Tippek a boldog házasság fenntartásához

Egyetlen párkapcsolat vagy házasság sem teljesen hibátlan. Minden kapcsolatban időről időre megrándul, és viharba fordul. Akkor már csak rajtad múlik, hogy hogyan közelíted meg a problémát, és milyen gyorsan térsz vissza a veszekedésekből a békés, partner életbe. Mit kell tehát tenni vagy mit nem tenni egy kapcsolatban/házasságban, hogy hosszú távon elégedettek legyünk?

Melyek a boldogan működő házasság alappillérei?

A pénzről , szerelem, kommunikáció, bizalom, szex...? Nézzük meg együtt azokat a tippeket, amelyektől garantáltan boldog lesz a kapcsolata.

Bizalom, őszinteség

Természetesen a bizalom és az őszinteség a boldog házasság legfontosabb szempontjai közé tartozik. Ha két ember nem bízik egymásban, nem tudnak együtt élni. A féltékenység előbb-utóbb tönkretenné a kapcsolatukat. Ezért szükséges, hogy adj magadnak némi szabadságot a pároddal, bízz egymásban, légy őszinte önmagadhoz, ne gyanúsítsd magad feleslegesen, és mindenekelőtt ne élj vissza párod bizalmával. Az egyszer csalódott bizalmat nagyon nehéz visszaszerezni.

Kommunikáció

A bizalom mellett a kommunikáció is nagyon fontos egy kapcsolatban. Ha két partner kommunikálni tud egymással, többnyire nyernek. Tudja, mi bántja őket, tudja, miért örülnek, tud múltjukról, jövőjükről. Semmi sem tabu számukra, és ennek így kell lennie. Ha ők is megpróbálják megérteni és segíteni egymást, az csak jó. Az ilyen kapcsolatoknak / ilyen házasságoknak van esélyük a sikerre. Ha viszont nem tudsz kommunikálni, akkor a kapcsolatod sosem lesz elégedett. Tele lesz feszültséggel és vitákkal, mivel nem fogja megérteni partnerét. Az elégtelen kommunikáció pedig manapság nagyon gyakori oka a párkapcsolati válságoknak.

Romantika

A partnerek, de a férjek is általában romantikára vágynak. Hogy néz ki egy ilyen romantika? Mindenkinek más. Valaki úgy képzeli el a romantikát, hogy este kimegy a szerelmével sétálni kéz a kézben és nézi a naplementét, valakinek elég csak együtt ülni a tévé előtt és borozni, valaki azt hiszi, hogy a legromantikusabb az, amikor a szeretett személy apró ajándékokat stb. humorérzék, hasonló életszemlélet és világnézet. Megtanulni közösen megosztani a felelősséget, nemcsak a háztartás vezetését, hanem a szülői feladatokat is. A kötelességei mellett ki kell tudni lazulni a mindennapi stresszből, és energiát kell gyűjteni a következő együtt töltött napokra. Mindegyikőtöknek legyen saját hobbija. Találjatok meg legalább egy közös érdeklődési kört, amely összeköt benneteket.

Mutasd ki, hogy szereted egymást. Mondjátok el egymásnak, mennyire szeretitek egymást, bizonyítsátok ezt szeretetteljes gesztusokkal. Öleljétek meg, érintsétek meg egymást, szerelmeskedjetek rendszeresen. Érdeklődjön, hogy a másik hogyan érzi magát. Ha lehetséges, ne vitatkozz feleslegesen. Bocsásd meg magadnak az életben elkövetett hibákat. Köss kompromisszumokat. Értékeld egymást!

Csak így működhet a kapcsolatod.Csak így érheted el a tökéletes párharmóniát.


Hasonló cikkek

Talán hallottad már korábban: „Túl okos vagy a saját érdekedben. Egyetlen férfi sem bírja el Stakovát." Ez így tűnhet azokkal az éretlen férfiakkal, igaz. De ne becsülje alá őket. Az okos nők gyakran követik el saját hibáikat egy kapcsolatban. Melyek azok?

Minden kapcsolat válságba kerülhet. Csak rajtad múlik, hogy ki tudsz-e lépni belőle vagy sem. Mutatunk 5 kifejezést, amelyeket jó megtanulni. Nekik köszönhetően a legnagyobb válságot is elháríthatja.

Ti egy álompárnak tűntetek, de az utóbbi időben elkezdtek recsegni köztetek a dolgok? Vagy éppen ellenkezőleg, állandóan "olasz háztartása" van, de azzal, hogy minden vita után kibékül? Talán néhányszor gondolkoztál már azon, hogy nem lenne-e jobb szakítani. De honnan tudod, hogy melyik kapcsolatért érdemes még küzdeni, és melyikért nem?

A házasság nem csak egy darab papír. De határozottan ez sem egy teljes és teljes átalakulás. A kedvesed házasság után is az marad, akivel összeházasodtál. Ne várd, hogy szerelmed jobbra forduljon, amikor összeházasodsz. Ezekben az esetekben nagy valószínűséggel soha nem fogja látni a változást!

Szereted a párodat, de szeretnél valamit változtatni rajta? Egyesek számára ez lehetséges, másoknak sajnos nem. Honnan kellene tudnia? Például az adott személy viselkedése szerint.

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Tanácsot adunk Önnek!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.