Közös lakás, vagy mindenki saját?

Valószínűleg minden pár előbb-utóbb elkezd foglalkozni azzal a helyzettel, hogy összeköltözzenek-e vagy sem. A kiköltözés természetes lépésnek tűnik, de az utóbbi években gyakran volt az a tendencia, hogy két szerelmes ember randevúznak, de a saját otthonukban maradnak. Van néhány tagadhatatlan előnye. Tudja, milyen?

Adatvédelem

Bár nem úgy tűnik, minden embernek szüksége van pillanatokra, hogy egy másik lény érintése mellett a magányt is élvezze. Bármilyen okból kifolyólag – szeretne gyertyákkal meditálni az egész lakásban, takarítani, miközben hangosan énekel régi dalokat fiatal korából, D-kategóriás filmeket nézni és közben sírni... A lehetőségek végtelenek, és egyedül a tiéd. A saját lakásodban bármikor foglalkozhatsz velük, függetlenül attól, hogy szerelmed mit gondol erről.

Ez a TE életed

Nagyanyáinknak valószínűleg nem tetszene. De bizonyított tény, hogy a jelenlegi generáció nem szeret alkalmazkodni. És ez mindenben! És pontosan ez a probléma. Az élet egy párban a megegyezésről és a kompromisszumokról szól. Ha külön éltek, még ha egy pár vagytok is, akkor is van elég helyetek a saját életetek számára. Nem kell engedélyt kérnie, ha egy barátját meghívhatja otthonába kávéra vagy italra. Csak azt csinálja, amit szeretne.

Az Ön fiókja az Ön fiókja

Természetesen még ha külön él is, akkor is befektet a szeretőjébe. Ajándékok, vacsorák, apróságok, amelyek boldoggá tesznek. Ezt biztosan nem bocsátod meg magadnak. De senki sem tudja ellenőrizni, hogy vett-e még egy pár cipőt vagy egy harmadik drónmodellt. Az, hogy mit költesz a másik félre, teljes mértékben rajtad múlik. A többiről pedig senki sem beszélhet veled. Közös lakásban (vagy házasságban) már nem tudod könnyen "elrejteni" a problémát csak magadnak.

Nincs az unalom veszélye

Bárhogy is legyen , az önálló életvitel mellett végképp nem áll fenn az unalom veszélye. Az egy lakásban való találkozás közvetlenül ösztönzi a rutin kialakítását. És hogyan folytatódik egy ilyen kapcsolat? Mielőtt észrevennéd, találkozni fogsz a reggelinél, este pedig kimerülten az ágy oldalára borulsz. Kényelmes, de ugyanakkor meglehetősen veszélyes. A saját otthonoddal mindig legalább egy kis erőfeszítést kell tenned, hogy találkozz a szerelmeddel. És nem csak a megjelenésről beszélünk, hanem a felkelésről és a lakás elhagyásáról is. Ha külön élsz, értékesebb vagy, és minden találkozást annál jobban vársz.

És mi van veled? Neked melyik minta áll jobban? Közös nappali vagy két külön lakás?


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. Évszázadok során azonban kikristályosodtak a tanácsaink, amelyek ilyen vagy olyan formában mindig működnek. Nézz meg 7 garantált tippet a boldog kapcsolat megőrzéséhez.

A szellemkép modern szó egy régi kellemetlenségre. Valaki az életedben hirtelen abbahagyja az írást, a hívást, a telefonálást. Mi van ezzel?

Egy kapcsolat nagyon bonyolult dolog, és senki sem tudja tökéletesen kezelni. Néha túl fáradt vagy ahhoz, hogy meleg vacsorát főzz partnerednek, tölts egy pohár bort, és győződj meg arról, hogy a futballcsapata nyer. Szerencsére nem kell. Olvasd el ezt az 5 apróságot, ami nem kerül sokba, és ő a karján visz értük.

Sok ember kényelmetlenül érzi magát, amikor meg kell kérnie valakitől valamit. Bármi is legyen az – munkahelyi emelés, barátok segítségének kérése, vagy bármi más kapcsolatban. Négy egyszerű lépésben tanácsot adunk, hogyan mondd el, amit akarsz.

Mindannyian különbözőek vagyunk, és valami más bosszant minket. Van azonban bennünk valami közös. Mindannyian emberek vagyunk. És bizonyos dolgok mindannyiunkat idegesítenek. Bizonyos kijelentéseket vagy követeléseket egyszerűen nem tolerálnak egy kapcsolatban. Melyek azok? Mi az, amit szívesebben soha ne mondanál ki a szádon?

Nem igazán szeret hazajönni egy ideje? Nem tudod miért, de valami zavar a jelenlegi kapcsolatodban? Nem akarsz szakítani, mert még mindig szereted a párodat? Szóval mi van ezzel? Ne ess kétségbe! Útmutatást adunk a párkapcsolat leggyakoribb problémáinak egyszerű megoldásához.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.