Tanulj meg kommunikálni!

A kommunikáció minden kapcsolat alapja. Munkahelyi, partnerségi, baráti szinten kommunikálsz... Egyszerűen fogalmazva, használod nap mint nap. Tehát hogyan kell kinéznie a megfelelő kommunikációnak? Mit tegyünk és mit kerüljünk el a kommunikáció során?

Beszéljen mindenről

Beszéljen arról, ami boldoggá tesz, de arról is, ami aggaszt. Ha valami nem világos számodra, vagy valamit nem értesz, kérdezz. Jobb tisztázni, hogy mit is jelent valójában a másik, mint habogni, kitalálni a saját forgatókönyvet, vagy akár félreérteni a másikat.

Ne csak az életben megtapasztalt jó dolgokról kommunikálj. A problémákról is beszélni kell. Ha valami zavar partnere viselkedésében, beszélnie kell róla. Miért? Mert a megoldatlan probléma nem tűnik el magától. Éppen ellenkezőleg, megoldhatatlan méretűvé fog nőni. És te ezt nem akarod. Vágjon bele kellemetlen kommunikációba, még akkor is, ha nem lesz könnyű. Negatív dolgokról beszélni sokkal nehezebb, mint kellemes dolgokról. Számíts erre.

Figyelj, kérdezz

Ne próbálj monológot beszélni. Mondd ki, ami a fejedben jár, és azonnal adj teret a partnerednek is, hogy kifejezze magát. Hallgassa meg, mit mond a témáról. Vegye figyelembe az ő véleményét. Nem mintha neked lenne az egyetlen, akinek mindig igaza van. Az ő véleményének is fontosnak kellett lennie az Ön számára. Ha nem vagy biztos valamiben, tegyél fel tisztázó kérdéseket, hogy tudd, hogy jól értetted.

Beszélj tisztán, tömören, lényegre törően

Ha azt szeretnéd, hogy partnered tudja amit akar, kérdezd meg, ne beszélj vele célzásokban vagy találós kérdésekben. Mondd el egyértelműen a szerelmednek, mire gondolsz. Ha valamiben segítségre van szüksége, csak mondja meg, mit. Ne járkálj panaszkodni erre vagy arra. Térjen a lényegre. Nincs felesleges "beszélgetés". Párodnak nem kell azon aggódnia, hogy valójában mit akarsz, és elégedett leszel, mert a szerelmed pontosan azt fogja tenni, amire szükséged van.

Ne ugrálj témáról témára

Ha a kommunikáció során szeretne megoldani egy problémát, maradjon a témánál. Ne szaladjon el egy másikhoz, amíg nem foglalkozott az első témával, vagy nem mondta el mindazt, amit mondani akart róla. Csak akkor léphet tovább a következő hívásra, ha elérte a kölcsönösen elfogadható megoldást.

Udvariasan kommunikáljon, trágárság és sértések nélkül

A beszélgetés nem mindig lehet kellemes. Időről időre kellemetlen témákkal egyszerűen foglalkozni kell. Ha ez történik velük, ne kiabálj. Ne használjon sértegetést, szemrehányást, vagy verbálisan támadja partnerét. A kommunikáció vulgaritása vagy agresszivitása nem vezet sehova. Ha úgy érzed, hogy a dolgok pillanatnyilag nem tudnak másképp menni, jobb, ha elodázod a beszélgetést addig a pillanatig, amikor újra féken tartod az idegeidet, vagy addig a pillanatig, amikor az érzelmeid kihűlnek. Csak akkor tud ésszerű megoldást találni.

Mi a helyzet veled és a kommunikációval? Probléma nélkül sikerül, vagy még dolgoznod kell rajta?


Hasonló cikkek

Úgy tűnik Önnek, hogy partnere az utóbbi időben meglehetősen manipulatívan viselkedik? Lehet, hogy egy érzelmi manipulátorral élsz együtt, csak még nem tudod. Viselkedésében több jelről is felismerhető. Olvasson róluk.

Az igaz szerelmet megtalálni nem könnyű. Ráadásul az első randevú után sem tudod. Csak néhány hónapnyi kapcsolat vagy együttélés után fogod megtudni, hogy egymásnak szántak-e. Homályosan boldogtalan vagy, és nem tudod eldönteni, hogy ez csak egy átmeneti válság, vagy olyan valakivel ragadtál meg egy kapcsolatban, aki nem érdemel meg téged? Honnan tudhatod, hogy nem vagytok alkalmasak egymásnak?

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

Az ellentétek vonzzák egymást, és ez kétszeresen igaz egy külföldire. Nyalábként éli meg a szerelmet, és tervezi a közös jövőt? Ha igazán együtt akarsz élni egy idegennel, akkor őszintén válaszolj 4 egyszerűnek tűnő kérdésre.

Már megint késő éjszakáig kell dolgoznia a partnerének? Édesanyjának van-e más betegsége, ezért szükséges a látogatása? Van a legjobb barátjának olyan problémája, amelyet azonnal meg kell oldani? Úgy érzed, hogy a szerelmed nem őszinte hozzád? Lehet, hogy ez csak egy hülye érzés, és nem történik semmi. Lehet, hogy megvan a megfelelő ösztönöd, de még mindig nem tudod, hogyan kezeld teljesen. Tanácsot adunk, hogyan lehet megkülönböztetni a hazug embert a becsületes embertől!

Szeretné tudni, hogy a nők és a férfiak hogyan választják meg partnereiket? Érthető, hogy minden nemnek kicsit eltérően vannak meghatározva a prioritásai. Elmondjuk, hogyan választják ki a férfiak és a nők partnereiket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.