5 dolog, ami tönkreteszi a párkapcsolatot

Sajnos a szerelem nem úgy működik, mint a filmben. Csak egy igazi tragédia pusztíthatja el. A valóságban azonban bármilyen apróság tönkreteheti a kapcsolatot. Ezért kell vele állandóan törődni. Ahhoz, hogy boldog és harmonikus legyen, építeni kell, és folyamatosan fejleszteni kell. Összeírtunk neked 5 dolgot, ami garantáltan tönkretesz egy partnerséget!

1. Meg akarod változtatni a másik embert

Aranyosnak tartottad, de ahogy telt az idő, bosszantani kezdett? A kapcsolat tönkretételének legbiztosabb módja, ha megpróbáljuk megváltoztatni a másik embert. Még ha a végén sikerülne is, nem ő lenne az, akibe beleszerettél. Senki sem tökéletes, és a jellemvonásokon nem lehet változtatni. Rossz szokások, mint például a hűtő bezárása igen, a feledékenység sajnos nem.

2. Fogd be bébi... ez nem mindig igaz

Egy csendes háztartás soha nem oldott meg semmit. Még ha nagyon dühös is vagy, csak addig maradj csendben, amíg a harag legrosszabb része el nem múlik. Ezután üljön le és beszélje meg a problémákat. Még nem tudunk olvasni egymás gondolataiban. Ezért kell beszélnünk! Elképzelhető, hogy a partnerednek fogalma sincs, mitől vagy miért ideges, ha nem mondod el neki. Tehát ebben az esetben a "fogd be, édesem" nem érvényes!

3. Vita a pénzről

Újra itt van, a pénz forog a világban. És a kapcsolatokat is. Soha ne hibáztasd a másikat azért, amit költ. Vagyis, ha nem feleslegesen drága kézitáskák vagy elektronikai cikkek közös számláról, hogy nincs sok tartaléka. Fizessenek együtt lakbért, villanyt és élelmet. Hogy a másik mire költi a saját pénzét, az az ő dolga. És ami a legfontosabb: ne számold ki, hogy ki mennyit fizetett a közös tevékenységekért, például a színházért vagy a vacsoráért egy étteremben.

4. Túl közel

Furcsán hangzik? Hiba, ha mindent együtt csinálunk? Igen, ha egyáltalán nem vagy egyedül. Mindenkinek szüksége van arra, hogy időnként legalább egy ideig egyedül legyen. Ha együtt keltek, dolgoztok, töltitek szabadidőteket és este ismét lefekszeltek, hamar szembeszálltok egymással. Néha csinálj valamit külön. Új tapasztalatokat fogtok gyűjteni, és a különválásnak köszönhetően egyre jobban fogjátok egymást várni.

5. Természetesnek veszed a másikat

Amikor megszokod, hogy a szerelem tény, a kapcsolat elhalványul. Soha ne belenyugodjon abba az érzésbe, hogy a másik személy nem tud elhagyni. Elveszted az okot, amiért meg kell próbálnod megtartani a másikat. Miért legyen vonzó számára, kedves/kedves, miért is törődik vele? Egy ilyen emberrel eltűnik a szikra a kapcsolatodból, a másik pedig elhagy téged. Vagy egy nap felébredsz és nem tudod, miért vagytok együtt. Szóval ne tedd tönkre a kapcsolatot feleslegesen!


Hasonló cikkek

Bizonyára ismered azt az érzést, amikor korlátlanul szereted a párodat, és bármit hajlandó vagy megtenni érte. Minden szabadidejét csak vele akarja tölteni. Együtt tervezitek a jövőt. Alapvetően minden a szerelmed körül forog. Másrészt viszont azt is érzed, hogy jobban szereted a párodat, mint ő téged. Hogyan néznek ki az ilyen egyenlőtlen kapcsolatok, és mennyi esélyük van a „túlélésre”?

Néhány férfi nem szerelemből házasodik. Más okuk is van a házasságra. Kiválasztottuk Önnek a szerintünk a legrosszabbakat. Jobb, ha nem is gondol rájuk.

Minden kapcsolat különböző időszakokon megy keresztül, beleértve a válságos időszakokat is. Ezek leggyakrabban az együttélés második, majd hetedik évében fordulnak elő. Ha valaki azt mondja neked, hogy még soha nem élt át válságot egy kapcsolatban, akkor nem csak neked hazudik, hanem saját magának is. Ha vigyázol a kapcsolatodra, a nézeteltérések könnyen megállíthatók. De mik a legnagyobb félelmek a kapcsolatban?

Valószínűleg minden pár előbb-utóbb elkezd foglalkozni azzal a helyzettel, hogy összeköltözzenek-e vagy sem. A kiköltözés természetes lépésnek tűnik, de az utóbbi években gyakran volt az a tendencia, hogy két szerelmes ember randevúznak, de a saját otthonukban maradnak. Van néhány tagadhatatlan előnye. Tudod melyik?

A nők szeretik az apró dolgokat, különösen, ha a partnerük csinálja azokat. Nagyon fontosak számukra. Mit szeretnének a hölgyek, ha a férfiak megtennének értük?

Most ment keresztül egy különváláson/váláson, vagy komolyan fontolgatja? Ha nem megy közted és a párod között, akkor nem kell attól tartanod, hogy elválsz. Számos pozitívumot hoz magával, amelyeket a saját javára fordíthat.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.