Mit ne várj el másoktól, hogy ne csalódj

Túlzott elvárások. Két szóban lehetne összefoglalni, miért csalódunk néha mások tettei és viselkedése miatt. Lehet, hogy egyáltalán nem veszik észre. Valószínűbb, hogy azon tűnődnek, miért haragszol rájuk megint. Főleg a párkapcsolatokban ez sok vita kiváltó oka. Vártál valamit, de a párod nem teljesítette. Vedd észre, hogy mások nem tudnak olvasni a gondolataidban. Szóval mit ne várj el automatikusan másoktól?

Mindenki egyetért veled

Száz ember, száz ízlés. És ez nem csak arról szól, hogy mit szeretsz enni. Mindenkinek megvan a maga véleménye, ami nem feltétlenül egyezik a tiéddel. Gyakran egyetértesz barátaiddal vagy partnereddel. Ezért is jöttetek össze. Másokkal még rosszabb. De még egy kapcsolatban sem garantálható, hogy a párod mindig és mindenben fenntartás nélkül egyetért veled. Engedd meg magadnak és mindenki másnak a vélemény szabadságát. Beszéljétek meg. Ne követelj bólintást, hallgasd meg a véleményüket, majd cselekedj aszerint.

Mindenkinek tetszeni kell

Amit másnak tetszik, azt neked nem kell kedvelned. És ennek pont az ellenkezője. Nem kell minden embernek ugyanazon az oldalon lennie. Kicsinek és haszontalannak érzi magát mások jelenlétében? Ne add fel! Keress barátokat, akik tisztelni fognak. Tanuld meg szeretni magad. Még ha te vagy a "furcsa", attól, hogy más vagy, egyedivé teszel. Tehát ne változzon csak azért, mert a környezete ezt akarja. Jobb, ha találsz olyan barátokat, akiknek tetszeni fogsz.

Úgy fognak viselkedni, ahogy én szeretném.

Szeretnéd, hogy mások tiszteljenek azért, aki valójában vagy? Ne várja el partnerétől vagy barátaitól, hogy „helyesen” viselkedjenek. Nos, pontosan úgy, ahogy elképzeled. Éppen ellenkezőleg, vegye figyelembe az "eredetiségüket". Ne kényszerítse őket arra, hogy kívánságai szerint viselkedjenek. Akkor mindannyian sokkal boldogabbak lesztek.

Dühös vagyok. Másoknak is!

Te is észrevetted, hogy ha jó kedved van, mindenki kedvesebb? Ezzel szemben, ha fáradt vagy dühös vagy, csak bolondokkal találkozol. Ez egyszerű. Az emberek a saját hangulatodat tükrözik. Légy kedvesebb, még akkor is, ha ez most megvisel. Lehet, hogy ők is válsággal küzdenek, akárcsak te, és ezt nem akarják kimutatni. Ha valaki tudtán kívül mosolyog rád, az javítja a hangulatodat. Ez fordítva is működik. Próbáld ki, és látni fogod, hogy azonnal jobban fogod érezni magad.


Hasonló cikkek

A kapcsolatok bizonyos evolúción mennek keresztül. Lehetnek jobbak, lehetnek rosszabbak, tapasztalnak csúcsokat és mélypontokat. Ha dolgozol a kapcsolatodon, az idővel valóban életre szóló szerelemmé nőhet ki. De néha, akár akarjuk, akár nem, elérik természetes végüket. Nincs ezzel semmi baj. De amikor egy ilyen "átmeneti" kapcsolatban maradsz, egyre boldogtalanabb leszel. Tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy átmeneti kapcsolatot a puszta partnerségi válságtól. Te is tudod?

Szeretné magasabb szintre emelni kapcsolatát, és elkezdeni együtt élni? Alig várjátok, hogy minden nap elaludjatok egymás karjában és együtt reggelizzetek? Te is várod, hogy amikor hazaérsz a munkából, szeretett embered karjai várjanak rád? Ennek ellenére az együttélés megzavarhatja a kapcsolatot. Mit kell még figyelembe vennie, mielőtt megtenné ezt a lépést?

Van párod? Szóval boldognak kell lenned. De még mindig úgy érzi, hogy valami nem stimmel. Akár láthatatlanul sétálsz, akár nem emlékszel, mikor öleltél utoljára. Röviden: nem vagy olyan boldog, mint szeretnéd. Honnan tudhatod, hogy valaki jobbat érdemel?

Mindannyian határozottan harmonikus kapcsolatot szeretnének, felesleges viták nélkül. Ha nem akarod, hogy a kapcsolatod válságba kerüljön, akkor teljes mértékben kézben kell tartanod azt. Mit kell tehát tenni, hogy minden úgy működjön, ahogy kell?

Amikor elkezdtél randevúzni, minden alkalommal, amikor találkoztál, meg akartad szerezni a másik örömét valamivel. Egy csokor vagy egy palack kedvenc borodból, amit együtt ittál, minden randevúd része volt. De idővel ezek a kis figyelmek elhalványulnak, és üres teret hagynak benned. Tehát milyen gesztusokat érdemes újra elfogadnod, hogy helyreállítsd boldog párkapcsolatodat?

Úgy érzi, hogy egyáltalán nem boldogul? Hogy viszel magaddal valamit a múltból, ami akadályoz a mozgásban? Próbálj meg egyszer s mindenkorra megszabadulni aggodalmaidtól és sérelmeidtől. Szabaduljon meg a múlttól, és lépjen egy új és sokkal jobb jövő felé!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.