Fontos szabályok a boldog kapcsolathoz

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Legalábbis ezt mondják. De az igazság az, hogy minden véglet káros. A túl sok szabály elfojtja a szerelmet, amíg teljesen el nem fojtja. De a teljes hiányuk is pusztító. Milyen szabályokra van szükséged ahhoz, hogy hosszú és boldog legyen a kapcsolatod?

Mit tartasz hűtlenségnek

Milyen kérdést teszel fel magadnak? De ez a szabály nem arról szól, hogy lehet-e fordulni. A lényeg a fontos! Konkrétan: mit gondolsz te és társad hűtlenségnek? Valaki hűtlenségnek tekinti a tökéletes szexet egy idegennel. De egy másik már akkor érzi magát becsapva, amikor kedvese kétértelműen a pincérre kacsint az étteremben. Fontos, hogy elmondjuk egymásnak, mikor még jó a partnered viselkedése, és mikor ellentétes a viselkedése az Ön dolgaival.

Ki és mikor fizet?

Te nem nem kell kézben tartania a közös háztartás minden kiadását. De készíts egy listát a legfontosabb dolgokról, és beszéljétek meg. Kezdésként tisztázza, hogy csak egy közös fiókja lesz-e, vagy mindannyian. Hogyan osztja meg a háztartás költségeit, ha egyikőtök lényegesen többet keres, mint a másik? Hogyan kezeli a váratlan közös kiadásokat, például egy elromlott kazánt? Adja hozzá a sajátját ehhez a három alapkérdéshez.

Háztartás

A házimunka megosztása jelentős probléma volt nagyjából az 1920-as évektől a múlt század végéig. Két felfogás, nevezetesen, hogy a nő kizárólag a háztartásról gondoskodik, és a modern érzékenység, ellentmondott egymásnak. Ma egy kicsit könnyebb dolgunk, de meg kell állapodni bizonyos szabályokban. Ki és mennyiért gondoskodik a háztartásról? Ne feltételezze, hogy partnere kifogy a tippekből. El kell mondanod egymásnak "hangosan", hogy mi az elképzelésed arról, hogy te és ő mit fog tenni. Gyerünk.

Közös idő

Ha már együtt éltek, akkor butaság negyed évre előre leírni a dátumokat, amikor találkoztok. Csak hát ha van íz, van íz, ha nem, akkor egyedül vagy. Igazság? Most itt. Ez a szabály mindig alkalmazkodik a helyzethez, ezért a legnehezebb valahogyan megállapítani. De minél több erőfeszítést tesz neki, annál valószínűbb, hogy valóban kiegyensúlyozott és elégedett kapcsolatot talál. Hány estét szeretnél együtt tölteni? Elég, ha este otthon látjátok egymást, vagy szeretnétek hetente legalább egy napot együtt elmenni valahova (mozi, vacsora, koncert, kiállítás, sport, kirándulás...)? Milyen gyakran fogjátok hívni egymást, ha valamelyikőtök üzleti úton van? Amikor csak egy kicsit is bizonytalannak vagy elhanyagoltnak érzed magad, mondd ki. Ne várja el, hogy partnere magától rájön.


Hasonló cikkek

A hosszú távú kapcsolat fenntartása melós. A pár minden igyekezete ellenére a kapcsolat megromolhat. Elmondjuk a leggyakoribb okokat, amelyek miatt ez így van.

Bármilyen szép, sikeres vagy szimpatikus vagy, bizonyos típusú partnereket egyszerűen nem fogsz vonzani. Nem magukról a programozó személyekről beszélünk. Vannak, akik egyszerűen nem alkalmasak egy kapcsolatra. Nem járhatnak benne, és túl sokat élnek maguknak. Tehát milyen személyiségtípusokat érdemes kerülni?

Évente többször dönti el, hogy mit vesz férjének, fiának, apjának, nagybátyjának vagy más férfinak? Volt már olyan kétségbeesett, mert a legjobb ajándékokat nem lehet becsomagolni? Ráadásul mit vegyenek, ha már mindenük megvan, amire szükségük van? Ne ess kétségbe! Csak egy kis türelem kell hozzá, és biztosan kitalál valamit. Egy kis útmutatót hozunk, amely segít kiválasztani a legjobb ajándékot a férfinak.

Meg vagy győződve arról, hogy a kapcsolatod valóban életre szóló? Annyi közös van bennetek, és annyi szép évet töltöttetek együtt! Jobban ismered a másik embert, mint a saját cipődet, és tudod, hogy soha nem szakítana veled. Vagy nálad nem ez a helyzet? Mutatunk 5 jelet, amit soha ne becsülj alá egy kapcsolatban.

A hűtlenség életünk normális része. Szinte minden második házaspárt érint. Egyes nők határozott lépéseket tesznek, és szakítanak párjukkal. Mások még egy esélyt adnak emberüknek. De vannak olyan nők is, akik némán figyelik párjuk hűtlenségét. Azt kérdezed, hogy miért?

Azt mondod magadnak, hogy boldog és elégedett kapcsolatban élsz, de amint kimondod, történik valami, ami kellemetlenül meglep? Úgy érzed, hintában lennél? A kapcsolatod egyik pillanata tele van szeretettel és boldogsággal, a következő néhány nap pedig tele van problémákkal, haraggal és gyűlölettel? Normálisnak tekinthető az ilyen hangulatingadozás egy kapcsolatban?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.