5 megbocsáthatatlan dolog egy kapcsolatban

Kapcsolatod minden bizonnyal megélt hullámvölgyeket. Több válságon is túljutottatok együtt? Túljutottál egyáltalán a hűtlenségen, pedig sokáig tartott, míg megbocsátott szerelmednek? Vagy félsz tőle, mint a "pestistől", mert az a benyomásod, hogy egy kapcsolatban a hűtlenségnél rosszabb nem történhet veled? Sajnos vannak sokkal rosszabb dolgok egy kapcsolatban, mint ha a kedvesed megcsal.

1. Ellentétes célok

A különböző vélemények meglepetést okoznak a kapcsolatában. Még akkor is, ha végeláthatatlan viták lennének arról, hogy a tiéd a jobb vagy a kedvenc fagylalt íze, legalább van miről beszélned. A kapcsolati terveid és céljaid valami más. Hol és hogyan szeretnél élni egy nap? Neked egy nagy város kell, neki egy kunyhó a hegyekben? Nagy családot akarsz, ő nem akar kutyát venni? Itt légy óvatos! Vedd észre, hogy a közös utazások után nem érsz el ellentétes célokat.

2. A tisztelet hiánya

A szerelem a legerősebb párkapcsolat, amit létrehozhatsz. Ugyanakkor csak egy kölcsönös, kimondatlan megegyezésen alapul, hogy tisztességesek lesztek egymással, őszinték és kölcsönös tiszteletben szeretitek egymást. Az Ön üzleti partnersége szerződés hatálya alá tartozik. De a szeretet a tiszteleten alapszik. Felismeri a másik személy személyiségét, tiszteli őt, és büszke arra, hogy ezzel az egy személlyel élhet együtt. Mindig emlékezz arra, hogy ahol nincs tisztelet, ott nem lehet szeretet.

3. A bizalom elvesztése

E hűtlenség következtében elveszítheti a másik személybe vetett bizalmát. De vajon ő az, akit a csaló partnerek ki nem állhatnak? Nem a hűtlenség, mint olyan, hanem az az érzés, hogy már nem bízhatnak korlátlanul szerelmükben. Sajnos más módon elveszítheti. Párod elherdálja közös megtakarításait, eltitkol valamit a múltjából, vagy "csak" felfedi titkod egy harmadik félnek. A hűtlenség nagyon törékeny. Tehát ne rombold le a meggondolatlan viselkedéseddel.

4. Partner függőségei

Régiónkban a leggyakoribb szenvedélybetegség az alkoholfüggőség. A heti 4-nél gyakoribb ivás már olyan probléma, amelyet meg kell oldani. A veszély akkor is felmerül, ha partnere csak egyszer iszik, és ezt követően agresszív. A káromkodás, a fenyegetőzés vagy akár a bútorok szétverése egyszerűen elviselhetetlen. Csak idő kérdése, hogy mikor ér rád. Egy alkoholistával nem könnyű az élet!

5. Pszichológiai bántalmazás

Sok formája van. Általában kívülről nem látható. A házaspárt gyakran rendkívül boldognak tartják a környezetükben élők. Legyen szó önbecsülésed ledöntéséről, alsóbbrendűségedről való meggyőzésről, érzelmi zsarolásról vagy „csak” fenyegetőzésről, soha ne hagyd, hogy ez magához térjen. Lehet, hogy először észre sem veszed a pszichéd elleni támadást. Ne feledje azonban, hogy a pszichológiai bántalmazás következményei nagyon súlyosak lehetnek!


Hasonló cikkek

A bizalom az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban, és elvesztése súlyos csapás. Vannak azonban módszerek az újbóli helyreállításra. Akárhogy is, mindkettőtöknek el kell fogadnia a tényt, hogy a kapcsolat soha többé nem lesz a régi. Mint minden más fejlesztés után. Akár pozitív, akár negatív. Hogyan kezdjünk el újra hinni egymásban?

A kapcsolat egyik válságos pillanata a gyermek születése. Az ok általában az, hogy a nők csak a gyerekükre koncentrálnak, és hirtelen nem fordítanak annyi figyelmet partnerükre, mint korábban. A gyakori viták mellett az is előfordul, hogy egy nő önbizalma igencsak megviseli az anyaságot. Mit lehet tehát tenni annak érdekében, hogy a kapcsolat békés legyen, és a nők újra megbízzanak egymásban?

Közeleg a karácsony. Azon gondolkozol, hogy mit ajándékozz másodnak a fa alá? Kezdj el először azokon az ajándékokon gondolkodni, amelyek biztosan nem tetszenek neki. Cikkünkben ihletet is kaphat.

Manapság sokan azon a véleményen vannak, hogy az interneten keresztül történő szakítás valójában nem rossz dolog. Hiszen általa olyan sokan ismerik meg egymást, miért ne szakíthatnánk az ő segítségével? De egészen a közelmúltig a szakítás ebben a személytelen formában a legnagyobb gyávaságnak számított. Ma ez már nem ilyen szigorúan igaz. Mit lehet és mit nem lehet elviselni egy internetszakadás során?

Minden partnerség bizonyosan átment valamilyen válságon. Egyes kapcsolatokban azonban napirenden vannak a viták, válságok, máshol viszont csak ritka a vita. Általában minden pár más-más gonddal foglalkozik. Egyes problémák azonban gyakrabban jelennek meg a kapcsolatokban, mint mások. Mit tekintenek tehát a viták leggyakoribb kiváltóinak egy kapcsolatban?

Lehet, hogy már régóta együtt vagytok, és beleestetek egy kapcsolati rutinba. Vagy talán csak nehéz időszakon megy keresztül. Viták, félreértések, feszültség köztetek. De hogyan lehet visszahozni azt a csodálatos érzést, amikor együtt indultatok? Egészen egyszerűen! Mindössze a következő 5 lépést kell tennie.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.