mítosz a kapcsolatokról, amelyekben hiszünk

Annyi biztos tanács létezik a partnerkapcsolatokkal kapcsolatban, hogy kevesen tudják, hogyan javítsák ki. És ez jó dolog, mert sokan tévednek. Nem szándékosan hamisak, felülmúltak vagy egyszerűen nem kérdőjelezhetők meg. És ennek a "bölcs tanácsnak" nagy része egyenesen káros lehet.

Ezek a tanácsok nem felelnek meg a saját tapasztalatunknak, nem illenek a környezetünkhöz, nem lehet őket a mi helyzetünkre alkalmazni. Nézzen meg velünk még 8 ártalmatlan és hamis mítoszt, amelyekben hiszünk, és amelyektől a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk.

1. Valahol a világon a másik feled vár

Az egyik legtöbbet terjesztett hazugság. Hogy valahol "odakint" az egyetlen szerelmünk? Csak egy ember a hétmilliárdból? Ahelyett, hogy egyetlen embert keresne, keressen valakit, aki felemel. Nem, a hiányzót pótolja, mert valójában nem hiányzik semmi. Keress valakit, aki még jobbá tesz téged, aki segít a továbbjutásban, és aki segít kibontakozni a saját holisztikus potenciálod. És te is ezt fogod tenni érte. És ez nem valami mitikus „második felétől” függ.

2. Egy szikrának ki kell szöknie

Mindenki azt akarja, hogy szeressék és szeressék. Ezért, amikor a közmondásos szikra felugrik, azt felülről jövő jelnek vesszük. De a szerelem és az izgalom nem ugyanaz. A szerelem idővel nő, de annál erősebb. A gyomorban lévő pillangók a kapcsolat elején vannak, de előbb-utóbb eltűnnek. Helyüket a szerelem veszi át. Sajnos sokan pánikba esnek, amikor már nem érzik ezeket a pillangókat. Valami nem stimmel, igaz? Elmondja nekünk a szerelem egyik bölcsességét. Nem, nem baj! Újra és újra felpattanhatod a szikrát. De az igazán mély szerelem nem mindig van napirenden. Tanuld meg felismerni a különbséget, és ne ess pánikba, ha átadja helyét a kapcsolatodban egy mélyebb érzésnek.

3. Egy kapcsolatnak fix szabályai vannak

Eljött az első csók, az első szex, az összeköltözés, a házasság, a gyerekek ideje. Szintén nem! Ez a 21. század, már nem kell pontosan két évig udvarolni, majd pontosan egy évig eljegyezni, csak azért, hogy megmentse arcát a társadalomban. Csak kettőtökön múlik, hogy mikor lépitek túl ezeket a kapcsolati mérföldköveket, ha egyáltalán sikerül. Az élet nem verseny. Állítsa be saját tempóját.

4. A partnered egy valóra vált kívánság

Egy másik veszélyes mítosz. Azt mondják, csak egy kapcsolatban leszel boldog. És csak egy ilyen kapcsolatban, ahol a párod teljesíti azt, amit a szemedben lát. Mert nekik könnyű, nem? De az életed csak a tiéd. Ha a kedvesed segít szerencsét hozni, az csak jó. De ne tedd őket felelőssé minden boldogságodért. És ha szingli akarsz maradni? Ez is így van. Te határozod meg, milyen lesz az életed.

5. Amikor találkozol a megfelelővel, a szereteted állandó marad

Az egyetlen állandó az életben az állandó változás. Még a legjobb kapcsolatban is megváltoznak az érzéseid. Nem hagyod abba hirtelen, hogy szeretsz valakit. De az érzelmek természetüknél fogva változékonyak. Lesznek olyan időszakok, amikor nem érzed magad fülig szerelmesnek. Olyan pillanatok, amikor magányra vágyik. Ez természetes a hosszú távú kapcsolatokban. Többről van szó, mint hogy a szíve kihagyjon, valahányszor meglátja kedvesét.

