5 dolog, ami tönkreteszi a párkapcsolatot

Sajnos a szerelem nem úgy működik, mint a filmben. Csak egy igazi tragédia pusztíthatja el. A valóságban azonban bármilyen apróság tönkreteheti a kapcsolatot. Ezért kell vele állandóan törődni. Ahhoz, hogy boldog és harmonikus legyen, építeni kell, és folyamatosan fejleszteni kell. Összeírtunk neked 5 dolgot, ami garantáltan tönkretesz egy partnerséget!

1. Meg akarod változtatni a másik embert

Aranyosnak tartottad, de ahogy telt az idő, bosszantani kezdett? A kapcsolat tönkretételének legbiztosabb módja, ha megpróbáljuk megváltoztatni a másik embert. Még ha a végén sikerülne is, nem ő lenne az, akibe beleszerettél. Senki sem tökéletes, és a jellemvonásokon nem lehet változtatni. Rossz szokások, mint például a hűtő bezárása igen, a feledékenység sajnos nem.

2. Fogd be bébi... ez nem mindig igaz

Egy csendes háztartás soha nem oldott meg semmit. Még ha nagyon dühös is vagy, csak addig maradj csendben, amíg a harag legrosszabb része el nem múlik. Ezután üljön le és beszélje meg a problémákat. Még nem tudunk olvasni egymás gondolataiban. Ezért kell beszélnünk! Elképzelhető, hogy a partnerednek fogalma sincs, mitől vagy miért ideges, ha nem mondod el neki. Tehát ebben az esetben a "fogd be, édesem" nem érvényes!

3. Vita a pénzről

Újra itt van, a pénz forog a világban. És a kapcsolatokat is. Soha ne hibáztasd a másikat azért, amit költ. Vagyis, ha nem feleslegesen drága kézitáskák vagy elektronikai cikkek közös számláról, hogy nincs sok tartaléka. Fizessenek együtt lakbért, villanyt és élelmet. Hogy a másik mire költi a saját pénzét, az az ő dolga. És ami a legfontosabb: ne számold ki, hogy ki mennyit fizetett a közös tevékenységekért, például a színházért vagy a vacsoráért egy étteremben.

4. Túl közel

Furcsán hangzik? Hiba, ha mindent együtt csinálunk? Igen, ha egyáltalán nem vagy egyedül. Mindenkinek szüksége van arra, hogy időnként legalább egy ideig egyedül legyen. Ha együtt keltek, dolgoztok, töltitek szabadidőteket és este ismét lefekszeltek, hamar szembeszálltok egymással. Néha csinálj valamit külön. Új tapasztalatokat fogtok gyűjteni, és a különválásnak köszönhetően egyre jobban fogjátok egymást várni.

5. Természetesnek veszed a másikat

Amikor megszokod, hogy a szerelem tény, a kapcsolat elhalványul. Soha ne belenyugodjon abba az érzésbe, hogy a másik személy nem tud elhagyni. Elveszted az okot, amiért meg kell próbálnod megtartani a másikat. Miért legyen vonzó számára, kedves/kedves, miért is törődik vele? Egy ilyen emberrel eltűnik a szikra a kapcsolatodból, a másik pedig elhagy téged. Vagy egy nap felébredsz és nem tudod, miért vagytok együtt. Szóval ne tedd tönkre a kapcsolatot feleslegesen!


Hasonló cikkek

Rájött már, hogy az étel is nagy szerepet játszik egy kapcsolatban? Nos, nem. Az étkezés minden ember egyik alapvető szükséglete. Ha legalább részben nem követi az egészséges étrendet, az előbb-utóbb visszaüthet rád. És nem csak a testi problémák tekintetében. Az ilyen problémák gyakran negatív hatással vannak a kapcsolatokra is. Tanácsot adunk az ilyen problémák megelőzésére.

Az online társkeresőnek köszönhetően az emberek nem csak szülővárosukban kereshetnek szerelmet, hanem országszerte vagy akár külföldön is. Ez az úgynevezett távolsági kapcsolatok számának folyamatos növekedéséhez vezet. Erősek az ilyen kapcsolatok, vagy szerinted nincs esélyük a sikerre? Van nekik! Ha tudsz gondoskodni egy ilyen kapcsolatról, akkor hidd el, hogy akár egy távkapcsolat is működhet.

Bármi megtörténhet. Legyen szó súlyos vádról vagy be nem fizetett pénzbírságról, a törvénybe ütközni sosem kellemes. És ezt mind a vádlott, mind a társai számára. Neked sem könnyű szembesülni ilyesmivel. Mire számíthat, ha párjának baja van a törvénnyel?

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak... Biztosan mindenki ismeri ezt a kifejezést, igaz? Ön is úgy érzi néha, hogy egyszerűen egyáltalán nem érti a partnerét? Vagy ideges, és nyilvánvalóan arra vár, hogy bocsánatot kérj? De mi van, ha nem igazán tudod, mi történt? Öt olyan női mondatot hozunk nektek, amelyeket biztosan nem akartok hallani.

Találtál olyan fiút, aki láthatóan fiatalabb nálad? Remekül érezheti magát egy kapcsolat elején egy "nyuszival", mert az fel fog tölteni. Másrészt azonban egy lényegesen fiatalabb partnerrel való kapcsolat nem biztos, hogy ideális. Mutatunk néhány dolgot, amire lelkileg fel kell készülnöd.

A házassági esküvel megkötött élettársi kapcsolat egész időtartama alatt szép lehet. Csak rajtad múlik, hogyan vigyázol a szerelmedre, és hogyan élvezed a közös házasságot. De mit tegyünk, ha valaki másba szeretünk? Minden erőddel ellenállni az új szerelemnek, vagy megadni magad neki?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.