Tisztázd a személyes határaidat

Azt mondják, mindenkinek megvannak a saját személyes határai. „Soha nem fogom hagyni, hogy a párom megcsaljon.” „Soha nem fogok együtt élni egy hisztis nővel.” De amikor kenyértörésről van szó, hirtelen hajlandóak vagyunk egy kicsit áthelyezni ezt a pontot. Ennek az az oka, hogy egy kapcsolat elején általában nem vagy tisztában azzal, hogy mit fogsz kipróbálni és mit nem. Hogyan találja meg személyes határait, hogyan állítsa fel és hogyan tartsa be őket?

Egyértelműen határozza meg igényeit

Ez nem jelenti azt, hogy álmodnia kell a hercegről és a hercegnőről, és " pipálja ki a "minden partner" pontot. Állítson fel egy biztonságos keretet, amelyből nem fog kilépni. Ha egy pofont elbírsz, gondold át előre! Tedd ugyanezt egy hisztis vagy túlérzékeny barátnőddel. Ismertesse partnerével a határait, és ragaszkodjon hozzájuk. Ha valaki többször is átlépi az általad felállított határokat, és a legjobb, amit tehetsz, az a verbális kerítés, az nem old meg semmit. Mindenképpen a kapcsolat elején szabd meg a határaidat, és ragaszkodj hozzájuk.

Légy önmagad

Gyakran félünk attól, hogy partnerünk elutasít minket. Ezért alkalmazkodunk hozzá, és nem az elveink és vágyaink szerint cselekszünk. A legtöbb ember számára sokkal fontosabb a párkapcsolat, mint önmaga. Ez a probléma gyakran a szülőknél kezdődik. Mondták már neked, hogy egy bizonyos módon kell viselkedned, különben mindenki elhagy téged? Nevezze meg a félelmét. Miért félsz? Konkrétan mi miatt aggódsz? Hogy a másik fél elhagy, vagy felismeri az igazi arcodat? Ne hagyd, hogy mások meghatározzák a határaidat. Állítsa be őket saját maga. Légy önmagad, csak így találhatod meg az egyensúlyt az életedben és így a kapcsolatodban is.

Tartsd meg a "hangod"

A kommunikáció elengedhetetlen egy kapcsolatban. De gyakran úgy csinálod, hogy egyszerűen azt mondod, amit a másik hallani akar. Mi a helyes, mit gondolnak mások, mit hallottál a tévében. Találja meg saját hangját. Mi a véleményed, mit szeretsz, mit utálsz? Minél jobban megfojtasz valamit magadban, annál valószínűbb, hogy egy napon felrobbansz. és ez aztán szökőárként hat. Csak a káosz marad. Mindig beszélj és mondd azt, ami a szíveden van.

Ne zárd el magad az érzéseidtől

Bízz az érzéseidben, és ne nyomd el őket csak azért, mert nem "illenek hozzá" vagy nincs igazad. Az érzések közé tartozik az empátia és a mások iránti érzés is. Ha nem követi őket, könnyen megsértheti a másikat. Ez valószínűleg csak arra fog ösztönözni, hogy egy kicsit jobban elzárja magát a másiktól. A kapcsolatok érzelmekre épülnek, miért akarsz elszakadni? Ha nem érzi jól magát a kapcsolatban, fontolja meg, jobb lenne-e véget vetni a kapcsolatnak. A túl sok logika nem tesz jót a szerelemnek. Találja meg az ideális állapotot, ahol nem vagy túlérzékeny, de nem is úgy viselkedsz, mint egy programozott robot.


Hasonló cikkek

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

A kezdeti zúzás gyönyörű, de sajnos nem tart örökké. Folyamatosan együtt kell dolgoznod a kapcsolaton a pároddal. Adunk néhány tanácsot, hogyan tarts fenn egy hosszú és boldog kapcsolatot.

Sokan szenvedünk az elhagyástól való félelemtől. Az eredmény az a félelem, hogy partnere elhagy, vagy csalódást okoz, és egyedül marad az életben. Ennek köszönhetően teljesen elkerülheti a romantikus kapcsolatokat. És ez tévedés. Nézze meg közelebbről, hogy Ön is szenved-e ettől a félelemtől, és hogyan győzheti le azt.

Hűtlen hozzád az embere? Van-e hosszú távú szeretője, akiért rendszeresen elmegy, vagy rövid távú, de gyakori hűtlenséget követ el ismeretlen szeretőkkel? Te is azon nők közé tartozol, akik tűrik a férfiak hűtlenségét?

Tudod, a férfiak a Marsról, a nők pedig a Vénuszról származnak. Sajnos ez sokszor azt is jelenti, hogy egyáltalán nem értik egymást! Néha előfordulnak olyan helyzetek, amikor egyszerűen fogalmad sincs, hogy a másik fél elégedett-e veled vagy sem. Sokan azért nem mondják, mert kényelmes, mások azért, mert nem tudják, hogyan mondják. De lehet, hogy csak színlelsz. Honnan tudhatod tehát, hogy a kedvesed boldogtalan?

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.