Élet egy munkamániával

Olyan emberhez ment feleségül, aki minden idejét a munkahelyén tölti? Olyan ember, aki nem csak hétfőtől péntekig dolgozik, hanem hétvégén is? Olyan ember, aki alapvetően csak enni és aludni jár haza? Egy szorgalmas partner jó választásnak tűnhet egy kapcsolat elején, de sajnos az élet egy ilyen emberrel egyáltalán nem lehet egyszerű. Egy munkamániás nem engedi, hogy elmagyarázza, hogy egy családi nyaralás a nyaralóban sokkal többet jelent számodra, mint a most megkeresett luxusnyaralás.



Az élet egy olyan emberrel, aki több a munka iránt érdeklődő, mint bármi más, pokol lehet a legtöbb partner számára. Főleg, ha az álmod, hogy együtt tölts időt a családoddal ahelyett, hogy "egyedül" élnél.

Próbáltál már beszélni a pároddal erről a helyzetről?

Próbáltad már elmagyarázni neki hogy szeretnéd veled tölteni a szabadidejét? Szeretnél hétvégén egy kellemes kirándulásra menni, hét közben elmenni a kedvenc éttermedbe vacsorázni, vagy csak nyugodtan ülni a tévé előtt egy pohár bor mellett? Sikeres volt a beszéde vagy sem? Párod csökkentette a munkaidejét, és végre elkezdte a szabadidejét neked szentelni? Vagy megint átment a kritikáidon egy megjegyzéssel: „Mit nem szeretsz? Elvégre érted/érted teszem."?

Dolgozz a kapcsolatodon

Ha a könyörgésed segített, a dolgok nem voltak olyan rosszak a pároddal. Ha a tárgyalás nem segített, cselekedni kell. Ha nem átmeneti, például egy előléptetés miatti rohanásról van szó, hanem inkább párod életmottójáról, mondd meg neki, hogy számodra nem minden a pénz. Bár manapság nagyon fontos a pénz, a boldog párkapcsolat más szempontjain is dolgozni kell, nem csak a pénzügyi oldalon. Először is a köztetek fennálló kapcsolatról. Például közös érdeklődési körök megtalálásával közös örömöket fogtok tapasztalni, megtanultok kommunikálni és bízni egymásban. Emellett az egészségére is gondolnia kell. A kimerítő munkából eredő tartós stressz és fáradtság szintén nagyon negatív hatással lehet az egészségére. És ez természetesen nem járul hozzá az elégedett párkapcsolathoz.

A munkamániás nem érzékeli a hétköznapi gondjait vagy örömeit, amelyekkel Ön jár.

A munkamániás csak a munkáját észleli. Minden más kívül esik rajta. A munkamániás inkább kifogásként használja az olyan mondatokat, mint például: „Ezt mind érted csinálom”. A munkamániásoknak arra van szükségük, hogy női partnereik elköteleződjenek irántuk, hogy pénzt kereshessenek, és „keményen dolgozzanak” a család jólétéért.

Ha Ön nem tartozik azok közé a nők közé, akik megnyugodnak abban, hogy napokig nem látják párjukat, vagy akik élvezik, hogy elkölthetik a párjuk által megkeresett pénzt, akkor nem csoda, hogy előbb-utóbb elfogy a türelmed, és a luxust, amiben élsz, felcseréled egy hétköznapibb életre. Valakivel, aki pénz helyett szeretettel és odafigyeléssel fogadja Önt.

Nézze meg, miért tölti partnere minden idejét a munkahelyén

Mielőtt komoly döntést hozna, és el akarna hagyni kapcsolat, beszélgess többet a pároddal. Próbáld meg kitalálni, miért kell minden idejét a munkában töltenie. Valóban ennyire szereti a munkát, vagy valamilyen probléma miatt fut munkába - például alacsony önértékelését akarja javítani karrier útján, párkapcsolati problémái miatt fut dolgozni, vagy fél-e ellátni családfenntartó szerepét. Ha tudod, hogy mi áll a párod munkamániája mögött, jobban meg fogod tudni oldani ezt a nehéz élethelyzetet.


Hasonló cikkek

A férfi keres, a nő pedig megteremti az otthon melegét. Amerikai tudósok friss tanulmánya szerint ez az állítás valóban beigazolódott. Ha egy nő boldog és elégedett, többet törődik veled. Ennek köszönhetően természetesen Ön is elégedettebb. Szeretne többet tudni erről a témáról? Akkor olvasson tovább.

A férfiaknak nagyon világos elképzeléseik vannak arról, mit tegyenek a nők a háztartásért, a gyerekekért és önmagukért. Ha megfelel a cikkben alább található pontoknak, akkor Ön a tökéletes feleség (társ) az urak számára.

Mindennapi életében gyakrabban találkozik hisztériával? Az összes nőtársa viselkedett időnként hisztérikusan? Vagy csak túl érzékenyek voltak? Mindenkiben van valami, ami néha az őrületbe kergeti. Tudod, mik a leggyakoribb okai annak, hogy a nők hisztisek?

Ez nem lehet olyan egyszerű, mint ahogy a címben írjuk? Ez igaz, de miért nem lépünk egy kicsit szembe az esélyekkel? Több száz pár, akik több mint 30 éve vannak együtt, kapcsolatukban öt közös jellemző van. Szeretné tudni, hogy melyek?

Ideális kapcsolatot teremthetsz a kompromisszum művészetével, mindkettőtök szabadságával és bizonyos dolgok elkerülésével. Lehet, hogy nehéz elhinni, de van néhány dolog egy kapcsolatban, amit jobb elkerülni. Az egyik ilyen például a tiltott kérdések. Soha ne kérdezd meg tőlük, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatot szeretnél-e. Hogy nem tudod, mik a kérdések? Mi igen!

Elmentetek együtt egy régóta várt nyaralásra, de ennek az ellenkezője igaz? Megtudtad, hogy a kedvesednek van valakije? Összedőlt a világod abban a pillanatban? És most? Hogyan lehet kikerülni egy ilyen helyzetből?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.