Nem lehet (romantikus) kapcsolatom

Nyomás alatt érzed magad, mert úgy érzed, találkoznod kell valakivel. A nagyszülők, a barátok és még a társadalom is állandóan a barátodról/barátnődről kérdeznek. De mi van akkor, ha nem lehet párkapcsolatod? Vagy nem is akarod? Tekintse meg a lehetséges okokat és tippeket, hogyan tud kilábalni belőle.

Ó, gyerekkor

Ön 25 évesnél idősebb, és nincs állandó kapcsolatban? Akár nem akarsz, akár nem tudsz megtartani, nézz vissza gyermekkorodra. Rá fog jönni, hogy egyáltalán nem tanulta meg, hogyan viselkedjen egy ilyen kapcsolatban. Miért? Nem éreztél kellő közelséget és biztonságot a szüleidtől.

Nem akarok semmilyen kapcsolatot

Úgy döntöttél, hogy nem leszel romantikus kapcsolatod. De felnőtt korodban nem jutottál ilyen megoldásra. Az alapokat már kora gyermekkorban lefektették. Gyerekként biztonságosabb volt, ha nem követelsz semmilyen érzést, mert a te szemszögedből a szüleid nem akarták megadni neked azokat. Illetve volt néhány feltételük, a "ne beszélj / viselkedj így, különben nem fogunk tetszeni".

Ön belenyugodott az emberi közelségbe, elfogadásba, biztonságba azok mellett szeretet. Tehát ahelyett, hogy felnőttként elszenvednéd a kapcsolatok fájdalmát, inkább úgy döntesz, hogy egyáltalán nem leszel velük.

Akarom, de nem tudok kapcsolatot teremteni

Másik " lehetőség" az, hogy romantikus kapcsolatra vágysz. , de maga a randevúzás nem tesz jót neked. Alábecsülöd magad, dadogsz, amikor beszélsz. Meg van győződve arról, hogy nincs mit ajánlania egy lehetséges ellenfélnek. Körülbelül amikor elhagyod az egyetemet, "feladod" az ismerkedést, és meggyőzöd magad arról, hogy valójában nincs szükséged másokra, és elég vagy egyedül az életben. örök szakítások. Kapcsolatot alakít ki, de párját legfeljebb hónapok múlva engedi újra vízre. Egy kapcsolatban nem lehet kitartani. Ebben az esetben a legegyszerűbb megoldás, ha megbízik kedvencével. Persze fennáll annak a lehetősége, hogy szakít veled, de ebben az esetben engedd el nyugodt szívvel. Ő nem az a személy, akivel tovább tudnál lépni.

Mi a helyzet egy ilyen problémával

Beazonosítottad-e magad a fent említett kategóriák valamelyikében, és szeretnél tenni valamit? erről? Két lehetőség van, és ez csak attól függ, mekkora a problémája. Próbálj meg először magadnak dolgozni. A félelmed legyőzésével.

Indítson beszélgetéseket idegenekkel, és dolgozzon azon, hogy meghívjon valakit valahova. Csak egy séta a parkban egy új baráttal. Nem kell azonnal romantikusnak lenni. Bízzon partnerében, kezdjen el kapcsolatokat építeni a munkahelyén. Jelenleg számítógép-monitoron keresztül. Nem fáj semmi. Éppen ellenkezőleg, segíthet, mert a koronavírus idején megváltoznak a társadalmi szokások, és nem kell olyan íratlan szabályok között eligazodni, amelyeket nem ismersz.

A második lehetőség jön be. játsszon, ha úgy gondolja, hogy valószínűleg maga nem fogja tudni kezelni a problémát. Vagy hajlamos vagy egyre mélyebbre süllyedni, amikor megpróbálod az első utat. Ilyen esetben ideje pszichoterapeuta segítségét kérni. Ez nem szégyen, nem beszélve egy személyes kudarcról. Ön is el fog menni az orvoshoz törött karral, és nem öngyógyít. Egy pszichoterapeuta segít azonosítani és meggyógyítani gyermekkorától tanult mintáit. Ennek köszönhetően végül képes leszel kapcsolatot találni és fenntartani.


Hasonló cikkek

Elhaladt már valaki mellett az utcán, és hetekig nem tudta kiverni a fejéből? Vagy emlékszel még egy barátodra az óvodából? Hogyan tud egyesek ilyen könnyen emlékezni rájuk? A karizma, a megjelenés és a karakter sok mindenre képes, de nem mindenre. Ennek az öt tulajdonságnak van a legnagyobb érdeme.

Mindegyikünk szeretné, ha szerelme örökké tartana. Sajnos szomorú tény, hogy a házasságok több mint fele nem tartós. Te is köztük vagy? Sokat írtak már a különválásról és a válásról, és ezek leküzdéséről. De mi a helyzet a dolgok gyakorlati oldalával?

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

A férfiak hűtlensége gyakorlatilag általános. De a nők is lehetnek hűtlenek. És azt is, hogy azok. Érdekelne, hogy van-e otthon ilyen partner?

Évente többször dönti el, hogy mit vesz férjének, fiának, apjának, nagybátyjának vagy más férfinak? Volt már olyan kétségbeesett, mert a legjobb ajándékokat nem lehet becsomagolni? Ráadásul mit vegyenek, ha már mindenük megvan, amire szükségük van? Ne ess kétségbe! Csak egy kis türelem kell hozzá, és biztosan kitalál valamit. Egy kis útmutatót hozunk, amely segít kiválasztani a legjobb ajándékot a férfinak.

Mit jelent valójában a párkapcsolati (házassági) háromszög? Hogyan kezeld azt a helyzetet, amelyben részese vagy? Olvass, és megtudod!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.