Hogyan éljük túl a válást

A válás az egyik legnagyobb kihívást jelentő élethelyzet, amelyet az ember egy kapcsolatban élhet át. A gyermekfelügyeleti jog, vagyonmegosztás és mindkettőtök jövőjének megoldása ügyében bírósághoz fordulni szintén nem sokat tesz a jó hangulathoz és a jó közérzethez. Hogyan kezeljük tehát az életbiztonság elvesztését és a szomorúság, az árulás vagy a gyűlölet érzését? Mi tanácsot adunk!

Szabadj meg az önsajnálattól

Minél tovább éltek együtt, annál tovább gyógyulnak a válásból. Természetesen. Mindenkinek át kell mennie a megbánás szakaszán. De ne bánd túl sokáig! Gondolj vissza arra, hogyan nézett ki a házasságod, mielőtt teljesen véget ért. Örök viták, folyamatos fulladás, már biztosan nem is érezted magad otthon. Arról nem is beszélve, hogy a válásod oka alkoholizmus vagy családon belüli erőszak volt! Nem kell sajnálni egy ilyen kapcsolat végét. Tehát tekintse a válást valami csúnya dolognak és egy új, perspektivikusabb kapcsolat kezdetének!

Beszéljetek egymással

Beszéljetek a barátokkal. Szívesen hallgatnak rád, "dörzsölgetik" veled a párodat, más ötletekhez vezetnek. A társas interakciót még a mai kommunikációs korban is erősen alábecsülik. Ugyanakkor a személyes érintkezés és az egyszerű beszélgetés nemcsak a pszichére, hanem a testi egészségére is gyógyír!

Kalandozzatok

Kerülje el a szerelmi kalandot legalább egy ideig. egy ideig. Próbálj ki bármit, amit nem engedtél meg magadnak a házasságodban! Egy őrült hajvágás vagy szakáll, egy teljes ruhatárváltás, egy hétvége azzal, hogy semmit sem csinálunk az ágyban, vagy végre kipróbáljuk a bungee jumpingot. A lehetőségek szinte végtelenek. Élvezze újdonsült szabadságát! Segít leküzdeni a hirtelen üres lakásból fakadó lépet.

Új kapcsolat? Nem!

Ha a másik személy elhagyott téged valaki más miatt, valószínűleg kísértést érzel, hogy „megmutasd” neki, hogy amire ő képes, azt te is meg tudod tenni. Mi a fene, biztosan megteheti. Ezt azonban ne tedd. A kényszerű kaland közvetlenül a válás után vagy akár közben is inkább rossz szájízt és kellemetlen érzéseket fog hagyni, mintsem elégedettséggel. A válás nehéz helyzet, és időbe telhet, amíg kilábal belőle. Akár férfi, akár nő. Vegyen egy kis időt az új kapcsolatoktól, és inkább élvezze azokat a dolgokat, amelyeket csak az egyedülállók élvezhetnek büntetlenül.


Hasonló cikkek

Egy kapcsolat nagyon bonyolult dolog, és senki sem tudja tökéletesen kezelni. Néha túl fáradt vagy ahhoz, hogy meleg vacsorát főzz partnerednek, tölts egy pohár bort, és győződj meg arról, hogy a futballcsapata nyer. Szerencsére nem kell. Olvasd el ezt az 5 apróságot, ami nem kerül sokba, és ő a karján visz értük.

A kezdeti zúzás gyönyörű, de sajnos nem tart örökké. Folyamatosan együtt kell dolgoznod a kapcsolaton a pároddal. Adunk néhány tanácsot, hogyan tarts fenn egy hosszú és boldog kapcsolatot.

A kapcsolatok kezdete tele van örömmel és szórakozással. Felfedezi, mit szeret a partnere, és fokozatosan többet tud meg róla. Hónapok vagy évek randevúzása után a szenvedély általában alábbhagy, és kapcsolata kihűlhet. Úgy érzed, mindent tudsz a párodról? Ezekkel a kérdésekkel újra felkavarja a vizet.

Az első szerelmi vallomást általában a férfiaktól várják. Annak ellenére, hogy partnere kihívott, az első „szeretlek” még mindig a szádtól várható. Készen állsz elmondani, de nem tudod, hol és milyen alkalomból? Tippeket hozunk a legjobb helyekhez!

Érezted valaha kényelmetlenül bizonyos emberek társaságában? Úgy érzed, hogy kényszerítenek valamire? Vagy hülyének és alsóbbrendűnek érzi magát, miután meglátogatta őket? Talán ez egy manipulátor! Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan ismerheti fel őt.

Ön és a párja viszonylag boldog pár? De kételkedsz-e valaha abban, hogy tényleg annyira szeret-e, mint te őt? Ha a partnered megteszi az alábbi apróságok valamelyikét, higgye el, hogy igazán kedvel téged.

Legújabb cikkek

Május elseje, a szerelmesek ünnepe. Virágok és fák kezdenek virágozni mindenhol. Az állatok szaporodnak. A természet örül. Hagyd, hogy magával ragadja a tavaszi hangulat, és hívd el szerelmedet egy randevúra május elsején. Tanácsot adunk, hol és hogyan töltsön el egy ilyen varázslatos napot.

Mindannyian tudjuk, hogy a férfiak és a nők időről időre nem értik meg egymást. De mi a leggyakoribb oka a párkapcsolati vitáknak? Miért mennek a nők néha a férfiak idegeire? Kedves hölgyeim, nézzétek meg, mit tehettek, hogy szerelmüket száz százalékra fordítsák.

Bizonyára ismersz számos mondást a szerelemről, a szexről vagy a kapcsolatokról. Melyikük igaz, és melyek csak mítoszok? Nézzük meg együtt a párkapcsolatokkal kapcsolatos leggyakoribb igazságokat és tévedéseket.

Nem hiába mondják, hogy amikor egy nő találkozik egy férfival, a dolgok szépen elkezdenek szikrázni köztük. És nem, amikor a férfiak és a nők fizikailag és pszichológiailag teljesen különböző egyének. Ez azonban a kölcsönös szikra töltésétől függ. Legyen szó a vonzás szikráiról, vagy inkább a viták okozta szikrákról. Ha van pozitív szikra a kapcsolatban, az rendben van. Ha negatív, akkor ideje tenni valamit a kapcsolatoddal.

Találtál már olyan helyzetbe, hogy még mindig együtt éltek, de mindegyikőtöknek megvan a saját élete? Még mindig szeretitek egymást, de már nem az, mint régen? Nem tudtok együtt élni, de egymás nélkül is? Akkor itt volt az ideje, hogy szünetet tartsunk a kapcsolatban! Mit jelent valójában egy kapcsolat megszakítása? Az, hogy néhány hétig-hónapig nem látjátok egymást, vagy a szerelmednek vége?

Élete legboldogabb időszakát éled? Találkoztál már végzetes szerelmeddel, és szeretnéd örökre megőrizni életed eme szép időszakának emlékeit? Nem számít, hogy újonnan szerelmes vagy, vagy már régóta randiztál. A lényeg az, hogy meg akar-e őrizni néhány szép kézzelfogható emléket erről az időszakról. Ha igen, akkor a közös élmények vagy életünk mérföldkövei fotódokumentációja lehet az ideális megoldás.