Nem lehet (romantikus) kapcsolatom

Nyomás alatt érzed magad, mert úgy érzed, találkoznod kell valakivel. A nagyszülők, a barátok és még a társadalom is állandóan a barátodról/barátnődről kérdeznek. De mi van akkor, ha nem lehet párkapcsolatod? Vagy nem is akarod? Tekintse meg a lehetséges okokat és tippeket, hogyan tud kilábalni belőle.

Ó, gyerekkor

Ön 25 évesnél idősebb, és nincs állandó kapcsolatban? Akár nem akarsz, akár nem tudsz megtartani, nézz vissza gyermekkorodra. Rá fog jönni, hogy egyáltalán nem tanulta meg, hogyan viselkedjen egy ilyen kapcsolatban. Miért? Nem éreztél kellő közelséget és biztonságot a szüleidtől.

Nem akarok semmilyen kapcsolatot

Úgy döntöttél, hogy nem leszel romantikus kapcsolatod. De felnőtt korodban nem jutottál ilyen megoldásra. Az alapokat már kora gyermekkorban lefektették. Gyerekként biztonságosabb volt, ha nem követelsz semmilyen érzést, mert a te szemszögedből a szüleid nem akarták megadni neked azokat. Illetve volt néhány feltételük, a "ne beszélj / viselkedj így, különben nem fogunk tetszeni".

Ön belenyugodott az emberi közelségbe, elfogadásba, biztonságba azok mellett szeretet. Tehát ahelyett, hogy felnőttként elszenvednéd a kapcsolatok fájdalmát, inkább úgy döntesz, hogy egyáltalán nem leszel velük.

Akarom, de nem tudok kapcsolatot teremteni

Másik " lehetőség" az, hogy romantikus kapcsolatra vágysz. , de maga a randevúzás nem tesz jót neked. Alábecsülöd magad, dadogsz, amikor beszélsz. Meg van győződve arról, hogy nincs mit ajánlania egy lehetséges ellenfélnek. Körülbelül amikor elhagyod az egyetemet, "feladod" az ismerkedést, és meggyőzöd magad arról, hogy valójában nincs szükséged másokra, és elég vagy egyedül az életben. örök szakítások. Kapcsolatot alakít ki, de párját legfeljebb hónapok múlva engedi újra vízre. Egy kapcsolatban nem lehet kitartani. Ebben az esetben a legegyszerűbb megoldás, ha megbízik kedvencével. Persze fennáll annak a lehetősége, hogy szakít veled, de ebben az esetben engedd el nyugodt szívvel. Ő nem az a személy, akivel tovább tudnál lépni.

Mi a helyzet egy ilyen problémával

Beazonosítottad-e magad a fent említett kategóriák valamelyikében, és szeretnél tenni valamit? erről? Két lehetőség van, és ez csak attól függ, mekkora a problémája. Próbálj meg először magadnak dolgozni. A félelmed legyőzésével.

Indítson beszélgetéseket idegenekkel, és dolgozzon azon, hogy meghívjon valakit valahova. Csak egy séta a parkban egy új baráttal. Nem kell azonnal romantikusnak lenni. Bízzon partnerében, kezdjen el kapcsolatokat építeni a munkahelyén. Jelenleg számítógép-monitoron keresztül. Nem fáj semmi. Éppen ellenkezőleg, segíthet, mert a koronavírus idején megváltoznak a társadalmi szokások, és nem kell olyan íratlan szabályok között eligazodni, amelyeket nem ismersz.

A második lehetőség jön be. játsszon, ha úgy gondolja, hogy valószínűleg maga nem fogja tudni kezelni a problémát. Vagy hajlamos vagy egyre mélyebbre süllyedni, amikor megpróbálod az első utat. Ilyen esetben ideje pszichoterapeuta segítségét kérni. Ez nem szégyen, nem beszélve egy személyes kudarcról. Ön is el fog menni az orvoshoz törött karral, és nem öngyógyít. Egy pszichoterapeuta segít azonosítani és meggyógyítani gyermekkorától tanult mintáit. Ennek köszönhetően végül képes leszel kapcsolatot találni és fenntartani.


Hasonló cikkek

A szakítás gyakran még a legmakacsabbakat is megrázza. Főleg, ha nem ők kezdeményezői a szakításnak. Neked sem kell kivételnek lenni. A legtöbb ember számára elképzelhetetlen egy új kapcsolat indítása közvetlenül a szakítás után. Tanácsot adunk a szakítás utáni gyors felépüléshez, hogy randevúzhasson valakivel.

Sosem jöttél ki jól a veled egyidős férfiakkal? Inkább az érett férfiakhoz vonzódtál, akik már szereztek némi tapasztalatot? Férfiak, akik nem hajszolnak vakon minden újat? Ma szerencsére nem minden nőt, akinek idősebb partnere van, aranyásónak bélyegeznek. Mindazonáltal egy jóval idősebb férfival való kapcsolat bizonyos nehézségekkel jár. Tekintse meg a kiemeléseket.

Gondolkozol azon, hogy együtt élj a pároddal? Hogy ez jó vagy rossz ötlet, azt csak akkor fogod megtudni, ha elkezdesz együtt élni. Vannak azonban olyan tények, amelyek legalább megmondhatják, hogy jó úton haladtok-e az együttélés felé, vagy sem. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit!

A szakítás soha nem könnyű. És még rosszabb, ha nem tudod, hogy a kapcsolatban van-e a probléma, vagy benned van. Hogyan lehet megtudni? A szakítás végleges. Tehát amíg nem vagy biztos benne, valószínűleg még mindig együtt vagytok. Hogyan rendezd el az érzéseidet, és hogyan mondd ki biztosan, hogy szakíts-e vagy sem? Van egy útmutatónk az Ön számára!

Egy közös estét tervez a párjával? Szeretnéd, ha az együtt töltött pillanatok nyugodtak lennének? Kellemes esték születnek az elégedett partnerrel eltöltött egyedi pillanatoknak köszönhetően. Tanácsot adunk, hogyan alakíts ki egy nagyszerű estét kettesben.

Akár még nem is beszélt a házasságkötésről, akár több éve vagytok együtt, minden bizonnyal sok értékes tanácsot hallottatok a boldog házasság létrehozásáról és fenntartásáról. Több pszichológust, partneredzőt és sikeres házaspárt is megkérdeztünk, mit gondolnak erről. Megcáfolták helyettünk ezeket a mítoszokat!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.