A kapcsolatod a végéhez közeledik?

Meg vagy győződve arról, hogy a kapcsolatod valóban életre szóló? Annyi közös van bennetek, és annyi szép évet töltöttetek együtt! Jobban ismered a másik embert, mint a saját cipődet, és tudod, hogy soha nem szakítana veled. Vagy nálad nem ez a helyzet? Mutatunk 5 jelet, amit soha nem szabad alábecsülni egy kapcsolatban.

1) Beszélgetései negatívan indulnak

Még egy olasz háztartás is lehet valójában harmonikus háztartás. A beszélgetés hangvételénél fontosabb az, hogyan kezdi el a közös beszélgetést. Ha negatív, az általában rosszabbul végződik, mint amilyen hangulatban elkezdte a beszélgetést. Még csak el sem kell ordítanod magad. Bőven elég, ha köszönés helyett kritizálni és hibáztatni kezdesz. Egy ilyen beszélgetés kezdettől fogva kudarcra van ítélve.

2) „Hadd beszéljek!”

Ha valamelyikőtök hajlamos egyszerre kiönteni az összes haragját, ez a legjobb Valószínűleg megtörténhet, hogy a lelkiismeret-furdalásnak ez a folyama abban fog csúcsosodni, hogy partnere tehetetlennek érzi magát. Ahelyett, hogy tiltakozna, inkább "kikapcsol" és teljesen abbahagyja, hogy észleljen téged, és reagáljon a kritikáidra. A vita nem old meg semmit. Éppen ellenkezőleg. Ezt egy ütés követi, mint például: „Nem figyelsz rám!”, és minden azonnal kezdődik elölről.

3) A múlt újraírása

Amikor másképp emlékszel bizonyos élményekre , semmi különös. Azonban probléma adódhat, ha mindenki a maga módján emlékszik mindenre. Az elégedetlen házastársak gyakran negatívvá teszik a közös múltat. Éppen ellenkezőleg, a boldog párok szívesebben emlékeznek minden jóra. De még rosszabb, ha a pár egyáltalán nem emlékszik közös élményeikre. A közös emlékek értelmüket vesztették számukra. És itt adódhat egy nagy probléma. Közös alapok nélkül nincs mire támaszkodnod, és a kapcsolatod valószínűleg nem fog sokáig tartani.

4) A tested elárul

Nem kell, hogy csak a vita legyen maga, fizikai megnyilvánulásai is pusztítóak lehetnek. A veszekedés természetesen stresszt okoz, ami növeli a vérnyomást és a pulzusszámot. Azt a benyomást, hogy fel fogsz robbanni, pont ez okozza. Az ősi ösztön az, hogy meneküléssel vagy támadással válaszoljunk. Az időnkénti vita kitisztítja a levegőt, és valójában jót tesz a kapcsolatnak. De ha gyakran veszekedsz, stresszes leszel attól, ami történhet. És jobb, ha elkerüli a kellemetlen érzéseket, különösen az ismétlődőket!

5) A fűrész tolása

A fenti stresszt bizonyos mértékig csökkentheti. Hosszú vagy komoly viták esetén javasoljon szünetet. Adj magadnak egy kis teret, hogy megnyugodj. Vegyél egy mély levegőt, zárd el magad egy kis időre egymástól, igyál egy cigarettát vagy csokit. Csináld a saját dolgod. Amikor nyomást gyakorol a fűrészre, bezárja magát. Csak a vita kedvéért vitatkozik, és a probléma megoldása pillanatnyilag lehetetlen.


Hasonló cikkek

Gondolod, hogy férjhez menj? De még mindig nem biztos? Ne hajtsd le a fejed. Olvass el néhány pontot, amelyek segítenek egy olyan fontos döntésben, mint a házasság.

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel. Például apró dolgokkal, amelyek jobbá teszik a párod napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Bármi megtörténhet. Legyen szó súlyos vádról vagy be nem fizetett pénzbírságról, a törvénybe ütközni sosem kellemes. És ezt mind a vádlott, mind a társai számára. Neked sem könnyű szembesülni ilyesmivel. Mire számíthat, ha párjának baja van a törvénnyel?

Esküvőt tervez, és már lefesti egymást, milyen tökéletes lesz az új élete? Sajnos nem teljesen helytelen azt állítani, hogy a házasság a szakítások fő oka. Mindenki másképp képzeli el a házasság működését. A romantikus filmek és az esküvővel végződő tündérmesék hatására naiv elképzeléseink támadnak, hogy az életben minden megoldódik valahogy magától. De melyek a leggyakoribb hibák a házassággal kapcsolatban?

Viszonylag rövid ideig volt szingli, és kezdi érezni a csípést? A házasságkötés nagy lépés. Százszor is elmondhatod egymásnak, hogy "ez csak papír", de a szimbolika még mindig olyan nagy, hogy a kapcsolat általában megváltozik a házasság után. Ez valós tény. Sok minden jobbá válhat, sajnos a legtöbb esetben a dolgok romlanak. Félsz, hogy ez a te eseted is? Szabadulj meg ezektől a rossz szokásoktól, és a házasságod tartós lesz!

Találtál olyan fiút, aki láthatóan fiatalabb nálad? Remekül érezheti magát egy kapcsolat elején egy "nyuszival", mert az fel fog tölteni. Másrészt azonban egy lényegesen fiatalabb partnerrel való kapcsolat nem biztos, hogy ideális. Mutatunk néhány dolgot, amire lelkileg fel kell készülnöd.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.