És létezik olyan, hogy "ideális" korkülönbség?

Volt egy szomorú szakítás, és még mindig nem tudod túltenni magad rajta? Talán azért, mert még mindig ragaszkodsz az exedhez. Ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem.

Elég gyakran találkozunk mentális zavarokkal a kapcsolatokban. A partnerek bizonyos problémákkal már a kapcsolatba kerülnek, más problémák csak az együttélés során merülnek fel. Bizonyos esetekben azonban nagyon nehéz megkülönböztetni, hogy mikor mentális zavarról van szó, és mikor párkapcsolati problémáról. Melyek a leggyakoribb rendellenességek?

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha észreveszi őket szerettei otthonában, vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Saját elképzelést alkotunk egy kapcsolat megfelelő működéséről. Gyakran mások szerint, hogy mi működik és mi nem megy nekik egy kapcsolatban. Még gyakrabban azonban a kultúra alakítja véleményünket. Tündérmesék gyerekkorban, filmek és sorozatok felnőttkorban. Sajnos miattuk több mítoszt is megjavítottunk, amelyek az igaz szerelemre nem érvényesek. Melyek azok?

A mai rohanó világban egyáltalán nem könnyű 100%-osan egymásnak lenni. Még mindig elvonják a figyelmünket a munka vagy az otthoni kötelezettségek. Végül hozzáadódik a rendszeres vásárlás vagy nyaralás tervezése, és hirtelen azt tapasztalod, hogy valaki szomszédságában élsz, ugyanakkor egyedül élsz. Úgy érzed, nem ismered jól a barátodat? Azt hiszed, nem vagy elég közel? Adunk néhány tippet, hogyan kerülj soha hasonló helyzetbe.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.