Élet egy munkamániával

Olyan emberhez ment feleségül, aki minden idejét a munkahelyén tölti? Olyan ember, aki nem csak hétfőtől péntekig dolgozik, hanem hétvégén is? Olyan ember, aki alapvetően csak enni és aludni jár haza? Egy szorgalmas partner jó választásnak tűnhet egy kapcsolat elején, de sajnos az élet egy ilyen emberrel egyáltalán nem lehet egyszerű. Egy munkamániás nem engedi, hogy elmagyarázza, hogy egy családi nyaralás a nyaralóban sokkal többet jelent számodra, mint a most megkeresett luxusnyaralás.Az élet egy olyan emberrel, aki több a munka iránt érdeklődő, mint bármi más, pokol lehet a legtöbb partner számára. Főleg, ha az álmod, hogy együtt tölts időt a családoddal ahelyett, hogy "egyedül" élnél.

Próbáltál már beszélni a pároddal erről a helyzetről?

Próbáltad már elmagyarázni neki hogy szeretnéd veled tölteni a szabadidejét? Szeretnél hétvégén egy kellemes kirándulásra menni, hét közben elmenni a kedvenc éttermedbe vacsorázni, vagy csak nyugodtan ülni a tévé előtt egy pohár bor mellett? Sikeres volt a beszéde vagy sem? Párod csökkentette a munkaidejét, és végre elkezdte a szabadidejét neked szentelni? Vagy megint átment a kritikáidon egy megjegyzéssel: „Mit nem szeretsz? Elvégre érted/érted teszem."?

Dolgozz a kapcsolatodon

Ha a könyörgésed segített, a dolgok nem voltak olyan rosszak a pároddal. Ha a tárgyalás nem segített, cselekedni kell. Ha nem átmeneti, például egy előléptetés miatti rohanásról van szó, hanem inkább párod életmottójáról, mondd meg neki, hogy számodra nem minden a pénz. Bár manapság nagyon fontos a pénz, a boldog párkapcsolat más szempontjain is dolgozni kell, nem csak a pénzügyi oldalon. Először is a köztetek fennálló kapcsolatról. Például közös érdeklődési körök megtalálásával közös örömöket fogtok tapasztalni, megtanultok kommunikálni és bízni egymásban. Emellett az egészségére is gondolnia kell. A kimerítő munkából eredő tartós stressz és fáradtság szintén nagyon negatív hatással lehet az egészségére. És ez természetesen nem járul hozzá az elégedett párkapcsolathoz.

A munkamániás nem érzékeli a hétköznapi gondjait vagy örömeit, amelyekkel Ön jár.

A munkamániás csak a munkáját észleli. Minden más kívül esik rajta. A munkamániás inkább kifogásként használja az olyan mondatokat, mint például: „Ezt mind érted csinálom”. A munkamániásoknak arra van szükségük, hogy női partnereik elköteleződjenek irántuk, hogy pénzt kereshessenek, és „keményen dolgozzanak” a család jólétéért.

Ha Ön nem tartozik azok közé a nők közé, akik megnyugodnak abban, hogy napokig nem látják párjukat, vagy akik élvezik, hogy elkölthetik a párjuk által megkeresett pénzt, akkor nem csoda, hogy előbb-utóbb elfogy a türelmed, és a luxust, amiben élsz, felcseréled egy hétköznapibb életre. Valakivel, aki pénz helyett szeretettel és odafigyeléssel fogadja Önt.

Nézze meg, miért tölti partnere minden idejét a munkahelyén

Mielőtt komoly döntést hozna, és el akarna hagyni kapcsolat, beszélgess többet a pároddal. Próbáld meg kitalálni, miért kell minden idejét a munkában töltenie. Valóban ennyire szereti a munkát, vagy valamilyen probléma miatt fut munkába - például alacsony önértékelését akarja javítani karrier útján, párkapcsolati problémái miatt fut dolgozni, vagy fél-e ellátni családfenntartó szerepét. Ha tudod, hogy mi áll a párod munkamániája mögött, jobban meg fogod tudni oldani ezt a nehéz élethelyzetet.


Hasonló cikkek

Boldog házasságot kötni nem könnyű. Folyamatosan dolgozni kell rajta. Ha viszonylag boldogan szeretne élni házastársával, több házassági elvet kell követnie. Olvassa el, hogy megtudja, melyek azok!

A hallás és a tényleges hallás nagyon fontos. Egy kapcsolatban és egy életre. A hangnem vagy a témák, amelyeket körbejársz, sokat elárulnak a személyről és a köztetek fennálló kapcsolatról. Kellhet némi gyakorlás. De hamarosan nem csak a beszélgetést követheti majd, hanem azt is, amit a sorok között mond. Honnan tudhatod tehát, hogy kedvelsz-e valakit, még mielőtt megtudná?

Az élet egy manipulátorral meglehetősen nehéz lehet. Főleg, ha a manipulátor zsarnokká változik. Addigra azonban már szilárdan a markában tart téged. A manipulátorok észrevétlenül kezdenek, és fokozatosan beburkolnak a hálójukba. Amikor felébredsz, rendkívül nehéz kiszabadulni a csapdából. Hogyan lehet észlelni egy manipulátort, mielőtt a szabadság utolsó ajtaja becsapódik?

Minden nap nyolc vagy több órát töltünk a munkahelyünkön. És ha ilyen hosszú ideig ülünk valaki mellett, aki szimpatikus, optimista vagy vonzó, könnyen kialakulnak a kötelékek. A Cseh Köztársaság nem tiltja az ilyen kapcsolatokat. Azonban kérjük, tartsa be a következő szabályokat a munkahelyi románcoknál.

Elmentetek együtt egy régóta várt nyaralásra, de ennek az ellenkezője igaz? Megtudtad, hogy a kedvesednek van valakije? Összedőlt a világod abban a pillanatban? És most? Hogyan lehet kikerülni egy ilyen helyzetből?

Az urak jellemzően infantilisak, és kevés férfi tér el ettől az állítástól. A hölgyeknek ezután sokat kell tenniük, hogy megértsék őket. A partner főzési készsége és csillapíthatatlan szexuális vágya közel sem olyan fontos, mint azt gyakran gondolod! Szeretné tudni a férfiak titkos kívánságait? Olyan kapcsolatra vágyik, amelyet néha még ők maguk sem tudnak megnevezni? Szóval itt vannak.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.