Hogyan éljük túl a válást

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Mi tanácsot adunk!

Szabadj meg az önsajnálattól

Minél tovább éltek együtt, annál tovább gyógyulnak a válásból. Természetesen. Mindenkinek át kell mennie a megbánás szakaszán. De ne bánd túl sokáig! Gondolj vissza arra, hogyan nézett ki a házasságod, mielőtt teljesen véget ért. Örök viták, folyamatos fulladás, már biztosan nem is érezted magad otthon. Arról nem is beszélve, hogy a válásod oka alkoholizmus vagy családon belüli erőszak volt! Nem kell sajnálni egy ilyen kapcsolat végét. Tehát tekintse a válást valami csúnya dolognak és egy új, perspektivikusabb kapcsolat kezdetének!

Beszéljetek egymással

Beszéljetek a barátokkal. Szívesen hallgatnak rád, "dörzsölgetik" veled a párodat, más ötletekhez vezetnek. A társas interakciót még a mai kommunikációs korban is erősen alábecsülik. Ugyanakkor a személyes érintkezés és az egyszerű beszélgetés nemcsak a pszichére, hanem a testi egészségére is gyógyír!

Kalandozzatok

Kerülje el a szerelmi kalandot legalább egy ideig. egy ideig. Próbálj ki bármit, amit nem engedtél meg magadnak a házasságodban! Egy őrült hajvágás vagy szakáll, egy teljes ruhatárváltás, egy hétvége azzal, hogy semmit sem csinálunk az ágyban, vagy végre kipróbáljuk a bungee jumpingot. A lehetőségek szinte végtelenek. Élvezze újdonsült szabadságát! Segít leküzdeni a hirtelen üres lakásból fakadó lépet.

Új kapcsolat? Nem!

Ha a másik személy elhagyott téged valaki más miatt, valószínűleg kísértést érzel, hogy „megmutasd” neki, hogy amire ő képes, azt te is meg tudod tenni. Mi a fene, biztosan megteheti. Ezt azonban ne tedd. A kényszerű kaland közvetlenül a válás után vagy akár közben is inkább rossz szájízt és kellemetlen érzéseket fog hagyni, mintsem elégedettséggel. A válás nehéz helyzet, és időbe telhet, amíg kilábal belőle. Akár férfi, akár nő. Vegyen egy kis időt az új kapcsolatoktól, és inkább élvezze azokat a dolgokat, amelyeket csak az egyedülállók élvezhetnek büntetlenül.


Hasonló cikkek

Számtalan tipp és tanács található a boldog párkapcsolathoz. De melyik a megfelelő? Azok, amelyekről bölcs könyvekben vagy az interneten olvasol? Vagy esetleg tanácsot a legjobb barátaitól és haverjaitól? Mi a helyzet a pszichológusok és más kapcsolati szakértők tanácsaival? Hogyan válasszuk ki a legjobbakat a rengeteg tanács és tipp közül? Megcsináltuk neked!

Az élet nem séta a parkban. Mindennapi feladatok, folyamatosan visszatérő kisebb-nagyobb bajok. Emellett mindannyian megtapasztalunk olyan időszakokat, amikor nem érezzük magunkat a legjobban. Klasszikus tavaszi fáradtság vagy őszi depresszió. Te is szenvedsz tőlük? Vagy már régóta küszködik egy kapcsolatban? Ne ess kétségbe! A kapcsolat javítása nem nehéz. Csak egy másik nézőpontra van szüksége az életről, és azonnal jobban fog menni. Tudjuk, hogyan kell!

Mindenki egy dologra vágyik. A tökéletes kapcsolat után. Olyan kapcsolat után, amely igazolni fogja az összes korábbi sikertelen kapcsolatot. Hogyan építsünk ki egy ilyen kapcsolatot? És melyek a boldog párkapcsolat legfontosabb tulajdonságai?

Amikor a férfiak szakítanak partnerükkel, általában nem tudják, mivel indokolják döntésüket. Emiatt gyakran kitalálnak valamilyen logikátlan kifogást. Melyek a leggyakoribb kifogások?

Beleszerettél álmaid férfijába, de nem tudod, hogy ő is érez-e hasonló érzéseket irántad? Tanácsot adunk, hogyan mondd el, hogy nem csak te vagy szerelmes, hanem a párod is.

Hűtlen hozzád az embere? Van-e hosszú távú szeretője, akiért rendszeresen elmegy, vagy rövid távú, de gyakori hűtlenséget követ el ismeretlen szeretőkkel? Te is azon nők közé tartozol, akik tűrik a férfiak hűtlenségét?

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelem ideje

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mi zavarja a férfiakat a nőkben?

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Tények és mítoszok a szerelemről, a szexről és a kapcsolatokról

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Csillogó egy kapcsolatban

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.