5 dolog, ami tönkreteszi a párkapcsolatot

Sajnos a szerelem nem úgy működik, mint a filmben. Csak egy igazi tragédia pusztíthatja el. A valóságban azonban bármilyen apróság tönkreteheti a kapcsolatot. Ezért kell vele állandóan törődni. Ahhoz, hogy boldog és harmonikus legyen, építeni kell, és folyamatosan fejleszteni kell. Összeírtunk neked 5 dolgot, ami garantáltan tönkretesz egy partnerséget!

1. Meg akarod változtatni a másik embert

Aranyosnak tartottad, de ahogy telt az idő, bosszantani kezdett? A kapcsolat tönkretételének legbiztosabb módja, ha megpróbáljuk megváltoztatni a másik embert. Még ha a végén sikerülne is, nem ő lenne az, akibe beleszerettél. Senki sem tökéletes, és a jellemvonásokon nem lehet változtatni. Rossz szokások, mint például a hűtő bezárása igen, a feledékenység sajnos nem.

2. Fogd be bébi... ez nem mindig igaz

Egy csendes háztartás soha nem oldott meg semmit. Még ha nagyon dühös is vagy, csak addig maradj csendben, amíg a harag legrosszabb része el nem múlik. Ezután üljön le és beszélje meg a problémákat. Még nem tudunk olvasni egymás gondolataiban. Ezért kell beszélnünk! Elképzelhető, hogy a partnerednek fogalma sincs, mitől vagy miért ideges, ha nem mondod el neki. Tehát ebben az esetben a "fogd be, édesem" nem érvényes!

3. Vita a pénzről

Újra itt van, a pénz forog a világban. És a kapcsolatokat is. Soha ne hibáztasd a másikat azért, amit költ. Vagyis, ha nem feleslegesen drága kézitáskák vagy elektronikai cikkek közös számláról, hogy nincs sok tartaléka. Fizessenek együtt lakbért, villanyt és élelmet. Hogy a másik mire költi a saját pénzét, az az ő dolga. És ami a legfontosabb: ne számold ki, hogy ki mennyit fizetett a közös tevékenységekért, például a színházért vagy a vacsoráért egy étteremben.

4. Túl közel

Furcsán hangzik? Hiba, ha mindent együtt csinálunk? Igen, ha egyáltalán nem vagy egyedül. Mindenkinek szüksége van arra, hogy időnként legalább egy ideig egyedül legyen. Ha együtt keltek, dolgoztok, töltitek szabadidőteket és este ismét lefekszeltek, hamar szembeszálltok egymással. Néha csinálj valamit külön. Új tapasztalatokat fogtok gyűjteni, és a különválásnak köszönhetően egyre jobban fogjátok egymást várni.

5. Természetesnek veszed a másikat

Amikor megszokod, hogy a szerelem tény, a kapcsolat elhalványul. Soha ne belenyugodjon abba az érzésbe, hogy a másik személy nem tud elhagyni. Elveszted az okot, amiért meg kell próbálnod megtartani a másikat. Miért legyen vonzó számára, kedves/kedves, miért is törődik vele? Egy ilyen emberrel eltűnik a szikra a kapcsolatodból, a másik pedig elhagy téged. Vagy egy nap felébredsz és nem tudod, miért vagytok együtt. Szóval ne tedd tönkre a kapcsolatot feleslegesen!


Hasonló cikkek

Nyomás alatt érzed magad, mert úgy érzed, találkoznod kell valakivel. A nagyszülők, a barátok és még a társadalom is állandóan a barátodról/barátnődről kérdeznek. De mi van akkor, ha nem lehet párkapcsolatod? Vagy nem is akarod? Tekintse meg a lehetséges okokat és tippeket, hogyan lehet kijutni ebből.

A viták egyszerűen az élet részét képezik, és ezért még a legtökéletesebb pár is, akit ismersz, időről időre vitába száll. Ha tudod, hogy semmi sem akadályozza meg vitádat, ne feledd, hogy nem illik vitatkozni a partnereddel, bárhol és bármikor, amikor csak eszedbe jut. Hiszen vannak helyzetek és helyek, amikor és ahol nem szabad vitatkozni.

Egy kapcsolatban mindig ketten vannak. Ne feledd! Párat alkottok együtt. Mindazonáltal mindegyikőtök behoz valamit a sajátjából a kapcsolatba, és gazdagítja közös életét. De mi van akkor, ha az egyik túlságosan alkalmazkodik a másikhoz? A kapcsolat ekkor elveszíti töltetét és tulajdonképpen az okát, amiért együtt vagytok. Mi van ezzel?

Noha mindent úgy csinál, mint korábban, hirtelen úgy érzi, hogy valami megváltozott. Sokkal hidegebb a kapcsolatod, furcsa hangulat uralkodik otthon. Gyanítja, hogy a másik fél hűtlen hozzád? Egy hamis vád rossz vért szülhet, ezért legyen óvatos. De ha biztos vagy benne, ne félj felnevelni őket. 5 jelet hozunk, amelyek szerint szinte 100%-ban biztos lehetsz benne.

Minden szabad percét együtt töltöttétek kapcsolatotok kezdetén? Együtt feküdtök le, reggel együtt ébredtök, és a közös vacsorák is napirenden voltak. De hirtelen minden más. Az egyik partner hirtelen későn jön haza, és amikor otthon van, inkább egyedül van valahol. Úgy érzed, hogy a párod már nem érdeklődik irántad? Tudjuk, mit tegyünk!

Száz ember, száz íz. Mindannyian ismerjük a szárnyas közmondást, de kevesen emlékeznek rá. Sajnos gyakran előfordul, hogy az egyet nem értés legkisebb kifejezését is támadásnak tekintik. És azonnal vita alakul ki. Megesik veled, hogy sokszor inkább beleegyezel valami kellemetlenbe, csak hogy béke legyen otthon? Vagy képes vagy csontig küzdeni, hogy megvédd a nézőpontodat?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.