Hogyan kezeljük az elutasítást?

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Fáj minden elutasítás, és mindig foglalkoznod kell vele.

A szerelem elutasítása fáj a legjobban. De még egy munka, egy barát, vagy akár csak barátságtalanság is fájni fog a Facebookon. Tudományos tanulmányok is rendszeresen megerősítik, hogy a kilökődés fizikailag nyilvánul meg. Az, hogy az elutasítás „fáj”, nem csak egyfajta általánosítás. Ez a bizonyos érzés tényleges fizikai fájdalomként nyilvánul meg! Sajnos nincs mágikus gyógymód a fájdalom eltörlésére. De csökkentheti, és gyorsabban megszabadulhat tőle. Pszichológusok tanácsot adtak nekünk, hogyan tegyük ezt.

Földezze le magát

Ez nem "őrült dolog", ígérjük. Az első pillanatban, amikor szerelmed elutasít, tested kaotikusan reagálhat. A szív impulzusának felgyorsulása normális. Gyakran elkezd erősen izzadni, egy ideig akár ájulást is érezhet, vagy alagútlátást kezdhet látni. Egy ideig teljesen összezavarodhat. Mi a teendő ilyenkor?

Koncentrálj egyetlen érzékre. Ügyeljen arra, hogy lábai hozzáérjenek a padlóhoz, vagy gondoljon a kezében tartott tárgy felületére. Összpontosíthat például a szaglásra: Melyik szag a legjellegzetesebb? Koncentrálj a szobában lévő szagokra, ne az előtted lévő személyre. Ha nagyon vizuális vagy, összpontosíts egy dologra magad körül, és tudatosítsd annak alakját, színét, felületét. Ha valamire koncentrál, lelassul a szíve, és újra elkezd gondolkodni.

Töltsön időt állatokkal

Van otthon kutyája vagy más állata? Ebben az esetben valószínűleg már ismeri terápiás hatásukat. Természetük gyakorlatilag kivétel nélkül nagyon szeretetteljes, és sokat tesznek azért, hogy önbizalmadat újjáépítsd és "visszatérj az életbe". Ha nincs házi kedvenced, vigyázzon rá egy rokon, látogassa meg a barátját egy állattal, vagy keressen egy közeli menhelyet, ahol kutyát sétáltathat, stb. Nem kell szőrallergiával jönnie. Például szeressen bele a kígyókba.

Találjon tanulnivalót

Eleinte nagyon nehéz lehet, de tekintse az elutasításra, mint lehetőségre valami új megtanulására. A párod azért utasított el, mert nem talált elég érdekesnek? Előfordulhat, hogy a profilod nem olyan csiszolt, mint amilyen lehetne. Mit lehet javítani rajta? Ha elszalaszt egy álláslehetőséget, előfordulhat, hogy a motivációs leveléből vagy az önéletrajzából hiányzik néhány apró részlet. Nem talált semmit? Nem számít. Gondolj arra, hogy most végre van időd megtanulni golfozni. Az elutasítás fáj, ezt senki sem tagadja. De tekints minden sikert lehetőségnek, és semmi sem állít meg.

Ne verd fel magad

Valaki elutasított. De ez nem mond semmit arról, hogy ki vagy. Ha soha nem utasítanak vissza, csak akkor lenne furcsa. Úgy érzed, soha többé nem leszel boldog, vagy valami nincs rendben veled? Ne feledje, hogy még a legsikeresebb embereket is elutasították. Nézze meg csak a leghíresebb regényeket, köztük a Harry Pottert. Szerzőik sokáig kerestek valakit, aki végre "szabad volt" munkájuk publikálására. A világ nagy, és az, hogy nem boldogulsz ezzel a kis emberrel, nem jelenti az életed végét. Egy nagyszerű buli várhat a sarkon. Lépj tehát a helyes irányba!


Hasonló cikkek

Az őszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban. Enélkül nem tudna olyan szilárd alapokra épülő kapcsolatot építeni, amely még egy partnerválság idején sem omlik meg. De még mindig van néhány dolog, amit mindig meg kell tartanod magadban. Melyek azok?

Házas vagy, és van egy jó barátod? Nem látsz ebben semmi rosszat? De gyere és nézd meg, hogy egy ilyen barátság egy nagyszerű baráttal milyen hatással lehet a házasságodra.

Évek óta együtt vagytok, és hirtelen azon kapta magát, hogy inkább testvérként éltek együtt, mint szeretőkként? A szenvedélyes éjszakák már régen eltűntek a kapcsolatodból, csak a gyerekeknek szánt kulturális rendezvényeken veszel részt, a napközbeni szeretkezés fogalma pedig nagy ismeretlen számodra. Hozd vissza a szenvedélyt és a vágyat a kapcsolatodba! Tanácsot adunk, hogyan kell ezt megtenni.

Akár tíz éve házas, akár csak a házasságon gondolkozik, vagy éppen egy új kapcsolat elején áll, minden bizonnyal ugyanaz a gondolata lesz. Mit tehetünk, hogy ez együtt működjön? Sajnos a boldogságra nincs recept. Valami mindenkinél másképp működik. Vezető párkapcsolati tanácsadókkal és családterapeutákkal együttműködve azonban megvizsgáltuk, mi köti össze a boldog párokat.

Kültéri vagy beltéri randevúzási tippeket keres? Hogy sokkal nehezebb, amikor minden zárva van, és nem tudsz úgy randizni, mint régen? Mutatunk néhány randevúzási ötletet, amelyeknek biztosan tetszeni fog.

A hazugságnak rövid a lába, és hogy az abszolút őszinteség a legfontosabb egy kapcsolatban? De hol! Bár kisgyerekként azt hallottuk, hogy nem szabad hazudni, felnőttként már tudjuk az igazságot. Az úgynevezett a fehér hazugságok teljesen jogosak. Ezek közé tartoznak az olyan hazugságok, mint „Drágám, nem vagy kövér!” vagy „Bizonyára nem kopaszodsz!”. Milyen apró hazugságok képezik még egy boldog kapcsolat alapját?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.