Soha senki nem mondta nekem, hogy szeret

Szeretlek, szeretlek, szeretlek! Szinte minden nap hallja valaki ezt a két szót. Egyesek számára teljes ritkaságnak számítanak. Vannak, akik ki sem tudják ejteni, mások számára haszontalanok. Hogy vagy? Be tudod vallani szerelmedet a párodnak? A párod be tudja vallani neked? Vagy te azok közé tartozol, akiknek soha nem mondták, hogy szeretnek? Mit csinálsz rosszul?


Lehet, hogy furcsán hangzik, de vannak közöttünk olyanok, akik még mindig nem tudják, milyen érzés szeretve lenni. És nem azokra a tinédzserekre gondolunk, akiknek még van idejük a szó valódi értelmében vett „szerelemre”. Gyakran tapasztaljuk, hogy még a harmincas-negyvenes éveiben is előfordulhat, hogy néhányan nem tudják, milyen, ha azt mondják, hogy valaki szeret. Miért van ez így?

A "rossz" partnereket választod

Nem az lesz a probléma, hogy még nem találkoztál olyan partnerrel, akivel szívesen kezdenél valamit. Sokkal inkább az, hogy melyik partnerrel próbáltad felépíteni a kapcsolatot. Sokan rosszul választják meg partnerüket. Elkezdenek randevúzni legjobb barátaikkal, legközelebbi ismerőseik családtagjával, felettesükkel vagy olyan személlyel, akit csak a szex érdekel. Az ilyen kapcsolatok (kivételektől eltekintve) nem tartanak sokáig. Ezért előre látható, hogy az ilyen kapcsolatok nem fognak mélyebb érzéseken alapulni, vagy véget érnek, mielőtt az igazi szerelem kialakulna közöttetek. A legtöbb ilyen kapcsolat romantikus kapcsolaton fog alapulni, és az ilyen kapcsolatokban általában inkább a szexről van szó, mint arról, hogyan érzel egymás iránt.

Lehet, hogy idegenkedsz a randevúzással szemben.

Lehet, hogy akkoriban csak olyan partnerekkel találkozol, akiknek a szerelmed csak egyoldalú kapcsolat. Lehet, hogy az évek során idegenkedés alakult ki benned a randevúzással szemben. Talán olyan partnereket keresel, akik csak egy éjszakát szeretnének veled tölteni. Talán félsz egy újabb kudarctól vagy az elutasítástól, és ezért szívesebben maradsz egyedül, mint párban. Sok oka lehet annak, hogy nem találja meg az igazit.

A partner nem tudja szóban kifejezni irántad érzett szeretetét

Ha azonban úgy érzi, hogy együtt él egy személlyel, aki rendben van veled, de még mindig hiányzik a megnyugvás, hogy szeret téged a kapcsolatban, cselekedj. Ha ez zavar, próbálj meg beszélni a partnereddel arról, hogy mit érez irántad. Előfordulhat, hogy az irántad érzett szerelme erősebb, mint gondolnád, egyszerűen nem tudja szavakkal kifejezni.

Ne feledd, hogy a szeretet nem csak szavakban, hanem tettekben is kifejeződik. Valaki természetes beszéd, minden nap elmondhatja, mennyire szeret, és megcsal, vagy egyáltalán nem tisztel. Ellenkezőleg, aki nem tudja kimondani azt a szót, hogy "szeretlek", de kedvesen bánik veled, tisztel, minden élethelyzetben hajlandó segíteni, a támaszod, stb., az lehet az, aki valójában téged szeret a legjobban. Gondold át, hogy fontosabb-e számodra, hogy a partnered hogyan bánik veled, vagy azt a két erőteljes szót mondja neked minden nap, amelyek a szerelmet bizonyítják.

Ezért fontos felismerni, hogy melyikben a partnered beszél. Ha tudod, hogy mindenekelőtt szeret téged, akkor többé nem lesz szükséged a „szeretlek” vallomásra. A legtöbb partner számára sokkal fontosabb, hogy tudja, mi van a párjában, mint amikor a párja nap mint nap biztosítja, hogy mennyire szereti, és ugyanakkor tudják, hogy egy szemernyi igazság sincs benne.


Hasonló cikkek

Úgy érzi, hogy az élete értéktelen? Hogy a sztereotípia, a stressz és a negativizmusod megöl? Ha igen, próbáljon meg néhány változtatást végrehajtani az életében. Látni fogja, hogy sokkal jobban fog menni. Nemcsak a magánéletben és a szakmai életben, hanem a párkapcsolatban is. Minden nagyon szorosan összefügg.

Szinte soha nincs ideje rád. Miért? Nem vagyok kíváncsi rá? Mindig vele akarok lenni, de ő folyamatosan taszít. Tudod? Nem tudod mennyi időt kellene együtt töltened egy boldog kapcsolathoz? Tanácsot adunk.

Minden kapcsolat általában szép az elején. Idővel azonban az első nézeteltérések a kapcsolatokban jelentkeznek. Olyan helyzetekbe kerülsz a pároddal, amelyek stresszes próbák lesznek a kapcsolatod számára. Megmutatjuk, mire gondolunk.

Tetszik egymásnak. Hasonló az érdeklődési köröd, együtt jártok kultúrára, együtt mentek nyaralni. Ha akarod, akár együtt is töltheted az éjszakát. Nem lenne furcsa, ha nem élnél külön. Ha mindketten saját otthonukban élnek, gondoskodnak a háztartásukról, és csak akkor látogatják meg egymást, ha mindketten akarják, akkor vegyes életet éltek.

Az egyoldalú szerelem mindig fáj, és nem számít, ha a másik nem akarta, nem tudta, habozott vagy teljesen máshogy képzelte el veled a szerelmet. A szerelem viszontagságai béklyók. Hogyan lehet tehát elfelejteni a beteljesületlen érzéseket, és hogyan lehet elszakadni a boldogtalan szerelemtől?

Mindannyian különbözőek vagyunk, és valami más bosszant minket. Van azonban bennünk valami közös. Mindannyian emberek vagyunk. És bizonyos dolgok mindannyiunkat idegesítenek. Bizonyos kijelentéseket vagy követeléseket egyszerűen nem tolerálnak egy kapcsolatban. Melyek azok? Mi az, amit szívesebben soha ne mondanál ki a szádon?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.