5 mondat, ami abszolút mindenkit idegesít

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem keres tudatosan érvet.

1. "Ezt nem értenéd meg"

Talán a zéró gravitációban alkalmazott termonukleáris fizika. De még akkor is, ha a másik csak általános iskolát vagy szakmunkásképzőt végzett, soha nem tudhatod, hogy valójában mit nem ért. Ezzel a mondattal azt mondod, hogy a párod túl hülye ahhoz, hogy elérje az intelligenciádat.

2. "Nyugodj meg"

Ezek és a hasonló kifejezések nagyon feldobhatják az embert. Az emberek akkor használják őket, ha a másik személy már dühös, boldogtalan vagy fél. Röviden: valami már történik. A már-már cinikus „Nyugodj meg” pedig vörös festéknek tűnik a bikának. Tudatosítod a partnered, hogy a problémáik nem fontosak, vagy tevét csinálnak a szúnyogból. Ahelyett, hogy lenézne, támogassa őt és nyújtson neki vigaszt.

3. "Most megcsinálom"

Ez a mondat önmagában nem rossz. Csak akkor válik konfliktussá, ha nem veszed komolyan. Vagy valaki kér tőled valamit, és te szórakozott tekintettel azt válaszolod, hogy "most megteszem". Aztán néhány napig nem történik semmi. Még jobb, ha dühös leszel az ismételt emlékeztetők miatt. Ha nem "azonnal", de pár nap múlva akarta eleget tenni partnere kérésének, miért nem szólt? Mindkettőtöknek nyugodtnak kell lennie.

4. „Újrakezded?”

Nem számít, hogy egy lakásról szóló beszélgetésről vagy a kedvenc hobbidra való készülődésről van szó. Ha téged ez annyira zavar, egyezzen meg olyan időpontokban, amikor partnere kedvenc tevékenységének szenteli magát. Ülj le egy beszélgetésre, és rendezz mindent. Ne hagyjon szabad teret. Ezzel a mondattal azt mondod partnerednek, hogy amit csinál vagy mond, az értelmetlen, idegesítő vagy teljesen haszontalan. De ez nagyon fontos neki, ezért értékelje a szavait!

5. "Sajnálom, hogy ezt mondom, de..."

Ha előre kell bocsánatot kérnie, ne mondjon semmit. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy azzal, hogy az elején bocsánatot kérnek, minden megoldódik, aztán bármit mondhatnak. Ha kritizálnia kell kollégáját, mielőbb söpörje le a témát az asztalról. Nem úgy, hogy bocsánatot kér, majd három órán keresztül dúdolja. Jobb így megfogalmazni a kritikát, mint egyenesen az ingujjából kiönteni. De összpontosítson csak egy témára, foglalkozzon vele a lehető leggyorsabban, majd hagyjon időt kedvencének a kritika feldolgozására.


Hasonló cikkek

Talán minden nő tapasztalt már legalább egyszer életében hűtlenséget. Olyan terhelő üzeneteket vagy akár bugyit talált, amely nem az Öné? És most? Döntöttél arról, hogy megbocsátasz-e a partnerednek vagy sem? Egyik lehetőség sem jó. Szakítani annak ellenére, hogy még mindig szereted? Vagy marad, és akkor talán megbánja? Tanácsot adunk, hogyan birkózz meg a hűtlenséggel.

A szakítás gyakran még a legmakacsabbakat is megrázza. Főleg, ha nem ők kezdeményezői a szakításnak. Neked sem kell kivételnek lenni. A legtöbb ember számára elképzelhetetlen egy új kapcsolat indítása közvetlenül a szakítás után. Tanácsot adunk a szakítás utáni gyors felépüléshez, hogy randevúzhasson valakivel.

Előfordult már Önnel a múltban, hogy egy közeli személy megbántott valamilyen módon? Te azok közé tartozol, akik még néhány évig bent tartják a haragot és a fájdalmat? Ha igen, akkor ez baj. Csak magadnak ártasz. Megtanítunk megbocsátani, még akkor is, ha ez egyáltalán nem könnyű.

A problémák megosztása segíthet más szemszögből látni őket. A hölgyek általában megbíznak a barátaikban. Sajnos az urak gyakran hallgatnak a problémáikról. Bár a legtöbb kapcsolati probléma gyakori, ezeknek is megvannak a maguk sajátosságai. Melyek a férfi szemszögéből a boldog házasság legnagyobb gyilkosai?

Elköltöztél a szüleidtől, és úgy döntöttél, hogy élvezed a szingli életet és az üres lakást? Vagy viszont végre összeköltöztetek a párotokkal, hogy együtt éljetek és nem dicsekedhettek azzal, hogy mindenre ketten vagytok? Mindkét életnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ráadásul mindenki mást szeret. Hogy vagy?

A férfiak elhagynak téged, és nem tudod, miért? Lehet, hogy újra és újra elköveti ugyanazt a hibát, amit észre sem vesz, miközben a férfiak allergiásak rá. Ugyanakkor nem lehet abbahagyni napról napra. Ez bele van kódolva a természetedbe. Azonban ezen is változtathatsz. Csak egy kicsit tovább fog tartani! Tehát mire allergiásak a férfiak?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.