5 mondat, ami abszolút mindenkit idegesít

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem keres tudatosan érvet.

1. "Ezt nem értenéd meg"

Talán a zéró gravitációban alkalmazott termonukleáris fizika. De még akkor is, ha a másik csak általános iskolát vagy szakmunkásképzőt végzett, soha nem tudhatod, hogy valójában mit nem ért. Ezzel a mondattal azt mondod, hogy a párod túl hülye ahhoz, hogy elérje az intelligenciádat.

2. "Nyugodj meg"

Ezek és a hasonló kifejezések nagyon feldobhatják az embert. Az emberek akkor használják őket, ha a másik személy már dühös, boldogtalan vagy fél. Röviden: valami már történik. A már-már cinikus „Nyugodj meg” pedig vörös festéknek tűnik a bikának. Tudatosítod a partnered, hogy a problémáik nem fontosak, vagy tevét csinálnak a szúnyogból. Ahelyett, hogy lenézne, támogassa őt és nyújtson neki vigaszt.

3. "Most megcsinálom"

Ez a mondat önmagában nem rossz. Csak akkor válik konfliktussá, ha nem veszed komolyan. Vagy valaki kér tőled valamit, és te szórakozott tekintettel azt válaszolod, hogy "most megteszem". Aztán néhány napig nem történik semmi. Még jobb, ha dühös leszel az ismételt emlékeztetők miatt. Ha nem "azonnal", de pár nap múlva akarta eleget tenni partnere kérésének, miért nem szólt? Mindkettőtöknek nyugodtnak kell lennie.

4. „Újrakezded?”

Nem számít, hogy egy lakásról szóló beszélgetésről vagy a kedvenc hobbidra való készülődésről van szó. Ha téged ez annyira zavar, egyezzen meg olyan időpontokban, amikor partnere kedvenc tevékenységének szenteli magát. Ülj le egy beszélgetésre, és rendezz mindent. Ne hagyjon szabad teret. Ezzel a mondattal azt mondod partnerednek, hogy amit csinál vagy mond, az értelmetlen, idegesítő vagy teljesen haszontalan. De ez nagyon fontos neki, ezért értékelje a szavait!

5. "Sajnálom, hogy ezt mondom, de..."

Ha előre kell bocsánatot kérnie, ne mondjon semmit. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy azzal, hogy az elején bocsánatot kérnek, minden megoldódik, aztán bármit mondhatnak. Ha kritizálnia kell kollégáját, mielőbb söpörje le a témát az asztalról. Nem úgy, hogy bocsánatot kér, majd három órán keresztül dúdolja. Jobb így megfogalmazni a kritikát, mint egyenesen az ingujjából kiönteni. De összpontosítson csak egy témára, foglalkozzon vele a lehető leggyorsabban, majd hagyjon időt kedvencének a kritika feldolgozására.


Hasonló cikkek

Te is ismered azt az érzést, amikor nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatod tartós lesz? Féltékeny vagy a szerelmedre? Nem hiszel magadnak? Aggódsz a kapcsolat vége miatt? Összehasonlítod mindazokkal, akik csak pislognak a szerelmed körül? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a kapcsolati bizonytalanságoktól.

A javaslat az egyik legszebb esemény mindenki életében, legyen az férfi és nő is. Mielőtt azonban valóban kimondaná az IGEN-t az oltár előtt, és aláírásokkal erősítené meg egyesülését, tudnia kell néhány alapvető dolgot. Azt kérdezed, hogy melyiket?

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

Érezted valaha kényelmetlenül bizonyos emberek társaságában? Úgy érzed, hogy kényszerítenek valamire? Vagy hülyének és alsóbbrendűnek érzi magát, miután meglátogatta őket? Talán ez egy manipulátor! Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan ismerheti fel őt.

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

A féltékenység gyakoribb a fiatal párok körében. Inkább azzal a "klasszikus típusú féltékenységgel". A fiatalok egy kicsit erősebben élik meg érzéseiket. Ezért gyakran még a másik féltékenység is úgy néz ki, mint a filmekben. Érvek, vádaskodások, mobiltelefonos leskelődés és a régi jó kitiltás. De valójában mi okozza a féltékenységi jeleneteket?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.