Tanulj meg kommunikálni!

A kommunikáció minden kapcsolat alapja. Munkahelyi, partnerségi, baráti szinten kommunikálsz... Egyszerűen fogalmazva, használod nap mint nap. Tehát hogyan kell kinéznie a megfelelő kommunikációnak? Mit tegyünk és mit kerüljünk el a kommunikáció során?

Beszéljen mindenről

Beszéljen arról, ami boldoggá tesz, de arról is, ami aggaszt. Ha valami nem világos számodra, vagy valamit nem értesz, kérdezz. Jobb tisztázni, hogy mit is jelent valójában a másik, mint habogni, kitalálni a saját forgatókönyvet, vagy akár félreérteni a másikat.

Ne csak az életben megtapasztalt jó dolgokról kommunikálj. A problémákról is beszélni kell. Ha valami zavar partnere viselkedésében, beszélnie kell róla. Miért? Mert a megoldatlan probléma nem tűnik el magától. Éppen ellenkezőleg, megoldhatatlan méretűvé fog nőni. És te ezt nem akarod. Vágjon bele kellemetlen kommunikációba, még akkor is, ha nem lesz könnyű. Negatív dolgokról beszélni sokkal nehezebb, mint kellemes dolgokról. Számíts erre.

Figyelj, kérdezz

Ne próbálj monológot beszélni. Mondd ki, ami a fejedben jár, és azonnal adj teret a partnerednek is, hogy kifejezze magát. Hallgassa meg, mit mond a témáról. Vegye figyelembe az ő véleményét. Nem mintha neked lenne az egyetlen, akinek mindig igaza van. Az ő véleményének is fontosnak kellett lennie az Ön számára. Ha nem vagy biztos valamiben, tegyél fel tisztázó kérdéseket, hogy tudd, hogy jól értetted.

Beszélj tisztán, tömören, lényegre törően

Ha azt szeretnéd, hogy partnered tudja amit akar, kérdezd meg, ne beszélj vele célzásokban vagy találós kérdésekben. Mondd el egyértelműen a szerelmednek, mire gondolsz. Ha valamiben segítségre van szüksége, csak mondja meg, mit. Ne járkálj panaszkodni erre vagy arra. Térjen a lényegre. Nincs felesleges "beszélgetés". Párodnak nem kell azon aggódnia, hogy valójában mit akarsz, és elégedett leszel, mert a szerelmed pontosan azt fogja tenni, amire szükséged van.

Ne ugrálj témáról témára

Ha a kommunikáció során szeretne megoldani egy problémát, maradjon a témánál. Ne szaladjon el egy másikhoz, amíg nem foglalkozott az első témával, vagy nem mondta el mindazt, amit mondani akart róla. Csak akkor léphet tovább a következő hívásra, ha elérte a kölcsönösen elfogadható megoldást.

Udvariasan kommunikáljon, trágárság és sértések nélkül

A beszélgetés nem mindig lehet kellemes. Időről időre kellemetlen témákkal egyszerűen foglalkozni kell. Ha ez történik velük, ne kiabálj. Ne használjon sértegetést, szemrehányást, vagy verbálisan támadja partnerét. A kommunikáció vulgaritása vagy agresszivitása nem vezet sehova. Ha úgy érzed, hogy a dolgok pillanatnyilag nem tudnak másképp menni, jobb, ha elodázod a beszélgetést addig a pillanatig, amikor újra féken tartod az idegeidet, vagy addig a pillanatig, amikor az érzelmeid kihűlnek. Csak akkor tud ésszerű megoldást találni.

Mi a helyzet veled és a kommunikációval? Probléma nélkül sikerül, vagy még dolgoznod kell rajta?


Hasonló cikkek

Úgy érzi, hogy ha a korábbi kapcsolatokból származó gyerekek nem tennék tönkre jelenlegi kapcsolatát, akkor az élete partnerként hibátlan lenne? Mit kell vele csinálni? A korábbi kapcsolatokból származó gyerekek mindig problémát jelentenek, vagy lehet velük szép és harmonikus kapcsolatot kialakítani?

Sok nő elégedetlen a testével. A legtöbbjüknek azonban ok nélkül esztelen dolgai vannak. Bebizonyítjuk neked, hogy nem igazán kell szégyellned a tested.

Partnered szereti a klasszikus romantikus gesztusokat, például a gyertyafényes vacsorát vagy egy csokor rózsát? Éppen ellenkezőleg, a romantika semmit sem jelent számodra? Szeretnél még a párod kedvében járni? De nem tudod, hogyan teremtsd meg a megfelelő légkört? Olvassa el ötleteinket, és merítsen ihletet!

Csókolózáskor az emberi szervezetben oxitocin, az úgynevezett szerelemhormon szabadul fel. Öröm és élvezet érzésével tölti el az embert. A csókok növelik a vágyat, hogy két embert egy testben egyesítsenek. Nem csoda, ha egy szerelmes pár csókolózás közben még jobban vonzódik egymáshoz. A csókok pozitívan erősítik minden pár kapcsolatát. Szóval ne habozzon, és azonnal ugorjon bele a csókolózásba.

Elhaladt már valaki mellett az utcán, és hetekig nem tudta kiverni a fejéből? Vagy emlékszel még egy barátodra az óvodából? Hogyan tud egyesek ilyen könnyen emlékezni rájuk? A karizma, a megjelenés és a karakter sok mindenre képes, de nem mindenre. Ennek az öt tulajdonságnak van a legnagyobb érdeme.

Az ok, amiért egy férfi észrevesz téged, más, mint az, hogy miért marad veled!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.