A családon belüli erőszak

A családon belüli erőszak nemcsak a fizikai, hanem a lelki terrort is magában foglalja. Verbális támadások, a személyiség egyéniségének megalázása vagy lerombolása. Vannak, akik ezt nem tekintik erőszaknak, ezért nem hajlandók semmit tenni ezekkel a helyzetekkel. Megmutatjuk, milyen típusú családon belüli erőszak létezik. Ha megfigyeli őket szerettei háztartásában vagy akár a sajátjában, tegyen lépéseket.

Gazdasági erőszak

A gazdasági erőszak főként a pénzeszközökhöz való hozzáférés korlátozását vagy elzárását jelenti. A támadó kirabolja társát. Minden pénzt csak a jólétére fordít. Alkohol, cigaretta, drogok vagy játékautomaták. Ezek a leggyakoribb lehetőségek, amikor az agresszor "befekteti" a pénzt.

Az erőszaktevő zsarolhatja áldozatát, irányíthatja minden pénzügyi lépését, vagy megtilthatja bizonyos alapvető emberi szükségletek kielégítésére szánt dolgok megvásárlását. Ezenkívül arra kényszerítheti az embert, hogy minden vagyont átruházzon neki, beleértve az ingatlanokat is. Ha a fent említett helyzetek bármelyikét észleli otthonában, legyen óvatos. Ha komolyabb, ne félj másoktól segítséget kérni!

Pszichológiai erőszak

A pszichológiai erőszakot kezdetben nagyon nehéz felismerni, és nagyon lassan fejlődik. Az áldozat úgy érezheti, hogy valamit rosszul csinál, ezért megérdemli, hogy partnere megbüntesse. Ez az oka annak, hogy hagyja magát zsarolni vagy kigúnyolni.

Az agresszor mindenben képes irányítani partnerét. Tudniuk kell, hogy az áldozat kivel lóg, hova megy vagy mit csinál a munkahelyén. Az erőszaknak ez a megnyilvánulása fokozódhat. Az erőszaktevő otthon zárja az áldozatot, megtiltja, hogy munkába járjon, vagy elveszi a lakás kulcsait. Elveszi az ember szabadsághoz való jogát. Nem lehet nem szeretni ezt a fajta viselkedést. Kérjen segítséget szeretteitől, a rendőrségtől vagy a forródróttól.

Szexuális erőszak

A legtöbb ember alábecsüli a szexuális erőszakot. Ha az áldozat megtagadja a szexet, és az erőszaktevő mégis feleségül veszi, az nemi erőszak. Nem számít, hogy a személyek házasok vagy sem. A kellemetlen szexuális gyakorlatokra kényszerítés szintén szexuális erőszaknak minősül. Gyakori az áldozat zsarolása. Az agresszor cserébe kényszeríti a szexet. Legyen tudatában annak, hogy a közösülést mindkét személynek kívánnia kell, különben az a szexuális erőszak része. Ne becsülje alá az ilyen helyzeteket. Ez visszaüthet rád.

Fizikai erőszak

Pofonok, lökések, hajrángatás, karcsavarás és ütés a test különböző részein. Mindez a fizikai erőszakhoz tartozik. A támadó általában primitív okokat talál ki ezekre a cselekvésekre. Gyakran nem is kell neki, mégis fizikailag bántalmazza áldozatát. Minél jobban megverik az áldozatot, annál jobban próbálja vágni a latint. Sajnos ez egyáltalán nem segít.

A bántalmazó és az áldozat között bizonyos módon erős kapcsolat alakul ki. Az áldozat úgy érzi, hogy megérdemli az erőszakot, és szereti támadóját. Soha nem tehetett szemrehányást neki, vagy semmivel sem vádolhatta. Ez az elmetorzulás leginkább a nőknél fordul elő, mert érzékenyek és szeretőek. Ha valakinél családon belüli erőszakot észlel, ne habozzon segíteni neki. Megmentheti annak az embernek az életét.


Hasonló cikkek

Ma a modern technológia több mint segít a hűtlenség észlelésében. Tankönyvek, mobil térképes alkalmazások, számlakivonatok. Másrészt ezt még a nem hívők is belátják, így még a technikára sem lehet mindig "támaszkodni". De a hűtlenség mindig olyan finom jelekben nyilvánul meg, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk, vagy figyelmen kívül hagyunk, mint lényegteleneket. Mik a jelek? Nézze meg.

Szeretnéd hallani a következő szavakat: szeretlek a párodtól, de még mindig semmi? Aggódsz amiatt, hogy nem szeret úgy, mint régen? Ne hajtsd le a fejed. A férfiak más módon mutatják ki a szeretetet, mint szavakkal. Azt kérdezed, hogyan?

Szerettél egy bizonyos nőbe, de nem tudod, hogyan szerezd meg? Van néhány tanácsunk, amely szerint szinte mindenkinek a nyakába kell ugrania.

A hallás és a tényleges hallás nagyon fontos. Egy kapcsolatban és egy életre. A hangnem vagy a témák, amelyeket körbejársz, sokat elárulnak a személyről és a köztetek fennálló kapcsolatról. Kellhet némi gyakorlás. De hamarosan nem csak a beszélgetést követheti majd, hanem azt is, amit a sorok között mond. Honnan tudhatod tehát, hogy kedvelsz-e valakit, még mielőtt megtudná?

Több típusú partnerség létezik. Nem mindegyik pusztító. Sajnos nagyon kevés közülük fenntartható hosszú távon, és csak egy igazán egészséges, ígéretes és hosszú távon. Szerinted neked és kedvencednek ugyanaz van? Próbáld ki "tesztünket"! Ha az alábbi 5 pontra legalább 4-szer igennel válaszol, gratulálunk. Ha nem, akkor még van tennivalója.

A szíve egy elkötelezett partner felé vonzódik? Az elméd azt súgja, hogy add fel, de a szíved nem tudja elmondani? A szerelmesek általában megvédik az olyan véleményeket, mint: miattam biztosan szakítani fog vele. Ne gondolj ilyen irreális dolgokra, inkább olvasd el cikkünket, amely gyorsan elmagyarázza a választott partnerekkel való kapcsolatodat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.