Válunk! Mi a helyzet a tulajdonnal?

A statisztikák szerint Csehországban minden második házasság elválik. Amellett, hogy csalódottság érzed, hogy nem sikerült a kapcsolatod, minden bizonnyal a jövőtől és az új élettől való félelem, de a gyerekek nevelésével, a közös vagyon megosztásával kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozol. Az új Ptk. ezen a téren is hírt hozott. Melyek azok? Mi tanácsot adunk!

Nem vitás válás

Még ebben az esetben is az a legideálisabb, ha a házastársak megegyeznek. Főleg azon, hogy ki fog gondoskodni a gyerekekről és a tartásdíj összegéről. Csak azokat érinti maga a válás. Az ingatlant most külön kezelik. A házastársak fele-fele arányban megosztott vagyonközössége nem változott. Azonban például a közös lakás azé lesz, aki kiskorú gyermekekről gondoskodik.

Kizárólagos tulajdon

Korábban a házasságban szerzett vagyont egyszerűen egyenlően osztották fel. Amikor a férfi kiköltözött a közös lakásból, a feleségnek ki kellett fizetnie a felét. Az új kódex szerint a nő csak annyit fizetne, amennyit csak a közös kasszából kapott. Ezért, ha a férfi megtakarítása, amelyet a házasság előtt megtakarított, kifizette a közös lakást, joga van kártérítésre. Bonyolult? Ez még rosszabb lesz.

Saját javaslat

Ha nem tud megegyezni, saját javaslatot tehet az ingatlan rendezésére. De ezt a válástól számított három éven belül meg kell tennie. Ráadásul ebben az időben intézkednie kell. Ha ezt elmulasztja, akkor az úgynevezett jogi vélelem lép életbe. Elmondása szerint az kapja az ingóságot, aki eddig használta. Tehát ha csak és csak Ön használta az autót, akkor az a tiéd. Az ingatlanok fele-fele arányban kerülnek felosztásra. És vigyázz, az adósságok is fele-fele arányban oszlanak el!

Lehet-e gyónni?

Az új megállapodás a nagyobb igazságosság elérését hivatott segíteni. Tehát ha olyan házban él, amely generációk óta a családja, akkor biztosan nem fogja elveszíteni. Első pillantásra a helyzet bonyolultabbnak tűnik, de ne ess kétségbe. Mindenre van megoldás. A bank segít a jelzáloghitelben, az ügyvédek minden lehetőséget megbeszélnek veled. Nyugodtan együtt. És ugyanígy az egyik partner sem tud bosszút állni adósságok felhalmozásával. A tulajdonjogi vitákat most egy másik bíróságon rendezik. Várj!


Hasonló cikkek

A hosszú távú kapcsolatok gyakran megrekednek egy ördögi körben. A partnerek inkább testvérként élnek egymás mellett, mint szeretőkként. A szenvedély és az érdeklődés elvesztése még azokkal is előfordulhat, akik még csak egy hónapja járnak együtt. A legelején kezdje azokkal az apró dolgokkal, amelyek garantálják a hosszú távú boldog kapcsolatot. Milyen apróságokra gondolunk?

Szereted őt, de még mindig nem tudod kiverni a szádból azt a két szót, hogy "szeretlek"? Vagy néhány év házasság után elvesztette értelmét? További 5 módot ismerünk, hogy új hatással fejezd ki szeretetedet. Ezek után a másik fél 100%-ban elolvad!

Az első szerelme alatt órákig tudtok ülni és egymás szemébe nézni. De néhány hónapnyi kapcsolat után valószínűleg még ez a szórakozási forma sem fog többé szórakozni. Bár még mindig szerelmesek vagytok egymásba, ehhez valami más kellene. Valami érdekesebb, izgalmasabb, több akció, stb. Küzdj le az unalom ellen, és kezdj el együtt csinálni valamit. Mindenekelőtt ne essen pánikba, ha nem tudja, mit és hol kezdjen. Merítsen ihletet tippjeinkből.

Bár a nők és a férfiak sok tekintetben egyformák, mindenki mást szeretne egy kapcsolatban. Ezért olyan érdekesek a párkapcsolatok! A nők szeretetre, támogatásra vágynak, és azt, hogy szeretve érezzék magukat. Férfiak is... De emellett a férfiak a következő dolgokra is vágynak egy kapcsolatban.

A bizalom az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban, és elvesztése súlyos csapás. Vannak azonban módszerek az újbóli helyreállításra. Akárhogy is, mindkettőtöknek el kell fogadnia a tényt, hogy a kapcsolat soha többé nem lesz a régi. Mint minden más fejlesztés után. Akár pozitív, akár negatív. Hogyan kezdjünk el újra hinni egymásban?

Minden kapcsolat egy kicsit másképp működik. Évszázadok során azonban kikristályosodtak a tanácsaink, amelyek ilyen vagy olyan formában mindig működnek. Nézz meg 7 garantált tippet a boldog kapcsolat megőrzéséhez.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.