Tanulj meg kommunikálni!

A kommunikáció minden kapcsolat alapja. Munkahelyi, partnerségi, baráti szinten kommunikálsz... Egyszerűen fogalmazva, használod nap mint nap. Tehát hogyan kell kinéznie a megfelelő kommunikációnak? Mit tegyünk és mit kerüljünk el a kommunikáció során?

Beszéljen mindenről

Beszéljen arról, ami boldoggá tesz, de arról is, ami aggaszt. Ha valami nem világos számodra, vagy valamit nem értesz, kérdezz. Jobb tisztázni, hogy mit is jelent valójában a másik, mint habogni, kitalálni a saját forgatókönyvet, vagy akár félreérteni a másikat.

Ne csak az életben megtapasztalt jó dolgokról kommunikálj. A problémákról is beszélni kell. Ha valami zavar partnere viselkedésében, beszélnie kell róla. Miért? Mert a megoldatlan probléma nem tűnik el magától. Éppen ellenkezőleg, megoldhatatlan méretűvé fog nőni. És te ezt nem akarod. Vágjon bele kellemetlen kommunikációba, még akkor is, ha nem lesz könnyű. Negatív dolgokról beszélni sokkal nehezebb, mint kellemes dolgokról. Számíts erre.

Figyelj, kérdezz

Ne próbálj monológot beszélni. Mondd ki, ami a fejedben jár, és azonnal adj teret a partnerednek is, hogy kifejezze magát. Hallgassa meg, mit mond a témáról. Vegye figyelembe az ő véleményét. Nem mintha neked lenne az egyetlen, akinek mindig igaza van. Az ő véleményének is fontosnak kellett lennie az Ön számára. Ha nem vagy biztos valamiben, tegyél fel tisztázó kérdéseket, hogy tudd, hogy jól értetted.

Beszélj tisztán, tömören, lényegre törően

Ha azt szeretnéd, hogy partnered tudja amit akar, kérdezd meg, ne beszélj vele célzásokban vagy találós kérdésekben. Mondd el egyértelműen a szerelmednek, mire gondolsz. Ha valamiben segítségre van szüksége, csak mondja meg, mit. Ne járkálj panaszkodni erre vagy arra. Térjen a lényegre. Nincs felesleges "beszélgetés". Párodnak nem kell azon aggódnia, hogy valójában mit akarsz, és elégedett leszel, mert a szerelmed pontosan azt fogja tenni, amire szükséged van.

Ne ugrálj témáról témára

Ha a kommunikáció során szeretne megoldani egy problémát, maradjon a témánál. Ne szaladjon el egy másikhoz, amíg nem foglalkozott az első témával, vagy nem mondta el mindazt, amit mondani akart róla. Csak akkor léphet tovább a következő hívásra, ha elérte a kölcsönösen elfogadható megoldást.

Udvariasan kommunikáljon, trágárság és sértések nélkül

A beszélgetés nem mindig lehet kellemes. Időről időre kellemetlen témákkal egyszerűen foglalkozni kell. Ha ez történik velük, ne kiabálj. Ne használjon sértegetést, szemrehányást, vagy verbálisan támadja partnerét. A kommunikáció vulgaritása vagy agresszivitása nem vezet sehova. Ha úgy érzed, hogy a dolgok pillanatnyilag nem tudnak másképp menni, jobb, ha elodázod a beszélgetést addig a pillanatig, amikor újra féken tartod az idegeidet, vagy addig a pillanatig, amikor az érzelmeid kihűlnek. Csak akkor tud ésszerű megoldást találni.

Mi a helyzet veled és a kommunikációval? Probléma nélkül sikerül, vagy még dolgoznod kell rajta?


Hasonló cikkek

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Már egy ideje együtt vagytok, de az utóbbi időben az a benyomásod, hogy minden kedves eltűnik a kapcsolatodból? Nincs tudatában annak, hogy partnere elégedetlen lenne veled. Akkor miért? Kerüli, hogy a kapcsolatról beszéljen, és mi lehet a baj? Ne aggódj, nem kell olvasnod a gondolataiban, hogy rájöjj, mi zavarja a másikat. Csak figyelmesen figyelj. Mit kell tehát észrevenni?

5 árulkodó jel, ami arra utal, hogy egymásnak vagytok teremtve

 A szerelemről már nagyon sok volt írva. Az emberek valószínűleg mindig szeretni fogják a romantikus filmeket és történeteket. De hogyan ismered meg, hogy megtaláltad életed szerelmét? Vess egy pillantást az öt jelre, amelyek alapján tudni fogod, hogy már meg is találtad.

A kapcsolatok néha labirintushoz hasonlítanak. Semmi sem egyszerű bennük, és soha nem tudhatod, hova visznek. Hogy ez egyeseknek bejön egy kapcsolatban? Megértettek néhány dolgot, amit egyesek elfelejtenek. Szeretné tudni, hogy az okos nők mit csinálnak másképp a kapcsolatokban? Nézze meg a cikkben.

Végre megtalálta a megfelelőt? Megértitek egymást, szeretitek egymást, nem tudtok egymás nélkül lenni? Csak egy apró hibája van? Túl takarékos a párod? A szerénység természetesen nem árt. Aggódsz amiatt, hogy párod fukar? Vagy csak fösvény lesz belőle? Tudjuk, hogyan tudod megmondani!

Néhány férfi inkább elszenvedi a nem működő párkapcsolatot, minthogy elváljon/elváljon partnerétől/feleségétől. Kíváncsi vagy, miért teszik ezt? Megmondjuk.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.