Megfeszítetlen mérőműszer

Manapság folyamatosan szakítanak a párok. Az ezt követő hangulatváltozás, amikor szereted az exedet, és nem tudsz nélküle élni, felváltva olyan hangulatokkal, amikor utálod őt, nem szokatlan a kapcsolat ezen szakaszában. De mit tehetsz annak érdekében, hogy mielőbb kilábalj ebből az ördögi körből, és újra élhess?Ha a szakítás után is érzel párod iránt, akkor valószínűleg azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy vissza kell-e menni egy kapcsolatba, vagy valaki mással kezdeni az életet. De melyik a helyes döntés?

Megújítani egy megromlott párkapcsolatot?

A partnere továbbra is vissza akar majd kapni? Ha újra együtt lesztek, jobb lesz ez a kapcsolat, mint volt? Honnan szerezhet bizonyosságot arra, hogy valami megváltozik a kapcsolatban, miután visszatér?

Szakítani?

Vagy jobb lesz egyszer s mindenkorra véget vetni ennek a zűrös szakításnak, kiköltözni minden dolgodból, és elfogadni, hogy a szerelmed nem jött össze? Mi a teendő, ha a kérdéses személy a legjobb ember, akivel valaha találkoztál életedben? Mi a teendő, ha fél a magánytól és új kapcsolatok kialakításától?

Mit tegyünk, ha egyáltalán nem biztos abban, hogy exének vannak-e még érzelmei irántad? Sajnos ezekre a kérdésekre magának kell megtalálnia a választ. A lényeg azonban, hogy ne ragadjunk le egy helyen. Akkor egy lépést sem tudna tenni előre vagy hátra.

Hasonlítson össze mindent a fejében

Biztosan tudja (vagy legalább sejti), hogy a "volt partnere" "úgy érzi a szakítás után.. Megbánja, hogy szakított veled, vagy örül, hogy már nem vagytok együtt? És mi van veled? Jobban jártatok együtt, vagy megkönnyebbültél a szakítás után? Ne beszélj arról, hogy ki veszített többet és ki kevesebbet a kapcsolatban, vagy aki emiatt most boldogtalanabb. Gondoljon többet a jövőre. Fontolja meg, hogy szeretne-e még néhány lépést tenni a kapcsolat megmentése érdekében, vagy máshol szeretne kezdeni valaki mással.

Ne halassza el a döntést

Vegye észre, hogy sem szomorúság, sem sajnálkozás, sem gyűlölet nem oldja meg a problémád. Ezt az állapotot semmiképpen sem érdemes meghosszabbítani, mert megöl téged és a volt párodat. Ha valóban törődik vele, tegyen még egy utolsó kísérletet a kapcsolat újraélesztésére. Ha mindketten őt akarjátok, álljatok össze újra. Ha bármilyen kétséget érzel az oldaláról, fogadd el, hogy nem erre való, és a kapcsolat nem éri meg, hogy benne maradj. Tegyél egy nagy pontot erre a kapcsolatra egyszer s mindenkorra, és tekintsd lezártnak. A nem konszolidált szakítások, amikor több hónapos szünetet tartasz, hogy megtudd, akarsz-e/nem akarsz együtt lenni, nem használnak.

Csak ha lezárod ezt a fejezetet az életedben hogy folytassa az új boldogság keresését. A hiányos kapcsolatok megkötik a lábad, és nem tudsz előre lépni, hogy új szerelemre találj. Ne feledje, hogy bár egyáltalán nem lesz könnyű, megteheti!


Hasonló cikkek

A partnerségek nagyon bonyolultak. Egy hosszú távú kapcsolatban gyakran előfordul, hogy legalább az egyik partner nincs teljesen elégedett a kapcsolattal. Általában hiányzik valami – minőségi szex, elegendő támogatás vagy érzelmi háttér. Nehézségeit kompenzálnia kell valamivel. Mit? Talán azzal, hogy hűtlen.

Hamarosan közeledik a szilveszter, és számos buli jön vele. Valószínűleg te és házi kedvenced is részt veszel. A sok részeg alkohol és a társaságban uralkodó laza hangulat megteszi a dolgát. Leggyakrabban ilyen alkalmakkor csal. Tudjuk, hogyan fedezzük fel a hűtlenséget, mielőtt szerelmednek eszébe jutna!

Az ok, amiért egy férfi észrevesz téged, más, mint az, hogy miért marad veled!

Valakinek a tökéletes kapcsolat szeretetet, megfigyelést, boldogságot és családi jólétet jelent. Egy másik számára a kapcsolat tökéletessége abban rejlik, hogy a partner sokat keres. Valaki jól érzi magát egy szexszel teli kapcsolatban. Mindannyian egy kicsit másképp képzeljük el az ideális kapcsolatot. Azonban minden kapcsolatban kell lennie valami közösnek. Azt kérdezed, mit?

Nemrég írtunk arról, hogy a férfiak mit nem várhatnak el partnereiktől. De mi a helyzet az urakkal? Mit követelnek meg néha tőlük társaik, és mit soha nem teljesítenek? Vagy a puszta lehetetlenség miatt, vagy azért, mert soha nem vennék át a szívükön. Mik ezek a "dolgok"?

Akár tíz éve házas, akár csak a házasságon gondolkozik, vagy éppen egy új kapcsolat elején áll, minden bizonnyal ugyanaz a gondolata lesz. Mit tehetünk, hogy ez együtt működjön? Sajnos a boldogságra nincs recept. Valami mindenkinél másképp működik. Vezető párkapcsolati tanácsadókkal és családterapeutákkal együttműködve azonban megvizsgáltuk, mi köti össze a boldog párokat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.