A családon belüli erőszak

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha megfigyeli őket szerettei háztartásában vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Gazdasági erőszak

A gazdasági erőszak főként a pénzeszközökhöz való hozzáférés korlátozását vagy elzárását jelenti. A támadó kirabolja társát. Minden pénzt csak a jólétére fordít. Alkohol, cigaretta, drogok vagy játékautomaták. Ezek a leggyakoribb lehetőségek, amikor az agresszor "befekteti" a pénzt.

Az erőszaktevő zsarolhatja áldozatát, irányíthatja minden pénzügyi lépését, vagy megtilthatja bizonyos alapvető emberi szükségletek kielégítésére szánt dolgok megvásárlását. Ezenkívül arra kényszerítheti az embert, hogy minden vagyont átruházzon neki, beleértve az ingatlanokat is. Ha a fent említett helyzetek bármelyikét észleli otthonában, legyen óvatos. Ha komolyabb, ne félj másoktól segítséget kérni!

Pszichológiai erőszak

A pszichológiai erőszakot kezdetben nagyon nehéz felismerni, és nagyon lassan fejlődik. Az áldozat úgy érezheti, hogy valamit rosszul csinál, ezért megérdemli, hogy partnere megbüntesse. Ez az oka annak, hogy hagyja magát zsarolni vagy kigúnyolni.

Az agresszor mindenben képes irányítani partnerét. Tudniuk kell, hogy az áldozat kivel lóg, hova megy vagy mit csinál a munkahelyén. Az erőszaknak ez a megnyilvánulása fokozódhat. Az erőszaktevő otthon zárja az áldozatot, megtiltja, hogy munkába járjon, vagy elveszi a lakás kulcsait. Elveszi az ember szabadsághoz való jogát. Nem lehet nem szeretni ezt a fajta viselkedést. Kérjen segítséget szeretteitől, a rendőrségtől vagy a forródróttól.

Szexuális erőszak

A legtöbb ember alábecsüli a szexuális erőszakot. Ha az áldozat megtagadja a szexet, és az erőszaktevő mégis feleségül veszi, az nemi erőszak. Nem számít, hogy a személyek házasok vagy sem. A kellemetlen szexuális gyakorlatokra kényszerítés szintén szexuális erőszaknak minősül. Gyakori az áldozat zsarolása. Az agresszor cserébe kényszeríti a szexet. Legyen tudatában annak, hogy a közösülést mindkét személynek kívánnia kell, különben az a szexuális erőszak része. Ne becsülje alá az ilyen helyzeteket. Ez visszaüthet rád.

Fizikai erőszak

Pofonok, lökések, hajrángatás, karcsavarás és ütés a test különböző részein. Mindez a fizikai erőszakhoz tartozik. A támadó általában primitív okokat talál ki ezekre a cselekvésekre. Gyakran nem is kell neki, mégis fizikailag bántalmazza áldozatát. Minél jobban megverik az áldozatot, annál jobban próbálja vágni a latint. Sajnos ez egyáltalán nem segít.

A bántalmazó és az áldozat között bizonyos módon erős kapcsolat alakul ki. Az áldozat úgy érzi, hogy megérdemli az erőszakot, és szereti támadóját. Soha nem tehetett szemrehányást neki, vagy semmivel sem vádolhatta. Ez az elmetorzulás leginkább a nőknél fordul elő, mert érzékenyek és szeretőek. Ha valakinél családon belüli erőszakot észlel, ne habozzon segíteni neki. Megmentheti annak az embernek az életét.


Hasonló cikkek

Mindenkinek van lelki társa a világon. Csak meg kell találnod. Mindannyian hallottuk már legalább egyszer, és mindannyian türelmesen keressük. A szerelem, mint egy férfi és nő közötti egyedi érzés fogalma azonban nem mindig volt érvényes. A tündérmesékben elhangzó szerelem valójában egészen fiatal. Ebben a formában alig kétszáz éve ismerjük. Ennek ellenére rengeteg olyan ötletet alkottunk már, amelyeket vitathatatlannak tartunk. Mi a három legnagyobb?

A kettesben való együttélés főleg érzelmi szinten bonyolult. De számos apróság is van, ami pillanatok alatt magával ragadhatja a nőt. Sajnos, amikor közvetlenül megkérdezik, hogy mi történik, a válasz gyakran "Semmi". Szeretné tudni, mi zavarja a legjobban a nőket, ha fogalma sincs?

A szakítás minden bizonnyal fájdalmas dolog. Csalódott vagy, szomorú és talán dühös is. Egy kapcsolat, amelybe annyi időt és erőforrást fektetett, hirtelen véget ért. A vég érzése sokakat hatalmába kerít. De a szakítás elegánsan és minimális veszteséggel kezelhető. Azonban teljesen elveszíthető. Mit érdemes tehát mindenáron kerülni szakítás közben és után?

Akkor mindenki otthon van bezárva, valószínűleg nem megy sok romantikus sétára. De akár otthon is robbanhatsz a romantikától, vagy felejthetetlen élményt készíthetsz párodnak. Készítettünk néhány tippet az Ön számára.

Mindig nagyszerű feldobni valakinek a hangulatát pusztán szavakkal. Nyűgözd le az általad kedvelt hölgyet vagy urat. Csak néhány szóban fejezze ki szeretetét kedvese iránt. De néha nem találod a megfelelő szavakat, vagy csak cikiket találsz ki. Vagy őszintébbnek akarsz hangzani, és eleged van a hétköznapi bókokból. Bármi legyen is az oka, a pozitivitás terjesztése soha nem rossz. Merítsen ihletet nagyszerű bókjainkból.

Régóta együtt éltek, de a kapcsolatodból még mindig hiányzik valami? Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor érdemes egy szőrös barátra gondolni. És ha párban éltek, akkor magától értetődő, hogy együtt akarjátok megvenni. Mielőtt azonban szőrös háziállatot szerezne, gondolja át, hogyan változtathatja meg kapcsolatát egy új családtag.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.