Miért nem tudok szerelmes lenni?

Találkoztok, randevúztok, próbálkoztok. Még néhány szinte tökéletes hasonmással is találkoztál. De mindig hiányzott valami. A szikra, a szenvedély…. Vagy egyszerűen ez az egy tökéletlenség túl nagy volt ahhoz, hogy elfogadd. Mi a baj, hogy már nem tudsz szerelmes lenni? A cikkből megtudhatod.

A tökéletes társra vársz

Ez furcsán viselkedik, nem vigyáz kellőképpen magára, nem akar közös érdeklődési köröket kialakítani , nem érdeklik a gyerekek... Mindenkiben találsz valamit, ami elrontja a tökéletes kapcsolatról alkotott elképzelésedet. És ha első pillantásra nem talál semmit, akkor csak arra vár, hogy később feltűnjön valami. De ami a legfontosabb, mi van, ha a férfi, aki rád kacsintott a kávézóban, vagy a hölgy, aki megfordult, jobb lenne? Szóval jobb, ha szakítasz, és megpróbálod ezzel vagy a másikkal. Végül is mi van ha. Hagyod, hogy a potenciálisan tökéletes kapcsolatok kicsúszjanak, mert még mindig ezt az abszolút tökéletességet keresed. De senki sem tökéletes, ezt fel kell ismerned.

Problémáid vannak a szexszel

Mindkét oldalról. Az első randin vagy könnyen valaki más ágyába kerülsz, vagy éppen ellenkezőleg, olyan blokkok vannak benned, amelyek miatt egyáltalán nem akarod a szexet. Talán még félsz is tőle. De a szerelem nagyon fontos része egy kapcsolatnak, és előbb-utóbb megjelennek vele kapcsolatos problémák. Még a túlzott szexuális szabadság is pszichológiai problémára utalhat. A szenvedélyen keresztül kompenzálsz valamit, bebizonyítod magadnak, hogy vágynak rád, keresed a halhatatlan szerelmet, vagy sok más lehetőséget. A blokkok valószínűleg tiszták. Rossz emléke van a szexről, rossz tapasztalatai vannak vele kapcsolatban, nem szereti magát stb. Kérjen segítséget, és derítse ki, mi áll a háttérben. Ne tedd tönkre a szerelmi életedet csak emiatt.

A múltban nagyon rossz tapasztalatokon mentél keresztül

Akár a családjában, akár a családjában figyelt-e rosszul működő kapcsolatot, Ön is „durva iskolán” ment keresztül, tudat alatt félhet, hogy elköveti ugyanazt a „hibát”, ezért a tökéletesség keresésével védi a kapcsolatot. Tudod jól, hogy nem létezik, és a fantom kergetésével biztosítottad, hogy soha többé nem fogsz olyan kapcsolatba keveredni, hogy megégj. Tartson egy kis szünetet a randevúzással és egy élettárs kereséssel. Segít rendezni a gondolataidat, és megtudni, mit is akarsz valójában.

Nem szereted magad

Az előző pontok legalább részben ehhez kapcsolódnak. Ha nem tudsz szerelmes lenni, akkor nagyon valószínű, hogy valamiért nem szereted magad. Tudatosan vagy öntudatlanul azt mondtad magadnak, hogy nem érdemled meg a szeretetet. Szigorú vagy magaddal szemben a fizikai tested és a karaktered tekintetében? Vagy valami a múltad miatt? A valódi ok megtalálása nagyon nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen önmagában. Nem akarjuk elvenni a kedvét attól, hogy élettársat keressen. De ha mégsem tudsz beleszeretni, bármit is csinálsz, próbáld meg más irányba fordítani a figyelmedet. Szerinted mindig a másik oldalon van a hiba? Fordítsa meg, és gondolja át indítékait és vágyait.


Hasonló cikkek

Viszonylag gyakran szakítanak a párok, pedig folyamatosan szeretik egymást. Talán Ön is emlékszik a nyaralási szerelmeire, amelyek nem tartottak sokáig a nyár vége után. A valósággal való ütközés néha túl kemény. Miért történik ez, és mik a leggyakoribb okai egy ilyen válságnak? Olvasson tovább, hogy megtudja!

Saját elképzelést alkotunk egy kapcsolat megfelelő működéséről. Gyakran mások szerint, hogy mi működik és mi nem megy nekik egy kapcsolatban. Még gyakrabban azonban a kultúra alakítja véleményünket. Tündérmesék gyerekkorban, filmek és sorozatok felnőttkorban. Sajnos miattuk több mítoszt is megjavítottunk, amelyek az igaz szerelemre nem érvényesek. Melyek azok?

A megfelelően kezelt vitákra szükség van egy egészséges kapcsolatban. Az ilyen érvelést közvetlenül követő időszak azonban ugyanolyan fontos lehet.

Minden nő életében legalább egyszer vágyott arra, hogy tökéletes útmutatót kapjon egy férfihoz. De a férfiak általában nem szívesen árulják el, hogy pontosan mi is vonatkozik rájuk. De mi tudjuk, kedves hölgyeim! Olvassa el és megtudja.

Új kapcsolatot keresel? Vagy keresel valamit, ami segíthet a meglévő kapcsolatod kialakításában? Néha úgy tűnik, hogy teljesen elfelejtettük, hogyan lehet szeretetet kifejleszteni egy hétköznapi találkozásból. Vagy legalábbis a barátság. Ugyanakkor ez olyan egyszerű az iskolában vagy a munkahelyen! De ha törődünk valamivel, hajlamosak vagyunk bonyolítani a dolgokat. Sajátítsa el ezeket az egyszerű lépéseket, és soha többé ne hagyjon ki egy lehetőséget, hogy potenciális kapcsolatot építsen ki.

A szakítások nagyon fájdalmasak. De mindenki máshogy éli meg őket. Játszhatsz keményen, vagy sírhatsz napokig. Azonban ki kell gyógyulnia belőle. Természetesen senkit sem kell emlékeztetnünk erre. Hogyan lehet a lehető leghatékonyabban kilépni a szakításból? Tanácsot adunk.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.