A bókokra való reagálás művészete

Közeleg a Valentin-nap, és a levegő tele van szeretettel. Akár jegyes, akár nem, sok hízelgést hallasz, különösen ebben az időszakban. Sajnos a legtöbb embert váratlanul éri egy váratlan bók, és nem tudják, hogyan reagáljanak rá. Az elutasítás vagy az elutasítás viszont csalódást okoz annak, aki a bókot fizette. Tanuld meg tehát elfogadni a hízelgést.

Ne kérj bocsánatot!

A hízelgésért bocsánatot kérni az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz. Megdöbbensz, és az első reakciód az, hogy bocsánatot kérsz, vagy azzal érvelsz, hogy ez egyáltalán nem így van? Ne csináld. Ha valaki megdicsér valamiért, ne utasítsa vissza a bókot. Leteszed magad, és a másik ember inkább nem ad neked legközelebb.

Ne kényszerítsd őket

Úgy érzed, hogy csak akkor tudsz helyesen reagálni, amikor vársz hízelgés? De ha kényszeríted a partneredet, az csak bosszantani fog. A legkevésbé népszerű módszer a dicséret fogadására, hogy erősen kritizálsz valamit magadról, és megvárod, amíg a partnered meg kell dicsérnie érte. Egy ilyen eljárás két hátrányt rejt. Minél tovább kritizálsz valamit magadról, annál valószínűbb, hogy ráerőlteted a másikra azt a gondolatot, hogy valóban érdemes kritizálni. És ami még rosszabb: az örökös cáfolat és az erőltetett dicséret előbb-utóbb bosszantani kezdi a másikat.

Ne add vissza azonnal az íjat

Az íj visszaadásának legbiztosabb módja hogy azonnal visszaadja. Megdicséri a frizuráját, és azonnal elkezd olvadni az izmai? Elolvad a fellépésedtől az ágyban, és azonnal elkezded bizonygatni, hogy egy teljesen más, jobb ember vagy vele? Elfogadni egy bókot és élvezni azt nem önző és nem udvariasság. Ez megmutatja, hogy elégedett volt a bókjával.

Ha nem tudja, mondjon köszönetet

Elképzelhető, hogy valóban meghallja a bók élét. Vagy nem lesz biztos benne, mire gondolt az illető. Ebben az esetben egyszerűen mosolyogj, és mondj köszönetet. A kérdések feltevése csak összezavarja őt. Ha a bók nem tűnt teljesen hízelgőnek, ne feledd, hogy nem értetted meg egymást. Fogadj egy bókot bókként, és ne keress benne hibát.


Hasonló cikkek

Két ember kapcsolata nem mindig olyan, mint egy tündérmese. Időről időre dolgoznia kell rajta, hogy újra javítsa. Ezt többféle közös tevékenység segítségével teheti meg.

Ha a házassága kezd sablonossá válni, az rossz. Minden kezd ugyanolyan unalmassá válni, és a szerelmed kezd eltűnni a kapcsolatodból. Tudja meg, hogy a házassága sztereotípiával fenyeget-e vagy sem.

Van esélye a kapcsolatának? Szinte minden pár szeretné tudni a választ erre a kérdésre. Töltsd ki a következő mini kvízt, és 85%-ig biztos lehetsz abban, hogy életed szerelmével vagy-e.

Úgy tűnhet, hogy a „szeretlek” kapcsolat a legszebb vallomás, amelyet egy nő egy férfi szájából hallhat. De ez nem mindig van így. Egyes férfiak ugyanazon a hangon mondják ezt a mondatot partnerüknek, mint amikor közölték vele, hogy kenyeret vettek. Ilyenkor a fent említett vallomás értelmét veszti. Milyen egyéb mondatokat/kifejezéseket értékelnek a nők?

Mint az életben lenni szokott, kedvencünk legtöbb tulajdonságát imádjuk, de van valami, amit egyszerűen nem tudunk elviselni. Mitől akarnak a férfiak sikoltozni és hajtépni?

Mindannyian különbözőek vagyunk, és valami más bosszant minket. Van azonban bennünk valami közös. Mindannyian emberek vagyunk. És bizonyos dolgok mindannyiunkat idegesítenek. Bizonyos kijelentéseket vagy követeléseket egyszerűen nem tolerálnak egy kapcsolatban. Melyek azok? Mi az, amit szívesebben soha ne mondanál ki a szádon?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.