Soha senki nem mondta nekem, hogy szeret

Szeretlek, szeretlek, szeretlek! Szinte minden nap hallja valaki ezt a két szót. Egyesek számára teljes ritkaságnak számítanak. Vannak, akik ki sem tudják ejteni, mások számára haszontalanok. Hogy vagy? Be tudod vallani szerelmedet a párodnak? A párod be tudja vallani neked? Vagy te azok közé tartozol, akiknek soha nem mondták, hogy szeretnek? Mit csinálsz rosszul?


Lehet, hogy furcsán hangzik, de vannak közöttünk olyanok, akik még mindig nem tudják, milyen érzés szeretve lenni. És nem azokra a tinédzserekre gondolunk, akiknek még van idejük a szó valódi értelmében vett „szerelemre”. Gyakran tapasztaljuk, hogy még a harmincas-negyvenes éveiben is előfordulhat, hogy néhányan nem tudják, milyen, ha azt mondják, hogy valaki szeret. Miért van ez így?

A "rossz" partnereket választod

Nem az lesz a probléma, hogy még nem találkoztál olyan partnerrel, akivel szívesen kezdenél valamit. Sokkal inkább az, hogy melyik partnerrel próbáltad felépíteni a kapcsolatot. Sokan rosszul választják meg partnerüket. Elkezdenek randevúzni legjobb barátaikkal, legközelebbi ismerőseik családtagjával, felettesükkel vagy olyan személlyel, akit csak a szex érdekel. Az ilyen kapcsolatok (kivételektől eltekintve) nem tartanak sokáig. Ezért előre látható, hogy az ilyen kapcsolatok nem fognak mélyebb érzéseken alapulni, vagy véget érnek, mielőtt az igazi szerelem kialakulna közöttetek. A legtöbb ilyen kapcsolat romantikus kapcsolaton fog alapulni, és az ilyen kapcsolatokban általában inkább a szexről van szó, mint arról, hogyan érzel egymás iránt.

Lehet, hogy idegenkedsz a randevúzással szemben.

Lehet, hogy akkoriban csak olyan partnerekkel találkozol, akiknek a szerelmed csak egyoldalú kapcsolat. Lehet, hogy az évek során idegenkedés alakult ki benned a randevúzással szemben. Talán olyan partnereket keresel, akik csak egy éjszakát szeretnének veled tölteni. Talán félsz egy újabb kudarctól vagy az elutasítástól, és ezért szívesebben maradsz egyedül, mint párban. Sok oka lehet annak, hogy nem találja meg az igazit.

A partner nem tudja szóban kifejezni irántad érzett szeretetét

Ha azonban úgy érzi, hogy együtt él egy személlyel, aki rendben van veled, de még mindig hiányzik a megnyugvás, hogy szeret téged a kapcsolatban, cselekedj. Ha ez zavar, próbálj meg beszélni a partnereddel arról, hogy mit érez irántad. Előfordulhat, hogy az irántad érzett szerelme erősebb, mint gondolnád, egyszerűen nem tudja szavakkal kifejezni.

Ne feledd, hogy a szeretet nem csak szavakban, hanem tettekben is kifejeződik. Valaki természetes beszéd, minden nap elmondhatja, mennyire szeret, és megcsal, vagy egyáltalán nem tisztel. Ellenkezőleg, aki nem tudja kimondani azt a szót, hogy "szeretlek", de kedvesen bánik veled, tisztel, minden élethelyzetben hajlandó segíteni, a támaszod, stb., az lehet az, aki valójában téged szeret a legjobban. Gondold át, hogy fontosabb-e számodra, hogy a partnered hogyan bánik veled, vagy azt a két erőteljes szót mondja neked minden nap, amelyek a szerelmet bizonyítják.

Ezért fontos felismerni, hogy melyikben a partnered beszél. Ha tudod, hogy mindenekelőtt szeret téged, akkor többé nem lesz szükséged a „szeretlek” vallomásra. A legtöbb partner számára sokkal fontosabb, hogy tudja, mi van a párjában, mint amikor a párja nap mint nap biztosítja, hogy mennyire szereti, és ugyanakkor tudják, hogy egy szemernyi igazság sincs benne.


Hasonló cikkek

Senki sem tudja felajánlani neked a női szív kulcsát. Amit azonban kínálunk, az az olyan dolgok listája, amelyek segítségével nagyon gyorsan közelebb kerülhet a szívéhez. Miről van szó?

Van számos beteljesületlen álma? Szeretnél valami izgalmasat megtapasztalni, de még mindig nincs kedve hozzá? Egész életedben másra gondolsz, nem magadra? Nem azt csinálod, amit szeretnél, mert a párod nem élvezi? Nem akarsz munkahelyet váltani, mert sajnálod a főnöködet? Nem szívesen végez bizonyos tevékenységeket csak azért, mert fél attól, amit a körülötted lévők mondanak? Akkor nagy hibát követsz el.

Akár még nem is beszélt a házasságkötésről, akár több éve vagytok együtt, minden bizonnyal sok értékes tanácsot hallottatok a boldog házasság létrehozásáról és fenntartásáról. Több pszichológust, partneredzőt és sikeres házaspárt is megkérdeztünk, mit gondolnak erről. Megcáfolták helyettünk ezeket a mítoszokat!

Minden nap lehetőségünk van sok új dolgot megtanulni. Lehetőségünk van arra is, hogy egy sor érdekes emberrel találkozzunk. Az pedig, hogy az adott helyzetből mit veszünk ki, rajtunk múlik. Azok, akik egész életükben negatívan gondolkodnak, valószínűleg soha nem lesznek boldogok. Aki a rosszban is talál valami jót, az biztosan meg fogja tapasztalni az igazi boldogságot. Programozd be az életed egy pozitív hullámra!

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Amikor a bájról és a manipulációról beszélünk, gyakran csak nagyon vékony a határvonal közöttük. A legtöbb pszichopata és szociopata első pillantásra erősen elbűvölő volt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek vonzó személyisége, manipulatív természetű.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.