Mikor kell figyelni egy kapcsolatban

Már egy ideje együtt vagytok, de az utóbbi időben az a benyomásod, hogy minden kedves eltűnik a kapcsolatodból? Nincs tudatában annak, hogy partnere elégedetlen lenne veled. Akkor miért? Kerüli, hogy a kapcsolatról beszéljen, és mi lehet a baj? Ne aggódj, nem kell olvasnod a gondolataiban, hogy rájöjj, mi zavarja a másikat. Csak figyelmesen figyelj. Mit kell tehát észrevenni?

Elfordítja a tekintetét

Új szerelmesként órákig nézhettek egymásra. De most már alig emlékszel, milyen színű a másik szeme. Miért nem kommunikál veled úgy, mint korábban, és miért nem válaszol a kérdéseidre négyszemközt? A legjobb esetben is banalitás lehet. Lehet, hogy meglepetést tervez neked, és fél, hogy nem fedi fel magát. Ha ez egyre gyakrabban történik meg, akkor valószínű, hogy az érzései valamelyest lehűlnek. Kérd meg, hogy rád nézzen, és világossá tegye, ha valami nincs rendben.

Csak kettesben

Sok pár keres minden lehetőséget, hogy kettesben lehessenek. Csak kettesben, ahol nem zavar téged a körülötted lévő világ. Ha már régóta nem töltöttetek időt kettesben, akkor valami nincs rendben. Nem számít, hogy ez véletlen egybeesés, vagy valamelyikőtök szándékosan próbálja körülvenni másokkal. Meghitt légkör nélkül nehéz kapcsolatot építeni és fenntartani. Szakíts időt egy romantikus gyertyafényes vacsorára, vagy csak kettesben tévézzünk.

Következetesség

Most nem a rutinra gondolunk egy kapcsolatban, hanem rád. Párod hónapok óta nem változtatta a haját vagy a ruhatárát? Tényleg úgy néz ki, mintha nem is érdekli, hogyan látod? Ugyanakkor mindig alaposan felkészül a munkahelyi megbeszélésekre, vagy akkor is, ha csak vásárolni megy? Ha már nem igyekszik vonzónak látszani, különösen az Ön számára, ez több dologra is utalhat. Vagy biztonságban érzi magát veled, vagy feladta a kapcsolatot. Egyik sem ideális. Próbálj meg leülni a pároddal és beszélgetni. Talán nem is veszi észre, hogy sztereotípiává válik számodra.

Ne légy letargikus

Kerüld el magad attól, hogy csak hátradőlve nézd, ahogy a kapcsolatod hanyatlik. Legyél proaktív! Tervezz egy randevút, mint a régi időkben. Lepd meg egy pazar vacsorával, Vegyél neki egy csokor rózsát. Beszélgessetek egymással, ne hagyjátok, hogy a másik megszökjön. Még akkor is, ha a legrosszabb megtörténik, és szakítasz, az még mindig jobb, mint egy jövő nélküli kapcsolatban ragadni.


Hasonló cikkek

A kezdeti szerelem gyakran vak. Egy kapcsolat elején nehéz felismerni, hogy kompatibilisek vagytok-e vagy sem. Nem szabad figyelmen kívül hagynod azokat a jeleket, amelyek azt jelzik, hogy nem vagytok egymásnak valók. Minél előbb felismered ezt és szakítasz, annál kevésbé fog fájni. Olvassa el figyelmesen a négy jelet, amely azt sugallja, hogy nem vagytok igazán alkalmasak egymásnak.

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Az időnkénti éles véleménycsere egyszerűen egy kapcsolat része. Jobb, ha időnként jól veszekedni, mint lábujjhegyen megkerülni a problémát, és hagyni, hogy az igazi megfulladást okozzon a kapcsolatban. Egy darabban vitatkozni még rosszabb. Hogyan lehet megakadályozni az örök vitákat és megőrizni a békét a kapcsolatban?

Nincs elég ideje, hogy hosszú ideig megérintse partnerét a mindennapok nyüzsgése miatt? Időpocsékolásnak tűnik az ágyban fekvés vagy az összebújás? Íme néhány tény, amit tudnod kell a kölcsönös összebújásról. Meggondolja magát!

A statisztikák szerint szinte minden második házasság elválik, és ez a szám nem csökken. Hogyan lehet elkerülni?

Eleged van a "hallgass, beszélj, tiszteld egymást" tanácsokból? Mindezt már régóta csinálod. De néha még jobban szeretnél a felesége kedvében járni. Vagy mutasd meg neki egy kicsit másképp, hogy szereted. Több nem jut eszedbe? Négy tanácsot adunk, amelyeket lépésről lépésre kipróbálhatsz!

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.