Fontos szabályok a boldog kapcsolathoz

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Legalábbis ezt mondják. De az igazság az, hogy minden véglet káros. A túl sok szabály elfojtja a szerelmet, amíg teljesen el nem fojtja. De a teljes hiányuk is pusztító. Milyen szabályokra van szükséged ahhoz, hogy hosszú és boldog legyen a kapcsolatod?

Mit tartasz hűtlenségnek

Milyen kérdést teszel fel magadnak? De ez a szabály nem arról szól, hogy lehet-e fordulni. A lényeg a fontos! Konkrétan: mit gondolsz te és társad hűtlenségnek? Valaki hűtlenségnek tekinti a tökéletes szexet egy idegennel. De egy másik már akkor érzi magát becsapva, amikor kedvese kétértelműen a pincérre kacsint az étteremben. Fontos, hogy elmondjuk egymásnak, mikor még jó a partnered viselkedése, és mikor ellentétes a viselkedése az Ön dolgaival.

Ki és mikor fizet?

Te nem nem kell kézben tartania a közös háztartás minden kiadását. De készíts egy listát a legfontosabb dolgokról, és beszéljétek meg. Kezdésként tisztázza, hogy csak egy közös fiókja lesz-e, vagy mindannyian. Hogyan osztja meg a háztartás költségeit, ha egyikőtök lényegesen többet keres, mint a másik? Hogyan kezeli a váratlan közös kiadásokat, például egy elromlott kazánt? Adja hozzá a sajátját ehhez a három alapkérdéshez.

Háztartás

A házimunka megosztása jelentős probléma volt nagyjából az 1920-as évektől a múlt század végéig. Két felfogás, nevezetesen, hogy a nő kizárólag a háztartásról gondoskodik, és a modern érzékenység, ellentmondott egymásnak. Ma egy kicsit könnyebb dolgunk, de meg kell állapodni bizonyos szabályokban. Ki és mennyiért gondoskodik a háztartásról? Ne feltételezze, hogy partnere kifogy a tippekből. El kell mondanod egymásnak "hangosan", hogy mi az elképzelésed arról, hogy te és ő mit fog tenni. Gyerünk.

Közös idő

Ha már együtt éltek, akkor butaság negyed évre előre leírni a dátumokat, amikor találkoztok. Csak hát ha van íz, van íz, ha nem, akkor egyedül vagy. Igazság? Most itt. Ez a szabály mindig alkalmazkodik a helyzethez, ezért a legnehezebb valahogyan megállapítani. De minél több erőfeszítést tesz neki, annál valószínűbb, hogy valóban kiegyensúlyozott és elégedett kapcsolatot talál. Hány estét szeretnél együtt tölteni? Elég, ha este otthon látjátok egymást, vagy szeretnétek hetente legalább egy napot együtt elmenni valahova (mozi, vacsora, koncert, kiállítás, sport, kirándulás...)? Milyen gyakran fogjátok hívni egymást, ha valamelyikőtök üzleti úton van? Amikor csak egy kicsit is bizonytalannak vagy elhanyagoltnak érzed magad, mondd ki. Ne várja el, hogy partnere magától rájön.


Hasonló cikkek

Munka közben találkozott a partnerével? Volt már lehetősége, hogy ugyanazon a munkahelyen dolgozzon? Vállalkozást szeretnél indítani egy partnerrel? Akár már régóta dolgoztok együtt, akár csak most készülök együtt dolgozni, figyeljen! Jó ötlet, vagy a mondás, hogy mindkét partnernek ugyanaz a munkája = kapcsolatgyilkos?

Szeretnél megöregedni ezzel a férfival az oldalán? De nem félsz elsőként felhozni a témát: közös lakás, esküvő és gyerekek? Röviden: normális családi élet? Összeírtunk neked 5 jelet, amelyek alapján megállapíthatod, hogy a férfid le akar telepedni.

Beleszerettél álmaid férfijába, de nem tudod, hogy ő is érez-e hasonló érzéseket irántad? Tanácsot adunk, hogyan mondd el, hogy nem csak te vagy szerelmes, hanem a párod is.

Annyira beszélnek a szerelemről, hogy fogalmunk sincs, mi igaz és mi nem. A barátok közötti pletykáktól a romantikus filmeken át az elvált rokonok cinikus elítéléséig. Melyek a legveszélyesebbek? Melyik pusztíthat el?

A férfiaknak is megvannak a napjaik, és nem akarnak beszélni a partnereikkel. Ilyen helyzetekben inkább csendben maradnak. Soha nem csinálják ok nélkül. Olvassa el, mi készteti őket leggyakrabban arra, hogy megtagadják a nőkkel való kommunikációt.

Ez a pszichológiai elmélet sok mindent megmagyarázhat arról, hogyan alakítunk ki és kezelünk kapcsolatokat. Miért vonzódunk bizonyos emberekhez, miért sikerül vagy nem sikerül a kapcsolataink, és miért jelennek meg újra és újra hasonló problémaminták a kapcsolatainkban.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.