A válás előtt mérlegelje az összes előnyét és hátrányát

Nem működik a házassága? Komolyan a váláson gondolkodsz? De ne feledje, hogy a válás hatalmas lépés az életben. Talán ebben a pillanatban úgy tűnik számodra, hogy most pontosan erre van szükséged. Mielőtt azonban beadná a válókeresetet, vegye figyelembe a következő fontos dolgokat.

Már nem szeretjük egymást

Tényleg már nem szereti a párját, vagy ez csak átmeneti időszak? Gondolj arra, hogy valójában mit érzel egymás iránt. Csak azért, mert az első szerelem, amellyel házasságot kötöttél, elhalványult, még nem jelenti azt, hogy nincs többé köztetek semmi. A pszichológusok gyakran javasolják, hogy hosszabb idő után képzeljük el a kapcsolatot. Két év múlva is ugyanolyan nyomasztóak lesznek a problémái?

Érvényes döntések

Ne cselekedjen elhamarkodottan. Ha veszekedsz, ne rohanj azonnal válóperes ügyvédhez. Még akkor is, ha abban a pillanatban úgy érzi, hogy mást nem tehet. Később megbánhatja elhamarkodott döntéseit. A nők gyakran válnak el, mert a házasság általában kihűlt. De amikor a válás után meg akarják oldani, mi volt a probléma, valójában nem találnak. Legtöbbször csak rájönnek, hogy egyik házastárs sem törődött a kapcsolattal, és fokozatosan hanyatlott. Mindig fontolja meg a válást végső megoldásnak.

Végre élhetek

Arra számít, hogy a válás után azonnal megszűnnek a problémái? Akkor tévedsz. Valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy házassági problémái továbbra is kísértenek. A válás nem mindig a megfelelő megoldás. Ráadásul ha van gyereketek vagy valamilyen kötődésetek van egymáshoz, pl.együtt építettetek házat stb.,akkor sem szakad meg minden kötelék. Valószínűleg ugyanazok a problémák jelentkeznek a következő kapcsolatodban is, amelyek a válásodhoz vezettek. Nem maguktól keletkeztek. Tehát gondold át, hogy valójában miért válsz el. Valóban nincs más megoldás?

A válás hatalmas döntés, és semmiképpen sem szabad félvállról venni. Mielőtt beadná a válókeresetet, még egyszer tisztázza, miért szeretne válni, és mit vár el a válástól. És ha tényleg elhatároztad, hogy nem akarsz tovább együtt élni, akkor válj el!


Hasonló cikkek

Minden kapcsolat általában szép az elején. Idővel azonban az első nézeteltérések a kapcsolatokban jelentkeznek. Olyan helyzetekbe kerülsz a pároddal, amelyek stresszes próbák lesznek a kapcsolatod számára. Megmutatjuk, mire gondolunk.

Ha hosszú ideig nem tud valakit megismerni, érthető, hogy frusztrált lesz. Főleg, ha azt hiszed, hogy mindent megtettél ennek érdekében. Regisztráltál társkereső oldalakon, rendszeresen szocializálsz, mosolyogsz az emberekre, és néha magad is felkeresel valakit? Még mindig nem tudsz találkozni senkivel? Lehet, hogy az alábbi hibák valamelyikét követi el.

Csaltak a barátok/partnerek, eltitkolták előled életük egy fontos részét, vagy akár szó nélkül eltűntek az életedből? Még csak nem is kell olyan radikálisnak lennie, hogy elveszítse a mások iránti bizalmat. Ha elveszíti, szinte lehetetlen új és mindenekelőtt egészséges partnerséget létrehozni. Ez a te eseted is? Tekintse meg az utasításokat, hogyan lehet megszabadulni az árulás érzésétől.

Annyi biztos tanács létezik a partnerkapcsolatokkal kapcsolatban, hogy kevesen tudják, hogyan javítsák ki. És ez jó dolog, mert sokan tévednek. Nem szándékosan hamisak, felülmúltak vagy egyszerűen nem kérdőjelezhetők meg. És ennek a "bölcs tanácsnak" nagy része egyenesen káros lehet.

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

A megfelelően kezelt vitákra szükség van egy egészséges kapcsolatban. Az ilyen érvelést közvetlenül követő időszak azonban ugyanolyan fontos lehet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.