Tisztázd a személyes határaidat

Azt mondják, mindenkinek megvannak a saját személyes határai. „Soha nem fogom hagyni, hogy a párom megcsaljon.” „Soha nem fogok együtt élni egy hisztis nővel.” De amikor kenyértörésről van szó, hirtelen hajlandóak vagyunk egy kicsit áthelyezni ezt a pontot. Ennek az az oka, hogy egy kapcsolat elején általában nem vagy tisztában azzal, hogy mit fogsz kipróbálni és mit nem. Hogyan találja meg személyes határait, hogyan állítsa fel és hogyan tartsa be őket?

Egyértelműen határozza meg igényeit

Ez nem jelenti azt, hogy álmodnia kell a hercegről és a hercegnőről, és " pipálja ki a "minden partner" pontot. Állítson fel egy biztonságos keretet, amelyből nem fog kilépni. Ha egy pofont elbírsz, gondold át előre! Tedd ugyanezt egy hisztis vagy túlérzékeny barátnőddel. Ismertesse partnerével a határait, és ragaszkodjon hozzájuk. Ha valaki többször is átlépi az általad felállított határokat, és a legjobb, amit tehetsz, az a verbális kerítés, az nem old meg semmit. Mindenképpen a kapcsolat elején szabd meg a határaidat, és ragaszkodj hozzájuk.

Légy önmagad

Gyakran félünk attól, hogy partnerünk elutasít minket. Ezért alkalmazkodunk hozzá, és nem az elveink és vágyaink szerint cselekszünk. A legtöbb ember számára sokkal fontosabb a párkapcsolat, mint önmaga. Ez a probléma gyakran a szülőknél kezdődik. Mondták már neked, hogy egy bizonyos módon kell viselkedned, különben mindenki elhagy téged? Nevezze meg a félelmét. Miért félsz? Konkrétan mi miatt aggódsz? Hogy a másik fél elhagy, vagy felismeri az igazi arcodat? Ne hagyd, hogy mások meghatározzák a határaidat. Állítsa be őket saját maga. Légy önmagad, csak így találhatod meg az egyensúlyt az életedben és így a kapcsolatodban is.

Tartsd meg a "hangod"

A kommunikáció elengedhetetlen egy kapcsolatban. De gyakran úgy csinálod, hogy egyszerűen azt mondod, amit a másik hallani akar. Mi a helyes, mit gondolnak mások, mit hallottál a tévében. Találja meg saját hangját. Mi a véleményed, mit szeretsz, mit utálsz? Minél jobban megfojtasz valamit magadban, annál valószínűbb, hogy egy napon felrobbansz. és ez aztán szökőárként hat. Csak a káosz marad. Mindig beszélj és mondd azt, ami a szíveden van.

Ne zárd el magad az érzéseidtől

Bízz az érzéseidben, és ne nyomd el őket csak azért, mert nem "illenek hozzá" vagy nincs igazad. Az érzések közé tartozik az empátia és a mások iránti érzés is. Ha nem követi őket, könnyen megsértheti a másikat. Ez valószínűleg csak arra fog ösztönözni, hogy egy kicsit jobban elzárja magát a másiktól. A kapcsolatok érzelmekre épülnek, miért akarsz elszakadni? Ha nem érzi jól magát a kapcsolatban, fontolja meg, jobb lenne-e véget vetni a kapcsolatnak. A túl sok logika nem tesz jót a szerelemnek. Találja meg az ideális állapotot, ahol nem vagy túlérzékeny, de nem is úgy viselkedsz, mint egy programozott robot.


Hasonló cikkek

Régóta együtt éltek, de a kapcsolatodból még mindig hiányzik valami? Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor érdemes egy szőrös barátra gondolni. És ha párban éltek, akkor magától értetődő, hogy együtt akarjátok megvenni. Mielőtt azonban szőrös háziállatot szerezne, gondolja át, hogyan változtathatja meg kapcsolatát egy új családtag.

Régóta nem volt példa arra, hogy a férjek sült pecsenyével tömjék magukat, míg a másik fél csak egy egészséges zöldségsalátát falat. Mindkét nem fogy! Diétákat keresnek, csökkentik a gyorsételeket, elmennek edzeni. Nem ritka, hogy egy pár vegetáriánus vagy nyers étrendet követ. De ha csak egy fogy, az bizonyos esetekben negatívan befolyásolhatja kapcsolatát. Önt is fenyegeti?

Ha találkozol valakivel, általában rózsaszín szemüveg van rajtad. Minden szépnek és tökéletesnek tűnik számodra, és nagyon élvezed az új kapcsolatodat. De bizonyos kapcsolatokban előfordul, hogy a partnerek nem akarják beismerni, hogy valami megváltozni kezd. Manapság nem ritka az agresszió egy kapcsolatban. Hogyan ismerheti fel az agresszió első jeleit?

A pénzügyek az egyik legnagyobb kihívást jelentő dolog, amellyel egy kapcsolatban meg kell küzdened. Lesz közös fiókotok, vagy mindegyiknek lesz saját fiókja? Kinek a pénzéből vásárol háztartási cikkeket? Milyen drága? Ezek és sok más kapcsolódó kérdés megmérgezheti a legjobb partnerséget. Hogyan lehet megoldani a kapcsolat gyakorlati oldalát úgy, hogy az ne zavarja a romantikus oldalát?

A harmonikus kapcsolatot fenntartani senkinek sem könnyű. Minden párnak keményen kell dolgoznia rajta. De vannak párok, akik bizonyos dolgokkal tönkreteszik a kapcsolatukat anélkül, hogy észrevennének. Elmondjuk, mire kell nagyon vigyázni, nehogy tönkremenjen a kapcsolatod!

A barátok szeretnek segíteni barátaik kapcsolataiban. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha esetleg jóhiszeműen nem terjesztenének veszélyes pletykákat a soha nem működő partnerkapcsolatokról. Nem akarod tönkretenni a kapcsolatodat? Tehát ne kövesse ezt a jótékony tanácsot!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.