Egy kapcsolat, egy lakás? Jól fontolja meg!

Szeretné magasabb szintre emelni kapcsolatát, és elkezdeni együtt élni? Alig várjátok, hogy minden nap elaludjatok egymás karjában és együtt reggelizzetek? Te is várod, hogy amikor hazaérsz a munkából, szeretett embered karjai várjanak rád? Ennek ellenére az együttélés megzavarhatja a kapcsolatot. Mit kell még fontolóra vennie, mielőtt megteszi ezt a lépést?

Melyikőtökhöz költözne össze?

Talán már több időt tölt egyikkel, mint a másikkal. A „véglegesen” költözés alapos átgondolást igényel. Ha beköltözik, legalább kezdetben be kell tartania az új háztartás szabályait. Röviden: a lakás tulajdonosa határozza meg a lakhatás módját. Ha együtt veszel egy vadonatúj lakást, ezek az aggodalmak megszűnnek. Mindketten felállítottátok a szabályokat. Másrészt nem marad semmilyen hátsó ajtó. Ha veszekednek, vagy akár szakítanak is, egyikőtök fedél nélkül marad a feje fölött.

Az élettársi kapcsolat megfosztja a magánéletétől

Minden közös találkozást vársz? Egy lépést sem tennél önmagad nélkül? Készen állsz, hogy mindent megossz a partnereddel? Készen állsz az együttélésre, hogy párkapcsolatod rendkívüli legyen? Képes leszel elfogadni párod hibáit? Számíts rá, hogy megtanulsz együtt élni rossz szokásaiddal. Ha együtt éltek, nincs hova futnotok. Költözés előtt beszélgessetek egymással, és próbáljatok előre megállapodni néhány szabályban, amelyeket mindkettőtöknek tiszteletben kell tartania.

Mit vártok el?

Amit az együttéléstől elvártok, az is az az előző ponthoz kapcsolódik.. Előtte beszéljétek meg egymással, hogyan képzelitek el az együttélést, és keressétek a megoldást. Ezzel elkerülhető a csalódás, amikor például arra számítanak, hogy minden este együtt találják egymást, miközben partnere továbbra is csak éjszaka szeretne hazajönni. Például felváltva fogtok takarítani, vagy csak egyikőtök csinálja? És az utolsó kérdés: számít-e arra, hogy hamarosan házasság és esetleg gyerekek következnek, vagy még nem állsz készen erre?

Egy fedél alatt

Az együttélés az egyik legnagyobb megváltozik a kapcsolatod. Izgalmas és felejthetetlen pillanatokat is hozhat. Jól gondolja meg, hogy valóban készen áll-e erre. Ha igen, az együttélés csak erősebbé teszi a kapcsolatot. Ne félj a változástól!


Hasonló cikkek

Szeretik egymást, megértitek egymást, de valamiért folyton veszekedtek? Vagy maximum négy évet kibír egy kapcsolatban? Talán az egyik tényező a felelős ezért, amivel nagyanyáink egyáltalán nem foglalkoztak! Szerencsére tudjuk, hogy melyek ezek a problémák, és hogyan lehet kikerülni őket. Olvass tovább!

Egy kapcsolat elején minden tökéletesnek tűnik. Idővel kiderül, hogy ez nem biztos, hogy így van. Hogyan lehet mihamarabb kideríteni? Mire kell figyelni egy kapcsolatban? Olvassa el.

Az őszinteség rendkívül fontos egy partnerségben. De ugyanilyen fontos, hogy tudja, mit tartson meg magának. Nem minden lesz tartós a kapcsolatodban. Ez nem hazugság, te tényleg nem tartozol bele. Az igazsággal vagy "véletlenül" kihagyott információkkal való időnkénti varázslat azonban sokakat megmenthet. Melyek azok a mondatok (és a mögöttük rejlő igazság), amelyeket szívesebben mondanál soha egy kapcsolatban?

Az együttélés egy párban soha nem könnyű. Leginkább minden kapcsolatban találkozunk problémákkal. De mi van akkor, ha a barátod néhány hónapnyi randevú után elhagy? Lehet, hogy te követed el azokat a hibákat, amelyek bármelyik férfi kedvét elriasztják. Mit kell tehát elkerülni?

Több mint valószínű, hogy a szenvedély minden kapcsolatban előbb-utóbb elhalványul. Semmi sem tart örökké, és ez így van a szerelemmel is. Ha el akarod kerülni a partnerelidegenedést, és egészséges párkapcsolatra vágysz, akkor ebbe kell befektetned. Mit tehetsz tehát annak érdekében, hogy újra fellángoljon a szenvedély a kapcsolatodban, vagy ami még jobb, hogy soha ne hagyd meghalni?

Folyamatosan dolgoznod kell a partnerkapcsolaton. Ha a partnerek mindhalálig együtt akarnak maradni, folyamatosan gazdagítaniuk kell valamivel. Például apró dolgokkal, amelyek jobbá teszik a párod napját. Nem jut eszedbe, milyen apróságok legyenek ezek? Tanácsot adunk!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.