Tanulj meg kommunikálni!

A kommunikáció minden kapcsolat alapja. Munkahelyi, partnerségi, baráti szinten kommunikálsz... Egyszerűen fogalmazva, használod nap mint nap. Tehát hogyan kell kinéznie a megfelelő kommunikációnak? Mit tegyünk és mit kerüljünk el a kommunikáció során?

Beszéljen mindenről

Beszéljen arról, ami boldoggá tesz, de arról is, ami aggaszt. Ha valami nem világos számodra, vagy valamit nem értesz, kérdezz. Jobb tisztázni, hogy mit is jelent valójában a másik, mint habogni, kitalálni a saját forgatókönyvet, vagy akár félreérteni a másikat.

Ne csak az életben megtapasztalt jó dolgokról kommunikálj. A problémákról is beszélni kell. Ha valami zavar partnere viselkedésében, beszélnie kell róla. Miért? Mert a megoldatlan probléma nem tűnik el magától. Éppen ellenkezőleg, megoldhatatlan méretűvé fog nőni. És te ezt nem akarod. Vágjon bele kellemetlen kommunikációba, még akkor is, ha nem lesz könnyű. Negatív dolgokról beszélni sokkal nehezebb, mint kellemes dolgokról. Számíts erre.

Figyelj, kérdezz

Ne próbálj monológot beszélni. Mondd ki, ami a fejedben jár, és azonnal adj teret a partnerednek is, hogy kifejezze magát. Hallgassa meg, mit mond a témáról. Vegye figyelembe az ő véleményét. Nem mintha neked lenne az egyetlen, akinek mindig igaza van. Az ő véleményének is fontosnak kellett lennie az Ön számára. Ha nem vagy biztos valamiben, tegyél fel tisztázó kérdéseket, hogy tudd, hogy jól értetted.

Beszélj tisztán, tömören, lényegre törően

Ha azt szeretnéd, hogy partnered tudja amit akar, kérdezd meg, ne beszélj vele célzásokban vagy találós kérdésekben. Mondd el egyértelműen a szerelmednek, mire gondolsz. Ha valamiben segítségre van szüksége, csak mondja meg, mit. Ne járkálj panaszkodni erre vagy arra. Térjen a lényegre. Nincs felesleges "beszélgetés". Párodnak nem kell azon aggódnia, hogy valójában mit akarsz, és elégedett leszel, mert a szerelmed pontosan azt fogja tenni, amire szükséged van.

Ne ugrálj témáról témára

Ha a kommunikáció során szeretne megoldani egy problémát, maradjon a témánál. Ne szaladjon el egy másikhoz, amíg nem foglalkozott az első témával, vagy nem mondta el mindazt, amit mondani akart róla. Csak akkor léphet tovább a következő hívásra, ha elérte a kölcsönösen elfogadható megoldást.

Udvariasan kommunikáljon, trágárság és sértések nélkül

A beszélgetés nem mindig lehet kellemes. Időről időre kellemetlen témákkal egyszerűen foglalkozni kell. Ha ez történik velük, ne kiabálj. Ne használjon sértegetést, szemrehányást, vagy verbálisan támadja partnerét. A kommunikáció vulgaritása vagy agresszivitása nem vezet sehova. Ha úgy érzed, hogy a dolgok pillanatnyilag nem tudnak másképp menni, jobb, ha elodázod a beszélgetést addig a pillanatig, amikor újra féken tartod az idegeidet, vagy addig a pillanatig, amikor az érzelmeid kihűlnek. Csak akkor tud ésszerű megoldást találni.

Mi a helyzet veled és a kommunikációval? Probléma nélkül sikerül, vagy még dolgoznod kell rajta?


Hasonló cikkek

Arra gondol, hogy kezdjen valamit egy elvált személlyel? Nem tudja, mit tegyen? Az elvált embereket gyakran „megbélyegzi” a válásuk. Sok egyedülálló elszökik abban a pillanatban, amikor meghallja a válásáról. Miért? Ha elsőre nem sikerült nekik, akkor másodszorra sem. Az elvált partnerek valóban kilátástalanok vagy sem?

Még mindig az ajánlatra vár, de a partnere nem szereti? Talán a te hibád. Olvassa el, mibe temethető egy kutya. Még mindent meg lehet javítani. Kezdd vele, de jobb most.

Nem várta már, hogy hazajöjjön a párjához? Ehelyett csak arra gondolt, hogy még mindig gyorsan ki kell vasalnia az ingeket, vagy fel kell akasztania a polcokat. Attól féltél, hogy nem lesz újra fülledt a ház, és nem leszel megint hibás? Ha már megvan az eszed, akkor már rég kiszálltál egy ilyen kapcsolatból. De a szakításod ezzel nem ér véget. Még sok munka vár rád. Újra meg kell tanulnod értékelni magad!

Amikor a „rendszeresen ismétlődő tevékenység” szót hallod, a legtöbb embernek az unalom jut eszébe. De van különbség a sztereotípia és a rituálé között, és ma ezt mutatjuk be nektek. A rituálé olyasvalami, ami megszilárdítja a szeretetedet. A rituálék fix pontot adnak az egyébként folyamatosan változó életben. Egyszóval minden szempontból egészségesek. Lásd a konkrét példákat.

Egy éjszaka szakított veled? Hirtelen azt mondta neked, hogy ez neked nem megy? Eddig zökkenőmentesen működött a kapcsolatod? Hogy fogalmad sincs mi történt? Mit teszünk tudatlanul tönkre a partnerkapcsolatainkat? Olvassa el és megtudja.

A kapcsolatod egy nagy rutin? Kell valami, amivel újraéleszted? Próbálj meg együtt utazni. Megmutatjuk, hogyan javíthatja kapcsolatát a világutazás!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.