5 mondat, ami abszolút mindenkit idegesít

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem keres tudatosan érvet.

1. "Ezt nem értenéd meg"

Talán a zéró gravitációban alkalmazott termonukleáris fizika. De még akkor is, ha a másik csak általános iskolát vagy szakmunkásképzőt végzett, soha nem tudhatod, hogy valójában mit nem ért. Ezzel a mondattal azt mondod, hogy a párod túl hülye ahhoz, hogy elérje az intelligenciádat.

2. "Nyugodj meg"

Ezek és a hasonló kifejezések nagyon feldobhatják az embert. Az emberek akkor használják őket, ha a másik személy már dühös, boldogtalan vagy fél. Röviden: valami már történik. A már-már cinikus „Nyugodj meg” pedig vörös festéknek tűnik a bikának. Tudatosítod a partnered, hogy a problémáik nem fontosak, vagy tevét csinálnak a szúnyogból. Ahelyett, hogy lenézne, támogassa őt és nyújtson neki vigaszt.

3. "Most megcsinálom"

Ez a mondat önmagában nem rossz. Csak akkor válik konfliktussá, ha nem veszed komolyan. Vagy valaki kér tőled valamit, és te szórakozott tekintettel azt válaszolod, hogy "most megteszem". Aztán néhány napig nem történik semmi. Még jobb, ha dühös leszel az ismételt emlékeztetők miatt. Ha nem "azonnal", de pár nap múlva akarta eleget tenni partnere kérésének, miért nem szólt? Mindkettőtöknek nyugodtnak kell lennie.

4. „Újrakezded?”

Nem számít, hogy egy lakásról szóló beszélgetésről vagy a kedvenc hobbidra való készülődésről van szó. Ha téged ez annyira zavar, egyezzen meg olyan időpontokban, amikor partnere kedvenc tevékenységének szenteli magát. Ülj le egy beszélgetésre, és rendezz mindent. Ne hagyjon szabad teret. Ezzel a mondattal azt mondod partnerednek, hogy amit csinál vagy mond, az értelmetlen, idegesítő vagy teljesen haszontalan. De ez nagyon fontos neki, ezért értékelje a szavait!

5. "Sajnálom, hogy ezt mondom, de..."

Ha előre kell bocsánatot kérnie, ne mondjon semmit. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy azzal, hogy az elején bocsánatot kérnek, minden megoldódik, aztán bármit mondhatnak. Ha kritizálnia kell kollégáját, mielőbb söpörje le a témát az asztalról. Nem úgy, hogy bocsánatot kér, majd három órán keresztül dúdolja. Jobb így megfogalmazni a kritikát, mint egyenesen az ingujjából kiönteni. De összpontosítson csak egy témára, foglalkozzon vele a lehető leggyorsabban, majd hagyjon időt kedvencének a kritika feldolgozására.


Hasonló cikkek

Minden nap nyolc vagy több órát töltünk a munkahelyünkön. És ha ilyen hosszú ideig ülünk valaki mellett, aki szimpatikus, optimista vagy vonzó, könnyen kialakulnak a kötelékek. A Cseh Köztársaság nem tiltja az ilyen kapcsolatokat. Azonban kérjük, tartsa be a következő szabályokat a munkahelyi románcoknál.

Mindenki mindig azt kérdezi tőled, hogy mikor lesz gyereked? Felvetették már néhányan, hogy valószínűleg valamilyen egészségügyi problémája van, ha még mindig nincs gyermeke? De mi van akkor, ha gyermektelen akar maradni a párjával? Mi van, ha félsz bevallani magadnak, mert szinte mindenki gyerekes családra vágyik? Tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle!

A szakítás általában derült égből villámcsapásként jön. Kevesen várnak rá. Ennek ellenére bizonyos jelek mindig megelőzik őt. Ha észreveszed őket, akkor is megmentheted a kapcsolatot. Sajnos a legtöbben a munkahelyi stressznek vagy a jelenlegi válságnak tulajdonítják ezeket. Honnan tudhatod, hogy párod valóban szakítani akar veled, és hogyan előzheted meg?

Az élet nem séta a parkban. Mindennapi feladatok, folyamatosan visszatérő kisebb-nagyobb bajok. Emellett mindannyian megtapasztalunk olyan időszakokat, amikor nem érezzük magunkat a legjobban. Klasszikus tavaszi fáradtság vagy őszi depresszió. Te is szenvedsz tőlük? Vagy már régóta küszködik egy kapcsolatban? Ne ess kétségbe! A kapcsolat javítása nem nehéz. Csak egy másik nézőpontra van szüksége az életről, és azonnal jobban fog menni. Tudjuk, hogyan kell!

A férfiaknak is megvannak a napjaik, és nem akarnak beszélni a partnereikkel. Ilyen helyzetekben inkább csendben maradnak. Soha nem csinálják ok nélkül. Olvassa el, mi készteti őket leggyakrabban arra, hogy megtagadják a nőkkel való kommunikációt.

Már egy ideje együtt vagytok, de az utóbbi időben az a benyomásod, hogy minden kedves eltűnik a kapcsolatodból? Nincs tudatában annak, hogy partnere elégedetlen lenne veled. Akkor miért? Kerüli, hogy a kapcsolatról beszéljen, és mi lehet a baj? Ne aggódj, nem kell olvasnod a gondolataiban, hogy rájöjj, mi zavarja a másikat. Csak figyelmesen figyelj. Mit kell tehát észrevenni?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.