Fontos szabályok a boldog kapcsolathoz

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Legalábbis ezt mondják. De az igazság az, hogy minden véglet káros. A túl sok szabály elfojtja a szerelmet, amíg teljesen el nem fojtja. De a teljes hiányuk is pusztító. Milyen szabályokra van szükséged ahhoz, hogy hosszú és boldog legyen a kapcsolatod?

Mit tartasz hűtlenségnek

Milyen kérdést teszel fel magadnak? De ez a szabály nem arról szól, hogy lehet-e fordulni. A lényeg a fontos! Konkrétan: mit gondolsz te és társad hűtlenségnek? Valaki hűtlenségnek tekinti a tökéletes szexet egy idegennel. De egy másik már akkor érzi magát becsapva, amikor kedvese kétértelműen a pincérre kacsint az étteremben. Fontos, hogy elmondjuk egymásnak, mikor még jó a partnered viselkedése, és mikor ellentétes a viselkedése az Ön dolgaival.

Ki és mikor fizet?

Te nem nem kell kézben tartania a közös háztartás minden kiadását. De készíts egy listát a legfontosabb dolgokról, és beszéljétek meg. Kezdésként tisztázza, hogy csak egy közös fiókja lesz-e, vagy mindannyian. Hogyan osztja meg a háztartás költségeit, ha egyikőtök lényegesen többet keres, mint a másik? Hogyan kezeli a váratlan közös kiadásokat, például egy elromlott kazánt? Adja hozzá a sajátját ehhez a három alapkérdéshez.

Háztartás

A házimunka megosztása jelentős probléma volt nagyjából az 1920-as évektől a múlt század végéig. Két felfogás, nevezetesen, hogy a nő kizárólag a háztartásról gondoskodik, és a modern érzékenység, ellentmondott egymásnak. Ma egy kicsit könnyebb dolgunk, de meg kell állapodni bizonyos szabályokban. Ki és mennyiért gondoskodik a háztartásról? Ne feltételezze, hogy partnere kifogy a tippekből. El kell mondanod egymásnak "hangosan", hogy mi az elképzelésed arról, hogy te és ő mit fog tenni. Gyerünk.

Közös idő

Ha már együtt éltek, akkor butaság negyed évre előre leírni a dátumokat, amikor találkoztok. Csak hát ha van íz, van íz, ha nem, akkor egyedül vagy. Igazság? Most itt. Ez a szabály mindig alkalmazkodik a helyzethez, ezért a legnehezebb valahogyan megállapítani. De minél több erőfeszítést tesz neki, annál valószínűbb, hogy valóban kiegyensúlyozott és elégedett kapcsolatot talál. Hány estét szeretnél együtt tölteni? Elég, ha este otthon látjátok egymást, vagy szeretnétek hetente legalább egy napot együtt elmenni valahova (mozi, vacsora, koncert, kiállítás, sport, kirándulás...)? Milyen gyakran fogjátok hívni egymást, ha valamelyikőtök üzleti úton van? Amikor csak egy kicsit is bizonytalannak vagy elhanyagoltnak érzed magad, mondd ki. Ne várja el, hogy partnere magától rájön.


Hasonló cikkek

Hamarosan közeledik a szilveszter, és számos buli jön vele. Valószínűleg te és házi kedvenced is részt veszel. A sok részeg alkohol és a társaságban uralkodó laza hangulat megteszi a dolgát. Leggyakrabban ilyen alkalmakkor csal. Tudjuk, hogyan fedezzük fel a hűtlenséget, mielőtt szerelmednek eszébe jutna!

Az interneten rengeteg cikket találhat féltékeny emberekről. Nemcsak azt tanulod meg, hogyan ismerd fel a féltékeny embert, mit mondj, hogy megnyugtasd, minek ne add fel soha. De mi van, ha te vagy az, aki féltékeny? Egészséges ez a féltékenység, vagy túlzásba viszed a féltékenységet? Tudjuk, hogyan ismerjük fel! Nézze meg, mikor viszi túlzásba a féltékenységet.

A férfija szeret nőkkel szórakozni? Arra gyanakszik, hogy még randizik is? Lehet, hogy van otthon nőcsábász, és még nem is tudsz róla. Tehát derítsd ki, miben állsz!

Egyébként az édesanyád vagy a barátaid elmagyarázták neked, hogy milyen pasik ők garantáltan, és mire kell vigyáznod? Sajnos (vagy inkább szerencsére) ezen információk nagy része egyáltalán nem igaz. De a probléma az, hogy a nők hisznek ezekben a mítoszokban, és soha nem esnek megkérdőjelezni ezeket a "garantált igazságokat". Milyen hazugságokat mondasz magadnak gyakran a férfiakról?

Minden párkapcsolat kezdete általában rózsás és romantikus. De aztán eljön egy pillanat, amikor a dolgok elkezdenek csikorogni köztetek. Mindannyian követünk el olyan hibákat, amelyek tönkretehetik a kapcsolatot. Nézze meg az öt leggyakoribb hibát, és kerülje el őket!

Úgy érzi, hogy egyáltalán nem boldogul? Hogy az élet egy kutya, hogy szerencsétlen vagy, hogy mindent elrontasz, amihez hozzáérsz? Ha igen, próbálj meg változtatni az élethez való negatív hozzáállásodon, és tanulj meg pozitívan gondolkodni. Az optimizmust sugárzó embereknek sokkal könnyebb az életük, mint azoknak, akik egész életen át tartó rossz hangulatban szenvednek.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.