6. Semmi sem jobb az első szerelemnél

Ez a mítosz teljes nonszensz. Az első szerelmet olyan gyakran idealizálják, hogy sajnos még a tudatalattinkba is bekerült. De az első szerelmet nagyon-nagyon fiatalon tapasztalod meg. És a te, mondjuk, tizennégy éves rajongásodnak semmi köze ahhoz a harmincöt éveshez, amely házassággá nőtte ki magát. Egész életedben fejlődsz és változol, tapasztalatot szerzel, tanulsz. Ne állítsa piedesztálra az első szerelmet.

7. Minden nap minden percében együtt akarsz lenni, különben ez nem szerelem

Egy általános mondás azt mondja, hogy ha igazán szerelmes vagy, akkor minden idődet együtt kell töltened. De mindenki értékel egy pillanatot önmagának, a saját hobbija vagy a munka számára. Az, hogy kapcsolatban élsz, nem jelenti azt, hogy ezt az egészet elengeded, és csak egymásra koncentrálsz. Ne hibáztasd magad, amiért önmagad akarsz lenni. A 24 órás együttlét nem szerelem, hanem függőség.

8. Az ellentétek vonzzák egymást

Igen, képesek. De nem mindig. Valójában a teljes ellentétek körülbelül olyan ritkák, mint egy albínó állat. Sok kapcsolat így nézhet ki, de nagyon kevés mindenben valóban ellentétes. Lehetsz pici, a szeretőd pedig óriás, lehetsz extrovertált, a másik pedig introvertált. De mélyebb szinten sok közös vonásod lesz. Ugyanazok az értékek és életcélok. Az "ellentétek vonzzák" olyan értékelések, amelyek főként a megjelenésen alapulnak.


Hasonló cikkek

Noha mindent úgy csinál, mint korábban, hirtelen úgy érzi, hogy valami megváltozott. Sokkal hidegebb a kapcsolatod, furcsa hangulat uralkodik otthon. Gyanítja, hogy a másik fél hűtlen hozzád? Egy hamis vád rossz vért szülhet, ezért legyen óvatos. De ha biztos vagy benne, ne félj felnevelni őket. 5 jelet hozunk, amelyek szerint szinte 100%-ban biztos lehetsz benne.

Mivel az elvált párok száma folyamatosan növekszik, nem szokatlan, hogy beleszeret valakibe, akinek korábbi kapcsolatából (házasságából) van egy vagy több gyermeke. Hogyan lehet közelebb kerülni "idegen" gyerekekhez? Könnyű, vagy a párod gyerekei pokollá tehetik az életedet?

Régóta tudjuk, hogy a férfiak a párjuk fizikai oldalára összpontosítanak. A megjelenés az első, ami vonzza őket, ezt követik a személyes értékek. És pontosan ez az oka annak, hogy a legtöbb nő sok időt tölt a megjelenésével. Valaminek azonban nem tudunk ellenállni. És ez az, amit a férfiak utálnak a nőkben. Milyen helyzetek ezek?

A szerelemben és a háborúban nincsenek szabályok. Legalábbis ezt mondják. De az igazság az, hogy minden véglet káros. A túl sok szabály elfojtja a szerelmet, amíg teljesen el nem fojtja. De a teljes hiányuk is pusztító. Milyen szabályokra van szükség ahhoz, hogy kapcsolata hosszú és boldog legyen?

Azt hitted, hogy ez soha nem történhet meg veled? De a lehetetlen valósággá vált? Megcsalt a párod? És mindennek a tetejébe bevallotta az egészet? És most? Még mindig szereted a párodat, de nem tudod, hogyan válj meg ettől az információtól? Tanácsot adunk!

Gondolod, hogy férjhez menj? De még mindig nem biztos? Ne hajtsd le a fejed. Olvass el néhány pontot, amelyek segítenek egy olyan fontos döntésben, mint a házasság.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.