Ki éri meg egy kutyakönyv életét?

Együtt élni anélkül, hogy összeházasodnának? Ez furcsának tűnik számodra? Semmi szokatlan manapság. De a kutyakönyv élete nem mindenkinek való. A felsőfokú végzettségűek és a nagyobb városokból érkezők általában ilyen döntést hoznak, bár a többi között nincs kivétel. És gyakran racionális döntés áll a háttérben. Ez a te eseted is? Megéri?

Nem akarsz gyereket

A munkahelyi siker és a személyes fejlődés egyesek számára fontosabb, mint a családalapítás. A szinte korlátlan lehetőségek bizonyos fokú szabadságot adnak az embereknek, amiről nem könnyű lemondani. Ráadásul a gyerekeknek természetesen jobb, ha a szüleik a sajátjuk. És ha most nem akarod őket, akkor nincs okod férjhez menni. Az emberek gyakran azért házasodnak össze, mert azt akarják, hogy gyermeküknek teljes családja legyen, és mindenkinek ugyanaz a neve. Akkor most nem akarod "kötni" magad a tűzhelyhez és a gyerekekhez? Akkor ideális egy átmeneti élet egy kutyakönyvben.

Házastársi tartozások

A közös gazdálkodásnak számos előnye van, de hátrányai is. Ha az egyik házastárs sokkal többet keres, mint a másik, az nem olyan nagy baj. Rosszabb, ha az egyik házastársnak adósságai vannak. Akkor mindkettőt fizetni kell. És egyre többen tartanak ettől. Egy szabad szakszervezetben nincs olyan, hogy a házastársak közös tulajdona. Ha szeretsz anyagilag független lenni, akkor egy házas kapcsolat a megfelelő.

A kutyakönyvben való élés hátrányai

A kupacban élésnek persze megvannak a maga hátrányai. A legnagyobb probléma valószínűleg az, hogy nincs jogosultsága információhoz. Ha ne adj isten, valamelyikőtökkel történik valami, nem fogsz hallani semmit a hatóságoktól. Még a kórházban sem árulhatnak el semmit a párod állapotáról. Csak abban az esetben, ha a partner a tájékoztatásra jogosultak közé bejegyzi. Ha pedig pénzről van szó, akkor házasodva igényelhetsz adókedvezményt. Ha az egyik partner nem dolgozik, alacsonyabb adóra jogosult.

Házasság vagy élet a kutyakönyvben? Bármit is választ, fontos, hogy mindkettőtök számára működjön. Az, hogy melyik kapcsolatban élsz szívesebben, a te döntésed!


Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.