Hogyan kezeljük az elutasítást?

Elutasított valaki, akibe szerelmes volt? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon fáj. Fáj minden elutasítás, és mindig foglalkoznod kell vele.

A szerelem elutasítása fáj a legjobban. De még egy munka, egy barát, vagy akár csak barátságtalanság is fájni fog a Facebookon. Tudományos tanulmányok is rendszeresen megerősítik, hogy a kilökődés fizikailag nyilvánul meg. Az, hogy az elutasítás „fáj”, nem csak egyfajta általánosítás. Ez a bizonyos érzés tényleges fizikai fájdalomként nyilvánul meg! Sajnos nincs mágikus gyógymód a fájdalom eltörlésére. De csökkentheti, és gyorsabban megszabadulhat tőle. Pszichológusok tanácsot adtak nekünk, hogyan tegyük ezt.

Földezze le magát

Ez nem "őrült dolog", ígérjük. Az első pillanatban, amikor szerelmed elutasít, tested kaotikusan reagálhat. A szív impulzusának felgyorsulása normális. Gyakran elkezd erősen izzadni, egy ideig akár ájulást is érezhet, vagy alagútlátást kezdhet látni. Egy ideig teljesen összezavarodhat. Mi a teendő ilyenkor?

Koncentrálj egyetlen érzékre. Ügyeljen arra, hogy lábai hozzáérjenek a padlóhoz, vagy gondoljon a kezében tartott tárgy felületére. Összpontosíthat például a szaglásra: Melyik szag a legjellegzetesebb? Koncentrálj a szobában lévő szagokra, ne az előtted lévő személyre. Ha nagyon vizuális vagy, összpontosíts egy dologra magad körül, és tudatosítsd annak alakját, színét, felületét. Ha valamire koncentrál, lelassul a szíve, és újra elkezd gondolkodni.

Töltsön időt állatokkal

Van otthon kutyája vagy más állata? Ebben az esetben valószínűleg már ismeri terápiás hatásukat. Természetük gyakorlatilag kivétel nélkül nagyon szeretetteljes, és sokat tesznek azért, hogy önbizalmadat újjáépítsd és "visszatérj az életbe". Ha nincs házi kedvenced, vigyázzon rá egy rokon, látogassa meg a barátját egy állattal, vagy keressen egy közeli menhelyet, ahol kutyát sétáltathat, stb. Nem kell szőrallergiával jönnie. Például szeressen bele a kígyókba.

Találjon tanulnivalót

Eleinte nagyon nehéz lehet, de tekintse az elutasításra, mint lehetőségre valami új megtanulására. A párod azért utasított el, mert nem talált elég érdekesnek? Előfordulhat, hogy a profilod nem olyan csiszolt, mint amilyen lehetne. Mit lehet javítani rajta? Ha elszalaszt egy álláslehetőséget, előfordulhat, hogy a motivációs leveléből vagy az önéletrajzából hiányzik néhány apró részlet. Nem talált semmit? Nem számít. Gondolj arra, hogy most végre van időd megtanulni golfozni. Az elutasítás fáj, ezt senki sem tagadja. De tekints minden sikert lehetőségnek, és semmi sem állít meg.

Ne verd fel magad

Valaki elutasított. De ez nem mond semmit arról, hogy ki vagy. Ha soha nem utasítanak vissza, csak akkor lenne furcsa. Úgy érzed, soha többé nem leszel boldog, vagy valami nincs rendben veled? Ne feledje, hogy még a legsikeresebb embereket is elutasították. Nézze meg csak a leghíresebb regényeket, köztük a Harry Pottert. Szerzőik sokáig kerestek valakit, aki végre "szabad volt" munkájuk publikálására. A világ nagy, és az, hogy nem boldogulsz ezzel a kis emberrel, nem jelenti az életed végét. Egy nagyszerű buli várhat a sarkon. Lépj tehát a helyes irányba!


Hasonló cikkek

Amikor a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos bejelentette, hogy válófélben van, azonnal megindult a találgatások lavina, hogyan osztják fel 137 milliárd dolláros vagyonát. A szakértők a történelem legdrágábbjának nevezték Jeff és felesége, MacKenzie válását. Ez vezeti az eddigi legdrágább válások listáját.

Gondolsz már gyereken? Nem biztos benne, hogy a párod jó apa lesz? Tanácsot adunk, hogyan ismerje fel!

Ma a modern technológia több mint segít a hűtlenség észlelésében. Tankönyvek, mobil térképes alkalmazások, számlakivonatok. Másrészt ezt még a nem hívők is belátják, így még a technikára sem lehet mindig "támaszkodni". De a hűtlenség mindig olyan finom jelekben nyilvánul meg, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk, vagy figyelmen kívül hagyunk, mint lényegteleneket. Mik a jelek? Nézze meg.

A szakítás általában derült égből villámcsapásként jön. Kevesen várnak rá. Ennek ellenére bizonyos jelek mindig megelőzik őt. Ha észreveszed őket, akkor is megmentheted a kapcsolatot. Sajnos a legtöbben a munkahelyi stressznek vagy a jelenlegi válságnak tulajdonítják ezeket. Honnan tudhatod, hogy párod valóban szakítani akar veled, és hogyan előzheted meg?

Minden hosszú távú kapcsolat időnként nehéz időszakokon megy keresztül. Hiszen semmi sem mindig rózsás, szép és romantikus. Egy ilyen kapcsolat megváltoztatja Önt és partnerét. Aki ettől fél, az megszökik a kapcsolatból. Tehát hogyan teheted meg, hogy születőben lévő szerelmed örökre (vagy legalábbis hosszú távra) szép maradjon? Olvassa el néhány meglepő dolgot, amelyeket senki sem mond el előre.

Már a kezdetektől fogva érezted, hogy megérted egymást, közösek az érdeklődési köröd és a jövővel kapcsolatos elképzeléseid, és még a szex is a helyes dolog! A logikus lépés az volt, hogy egy fedél alá költözünk. De amióta együtt éltek, a kapcsolatotok nem olyan, mint régen. így van? Mi a teendő vele?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.