Mit ne várj el másoktól, hogy ne csalódj

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Szóval mit ne várj el automatikusan másoktól?

Mindenki egyetért veled

Száz ember, száz ízlés. És ez nem csak arról szól, hogy mit szeretsz enni. Mindenkinek megvan a maga véleménye, ami nem feltétlenül egyezik a tiéddel. Gyakran egyetértesz barátaiddal vagy partnereddel. Ezért is jöttetek össze. Másokkal még rosszabb. De még egy kapcsolatban sem garantálható, hogy a párod mindig és mindenben fenntartás nélkül egyetért veled. Engedd meg magadnak és mindenki másnak a vélemény szabadságát. Beszéljétek meg. Ne követelj bólintást, hallgasd meg a véleményüket, majd cselekedj aszerint.

Mindenkinek tetszeni kell

Amit másnak tetszik, azt neked nem kell kedvelned. És ennek pont az ellenkezője. Nem kell minden embernek ugyanazon az oldalon lennie. Kicsinek és haszontalannak érzi magát mások jelenlétében? Ne add fel! Keress barátokat, akik tisztelni fognak. Tanuld meg szeretni magad. Még ha te vagy a "furcsa", attól, hogy más vagy, egyedivé teszel. Tehát ne változzon csak azért, mert a környezete ezt akarja. Jobb, ha találsz olyan barátokat, akiknek tetszeni fogsz.

Úgy fognak viselkedni, ahogy én szeretném.

Szeretnéd, hogy mások tiszteljenek azért, aki valójában vagy? Ne várja el partnerétől vagy barátaitól, hogy „helyesen” viselkedjenek. Nos, pontosan úgy, ahogy elképzeled. Éppen ellenkezőleg, vegye figyelembe az "eredetiségüket". Ne kényszerítse őket arra, hogy kívánságai szerint viselkedjenek. Akkor mindannyian sokkal boldogabbak lesztek.

Dühös vagyok. Másoknak is!

Te is észrevetted, hogy ha jó kedved van, mindenki kedvesebb? Ezzel szemben, ha fáradt vagy dühös vagy, csak bolondokkal találkozol. Ez egyszerű. Az emberek a saját hangulatodat tükrözik. Légy kedvesebb, még akkor is, ha ez most megvisel. Lehet, hogy ők is válsággal küzdenek, akárcsak te, és ezt nem akarják kimutatni. Ha valaki tudtán kívül mosolyog rád, az javítja a hangulatodat. Ez fordítva is működik. Próbáld ki, és látni fogod, hogy azonnal jobban fogod érezni magad.


Hasonló cikkek

Szerelmes vagy, és minden szabadidejét együtt szeretné tölteni? Sajnos azonban több tíz kilométer választ el titeket? A napi randevúról tehát csak álmodozhat. A szerelem hegyeket tud mozgatni, de egy távoli lakóhellyel nem sokat tehet. Nézze meg velünk, hogyan kezelheti a távolsági kapcsolatot.

Gyakran hallja azt a panaszt, hogy nem érti a másikat? Nem hiába mondják, hogy a férfiak a Marsról, a nők pedig a Vénuszról származnak. A másik megértése sokszor sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik. Néha az a benyomásod, hogy egyáltalán nem érted a partneredet? Készítettünk néhány tippet a másik ember jobb megértéséhez.

Azt mondják, teljesen őszintének kell lenni egy kapcsolatban, mindent elmondani kell egymásnak, és mindent meg kell osztani együtt? Bízni is kell egymásban. A Cambridge-i Egyetem tudósai azonban nemrégiben előálltak egy tanulmánysal, amely cáfolja az előbb említetteket. Ezek szerint maximum 90%-ot érdemes a párodnak szentelni. Hogyan működik a gyakorlatban?

Eleged van a "hallgass, beszélj, tiszteld egymást" tanácsokból? Mindezt már régóta csinálod. De néha még jobban szeretnél a felesége kedvében járni. Vagy mutasd meg neki egy kicsit másképp, hogy szereted. Több nem jut eszedbe? Négy tanácsot adunk, amelyeket lépésről lépésre kipróbálhatsz!

Egy ideje együtt vagytok, és hiányzik az első néhány hét izgalma és bizonytalansága? Sajnos a szerelem maximum 2 évig tart, utána a szenvedélyes érzések állandó és kevésbé intenzívekké válnak. Ezt már mindannyian tudjuk, és tapasztalatból tudjuk. De mit tegyünk, ha a kapcsolat az ellenkező irányba megy, pedig még mindig szeretitek egymást? Próbálja ki a következő módszereket. Talán mégis sikerül felélesztenie egy haldokló kapcsolatát!

A szerelem két ember közötti ügy, míg a kapcsolatot mint olyat általában nem a kettőtök szerelme befolyásolja. Nézze meg, mi kerülhet közétek!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.