5 mondat, ami abszolút mindenkit idegesít

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem keres tudatosan érvet.

1. "Ezt nem értenéd meg"

Talán a zéró gravitációban alkalmazott termonukleáris fizika. De még akkor is, ha a másik csak általános iskolát vagy szakmunkásképzőt végzett, soha nem tudhatod, hogy valójában mit nem ért. Ezzel a mondattal azt mondod, hogy a párod túl hülye ahhoz, hogy elérje az intelligenciádat.

2. "Nyugodj meg"

Ezek és a hasonló kifejezések nagyon feldobhatják az embert. Az emberek akkor használják őket, ha a másik személy már dühös, boldogtalan vagy fél. Röviden: valami már történik. A már-már cinikus „Nyugodj meg” pedig vörös festéknek tűnik a bikának. Tudatosítod a partnered, hogy a problémáik nem fontosak, vagy tevét csinálnak a szúnyogból. Ahelyett, hogy lenézne, támogassa őt és nyújtson neki vigaszt.

3. "Most megcsinálom"

Ez a mondat önmagában nem rossz. Csak akkor válik konfliktussá, ha nem veszed komolyan. Vagy valaki kér tőled valamit, és te szórakozott tekintettel azt válaszolod, hogy "most megteszem". Aztán néhány napig nem történik semmi. Még jobb, ha dühös leszel az ismételt emlékeztetők miatt. Ha nem "azonnal", de pár nap múlva akarta eleget tenni partnere kérésének, miért nem szólt? Mindkettőtöknek nyugodtnak kell lennie.

4. „Újrakezded?”

Nem számít, hogy egy lakásról szóló beszélgetésről vagy a kedvenc hobbidra való készülődésről van szó. Ha téged ez annyira zavar, egyezzen meg olyan időpontokban, amikor partnere kedvenc tevékenységének szenteli magát. Ülj le egy beszélgetésre, és rendezz mindent. Ne hagyjon szabad teret. Ezzel a mondattal azt mondod partnerednek, hogy amit csinál vagy mond, az értelmetlen, idegesítő vagy teljesen haszontalan. De ez nagyon fontos neki, ezért értékelje a szavait!

5. "Sajnálom, hogy ezt mondom, de..."

Ha előre kell bocsánatot kérnie, ne mondjon semmit. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy azzal, hogy az elején bocsánatot kérnek, minden megoldódik, aztán bármit mondhatnak. Ha kritizálnia kell kollégáját, mielőbb söpörje le a témát az asztalról. Nem úgy, hogy bocsánatot kér, majd három órán keresztül dúdolja. Jobb így megfogalmazni a kritikát, mint egyenesen az ingujjából kiönteni. De összpontosítson csak egy témára, foglalkozzon vele a lehető leggyorsabban, majd hagyjon időt kedvencének a kritika feldolgozására.


Hasonló cikkek

A hazugságnak rövid a lába, és hogy az abszolút őszinteség a legfontosabb egy kapcsolatban? De hol! Bár kisgyerekként azt hallottuk, hogy nem szabad hazudni, felnőttként már tudjuk az igazságot. Az úgynevezett a fehér hazugságok teljesen jogosak. Ezek közé tartoznak az olyan hazugságok, mint „Drágám, nem vagy kövér!” vagy „Bizonyára nem kopaszodsz!”. Milyen apró hazugságok képezik még egy boldog kapcsolat alapját?

Az együttélés egy párban soha nem könnyű. Leginkább minden kapcsolatban találkozunk problémákkal. De mi van akkor, ha a barátod néhány hónapnyi randevú után elhagy? Lehet, hogy te követed el azokat a hibákat, amelyek bármelyik férfi kedvét elriasztják. Mit kell tehát elkerülni?

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

Néha a semmiből adódnak a problémák egy kapcsolatban. Szeretitek egymást, megértitek egymást, és hirtelen teljesen abbahagyjátok a beszélgetést, és csak bosszantjátok egymást. Természetesen előfordulhat, hogy valamelyikőtök nehezen dolgozik a munkahelyén, vagy olyan szakaszba érkezett, amikor leesett a rózsaszín szemüvege. Ha nem tudod kideríteni a probléma okát, lehetséges, hogy valaki szét akar szakítani! Honnan tudod, hogy valaki köröz körülötted, aki tönkre akarja tenni a kapcsolatodat?

A kapcsolata már nem úgy működik, mint az elején? Valahogy újraéleszteni kell? Nézze meg a négy jelet, amelyek azt jelzik, hogy kapcsolatának azonnali változásra van szüksége.

Hűtlenség. Piszkos szónak hangzik, amit mindenki fél kimondani? Mi lenne, ha ezzel meghívnák őt a kapcsolatukba? Végül is, ha egyszer a hűtlenség belép a kapcsolatodba, a megcsalt gyakran soha nem fog megszabadulni tőle. Olyan helyzeteket azonosítottunk számodra, amelyeket szinte biztosan hűtlenség követ. Szeretné tudni, mik ezek? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.