Tippek a boldog házasság fenntartásához

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

Melyek a boldogan működő házasság alappillérei?

A pénzről , szerelem, kommunikáció, bizalom, szex...? Nézzük meg együtt azokat a tippeket, amelyektől garantáltan boldog lesz a kapcsolata.

Bizalom, őszinteség

Természetesen a bizalom és az őszinteség a boldog házasság legfontosabb szempontjai közé tartozik. Ha két ember nem bízik egymásban, nem tudnak együtt élni. A féltékenység előbb-utóbb tönkretenné a kapcsolatukat. Ezért szükséges, hogy adj magadnak némi szabadságot a pároddal, bízz egymásban, légy őszinte önmagadhoz, ne gyanúsítsd magad feleslegesen, és mindenekelőtt ne élj vissza párod bizalmával. Az egyszer csalódott bizalmat nagyon nehéz visszaszerezni.

Kommunikáció

A bizalom mellett a kommunikáció is nagyon fontos egy kapcsolatban. Ha két partner kommunikálni tud egymással, többnyire nyernek. Tudja, mi bántja őket, tudja, miért örülnek, tud múltjukról, jövőjükről. Semmi sem tabu számukra, és ennek így kell lennie. Ha ők is megpróbálják megérteni és segíteni egymást, az csak jó. Az ilyen kapcsolatoknak / ilyen házasságoknak van esélyük a sikerre. Ha viszont nem tudsz kommunikálni, akkor a kapcsolatod sosem lesz elégedett. Tele lesz feszültséggel és vitákkal, mivel nem fogja megérteni partnerét. Az elégtelen kommunikáció pedig manapság nagyon gyakori oka a párkapcsolati válságoknak.

Romantika

A partnerek, de a férjek is általában romantikára vágynak. Hogy néz ki egy ilyen romantika? Mindenkinek más. Valaki úgy képzeli el a romantikát, hogy este kimegy a szerelmével sétálni kéz a kézben és nézi a naplementét, valakinek elég csak együtt ülni a tévé előtt és borozni, valaki azt hiszi, hogy a legromantikusabb az, amikor a szeretett személy apró ajándékokat stb. humorérzék, hasonló életszemlélet és világnézet. Megtanulni közösen megosztani a felelősséget, nemcsak a háztartás vezetését, hanem a szülői feladatokat is. A kötelességei mellett ki kell tudni lazulni a mindennapi stresszből, és energiát kell gyűjteni a következő együtt töltött napokra. Mindegyikőtöknek legyen saját hobbija. Találjatok meg legalább egy közös érdeklődési kört, amely összeköt benneteket.

Mutasd ki, hogy szereted egymást. Mondjátok el egymásnak, mennyire szeretitek egymást, bizonyítsátok ezt szeretetteljes gesztusokkal. Öleljétek meg, érintsétek meg egymást, szerelmeskedjetek rendszeresen. Érdeklődjön, hogy a másik hogyan érzi magát. Ha lehetséges, ne vitatkozz feleslegesen. Bocsásd meg magadnak az életben elkövetett hibákat. Köss kompromisszumokat. Értékeld egymást!

Csak így működhet a kapcsolatod.Csak így érheted el a tökéletes párharmóniát.


Hasonló cikkek

Már megint késő éjszakáig kell dolgoznia a partnerének? Édesanyjának van-e más betegsége, ezért szükséges a látogatása? Van a legjobb barátjának olyan problémája, amelyet azonnal meg kell oldani? Úgy érzed, hogy a szerelmed nem őszinte hozzád? Lehet, hogy ez csak egy hülye érzés, és nem történik semmi. Lehet, hogy megvan a megfelelő ösztönöd, de még mindig nem tudod, hogyan kezeld teljesen. Tanácsot adunk, hogyan lehet megkülönböztetni a hazug embert a becsületes embertől!

A nők szeretik az apró dolgokat, különösen, ha a partnerük csinálja azokat. Nagyon fontosak számukra. Mit szeretnének a hölgyek, ha a férfiak megtennének értük?

A szakítások nagyon fájdalmasak. De mindenki máshogy éli meg őket. Játszhatsz keményen, vagy sírhatsz napokig. Azonban ki kell gyógyulnia belőle. Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk erre. Hogyan lehet a lehető leghatékonyabban kilépni a szakításból? Tanácsot adunk.

Az urak néha olyan titokzatosak, hogy sírni is tud az ember. Csendben vannak, nem csinálnak semmit, csak leolvasható a szemükből a jól ismert rosszallás. Vagy inkább bosszúság? Szeretnéd tudni, hogy a férfiakat mi vonzza a legjobban a másik felé? A cikkből megtudhatja.

Mi akadályoz meg leggyakrabban abban, hogy megtalálja és megtartsa a szerelmet az életében? Meglepő módon ezért te és a félelmed beengedheted a szerelmet az életedbe.

Valakinek a tökéletes kapcsolat szeretetet, megfigyelést, boldogságot és családi jólétet jelent. Egy másik számára a kapcsolat tökéletessége abban rejlik, hogy a partner sokat keres. Valaki jól érzi magát egy szexszel teli kapcsolatban. Mindannyian egy kicsit másképp képzeljük el az ideális kapcsolatot. Azonban minden kapcsolatban kell lennie valami közösnek. Azt kérdezed, mit?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.