Szakítás az interneten keresztül

Manapság sokan azon a véleményen vannak, hogy az interneten keresztül történő szakítás valójában nem rossz dolog. Hiszen általa olyan sokan ismerik meg egymást, miért ne szakíthatnánk az ő segítségével? De egészen a közelmúltig a szakítás ebben a személytelen formában a legnagyobb gyávaságnak számított. Ma ez már nem ilyen szigorúan igaz. Mit lehet és mit nem tolerálni az internetes szakítás során?

Miért nem négyszemközt?

A személyes találkozás során gyakran kicsordulnak a könnyek, vagy elszállnak a kemény szavak. A szakítás önmagában fájdalmas dolog, még akkor is, ha mindkét fél egyetért ebben. És ez szinte soha nem történik meg a kapcsolatokban. Ha az interneten keresztül szakítasz, azt a benyomást keltheted a másikban, hogy nem is érdemes találkoznod, és négyszemközt elmondani, miért szakítasz. Ügyeljen arra, hogy ne keltse ezt a benyomást. Mindent úgy fogalmazz meg, hogy a lehető legkevesebb kárt okozz magadnak és a másiknak egyaránt.

Válassz megfelelő médiumot

Az interneten keresztül nyugodtan elgondolkodhatsz azon, hogy mit valójában mondani akarsz a másik személynek, és hogyan fogsz reagálni a bejövő válaszára. Az interneten keresztüli döntés „előnyös” különösen a félénk emberek számára. De a szakítás még mindig tisztán magánügy. Ha az interneten keresztül szeretne szakítani, válassza ki a megfelelő médiát. Használj levelezőt, skype-ot vagy icq-t. Ha már ezt az utat választotta, csak privát üzenetben írja meg, ne nyilvánosan, pl. Facebook-falon.

Állapot a "falon"

A Facebooknál maradunk egy ideig. A közösségi hálózatok számos módon megkönnyítik a kommunikációt. Kapcsolatban vagy távol élő barátokkal. Ugyanígy segíthetsz szerelmednek vagy távkapcsolatodnak is. Másrészt ezek az állapotok elég rosszul is érezhetik magukat. Főleg akkor, ha például hivatalosan megváltoztatja a Facebookon a státuszát "kapcsolatban", "eljegyzésben" "szingli"-re. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy gyakorlatilag magyarázat nélkül megváltoztatod az állapotodat, és elvárod, hogy ez mindent megoldjon helyetted. Ilyen módon szakítani gyávaság.

Adj esélyt a másiknak

Még ha mindenáron el akarod kerülni a személyes találkozást, egy dolgot tarts szem előtt. Adj esélyt a másiknak is, hogy hozzászóljon a szakításhoz. Egyszerűen nem fair, hogy este tízkor írsz egy e-mailt a másiknak, majd azonnal kikapcsolod a számítógépet. Ketten voltatok kapcsolatban. Mindketten megvan a véleményetek a szakításról. Csak akkor szakíthatja meg a kapcsolatot, ha a másik személy nem válaszol. Az internetről, és abból a kapcsolatból.


Hasonló cikkek

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.