Soha senki nem mondta nekem, hogy szeret

Szeretlek, szeretlek, szeretlek! Szinte minden nap hallja valaki ezt a két szót. Egyesek számára teljes ritkaságnak számítanak. Vannak, akik ki sem tudják ejteni, mások számára haszontalanok. Hogy vagy? Be tudod vallani szerelmedet a párodnak? A párod be tudja vallani neked? Vagy te azok közé tartozol, akiknek soha nem mondták, hogy szeretnek? Mit csinálsz rosszul?


Lehet, hogy furcsán hangzik, de vannak közöttünk olyanok, akik még mindig nem tudják, milyen érzés szeretve lenni. És nem azokra a tinédzserekre gondolunk, akiknek még van idejük a szó valódi értelmében vett „szerelemre”. Gyakran tapasztaljuk, hogy még a harmincas-negyvenes éveiben is előfordulhat, hogy néhányan nem tudják, milyen, ha azt mondják, hogy valaki szeret. Miért van ez így?

A "rossz" partnereket választod

Nem az lesz a probléma, hogy még nem találkoztál olyan partnerrel, akivel szívesen kezdenél valamit. Sokkal inkább az, hogy melyik partnerrel próbáltad felépíteni a kapcsolatot. Sokan rosszul választják meg partnerüket. Elkezdenek randevúzni legjobb barátaikkal, legközelebbi ismerőseik családtagjával, felettesükkel vagy olyan személlyel, akit csak a szex érdekel. Az ilyen kapcsolatok (kivételektől eltekintve) nem tartanak sokáig. Ezért előre látható, hogy az ilyen kapcsolatok nem fognak mélyebb érzéseken alapulni, vagy véget érnek, mielőtt az igazi szerelem kialakulna közöttetek. A legtöbb ilyen kapcsolat romantikus kapcsolaton fog alapulni, és az ilyen kapcsolatokban általában inkább a szexről van szó, mint arról, hogyan érzel egymás iránt.

Lehet, hogy idegenkedsz a randevúzással szemben.

Lehet, hogy akkoriban csak olyan partnerekkel találkozol, akiknek a szerelmed csak egyoldalú kapcsolat. Lehet, hogy az évek során idegenkedés alakult ki benned a randevúzással szemben. Talán olyan partnereket keresel, akik csak egy éjszakát szeretnének veled tölteni. Talán félsz egy újabb kudarctól vagy az elutasítástól, és ezért szívesebben maradsz egyedül, mint párban. Sok oka lehet annak, hogy nem találja meg az igazit.

A partner nem tudja szóban kifejezni irántad érzett szeretetét

Ha azonban úgy érzi, hogy együtt él egy személlyel, aki rendben van veled, de még mindig hiányzik a megnyugvás, hogy szeret téged a kapcsolatban, cselekedj. Ha ez zavar, próbálj meg beszélni a partnereddel arról, hogy mit érez irántad. Előfordulhat, hogy az irántad érzett szerelme erősebb, mint gondolnád, egyszerűen nem tudja szavakkal kifejezni.

Ne feledd, hogy a szeretet nem csak szavakban, hanem tettekben is kifejeződik. Valaki természetes beszéd, minden nap elmondhatja, mennyire szeret, és megcsal, vagy egyáltalán nem tisztel. Ellenkezőleg, aki nem tudja kimondani azt a szót, hogy "szeretlek", de kedvesen bánik veled, tisztel, minden élethelyzetben hajlandó segíteni, a támaszod, stb., az lehet az, aki valójában téged szeret a legjobban. Gondold át, hogy fontosabb-e számodra, hogy a partnered hogyan bánik veled, vagy azt a két erőteljes szót mondja neked minden nap, amelyek a szerelmet bizonyítják.

Ezért fontos felismerni, hogy melyikben a partnered beszél. Ha tudod, hogy mindenekelőtt szeret téged, akkor többé nem lesz szükséged a „szeretlek” vallomásra. A legtöbb partner számára sokkal fontosabb, hogy tudja, mi van a párjában, mint amikor a párja nap mint nap biztosítja, hogy mennyire szereti, és ugyanakkor tudják, hogy egy szemernyi igazság sincs benne.


Hasonló cikkek

Egy olyan kapcsolatban élsz, amely nem elégíti ki jól magad, és tétovázol, hogyan kezeld a házasságodat? Válás vagy mégis megpróbálja megmenteni a kapcsolatát? Ha a párkapcsolatodban nem működnek a dolgok, ez a cikk neked szól!

Ha a férfiak nem elégedettek egy kapcsolatban, akkor szakítanak. Soha nem csinálják ok nélkül. Néha egyetlen ok is elég. De általában több van belőlük egyszerre. Érdekel, melyek a szakítás leggyakoribb okai?

A nők és a férfiak gyakran nem értik meg egymást. Ennek rovására partneri nézeteltérések lépnek fel, néha túl drámaian. Az egyik nem érti a másikat, és mindketten kitartanak a véleményük mellett. Megmondjuk, miért.

Egy kis féltékenység egy kapcsolatban nem árt. Akár azt is mondhatjuk, hogy kellemes lehet. A partnered a féltékenységen keresztül mutatja meg, mennyire törődik veled. De ez a szép féltékenység az elpirulásra korlátozódik, olyan gesztusokra, mint a kézfogás vagy az "ellenség" oldalának bökdelése. A szeretőd rendszeresen jeleneteket készít veled, megtiltja, hogy kimenj a barátaiddal, és folyamatosan hív, ha nélküle vagy egy rendezvényen? Tanulja meg elsajátítani a következő lépéseket, és szabadítsa el a féltékenységet partnerétől!

A Cseh Köztársaságban minden második házasság elvált. Az emberek nem rohannak bele a házasságba, mint régen. Ilyen válási arány mellett nincs min csodálkozni. Ennek köszönhetően egyre több pár dönt úgy, hogy az úgynevezett kutyakönyv szerint él. Férj és feleségként élnek együtt, csak nem házasok. De mi van akkor, ha gyerekek jönnek a kapcsolatba? És mi a helyzet ma a nem házas párok szemszögéből?

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Minden elutasítás fáj, és mindig meg kell küzdeni vele.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.