A szüleid a hibásak a rossz kapcsolatokért

Sokat tanulunk a szüleinktől. Az első lépésektől a pénzkezelésig. Sajnos a legfontosabb néhány családban kicsit megingat. Szeretet. Nem tudjuk, hogyan mutassuk meg párunknak, hogyan viselkedjünk vita után, mit tegyünk, ha segítségre van szüksége. Hogyan lehetséges? A szülők egyáltalán nem beszélnek a szeretetről gyermekeikkel, és következetesen kizárják őket bármilyen helyzet megoldásából. Mi az eredménye annak, hogy a szüleid soha nem beszélnek neked a romantikus szerelemről?

Ha harcolsz a pároddal

Az, hogy elvált családból származol, nem jelenti azt, hogy nem találsz igaz szerelmet . A probléma az, ha a szüleid pletykálnak egymásról, aljas viccet csináltak a másikkal, vagy megpróbáltak a másik szülő ellen fordítani. Felnőttként automatikusan harcolsz a pároddal, mindenben. Semmi sem elég jó neked. Amikor a párod kedves, vagy önzetlenül tesz érted, keresed, mire készül. A partneredet nem partnernek, hanem ellenfélnek tekinted.

Nem mondasz ki semmit

A szülők hajlamosak eltitkolni a családi problémákat gyermekeik elől. Ezzel persze nincs semmi baj. Ennél is rosszabb azonban ártatlan gyerekeket bevonni szüleik vitáiba. Az elrejtés elkerüli a kellemetlenségeket, de nem múlnak el! Ellenkezőleg. Addig növekszenek és nőnek, amíg a leginkább alkalmatlan pillanatban ki nem törnek. Ha a szüleid állandóan megpróbáltak megvédeni tőlük, az az eredmény, hogy nem oldasz meg semmit. És a végén azon tűnődsz, hogyan vált egy kis problémából megoldhatatlan probléma. Jobb, ha most megoldod a problémákat.

Nem tudod, hogyan mutass gyengédséget, és nem tudod, mit kezdj az intimitással

A szüleiddel a szexről beszélni egy rémálom sok gyereknek és végül is szüleiknek is. Minél inkább kerülték a szüleid a szeretetet, a csókot vagy az egyszerű ölelést, ez annál inkább nyomot hagyott benned. Vagy undorodva nézted a félszexuális bohóckodásaikat? Légy boldog, sokkal jobban jársz.

A gyengédség elég gyakori egy kapcsolatban. Csak zárt ajtók mögött mutatni őket nemcsak szégyen, hanem meglehetősen prűd is. Ne féljen több intimitást tanúsítani, még akkor sem, ha nyilvánosan csak kézfogásról van szó. Erősíti a köteléket köztetek, és szavak nélkül is biztosít arról, hogy összetartoztok, és szeretitek egymást.

Csak gyakorlatilag beszéltek

A szüleid csak az iskolai osztályzatokról beszéltek vagy hogy vannak a barátaid? Ez volt az egyetlen téma, ha vásárolni akart valamit a boltból? Persze jó, ha neked így sikerült és jól érzed magad. De felnőttként ez problémákat okozhat. Mert egy kapcsolat nem csak a bevásárlólisták készítéséből, a bérleti díj fizetéséből vagy az időnkénti „Hogy ment a munka, drágám?” szóból áll.

A vásárláson kívül más dolgokról is beszélj. Beszélgess az álmaidról, gondolataidról, és még azon is vitatkozz, hogy a legújabb film gyöngyszem vagy szar. Egy kapcsolat nem üzleti üzlet. Ön két személyiségként csatlakozott, ezért továbbra is érdeklődjön a másik személyiség iránt.


Hasonló cikkek

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Mit tekintenek tehát a viták leggyakoribb kiváltóinak egy kapcsolatban?

Olyan emberhez ment feleségül, aki minden idejét a munkahelyén tölti? Olyan ember, aki nem csak hétfőtől péntekig dolgozik, hanem hétvégén is? Olyan ember, aki alapvetően csak enni és aludni jár haza? Egy szorgalmas partner jó választásnak tűnhet egy kapcsolat elején, de sajnos az élet egy ilyen emberrel egyáltalán nem lehet egyszerű. Egy munkamániás nem hagyja elmagyarázni, hogy egy családi nyaralás egy nyaralóban sokkal többet jelent az Ön számára, mint egy luxusnyaralás, amelyet most szerzett.

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Gondja van azzal, hogy párjának (férjének) barátnői vannak? Mi van ezzel? Elviselni, elviselni vagy megtiltani? Nem csak azon múlik minden, hogy mennyire bízol a párodban, hanem azon is, hogyan bízol magadban. Nézzük meg ezt a kérdést részletesebben.

Mindenkinek van lelki társa a világon. Csak meg kell találnod. Mindannyian hallottuk már legalább egyszer, és mindannyian türelmesen keressük. A szerelem, mint egy férfi és nő közötti egyedi érzés fogalma azonban nem mindig volt érvényes. A tündérmesékben elhangzó szerelem valójában egészen fiatal. Ebben a formában alig kétszáz éve ismerjük. Ennek ellenére rengeteg olyan ötletet alkottunk már, amelyeket vitathatatlannak tartunk. Mi a három legnagyobb?

Elmentetek együtt egy régóta várt nyaralásra, de ennek az ellenkezője igaz? Megtudtad, hogy a kedvesednek van valakije? Összedőlt a világod abban a pillanatban? És most? Hogyan lehet kikerülni egy ilyen helyzetből?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.