Élet egy munkamániával

Olyan emberhez ment feleségül, aki minden idejét a munkahelyén tölti? Olyan ember, aki nem csak hétfőtől péntekig dolgozik, hanem hétvégén is? Olyan ember, aki alapvetően csak enni és aludni jár haza? Egy szorgalmas partner jó választásnak tűnhet egy kapcsolat elején, de sajnos az élet egy ilyen emberrel egyáltalán nem lehet egyszerű. Egy munkamániás nem engedi, hogy elmagyarázza, hogy egy családi nyaralás a nyaralóban sokkal többet jelent számodra, mint a most megkeresett luxusnyaralás.Az élet egy olyan emberrel, aki több a munka iránt érdeklődő, mint bármi más, pokol lehet a legtöbb partner számára. Főleg, ha az álmod, hogy együtt tölts időt a családoddal ahelyett, hogy "egyedül" élnél.

Próbáltál már beszélni a pároddal erről a helyzetről?

Próbáltad már elmagyarázni neki hogy szeretnéd veled tölteni a szabadidejét? Szeretnél hétvégén egy kellemes kirándulásra menni, hét közben elmenni a kedvenc éttermedbe vacsorázni, vagy csak nyugodtan ülni a tévé előtt egy pohár bor mellett? Sikeres volt a beszéde vagy sem? Párod csökkentette a munkaidejét, és végre elkezdte a szabadidejét neked szentelni? Vagy megint átment a kritikáidon egy megjegyzéssel: „Mit nem szeretsz? Elvégre érted/érted teszem."?

Dolgozz a kapcsolatodon

Ha a könyörgésed segített, a dolgok nem voltak olyan rosszak a pároddal. Ha a tárgyalás nem segített, cselekedni kell. Ha nem átmeneti, például egy előléptetés miatti rohanásról van szó, hanem inkább párod életmottójáról, mondd meg neki, hogy számodra nem minden a pénz. Bár manapság nagyon fontos a pénz, a boldog párkapcsolat más szempontjain is dolgozni kell, nem csak a pénzügyi oldalon. Először is a köztetek fennálló kapcsolatról. Például közös érdeklődési körök megtalálásával közös örömöket fogtok tapasztalni, megtanultok kommunikálni és bízni egymásban. Emellett az egészségére is gondolnia kell. A kimerítő munkából eredő tartós stressz és fáradtság szintén nagyon negatív hatással lehet az egészségére. És ez természetesen nem járul hozzá az elégedett párkapcsolathoz.

A munkamániás nem érzékeli a hétköznapi gondjait vagy örömeit, amelyekkel Ön jár.

A munkamániás csak a munkáját észleli. Minden más kívül esik rajta. A munkamániás inkább kifogásként használja az olyan mondatokat, mint például: „Ezt mind érted csinálom”. A munkamániásoknak arra van szükségük, hogy női partnereik elköteleződjenek irántuk, hogy pénzt kereshessenek, és „keményen dolgozzanak” a család jólétéért.

Ha Ön nem tartozik azok közé a nők közé, akik megnyugodnak abban, hogy napokig nem látják párjukat, vagy akik élvezik, hogy elkölthetik a párjuk által megkeresett pénzt, akkor nem csoda, hogy előbb-utóbb elfogy a türelmed, és a luxust, amiben élsz, felcseréled egy hétköznapibb életre. Valakivel, aki pénz helyett szeretettel és odafigyeléssel fogadja Önt.

Nézze meg, miért tölti partnere minden idejét a munkahelyén

Mielőtt komoly döntést hozna, és el akarna hagyni kapcsolat, beszélgess többet a pároddal. Próbáld meg kitalálni, miért kell minden idejét a munkában töltenie. Valóban ennyire szereti a munkát, vagy valamilyen probléma miatt fut munkába - például alacsony önértékelését akarja javítani karrier útján, párkapcsolati problémái miatt fut dolgozni, vagy fél-e ellátni családfenntartó szerepét. Ha tudod, hogy mi áll a párod munkamániája mögött, jobban meg fogod tudni oldani ezt a nehéz élethelyzetet.


Hasonló cikkek

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak... Biztosan mindenki ismeri ezt a kifejezést, igaz? Ön is úgy érzi néha, hogy egyszerűen egyáltalán nem érti a partnerét? Vagy ideges, és nyilvánvalóan arra vár, hogy bocsánatot kérj? De mi van, ha nem igazán tudod, mi történt? Öt olyan női mondatot hozunk nektek, amelyeket biztosan nem akartok hallani.

Az online társkeresőnek köszönhetően az emberek nem csak szülővárosukban kereshetnek szerelmet, hanem országszerte vagy akár külföldön is. Ez az úgynevezett távolsági kapcsolatok számának folyamatos növekedéséhez vezet. Erősek az ilyen kapcsolatok, vagy szerinted nincs esélyük a sikerre? Van nekik! Ha tudsz gondoskodni egy ilyen kapcsolatról, akkor hidd el, hogy akár egy távkapcsolat is működhet.

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan emberekkel, akiknek ki kell gyógyulniuk a megromlott házasságból. A párkapcsolati tanácsadók akkor látják mindkét partnert, amikor még próbálják megmenteni kapcsolatukat. De a válási ügyvédek már hallják a válás okait. Együtt összeszedték a házasság felbomlásának leggyakoribb okait. Felismeri magát valamelyikben?

Van esélye a kapcsolatának? Szinte minden pár szeretné tudni a választ erre a kérdésre. Töltsd ki a következő mini kvízt, és 85%-ig biztos lehetsz abban, hogy életed szerelmével vagy-e.

Minden nap nyolc vagy több órát töltünk a munkahelyünkön. És ha ilyen hosszú ideig ülünk valaki mellett, aki szimpatikus, optimista vagy vonzó, könnyen kialakulnak a kötelékek. A Cseh Köztársaság nem tiltja az ilyen kapcsolatokat. Azonban kérjük, tartsa be a következő szabályokat a munkahelyi románcoknál.

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.