Tanulj meg nem féltékenykedni!

Ön azok közé tartozik, akik állandóan féltékenyek a partnerükre? Zavar, ha a szerelmed egy nálad sokkal vonzóbb valaki körül forog? Akkor vigyázz, ne csinálj felesleges féltékenységi jeleneteket. Megtörténhet, hogy a partnered elhagy miattuk, és csak a sírásra van szemed.

Miért vagy egyáltalán féltékeny?

A féltékenység leggyakoribb oka általában az, hogy te ne bízz magadban eléggé. Az alacsony önbecsülés féltékennyé tesz minden karcsúbb, szebb vagy jobb testalkatú nőre, vagy minden jóképű, izmos férfira, aki az utadba kerül. Az önbizalom hiánya csodákra képes.

A féltékenység másik gyakori oka, hogy rossz tapasztalatai vannak a hűtlenséggel kapcsolatban egy jelenlegi vagy korábbi kapcsolatból, és fél, hogy ilyen helyzetek nem fordulnak elő többé.

Hogyan tanuljuk meg, hogy ne. féltékenynek lenni?

Legyél önmagad

Először is fontos, hogy megtanuld önmagad lenni. Mit jelent? A lényeg az, hogy ne függj a másik féltől, és az egész életed ne csak körülötte forogjon. Ne hívd a szerelmedet egész nap. Azt a benyomást keltheti, hogy te irányítod őt. Továbbá ne írj neki ötpercenként SMS-t. Az ilyen "kergetés" nagyon idegesítő.

Ha gondja van azzal, hogy a házastársnak hat órakor kellett volna jönnie, és hat óra elmúlt tíz perccel, akkor nyugodtan. Semmit nem jelent. Ne próbáljon azonnal történeteket kitalálni arról, hogy hol és kivel van. Ez értelmetlen. Csak magadnak ártasz, és tönkreteszed a korábban jól működő kapcsolatodat. Próbálja száműzni ezeket a kellemetlen hűtlenségi gondolatokat. Próbálj csak magadra koncentrálni. Rövidítse le szerelmére való várakozást egy olyan tevékenységgel, amelyet élvez. Menj el futni, kapcsold be a rádiót, áztass egy habfürdőben, olvass egy könyvet. Rá fogsz jönni, hogy pillanatnyilag különböző ötletekkel fogsz előállni, és kerülöd a vitát, ami biztosan követni fog, ha szerelmed visszatér.

Ne keress minden mögött a flörtölést

A A következő lépés a felesleges féltékenységi jelenetek abbahagyásához az, hogy nem szabad azonnal minden mögött flörtölési vagy szexuális lehetőséget látni. Cseveg a párod ellenkező nemű személlyel? Kapott egy sms-t, amire válaszol? Időnként odafordul valakihez, aki vonzó? Igen? Nincs ezzel semmi baj. Nézni és beszélni végül is emberi dolog. Gondolja át, hogy Ön is ezt teszi-e, és csak ezután vonjon le következtetéseket. Mindenki szeret pár mondatot váltani valakivel, aki kedves, mindenki néha ránéz egy-egy emberre, aki valamilyen szempontból érdekes. Mindenki kap sms-t, mindenkit időnként hívnak. Ha te is így viselkedsz, nincs okod féltékenynek lenni a kedvesedre.

Ne kövesd a partneredet

Követned kell partnered minden mozdulatát, hogy ne nem hiányzik valami? Figyeled, mikor borotválkozik, mikor szagol, mit vesz fel, amikor kimegy? Állandóan azt kérdezed tőle, hogy hol és kivel volt, hova megy és mikor jön vissza? Rendszeresen megnézed a Facebook profilját? Nyomon követed, hogy kinek LIKELT a fotói és a bejegyzései? Rendszeresen olvassa a megjegyzéseit, hogy tájékozódjon? Időnként meg kell néznie a mobiltelefonját vagy az e-mailjét? Ha igen, akkor baj van. Nem bízol a kedvesedben. Leskelődés helyett kommunikálj egymással. Dolgozz az önbizalmadon. Ellenkező esetben a kapcsolatod rosszul végződhet. Azzal, hogy fölöslegesen gyanakodsz a szerelmedre, előbb-utóbb odáig viszed, hogy tényleg elkezd megcsalni, vagy inkább egyből elhagy.

Senki nem akar együtt élni valakivel, aki mindenről felesleges jeleneteket csinál, és minden lépésnél úgymond "kergeti" a párját. Egy féltékeny emberrel egyáltalán nem könnyű az élet.


Hasonló cikkek

Mit jelent valójában a párkapcsolati (házassági) háromszög? Hogyan kezeld azt a helyzetet, amelyben részese vagy? Olvass, és megtudod!

Egy egészséges kapcsolatban a partnerek olyan dolgokról beszélnek, amelyekkel foglalkozni kell. Nem tesznek keresztbe nekik. Ez azt jelenti, hogy néha egy kellemetlen igazságot kell elmondaniuk egymásnak. De van különbség, ha csak kritizál, vagy higgadtan, esetleg megoldási javaslattal közli. A bántó becsmérlő kritika nagyon könnyen tönkreteheti még a legjobban működő párkapcsolatot is.

A viták nem kerülhetők el semmilyen partnerségben. Néha vitának kell kitörnie köztetek. Ez "egészséges" és teljesen normális. Kitisztul majd a levegő köztetek, és utána lelkileg is jobban érzed majd magad. Valakit szidni egyszerűen kellemes dolognak adnak nekünk. De mit tegyünk, hogy az első vitánk ne az utolsó legyen? Mutatunk 5 dolgot, amit vita után kerülni kell!

Az asszonyról azt mondják, hogy ő a családi tűzhely őre. Azt is állítják, hogy biológiailag az a vágy, hogy csak egy állandó szexuális partner legyen. Az utóbbi években azonban a nők viselkedése gyakran eltér ettől az állítástól. A nők egyre hűtlenebbek. Mi készteti a szebbik nemet a hűtlenségre?

Úgy érzi, hogy valami nem stimmel a kapcsolatában? Gondolod, hogy a párodnak viszonya van? Gondolod, hogy hirtelen furcsán viselkedik? Tanácsot adunk, hogyan tudhatja meg egyszerűen és majdnem 100%-osan, hogy szerelmének van valaki más is rajtad kívül.

Nem igazán szeret hazajönni egy ideje? Nem tudod miért, de valami zavar a jelenlegi kapcsolatodban? Nem akarsz szakítani, mert még mindig szereted a párodat? Szóval mi van ezzel? Ne ess kétségbe! Útmutatást adunk a párkapcsolat leggyakoribb problémáinak egyszerű megoldásához.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.