Hogyan lehet helyreállítani a megromlott kapcsolatot?

Volt már szakított? Mégis úgy döntöttél, hogy újra összejössz? Akkor figyelj! Nem lesz könnyű helyreállítani egy kapcsolatot, miután az már véget ért. De ha mindketten dolgoztok rajta, van remény a javulásra. Mit tegyél, hogy új kapcsolatot építs ki egy volt barátoddal?

Ne hozz fel rossz dolgokat a múltból

Ha úgy döntöttél, hogy helyre szeretnéd állítani a kapcsolatod , minden negatív tapasztalat bocsáss meg a múltnak egyszer s mindenkorra. Bármit is tettetek egymással, hagyjátok magatok mögött, különben soha többé nem fog működni köztetek. Ha nehéz dolgotok van, és egymást akarjátok hibáztatni, menjetek át egy másik szobába. Nyugodjatok meg mindketten, és vegyétek észre, hogy biztosan nem a többszöri viták miatt jöttetek össze. Törölje el végleg a rossz múltját, és éljen egy szebb jövőt.

Próbáljon meg nem vitatkozni

A párok gyakran vitatkoznak trivialitásokon. Ez veled is megtörténhet, a múltaddal való kapcsolat nélkül. De a viták mindig inkább szétválasztanak, semmint összehoznak. És te ezt nem akarod. Amint világossá válik számodra, hogy kiabálni készül, mondd meg partnerednek, hogy nem fogsz vitatkozni. Beszélhetsz a problémákról, de felejtsd el a vitákat.

Mondd el egymásnak, hogy mit szeretsz a másikban

Először próbáld meg a jó dolgokat látni egymásban. Készítsen listát azokról a tulajdonságokról vagy tevékenységekről, amelyeket értékel a partnerében. Mondd el ezeket egymásnak, és dicsérd egymást. Ez sokkal jobban össze fog fogni benneteket, mint a felesleges viták. Egy kapcsolat szempontjából nagyon fontos, hogy bókoljanak és becsüljék egymást.

Ossza meg hobbijait

Ahhoz, hogy kapcsolata újra működjön, azonos vagy hasonló érdeklődési körökre van szüksége. Ha még nem volt belőlük sok, fedezze fel őket. Lehet ez sport, film, közös házi kedvenc... Nem számít, milyen közös hobbitok van, az a fontos, hogy megosszuk.

Kiránduljatok együtt

A rövid távú utazások erősítik a kapcsolatot. Megváltoztatja a környezetet, és jól érezheti magát együtt. Az utazás során nem foglalkozol a hétköznapi háztartási ügyekkel, és olyan dolgokról beszélhetsz, amelyekhez hétköznapi környezetben nem jutna el.


Hasonló cikkek

Előfordult már Önnel a múltban, hogy egy közeli személy megbántott valamilyen módon? Te azok közé tartozol, akik még néhány évig bent tartják a haragot és a fájdalmat? Ha igen, akkor ez baj. Csak magadnak ártasz. Megtanítunk megbocsátani, még akkor is, ha ez egyáltalán nem könnyű.

A titkárnőjével lefekvő főnök története szinte mindig katasztrófával végződik a filmekben. A szóban forgó titkárnő vagy veszélyes csábító, vagy a főnök szeszélyeinek szorongatott áldozata. De a való élet teljesen másképp néz ki. Persze sokan vannak, akik csak pénzért vagy egy jobb állás miatt viszonyulnak a főnökükhöz. Sajnos vannak köztük olyanok is, akik egyszerűen szerelmesek belé. Milyen kockázatokkal jár a felettesével való viszony?

Válasz: nem volt! Sokan hajlamosak mindig visszanézni, és azon töprengeni, hogy jobb lett volna-e a helyzet, ha... Mi van, ha nem váltam el? Mi van, ha nem megyek szülési szabadságra? …. Minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban kérdőjelezzük meg saját döntéseinket. Miért van ez így, és hogyan lehet megszabadulni ettől a gonosztól?

Akár tíz éve házas, akár csak a házasságon gondolkozik, vagy éppen egy új kapcsolat elején áll, minden bizonnyal ugyanaz a gondolata lesz. Mit tehetünk, hogy ez együtt működjön? Sajnos a boldogságra nincs recept. Valami mindenkinél másképp működik. Vezető párkapcsolati tanácsadókkal és családterapeutákkal együttműködve azonban megvizsgáltuk, mi köti össze a boldog párokat.

Nem szabad egy nőt a koráról kérdezni, és nem szabad kritizálnia a súlyát. Ezt mindenki tudja. De még az uraknak is megvannak a maguk érzékeny helyei, amelyeket nagyon óvatosan kell megközelíteni. Bár próbálják titkolni, még a férfiakat is bánthatja egy érzéketlen szó. Miről van szó?

Annyi biztos tanács létezik a partnerkapcsolatokkal kapcsolatban, hogy kevesen tudják, hogyan javítsák ki. És ez jó dolog, mert sokan tévednek. Nem szándékosan hamisak, felülmúltak vagy egyszerűen nem kérdőjelezhetők meg. És ennek a "bölcs tanácsnak" nagy része egyenesen káros lehet.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.