A szüleid a hibásak a rossz kapcsolatokért

Sokat tanulunk a szüleinktől. Az első lépésektől a pénzkezelésig. Sajnos a legfontosabb néhány családban kicsit megingat. Szeretet. Nem tudjuk, hogyan mutassuk meg párunknak, hogyan viselkedjünk vita után, mit tegyünk, ha segítségre van szüksége. Hogyan lehetséges? A szülők egyáltalán nem beszélnek a szeretetről gyermekeikkel, és következetesen kizárják őket bármilyen helyzet megoldásából. Mi az eredménye annak, hogy a szüleid soha nem beszélnek neked a romantikus szerelemről?

Ha harcolsz a pároddal

Az, hogy elvált családból származol, nem jelenti azt, hogy nem találsz igaz szerelmet . A probléma az, ha a szüleid pletykálnak egymásról, aljas viccet csináltak a másikkal, vagy megpróbáltak a másik szülő ellen fordítani. Felnőttként automatikusan harcolsz a pároddal, mindenben. Semmi sem elég jó neked. Amikor a párod kedves, vagy önzetlenül tesz érted, keresed, mire készül. A partneredet nem partnernek, hanem ellenfélnek tekinted.

Nem mondasz ki semmit

A szülők hajlamosak eltitkolni a családi problémákat gyermekeik elől. Ezzel persze nincs semmi baj. Ennél is rosszabb azonban ártatlan gyerekeket bevonni szüleik vitáiba. Az elrejtés elkerüli a kellemetlenségeket, de nem múlnak el! Ellenkezőleg. Addig növekszenek és nőnek, amíg a leginkább alkalmatlan pillanatban ki nem törnek. Ha a szüleid állandóan megpróbáltak megvédeni tőlük, az az eredmény, hogy nem oldasz meg semmit. És a végén azon tűnődsz, hogyan vált egy kis problémából megoldhatatlan probléma. Jobb, ha most megoldod a problémákat.

Nem tudod, hogyan mutass gyengédséget, és nem tudod, mit kezdj az intimitással

A szüleiddel a szexről beszélni egy rémálom sok gyereknek és végül is szüleiknek is. Minél inkább kerülték a szüleid a szeretetet, a csókot vagy az egyszerű ölelést, ez annál inkább nyomot hagyott benned. Vagy undorodva nézted a félszexuális bohóckodásaikat? Légy boldog, sokkal jobban jársz.

A gyengédség elég gyakori egy kapcsolatban. Csak zárt ajtók mögött mutatni őket nemcsak szégyen, hanem meglehetősen prűd is. Ne féljen több intimitást tanúsítani, még akkor sem, ha nyilvánosan csak kézfogásról van szó. Erősíti a köteléket köztetek, és szavak nélkül is biztosít arról, hogy összetartoztok, és szeretitek egymást.

Csak gyakorlatilag beszéltek

A szüleid csak az iskolai osztályzatokról beszéltek vagy hogy vannak a barátaid? Ez volt az egyetlen téma, ha vásárolni akart valamit a boltból? Persze jó, ha neked így sikerült és jól érzed magad. De felnőttként ez problémákat okozhat. Mert egy kapcsolat nem csak a bevásárlólisták készítéséből, a bérleti díj fizetéséből vagy az időnkénti „Hogy ment a munka, drágám?” szóból áll.

A vásárláson kívül más dolgokról is beszélj. Beszélgess az álmaidról, gondolataidról, és még azon is vitatkozz, hogy a legújabb film gyöngyszem vagy szar. Egy kapcsolat nem üzleti üzlet. Ön két személyiségként csatlakozott, ezért továbbra is érdeklődjön a másik személyiség iránt.


Hasonló cikkek

Végre megtalálta a megfelelőt? Megértitek egymást, szeretitek egymást, nem tudtok egymás nélkül lenni? Csak egy apró hibája van? Túl takarékos a párod? A szerénység természetesen nem árt. Aggódsz amiatt, hogy párod fukar? Vagy csak fösvény lesz belőle? Tudjuk, hogyan tudod megmondani!

Bizonyára minden nő gondolt erre valamikor. Szerelemből vagy észből jobb házasodni? Ma már hála Istennek a nőket nem kényszerítik elrendezett házasságra. Ezzel szemben a válások száma évről évre nő. Mi a jobb? Feltörtük!

Találtál olyan fiút, aki láthatóan fiatalabb nálad? Remekül érezheti magát egy kapcsolat elején egy "nyuszival", mert az fel fog tölteni. Másrészt azonban egy lényegesen fiatalabb partnerrel való kapcsolat nem biztos, hogy ideális. Mutatunk néhány dolgot, amire lelkileg fel kell készülnöd.

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

Volt egy szomorú szakítás, és még mindig nem tudod túltenni magad rajta? Talán azért, mert még mindig ragaszkodsz az exedhez. Ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem.

A legújabb kutatások szerint a nők gyakrabban nyújtanak be válókeresetet. Többek között azért is, mert a családi jólétről alkotott véleményük alapvetően eltér a férfiakétól. Hogyan látják a férfiak és a nők a családot? Felsoroltuk a legnagyobb különbségeket.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.