Tehát a válás nem a világ vége

Szomorú, de a válás ma teljesen normális része az életünknek. A statisztikák szerint a párok közel felével találkozik. Te is közéjük tartozol, és nem tudod, hogyan kezeld? Ne aggódj, minden megoldható. Íme néhány tanács, hogy mit kell tenni a válás utáni első hónapokban.

A szégyenérzet normális.

Sok párnak sok időbe telik, mire elkezd gondolkodni a váláson. Az ok a szégyen. Ez utóbbit az az érzés okozza, hogy nem sajátítottad el az életben betöltött szerepedet. Nem is olyan régen a házasság "kötelező" volt, és mindenkit elítéltek, aki nem maradt együtt haláláig és elvált. Ne zárd be magad és ne beszélj. Egy barát, egy rokon vagy egy pszichológus. Nem te vagy az egyetlen, aki a válás utáni kérdésekkel foglalkozik, és a másokkal való találkozás biztosan segít.

Ne maradjatok együtt a gyerekek miatt

Ha már gyerekek is érintettek, a nők különösen haboznak beadni a válókeresetet. Ne keress kifogásokat, és egyszer ne légy önző. A pszichológusok szerint egyébként is jobb a gyerek lelkének, ha „időben” válnak el a szülők. Ekkor nagyobb az esélye annak, hogy kényelmes kapcsolat marad közöttük. Ha minden találkozásod tele van vitákkal és szemrehányással, a gyerekek sokkal rosszabbul fogják viselni, mint magát a válást. És minél tovább marad egy nem működő házasságban, annál valószínűbb, hogy eljut ebbe a szakaszba.

Mindkét oldalon van a hiba

Legyen szó válásról vagy egy hónap utáni szakításról a kapcsolatokban mindig van hiba mindkét oldalon. Határozottan ne hagyd, hogy a körülötted lévők vagy te magad mondják, hogy minden miattad van. Egy kapcsolathoz mindig kettő kell. Tehát a szakításhoz is kettő kell. Amikor az érzelmek lehűlnek, készítsen mentális összefoglalót, és értékelje a korábbi kapcsolatot. Látni fogja, hogy a válásra vonatkozó döntése helyes volt.

Ne add fel

Ez nem ér véget a válás aláírásával. Ne hagyd, hogy a múltbeli kapcsolatod szabja meg jövőbeli életedet. Adjon magának annyi időt, amennyire szüksége van a kopogtatásra. Az érzékeny embereknek legfeljebb egy évre van szükségük. Mindenekelőtt ne add fel. Még előtted van az egész életed. Keress új partnert. Másik munka. Külföldre menni. Röviden: nem haragszol az életre vagy az ellenkező nemű partnerekre. Hagyd magad mögött az egykori házasságot tanulságos epizódként, és ugorj egy új életszakaszba!


Hasonló cikkek

Nevetés, szomorúság, sírás, lép... Tudod? Ön is gyakori hangulatingadozást tapasztal? Egy ideig jókedvű vagy, élvezed az életet, a legteljesebb mértékben élvezed, és hirtelen úgy tűnik, mintha megszűnne, és ellazult hangulatát szomorúság, harag és rosszindulat váltja fel? Hogyan viselkedj úgy, hogy a hangulatod ne irányítson, és ne befolyásolja életed partnerként?

Új kapcsolatot keresel? Vagy keresel valamit, ami segíthet a meglévő kapcsolatod kialakításában? Néha úgy tűnik, hogy teljesen elfelejtettük, hogyan lehet szeretetet kifejleszteni egy hétköznapi találkozásból. Vagy legalábbis a barátság. Ugyanakkor ez olyan egyszerű az iskolában vagy a munkahelyen! De ha törődünk valamivel, hajlamosak vagyunk bonyolítani a dolgokat. Sajátítsa el ezeket az egyszerű lépéseket, és soha többé ne hagyjon ki egy lehetőséget, hogy potenciális kapcsolatot építsen ki.

Egy olyan kapcsolatban élsz, amely nem elégíti ki jól magad, és tétovázol, hogyan kezeld a házasságodat? Válás vagy mégis megpróbálja megmenteni a kapcsolatát? Ha a párkapcsolatodban nem működnek a dolgok, ez a cikk neked szól!

Egyes kapcsolatokban ritkábban fordulnak elő konfliktusok, másokban a viták napirenden vannak. Mit tegyünk hát, hogy boldog és elégedett kapcsolatban éljünk veszekedések és felesleges bonyodalmak nélkül? Tekintse meg tippjeinket az egészséges partnerséghez!

A világon nem találsz tökéletes partnert. De néhány úriember közel kerülhet a tökéletes férfihoz. Te is az lehetsz, de tudnod kell, hogyan kell csinálni. Megmondjuk, milyen legyen a tökéletes partner.

Cholerik szinte bármit tud keverni. De a legtoleránsabb és legszelídebb partnert is ki lehet provokálni egy mondattal. Akár nő, akár férfi, soha ne mondd ezt a kedvesednek. Vagyis ha nem tudatosan keresel érvet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.