Hol jobb nem vitatkozni?

A viták egyszerűen az élet részét képezik, és ezért még a legtökéletesebb pár is, akit ismersz, időről időre vitába száll. Ha tudod, hogy semmi sem akadályozza meg vitádat, ne feledd, hogy nem illik vitatkozni a partnereddel, bárhol és bármikor, amikor csak eszedbe jut. Hiszen vannak helyzetek és helyek, amikor és ahol nem szabad vitatkozni.


Ha haragszol a párodra, próbálj meg mindent higgadtan megoldani. Főleg, ha kint vagy a nyilvánosság előtt, barátokkal, szüleiddel, vagy ha gyerekek rohangálnak. Nem a legjobb dolog, amit abban a pillanatban tehetsz magadért és a körülötted lévőkért, ha nem csak ti ketten vagytok jelen, hanem egy sor másik "néző" is.

Vitazás gyerekek

Elsősorban a gyermekeire kell gondolnia. Az érvei nagyon bántóak lehetnek a gyerekek számára. Ezért, ha a gyermek jelen van a cseréjében, akkor ő is jelen kell legyen a megnyugtatásában, bocsánatkérésében, magyarázkodásában, kommunikációjában, egyszerűen annak megoldásában, hogy miért történt a vita.

Tudjuk, hogy nagyon nehéz addig várni a probléma megoldásával, amíg a gyerekek el nem alszanak, vagy amikor a nagymamánál vannak. Ugyanígy nem nagyon illik azt mondani a gyereknek, hogy menjen el, valamit meg kell beszélni köztetek. Tehát ha azonnal meg kell oldania a vitát, nagyon figyeljen arra, hogyan viselkedik, és milyen szavakat választ közben. Mindent rendesen el kell magyarázni a gyereknek. A gyerekeknek tudniuk kell, hogy a találgatás az élet normális része. Azt is el kell magyaráznia nekik, hogy miért történt a vita, és azt is meg kell mutatnia, hogy milyen megoldásra jutott Ön és partnere.

Vitazás a szülők előtt

Ahogy nem az jó vitatkozni a gyerekek előtt, vitatkozni a szülők előtt szintén nem illik. Az ok egyszerű. A szülők aggódnak a jövőd miatt, ezért ha szemtanúi lesznek a vitádnak, napokig vagy hetekig feleslegesen kínlódhatnak azzal a gondolattal, hogy kapcsolatodnak vagy házasságodnak ez a vége. Bár még sokáig élvezni fogod az életet békében, mintha mi sem történt volna, szüleid tele lesznek felesleges aggodalommal a kapcsolatoddal kapcsolatban. Ha mondani akarsz valamit a párodnak, menj el sétálni, vagy várd meg, amíg nem látogatod meg a szüleidet.

Vitazás barátok, kollégák, ismerősök előtt

Nincs vitatkozni a barátai előtt, vagy a megfelelő hely a problémák megoldására. Ha egy munkahelyi megbeszélésen, barátokat látogat, barátaival egy kocsmában vagy egy buliban, próbáljon meg ne itt vitatkozni. Miért? Mert mindenki jól akar szórakozni a rendezvényen. Mindenki szeretné élvezni a mulatságot és a jó hangulatot, ami a bulin uralkodik. Senki sem akarja, hogy a párt tönkremenjen az érveléseddel. Ha problémája van a partnere viselkedésével, akkor tisztázza ezt kettőtök között. Ha tudod, hogy nem tudsz uralkodni az érzelmeiden, és ez nem megy vita nélkül, akkor jobb, ha hazamész a buliból és megbeszéled. Ne rontsa el mások hangulatát. Az sem szükséges, hogy mindenki hallja, mi a problémája. Ha érzékenyebb témáról van szó, akkor csak kettőtöket kell érintenie, az ismerőseiteket nem.

Nyilvános viták

És ha a nyilvánosságról beszélünk, ne vitatkozzatok helyenként, ahol nagyobb számú külföldi van. Felejtsd el a vitákat az áruházakban, nyilvános rendezvényeken, közlekedési eszközökön vagy olyan helyeken, ahonnan nincs menekvés. Ilyen helyzetben nincs sok tere megnyugodni, és nyugodt fejjel nekiállni a megoldásnak. Az egyetlen dolog, ami ekkor következhet, az az, hogy addig csendben maradsz, amíg kettesben nem vagytok, vagy elkezdtek üvöltözni egymással mindenki előtt, és minden lehetségessel és lehetetlennel vádolni egymást. És olyan helyeken, ahol sok ember van körülötted, ez nem nagyon alkalmas. Tanulj meg önuralmat. Csak akkor tanulja meg kordában tartani az érzelmeit, és jobb helyet és időt talál a vitájához.


Hasonló cikkek

A férfiak hűtlensége gyakorlatilag általános. De a nők is lehetnek hűtlenek. És azt is, hogy azok. Érdekelne, hogy van-e otthon ilyen partner?

Sokat írtak már a szerelemről. Az emberek valószínűleg mindig is szeretni fogják a romantikus filmeket és történeteket. De honnan tudod, hogy te is megtaláltad a szerelmet az életre? Tekintse meg a már meglévő öt jelet.

A férfiak köztudottan sokat fektetnek partnerük megjelenésébe. A nők ezzel szemben nagyobb jelentőséget tulajdonítanak partnerük jellemének, és ennek megfelelően választják meg szerelmüket. Találtál egy tökéletes arculatú férfit, akit minden barátod irigyel? Egy szép partner inkább előny vagy hátrány? Ítélje meg maga!

A tündérmesék tele vannak történetekkel arról, hogy a szerelem a világ legnagyobb ereje, és hogyan győz le minden veszélyt. Sajnos ezek csak mesék. Még a szerelem sem mindenható. Vannak dolgok, amiket nem fog átvinni. Melyek a leggyakoribb hiedelmek az életben, amelyek megakadályozzák, hogy kapcsolatban legyél?

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Sok ember kényelmetlenül érzi magát, amikor meg kell kérnie valakitől valamit. Bármi is legyen az – munkahelyi emelés, barátok segítségének kérése, vagy bármi más kapcsolatban. Négy egyszerű lépésben tanácsot adunk, hogyan mondd el, amit akarsz.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.